Şimdi Ara

Adana ticari taksi plakası hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
25.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bu Adana ticari taksi plakaları 20-30bin arasında alınabiliyor. Şehre yapılan oteller , kumarhane ruhsatı açılması sayesinde Adana Kıbrısın yerini alacak diyorlar. Aynı zamanda havaalanı yeniceye alınarak hem Adana hem Mersine hizmet edecek , dolmuş otobüs gelecek gibi birçok taksi plakalarında patlama yaratacak şeyin olacağını söylüyorlar. 2013de patlayacak diyorlar. Birçok taksiciyle , plaka alım satımı yapanla , plakası olanla vs konustum gerçekten iyi bir yatırım olduğu düşünülüyor. Ne dersiniz fikirlerinizi alabilir miyim?

• Fikri olan yok mu?
  • 30bine hangi ilde olursa olsun taksi plakası çok iyi bir yatırım bence de...

Ama ileride bir düzenleme yapılırsa elde patlar o plakalar. Alıp işe başlayacaksanız ya da başlatacaksanız alın derim.
  • XXX isminde bir şehrimizde plakalar bundan 5 yıl önce 10bintl di kimse yüzüne bakmazdı şimdi 200bintl ver kimse sana o plakayı satmaz yatırım yatırımdır bence alın..ama aldıktan sonra çalıştırın
  • Acil paraya sıkıştık , 22bin liraya sattık hayırlısı olsun.
  • ADANA DA T plaka BALON KİMSE ARABAYA BİNMİYOR İŞ YOK BENZİN PARASI BİLE CIKMIYOR PLAKA 5BİN DEN FAZLA ETMEZ 3047 TANE PLAKA VAR 1600 TANE Sİ ASKIDA EKOME BİLGİ PAYLAŞIM KAYNAK KİM ALSIN NAPSIN PLAKAYI MİLLET OTOBÜSE BİNER BU Bİ KURAL TAKSİ CİLİK YAPTIM ZARAR ETTİM BORCLA KAPADIM BORCUM HALA BİTMEDİ YEMİN OLSUN İŞ YOK SABAHA KADAR BEKLEDİM BİTANE MÜŞTERİ CIKMAZMI CIKMADI
  • peki yeni yapılacak hava alanının etkisi Mot. Taş. Koop. Adana Hava Limanı Birlik Taksi bu koparatif yeni hava alanınındamı taksi hizmeti verebilecekmi yada tarsusa baglı ticari plakamı olması gerekecek çünkü tarsus sınırı içinde ve havalimanında taksicilik yapmanın şartları nelerdir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ARKADASLAR ADANA BUYUKSEHIR BELEDIYESININ 16 OCAK 2014 DE UKONE KOMISYONUNUN ALDIGI KARARA GORE 15 TEMMUZ 2014 TARIHINE KADAR ASKIDAKI TUM PLAKALARA ARAC KOYMA SARTI GELDI

BUNDAN DOLAYIDIR KI TOPLAMDA 3000 TAKSI PLAKASI VAR ADANADA
    1700 TANESI ASKIDA BEKLETIYORDU...SIMDI BUNLAR KALAN 2 AY ICINDE ARAC KOYACAKLAR AKSI TAKDIRDE PLAKALARI FES EDILECEK YANI IPTAL EDILIYOR

1...KOYULACAK ARACTA 2010 MODEL OLACAK YANI 5 YASINI ASMAMIS ARAC ISTENIYOR
    2...IKAMETI 1 YILDIR ADANADA OLACAK
    3...VERGI MUKELLEFI OLMAYACAK YANI ISYERI OLAN LAR ALAMIYOR TAHSIS BELGESINI
    4...SSK VE BAGKURU OLMAYACAK
    5...SABIKA KAYDI
    6...TICARET ODASINA KAYDI YOKTUR EVRAKINI ALACAK
    7...EHLIYETLI OLACAK
    8...NUFUS CUZDANI FOTOKOPISI OLACAK

YANI SEHIR ISINDAN GELIP PLAKA KIMSE ALAMAZ..CUNKU 1 YIL GERIYE DONUK ADANA IKAMATI ISTENIYOR NUFUS DAIRESINDEN

PARA ETMEZ SUNA PLAKALAR 1 MAYIS 2014 TARIHI ITIBARIYLE ADANADA TAKSI PLAKASI 2.000 TL YE ALICISI YOK

ALIPDA NE YAPACAKKKI ASIL İŞ ALDIKTAN SONRA BASLIYOR... 2010 MODEL BIR ARAC EN UYGUN FIYATI

25.000TL....PLAKA 2.000TL...UZERINE TAKMAK ICIN PLAKAYI 5.000TL TOPLAMDA 32 .000TL

ALDINIZ ASIL ISTE ALDIKTAN SONRA BASLIYOR ABI....NEDEN MI
    TICARI ARACIN GUNLUK MALIYETI 25 TL DIR CALISMADIGI HALDE

ACIKLAYAYIM SIGORTA 1500TL YILLKI GUNLUK 5 TL YE GELIYOR
    ARABANIN 2 BANDROLU VAR 1000TL GUNLUK 3 TL ..
    ARABANIN MUAYENSI VAR HER YIL VE GELIR VERGISI BERABER 1500TL GUNLUK 5 TL
    TICARI ARACINIZ OLDUGU ICIN BAGKURA ODEMENIZ BASLAR 380 TL AYLIK GUNLUK 12 TL

NE OLDU GUNLUK 25 TL AYDA 750 TL DEVLETE VERGI YADA MASRAFI VAR ARACIN
    CALISMADIGI HALDE CALISIRSA KAZA BELA LASTIK MOTOR ARIZALAR HARIC

NE KADAR KARLI BI YATIRIM DEGILMI HAYDI SIZE KOLAY GELSIN...ADANA DA PLAKALAR 100.000TL OLACAKMIS HADI OLSUN BAKALIM ...BEKLEYENLER IFLAS ETTI
    SIZDE EDIN IFLAS ...

• Bence riske girilir hele yeni yapılacak hava limanı adana-mersin arasında olacak galiba.

Bu taksi plakasını alan adamlar hala var.

O değilde Adana'da oturma mantığa çok ters bir durum kaynak neresi inanmadığım için değil merak ediyorum.

Sonuç olarak ben yatırım yapıyorum ve o ilde oturmadan yatırım yapamıyorsam bu serbest ticarete engel değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Bence riske girilir hele yeni yapılacak hava limanı adana-mersin arasında olacak galiba.

Bu taksi plakasını alan adamlar hala var.

O değilde Adana'da oturma mantığa çok ters bir durum kaynak neresi inanmadığım için değil merak ediyorum.

Sonuç olarak ben yatırım yapıyorum ve o ilde oturmadan yatırım yapamıyorsam bu serbest ticarete engel değil mi?

Aksine, o ilde oturma zorunluluğu gayet mantıklı..
    Çünkü plaka sahibi aynı zamanda o taksinin sürücüsü olarak görünür.. Taksi kanun önünde bir yatırım aracı değil, ticari işletmedir..
    Tüzel kişiliği de yoktur, plaka sahibi direkt gerçek kişi olarak mükellef olur.. Yani "hizmeti bizzat yapan kişi" olarak görünür.. Bi zahmet o ilde otursun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ARKADASLAR ADANA BUYUKSEHIR BELEDIYESININ 16 OCAK 2014 DE UKOME KOMISYONUNUN ALDIGI KARARA GORE
    31.12 2014 TARIHINE KADAR ASKIDAKI TUM PLAKALARA ARAC KOYMA SARTI GELDI
    BUNDAN DOLAYIDIR KI TOPLAMDA 3000 TAKSI PLAKASI VAR ADANADA
    1700 TANESI ASKIDA BEKLETIYORDU...SIMDI BUNLAR YIL SONUNA KADAR ARAC KOYACAKLAR AKSI TAKDIRDE PLAKALARI FES EDILECEK YANI IPTAL EDILIYOR
    1...KOYULACAK ARACTA 2010 MODEL OLACAK YANI 5 YASINI ASMAMIS ARAC ISTENIYOR
    2...IKAMETI 1 YILDIR ADANADA OLACAK
    3...VERGI MUKELLEFI OLMAYACAK YANI ISYERI OLAN LAR ALAMIYOR TAHSIS BELGESINI
    4...SSK VE BAGKURU OLMAYACAK
    5...SABIKA KAYDI
    6...TICARET ODASINA KAYDI YOKTUR EVRAKINI ALACAK
    7...EHLIYETLI OLACAK
    8...NUFUS CUZDANI FOTOKOPISI OLACAK
    YANI SEHIR ISINDAN GELIP PLAKA KIMSE ALAMAZ..CUNKU 1 YIL GERIYE DONUK ADANA IKAMATI ISTENIYOR NUFUS DAIRESINDEN
    PARA ETMEZ SUNA PLAKALAR 1 MAYIS 2014 TARIHI ITIBARIYLE ADANADA TAKSI PLAKASI 2.000 TL YE ALICISI YOK
  • Ben gecen sene 22 bin liraya sattim umrumda olmaz :D

• Jeolojici kullanıcısına yanıt
    2013 Şubat'ta 24 000 TL'ye T plaka aldım.

40 yıl düşünsem Taksi Plakasına yatırım yapmak aklıma gelmezdi.

24 YIL GÖRMEDİĞİM ÜNİVERSİTEDEN BİR ARKADAŞIM BENİ SENDİKAYA FALAN SORA SORA BULDU VE BU LANET OLASI İŞE İKNA ETTİ.

Askıdan inme mecburiyeti gelince stres başladı ve huzurum kaçtı.

Kredi çekerek 2011 model araç aldım ve plakayı araca bağladım, kiraya verdim.
    Şimdi başıma gelenleri anlatayım:

Plakayı araca bağlama işlemlerinden dolayı boğaz ameliyatımı 2 ay ertelemek zorunda kaldım. Okulların açıldığı döneme denk geldi ve ders ücretini alamadım.

Diş tedavimi param kalmadığı için 6 ay erteledim, hala yaptıramadım.

Gözlüğümü değiştirme zamanı geldi, 6 aydır değiştiremiyorum.

Milletin altını değiştirerek para kazanan hemşire eşimin parasını batırdığım için vicdanen çok rahatsızım. Eşim beni devamlı suçladı ve azarladı.

Tamircilerde saatlerimi, günlerimi geçirmek zorunda kaldım. Olur olmaz yerlerde ve saatlerde şoförden gelen telefonlar hayatımı alt üst etti; saatlerimi, günlerimi heba etti.

Bu sektör Türkiye'nin en aşağılık, sahtekar, şerefsiz insanlarını barındırıyor, böyle insanlarla muhatap ola ola saygınlığımı kaybettim. (Değerli insanlar da var, genelleme yapmayayım).

Bu kadar para kaybettiğimi öğrenen babam fenalık geçirdi, hastaneye götürdük, keşke söylemeseydim.

Bu süreç boşanma sürecime denk geldi ve kendime eş arayacak zaman bulamadım.

Ben, çarşıya çıktığımda simit mi yiyeyim, tavuk dürüm mü yiyeyim diye düşünen bir insanım. Telefonuma 45 TL'lik hafıza kartını alamaz hale geldim, 5 ay sonra alabildim.

Tamircilerin hepsi sahtekar çıktı, 4000 TL tamir parası verdim. Buna rağmen satarken arızası çıktı ve anlaştığımız fiyattan 2000 TL aşağısına, ölü fiyatına satmak zorunda kaldım.

Sigortasız işçi çalıştırdığım için ceza alma korkusuyla yaşadım.

Üniversite öğrencisi oğlumun adına almıştım. Öğrenim kredisinin kesilmesi korkusunu yaşadım.

Bağ-Kur primini yatırmadığım için ceza alma korkusunu yaşadım.

Araç kaskosuz olduğu için, hele 3 taksicinin aracının pert olduğunu duyunca, pert olma ve pert olmuş aracın 3 yıl kredi geri ödemesini yapmak zorunda kalma korkusunu yaşadım.

Bu korkular bende uyku, iştah, moral, yaşama sevinci bırakmadı. 3 öğün üst üste yemek yiyemediğim oldu. Artık gözüm kararmaya, ayakta duramamaya başlayınca mecburen bir şeyler yedim.

Gece yatarken sabaha uyanmamayı bile diledim Allah'tan.

Ömür boyunca her taksi gördüğümde içim cız edecek.

Bu lanet plaka bir kaç yıl sonra değer kazanıp 300 000 - 400 000 TL olsa bile umurumda değil, üzülürsem şerefsizim. Sağlığımdan, huzurumdan önemli mi?

Tamam, ben bir kumar oynadım, kaybettim, kabul. Ama beni bu çamura sokan lanet arkadaşım madem yıllardır bu işin içinde, askıdan inme zorunluluğu getirildiğinde onun bana SAT KURTUL demesi gerekirdi. Plakayı araca bağlamanın ölüm olduğunu biliyor kendisi. Askıdan inme haberi ilk çıktığında 14 000 - 15 000 TL'ye satıp az bir zararla kurtulmam mümkündü ama bana "Bekle, bana danışmadan satma" dedi ve zararım 3'e katlandı. Artı dünya kadar işle boğuştum, on para etmez, şerefsiz heriflerle cedelleştim.

Ölü fiyatına alacak birini buldum ama 6 ayı doldurmadığımız için yine 3 hafta beklemek zorunda kaldık.

Şoför isterse, sigortasız işçi çalıştırdığım için beni ihbar edebilir ve ben dünya kadar bunun cezasını yiyebilirim. (Sözleşmede sigortasının kendisine ait olduğu yazdığı ve imzaladığı halde sorun çıkardı, sigortasını benim yapmamı istedi). Bir de bunun korkusunu yaşıyorum.

Şoför 750 TL kira paramı vermediği gibi depoyu dolu teslim ettiğim için depoyu dolu teslim etmesi gerekirken boş teslim etti, toplamda 1000 TL'de ondan kazık yedim.

Araba alıp satma işlemleri için oto pazarlarında hafta sonlarımı heba ettim. Saatlerce internette ilan verdim, ilan aradım.

Hiç aklımda yokken beni bu işe sokan arkadaşım sayesinde toplam net 27 000 TL'yi ateşe atıp yakmış oldum. Arsa alsaydım şimdi en az
    50 000 TL param olurdu. Oysa satıp borcu ödeyince elimde 3000 TL kaldı. 3000 nere 50 000 nere? Bu 47 000 TL'lik zararın sebebi o lanet olası arkadaşımdır.

Bu kadar zarar ve psikolojik bunalımdan sonra artık "24 yıl sonra o arkadaşı karşıma çıkaran şansıma lanet olsun" demeye hakkım var. Beni 24 yıl görmedi, hiç mi unutmadın beni bu adam yahu? Bir hafta daha onu görmeseydim mahalledeki berberim arsa için beni emlakçıya yollamıştı. Onu sadece 1 hafta daha görmesem arsa alacaktım.

Orta halli bir memur için ciddi bir zarar + dünya kadar bürokrasi, sahtekarlar, 3 öğün üst üste yemek yiyemeyecek kadar stres, sıkıntı, kaskosuz kullanma korkusu; tamircilerde, yedek parçacılarda geçen saatler, günler; kaçan uykular, on para etmez heriflerle cedelleşme ve daha pek çok bela...Her şeye rağmen kurtulduğum için çok çok huzurlu ve mutluyum, kuş gibi hafifledim. Yaşama sevincine tekrar kavuştum. Gördüğüm herkese sarılmak istiyorum sevincimden. Hayat ne kadar güzelmiş yahu. Büyük bir huzurla uyuyabiliyor, rahat rahat yemek yiyebiliyorum. Taksiciliğe yatırımdan bahseden olursa kesin döverim bundan sonra. 40 yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bu iğrenç sektöre beni sokana, beni bu çamura bulaştırana lanet olsun. Sattım ama bu beladan tamamen sıyrılmak için resmi dairelerde falan daha 3 hafta sürüneceğiz.

Hayatta 3 defa başıma geldi: İnsanın birikmiş parası da başına bela olabiliyor...O para, bu batağa girmeden çalınsaymış şimdikinden çok çok daha iyi olacaktı.

Herkese taksisiz, mutlu bir hayat dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviufuklar -- 11 Ocak 2015; 21:34:02 >

• maviufuklar M kullanıcısına yanıt
    Plakayı araca bağlamak için yaptığım işler:

-Vergi mükellefi olmak için form doldurmak, kimlik vs fotokopisi çektirmek ve vergi levhası almak için Vergi Dairesine 2 günde 3 defa gitmek.
    -Kredi çekmek.
    -Kaşe yaptırmak.
    -Müşterilere verilecek fişleri muhasebeciden almak.
    -En fazla 5 yıllık araba araştırmak, beğenmek, ekspertizini yaptırmak, noterden devrini almak.
    -Vesikalık fotoğraf çektirmek.
    -Şoförler ve Otomobilciler Derneği'nde dosya açtırmak.
    -Trafik Şubesi'nden plakanın askı güncelleme belgesini almak.
    -Taksimetre taktırmak.
    -Damacıya plakayı kapılara, tavana yazdırmak, "Klimalıdır" yazdırmak.
    -Fenni muayene yaptırmak; öncesinde reflektör, yangın söndürücü, ilk yardım çantası vs almak. (En zoru buydu, muayeneden geçmedi, iki defa gitmek zorunda kaldık).
    -Esnaflar Birliği'ne sicil kaydı yaptırmak.
    -Ruhsatı almak.
    -Takkeyi bağlatmak.
    -Arabanın vergisini yatırmak.
    -Sigorta yaptırmak. (Normalin 6-7 katı).
    -Kiraya vereceğim kişiyle sözleşme yapmak.
    -İkametgah belgesi çıkarmak.
    -Uygunluk belgesi almak.
    -Hava filtresi, buji, fren kampanaları, motor kelebeği, pompa, fren lambası değişimleri, Carbon Clean yaptırmak.

Tatile gitmek veya klimalı ortamda bulunmak yerine Adana'nın sıcağında bu işlerle uğraşmak zorunda kaldım.
    4000 - 5000 TL gibi astronomik bir fiyatı olduğu için kasko yaptıramadım ve bu açıdan da büyük bir riske girdim

Bu işlemler nedeniyle ameliyatımı ertelemek zorunda kaldım, bazı gezilere katılamadım.

Yabancısı olduğum bir sektör olduğu için bilenlere sora sora hareket ettik ama çelişkili bilgiler verebiliyorlar. Şoförler Odası başkanı ve yardımcıları başka başka şeyler söyleyebiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviufuklar -- 12 Ocak 2015; 1:26:26 >

• maviufuklar M kullanıcısına yanıt
    Kısaca;

Birine beddua mı edeceksiniz?

"Taksicilik yapasın" demeniz yeterli...

Her şeye rağmen kiracım ve tamircilerim dürüst çıksalardı, biraz daha beklerdim, şansımı biraz daha zorlar ve değeri artınca zararımı kurtarabilirdim ama dayanacak gücüm kalmamıştı, sürekli para yiyordu bu iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviufuklar

2013 Şubat'ta 24 000 TL'ye T plaka aldım.

40 yıl düşünsem Taksi Plakasına yatırım yapmak aklıma gelmezdi.

24 YIL GÖRMEDİĞİM ÜNİVERSİTEDEN BİR ARKADAŞIM BENİ SENDİKAYA FALAN SORA SORA BULDU VE BU LANET OLASI İŞE İKNA ETTİ.

Askıdan inme mecburiyeti gelince stres başladı ve huzurum kaçtı.

Kredi çekerek 2011 model araç aldım ve plakayı araca bağladım, kiraya verdim.
    Şimdi başıma gelenleri anlatayım:

Plakayı araca bağlama işlemlerinden dolayı boğaz ameliyatımı 2 ay ertelemek zorunda kaldım. Okulların açıldığı döneme denk geldi ve ders ücretini alamadım.

Diş tedavimi param kalmadığı için 6 ay erteledim, hala yaptıramadım.

Gözlüğümü değiştirme zamanı geldi, 6 aydır değiştiremiyorum.

Milletin altını değiştirerek para kazanan hemşire eşimin parasını batırdığım için vicdanen çok rahatsızım. Eşim beni devamlı suçladı ve azarladı.

Tamircilerde saatlerimi, günlerimi geçirmek zorunda kaldım. Olur olmaz yerlerde ve saatlerde şoförden gelen telefonlar hayatımı alt üst etti; saatlerimi, günlerimi heba etti.

Bu sektör Türkiye'nin en aşağılık, sahtekar, şerefsiz insanlarını barındırıyor, böyle insanlarla muhatap ola ola saygınlığımı kaybettim. (Değerli insanlar da var, genelleme yapmayayım).

Bu kadar para kaybettiğimi öğrenen babam fenalık geçirdi, hastaneye götürdük, keşke söylemeseydim.

Bu süreç boşanma sürecime denk geldi ve kendime eş arayacak zaman bulamadım.

Ben, çarşıya çıktığımda simit mi yiyeyim, tavuk dürüm mü yiyeyim diye düşünen bir insanım. Telefonuma 45 TL'lik hafıza kartını alamaz hale geldim, 5 ay sonra alabildim.

Tamircilerin hepsi sahtekar çıktı, 4000 TL tamir parası verdim. Buna rağmen satarken arızası çıktı ve anlaştığımız fiyattan 2000 TL aşağısına, ölü fiyatına satmak zorunda kaldım.

Sigortasız işçi çalıştırdığım için ceza alma korkusuyla yaşadım.

Üniversite öğrencisi oğlumun adına almıştım. Öğrenim kredisinin kesilmesi korkusunu yaşadım.

Bağ-Kur primini yatırmadığım için ceza alma korkusunu yaşadım.

Araç kaskosuz olduğu için, hele 3 taksicinin aracının pert olduğunu duyunca, pert olma ve pert olmuş aracın 3 yıl kredi geri ödemesini yapmak zorunda kalma korkusunu yaşadım.

Bu korkular bende uyku, iştah, moral, yaşama sevinci bırakmadı. 3 öğün üst üste yemek yiyemediğim oldu. Artık gözüm kararmaya, ayakta duramamaya başlayınca mecburen bir şeyler yedim.

Gece yatarken sabaha uyanmamayı bile diledim Allah'tan.

Ömür boyunca her taksi gördüğümde içim cız edecek.

Bu lanet plaka bir kaç yıl sonra değer kazanıp 300 000 - 400 000 TL olsa bile umurumda değil, üzülürsem şerefsizim. Sağlığımdan, huzurumdan önemli mi?

Tamam, ben bir kumar oynadım, kaybettim, kabul. Ama beni bu çamura sokan lanet arkadaşım madem yıllardır bu işin içinde, askıdan inme zorunluluğu getirildiğinde bana SAT KURTUL demesi gerekirdi. Plakayı araca bağlamanın ölüm olduğunu biliyor kendisi. Askıdan inme haberi ilk çıktığında 14 000 - 15 000 TL'ye satıp az bir zararla kurtulmam mümkündü ama bana "Bekle, bana danışmadan satma" dedi ve zararım 3'e katlandı. Artı dünya kadar işle boğuştum, on para etmez, şerefsiz heriflerle cedelleştim.

Ölü fiyatına alacak birini buldum ama 6 ayı doldurmadığımız için yine 3 hafta beklemek zorunda kaldık.

Şoför isterse, sigortasız işçi çalıştırdığım için beni ihbar edebilir ve ben dünya kadar bunun cezasını yiyebilirim. (Sözleşmede sigortasının kendisine ait olduğu yazdığı ve imzaladığı halde sorun çıkardı), benim yapmamı istedi). Bir de bunun korkusunu yaşıyorum.

Şoför 750 TL kira paramı vermediği gibi depoyu dolu teslim ettiğim için depoyu dolu teslim etmesi gerekirken boş teslim etti, toplamda 1000 TL'de ondan kazık yedim.

Araba alıp satma işlemleri için oto pazarlarında hafta sonlarımı heba ettim. Saatlerce internette ilan verdim, ilan aradım.

Beni, hiç aklımda yokken bu işe sokan adam sayesinde toplam net 27 000 TL'yi ateşe atıp yakmış oldum. Arsa alsaydım şimdi en az
    50 000 TL param olurdu. Oysa satıp borcu ödeyince elimde 3000 TL kaldı. 3000 nere 50 000 nere? Bu 47 000 TL'lik zararın sebebi o lanet olası arkadaşımdır.

Bu kadar zarar ve psikolojik bunalımdan sonra artık "24 yıl sonra o arkadaşı karşıma çıkaran şansıma lanet olsun" demeye hakkım var. Beni 24 yıl görmedi, hiç mi unutmadın beni bu adam yahu? Bir hafta daha onu görmeseydim mahalledeki berberim arsa için beni emlakçıya yollamıştı. Onu sadece 1 hafta daha görmesem arsa alacaktım.

Orta halli bir memur için ciddi bir zarar + dünya kadar bürokrasi, sahtekarlar, 3 öğün üst üste yemek yiyemeyecek kadar stres, sıkıntı, kaskosuz kullanma korkusu; tamircilerde, yedek parçacılarda geçen saatler, günler; kaçan uykular, on para etmez heriflerle cedelleşme ve daha pek çok bela...Her şeye rağmen kurtulduğum için çok çok huzurlu ve mutluyum, kuş gibi hafifledim. Yaşama sevincine tekrar kavuştum. Gördüğüm herkese sarılmak istiyorum sevincimden. Hayat ne kadar güzelmiş yahu. Büyük bir huzurla uyuyabiliyor, rahat rahat yemek yiyebiliyorum. Taksiciliğe yatırımdan bahseden olursa kesin döverim bundan sonra. 40 yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bu iğrenç sektöre beni sokana, beni bu çamura bulaştırana lanet olsun. Sattım ama bu beladan tamamen sıyrılmak için resmi dairelerde falan daha 3 hafta sürüneceğiz.

Hayatta 3 defa başıma geldi: İnsanın birikmiş parası da başına bela olabiliyor...O para, bu batağa girmeden çalınsaymış şimdikinden çok çok daha iyi olacaktı.

Herkese taksisiz, mutlu bir hayat dilerim.

Geçmiş olsun Allah kolaylık versin. Ticaret işi , risk alınan işler herkese göre değildir önce senin burada hata yaptığını düşünüyorum. Öyle adamlar var ki ben bu işe gireceğim der ,girer batsa da eyvallahı olmaz zaten bu tip adamlar büyük paralar kazanırlar genelde, senin haliruhiyetin biraz hassas fazlaca etkilenmenin nedenide biraz bu. Kendini daha önce tanıyabilmiş olsaydın baştan bu riski almazdın ama dünyada gerçekten paradan para kazanmaktan prim yapmaktan diğer insanların önüne geçmekten daha değerli daha zevkli işler, çabalar,uğraşlar vs var .
    Bir insan ne kadar parası olursa olsun yine dört duvarı olan bir evde yaşar ne kadar çok evi olursa olsun yine bir yatakta uyur o yüzden böyle ibret olayların son bulmasını ümit ederek hayatın paradan değerli olduğunu belirtmek istiyorum.
    İnşallah sağlığınıza biran önce kavuşursunuz

• mihl M kullanıcısına yanıt
    Haklısın kardeş.
    Kabul ediyorum, kumar oynadım kaybettim.
    Asıl üzüldüğüm bu değil.
    Arsa alsam Tapu Dairesinde işim biter. Zarar da etsem, kâr da etsem ordan oraya koşturmak zorunda kalmam.
    Altına yatırım yapsam kuyumcuda işim biter.
    Ama bu taksi yatırımı insanın hayatını felç ediyor.
    Kaybettiğim paraya 1 üzülüyorsam bu koşuşturma, cedelleşmeye falan 100 üzüldüm.
    Ben 2 - 3 yılda kaybettiğim parayı kazanırım.
    Başka bir işte belki telafi ederim.
    Ama dediğiniz gibi paradan önemli şeyler var.
    Vallahi 100 000 TL kazanacağımı bilsem girmezdim bu işe ve girmem de.

Belediye ve UKOME de çok terbiyesizlik yaptı.
    Ağustos 15'te askıdan inme mecburiyeti getirdiler.
    Eğer sözlerinde dursalardı, ertelemeselerdi değeri artacaktı.
    Aracı aldım, 1 gün sonra Aralık 31'e ertelediler.
    Dişimi sıktım, tüm masrafları cepten karşıladım.
    1 Ocak'tan itibaren artık değeri artacak diye ümitlenirken bu defa Nisan sonuna ertelediler.
    Nisan'ı bekleyecek gücüm kalmadı.
    Beklesem de bu şerefsizler yine erteleyecekler veya askıda sürekli kalabilmesini sağlayacak değişiklik yapacaklar.

Neyse bir kabustu bitti. En azından araç pert falan olmadan satıp bankaya borcumu kapatabildiğim için çok mutluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviufuklar -- 11 Ocak 2015; 23:11:40 >

• şimdi durum nasıl? ticari plaka hakkında bilgisi olan varmı?
  • ADANA DA T plaka BALON KİMSE ARABAYA BİNMİYOR İŞ YOK BENZİN PARASI BİLE CIKMIYOR PLAKA 5BİN DEN FAZLA ETMEZ 3047 TANE PLAKA VAR 1600 TANE Sİ ASKIDA EKOME BİLGİ PAYLAŞIM KAYNAK KİM ALSIN NAPSIN PLAKAYI MİLLET OTOBÜSE BİNER BU Bİ KURAL TAKSİ CİLİK YAPTIM ZARAR ETTİM BORCLA KAPADIM BORCUM HALA BİTMEDİ YEMİN OLSUN İŞ YOK SABAHA KADAR BEKLEDİM BİTANE MÜŞTERİ CIKMAZMI CIKMADI

• ADANA DA T plaka BALON KİMSE ARABAYA BİNMİYOR İŞ YOK BENZİN PARASI BİLE CIKMIYOR PLAKA 5BİN DEN FAZLA ETMEZ 3047 TANE PLAKA VAR 1600 TANE Sİ ASKIDA EKOME BİLGİ PAYLAŞIM KAYNAK KİM ALSIN NAPSIN PLAKAYI MİLLET OTOBÜSE BİNER BU Bİ KURAL TAKSİ CİLİK YAPTIM ZARAR ETTİM BORCLA KAPADIM BORCUM HALA BİTMEDİ YEMİN OLSUN İŞ YOK SABAHA KADAR BEKLEDİM BİTANE MÜŞTERİ CIKMAZMI CIKMADI....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.