|
Herkese selamlar, losgalacticos ben, geçtiğimiz günlerde Adana'dan İstanbul'a zorunlu bir seyahat gerçekleştirecektim bunun için konu açmıştım. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. O konu linkini de aşağı bırakıyorum. Arada sırada böyle yolculuklarımı yazıyorum keyifli okumalar dilerim. Geçtiğimiz Pazartesi akşamı planladığım İstanbul seyahati için ondan önceki cumadan başladım belgeleri hazırlamaya e-devlet üzerinden seyahat izin belgesi, şirketten görevlendirme belgeleri, 4a sgk dökümü, ikametgahlar.. Eğer bunlara rağmen gece polis durdurursa şirin görüneyim bisküvisi.. Her şeyi toparladım. Normalde hemen gündüz 3-4 gibi çıkma niyetindeyken bir arıza sebebiyle 6 gibi yola başladım. Adana'dan boş gidilmez diye de meşhur Köse'den bir kutu da baklava için yola saptım yani Adana'dan çıkışım 7 gibi oldu. Çıkarken direkt Türkiye Petrollerinden depoyu fulledim. Hedefim bir de Bolu'dan yakıt alarak tamamlamaktı. ![]() Normalde güzergahım fotoğraftaki gibiydi. Fakat hem car playden açtığım google maps hem de telefondan açtığım yandex beni mahfetti. ![]() Tekir'i Pozantı'yı güç bela eller terleye terleye bitirdikten sonra Demireller'de durarak bir kahve aldım kola su gibi yollukları toparladım. ![]() Ardından Eminlik kavşağına geldiiim şimdi burada sola girerseniz ışıklı güzel 4 şerit bir yol var 144TL, eğer sağa girerseniz yol 2 geliş 2 gidiş bi tık bozuk ışıksız ve ücretsiz.. Ben tabiki @otomobilci_x hocamla konuştuğumuz üzere bedavayı seçtim. Zaten bu kısıtlama tamamen ücretli yol kullanmak adına. Yol üzerindeki trafik ışıklarını bir kenara koyarsak, polisin bulunmadığı tek şeride düşürmeler, belge kontrolleri de bir tık cabası. Şu da var ücretli Niğde otobanı tarafına döneni de göremedim. Aksaray'a kadar her şey iyi güzel. Fakat o kadar belge hep boş, şehre girişte emniyet güçleri sadece TC kimlik numaranızı istiyor ve e-devlet üzerinden aldığınız belgeyi "online" olarak görüntülüyor. Ve dikkatinizi çekerim bu tam kapanma dönemi dahilinde değil. Ben tabiki meşhur Ağaçlı'ya yine giremedim yine kaçırdım. Fakat silme doluydu içerisi sol şeritten selam çaktım. Ardından yandex sağolsun her fırsatta otoyola sokmaya çalıştı. Her kavşakta telefonla bir kavga etmedim desem yalan olur. Ankara'yı geçtikten sonra Kocalar, Kahramankazan tesisine girdim. Fakat burası koronanın başkenti olabilir her yerde Suriye'li tipli insanlar, farklı konuşmalar, göçebe transitler.. İçeride ihtiyaç giderdikten sonra hemen uzaklaştım. Gece saat 1'i geçti benim de uyku yavaştan hissettirdi. Bolu'ya girmeden çekiyim yatıyım diyorum sıfır uyku sanki gündüz gibi vücut. Yola koyuluyorum gözler gidiyor. Yapacak bir şey yok dedim. Bir sonraki tesise girdim öğrencilik zamanlarımızdaki gibi yarım litre suya bolca nescafe boşalttım bir de kola aldım kahve-kola bu işin mucidi çünkü. Bir de terlikleri giydim. Bolu Highway, bir adet Köfteci Ramiz sonra Sakarya girişinde köprü Burger King olan tesis derken toplamda yaklaşık 7 tesiste durdum, indim yürüyüş yaptım, suyumu içtim. Bolca canım ablam yazan havlular, yazılı kaşıklar ve saçma saatlerle dalga geçip vücudu dik tutmaya çalıştım. ![]() Saat sabaha karşı tam 5'de Maltepe'de oldum. Yaklaşık 940km yol yaptım. Aracım imzamda görebileceğiniz üzere Astra K 1.4T AT6. Hızımı 120'ye sabitledim. Gerekmedikçe 140'a bile çıkmadım. Ortalamam 5.9 olarak tamamladım. Sizden ricam dönüşte yapacağım eğer yorgun günü yolla tamamlayacaksanız yolu ikiye bölmeniz. Ankara'da bir yerde konaklamanız. Tıpkı benim dönüşte yapacağım gibi. Herkese şimdiden yapacağı yolcukların hayırlı geçmesini dilerim. Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler