Şimdi Ara

Adana'dan İstanbul'a Kısıtlamalı Yolculuk (Bolca Dinlenme Tesisi İçerir..)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar, losgalacticos ben, geçtiğimiz günlerde Adana'dan İstanbul'a zorunlu bir seyahat gerçekleştirecektim bunun için konu açmıştım. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. O konu linkini de aşağı bırakıyorum. Arada sırada böyle yolculuklarımı yazıyorum keyifli okumalar dilerim.

https://forum.donanimhaber.com/adana-istanbul-guzergah-tavsiyesi-ramazan-bayram-yolu-sohbet--149014259#149148837

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı planladığım İstanbul seyahati için ondan önceki cumadan başladım belgeleri hazırlamaya e-devlet üzerinden seyahat izin belgesi, şirketten görevlendirme belgeleri, 4a sgk dökümü, ikametgahlar.. Eğer bunlara rağmen gece polis durdurursa şirin görüneyim bisküvisi.. Her şeyi toparladım. Normalde hemen gündüz 3-4 gibi çıkma niyetindeyken bir arıza sebebiyle 6 gibi yola başladım. Adana'dan boş gidilmez diye de meşhur Köse'den bir kutu da baklava için yola saptım yani Adana'dan çıkışım 7 gibi oldu. Çıkarken direkt Türkiye Petrollerinden depoyu fulledim. Hedefim bir de Bolu'dan yakıt alarak tamamlamaktı.

Normalde güzergahım fotoğraftaki gibiydi. Fakat hem car playden açtığım google maps hem de telefondan açtığım yandex beni mahfetti.

Tekir'i Pozantı'yı güç bela eller terleye terleye bitirdikten sonra Demireller'de durarak bir kahve aldım kola su gibi yollukları toparladım.

Ardından Eminlik kavşağına geldiiim şimdi burada sola girerseniz ışıklı güzel 4 şerit bir yol var 144TL, eğer sağa girerseniz yol 2 geliş 2 gidiş bi tık bozuk ışıksız ve ücretsiz.. Ben tabiki @otomobilci_x hocamla konuştuğumuz üzere bedavayı seçtim. Zaten bu kısıtlama tamamen ücretli yol kullanmak adına. Yol üzerindeki trafik ışıklarını bir kenara koyarsak, polisin bulunmadığı tek şeride düşürmeler, belge kontrolleri de bir tık cabası. Şu da var ücretli Niğde otobanı tarafına döneni de göremedim.

Aksaray'a kadar her şey iyi güzel. Fakat o kadar belge hep boş, şehre girişte emniyet güçleri sadece TC kimlik numaranızı istiyor ve e-devlet üzerinden aldığınız belgeyi "online" olarak görüntülüyor. Ve dikkatinizi çekerim bu tam kapanma dönemi dahilinde değil.

Ben tabiki meşhur Ağaçlı'ya yine giremedim yine kaçırdım. Fakat silme doluydu içerisi sol şeritten selam çaktım. Ardından yandex sağolsun her fırsatta otoyola sokmaya çalıştı. Her kavşakta telefonla bir kavga etmedim desem yalan olur.

Ankara'yı geçtikten sonra Kocalar, Kahramankazan tesisine girdim. Fakat burası koronanın başkenti olabilir her yerde Suriye'li tipli insanlar, farklı konuşmalar, göçebe transitler.. İçeride ihtiyaç giderdikten sonra hemen uzaklaştım.

Gece saat 1'i geçti benim de uyku yavaştan hissettirdi. Bolu'ya girmeden çekiyim yatıyım diyorum sıfır uyku sanki gündüz gibi vücut. Yola koyuluyorum gözler gidiyor. Yapacak bir şey yok dedim. Bir sonraki tesise girdim öğrencilik zamanlarımızdaki gibi yarım litre suya bolca nescafe boşalttım bir de kola aldım kahve-kola bu işin mucidi çünkü. Bir de terlikleri giydim. Bolu Highway, bir adet Köfteci Ramiz sonra Sakarya girişinde köprü Burger King olan tesis derken toplamda yaklaşık 7 tesiste durdum, indim yürüyüş yaptım, suyumu içtim. Bolca canım ablam yazan havlular, yazılı kaşıklar ve saçma saatlerle dalga geçip vücudu dik tutmaya çalıştım.

Saat sabaha karşı tam 5'de Maltepe'de oldum. Yaklaşık 940km yol yaptım. Aracım imzamda görebileceğiniz üzere Astra K 1.4T AT6. Hızımı 120'ye sabitledim. Gerekmedikçe 140'a bile çıkmadım. Ortalamam 5.9 olarak tamamladım. Sizden ricam dönüşte yapacağım eğer yorgun günü yolla tamamlayacaksanız yolu ikiye bölmeniz. Ankara'da bir yerde konaklamanız. Tıpkı benim dönüşte yapacağım gibi. Herkese şimdiden yapacağı yolcukların hayırlı geçmesini dilerim. Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar.

• İstanbul'a hoş geldiniz ,sakin yolculuk olmuş ,

bende yılda 2-3 defa o güzegahta yolculuk yapıyorum

İstanbul - Antakya arası , 2018 yılından beri 10 kere gidip gelmişimdir Antakya'ya , otobandan çıkıp Adanaya

girmek nasip olmadı , farkedeceksiniz ,dönüş yolu daha

az zamanda bitecek , zaten İstanbul trafıği en az 1-2 saat zaman kaybetmenize sebep oluyor , nasipse önümüzdeki salı - çarşamba Antakya yolculuğu düşünüyorum , artık Adanada bir mola veririm

Orijinalden alıntı: pixelbs

İstanbul'a hoş geldiniz ,sakin yolculuk olmuş ,

bende yılda 2-3 defa o güzegahta yolculuk yapıyorum

İstanbul - Antakya arası , 2018 yılından beri 10 kere gidip gelmişimdir Antakya'ya , otobandan çıkıp Adanaya

girmek nasip olmadı , farkedeceksiniz ,dönüş yolu daha

az zamanda bitecek , zaten İstanbul trafıği en az 1-2 saat zaman kaybetmenize sebep oluyor , nasipse önümüzdeki salı - çarşamba Antakya yolculuğu düşünüyorum , artık Adanada bir mola veririm

Hoşbuldum teşekkür ederim. Ben de aksine Antakya'ya girmek nasip olmadı. İskenderun'a sık sık gider gelirim ama. Dönüş yolunda yapılacak aksiyon daha fazla çünkü hele bir de gündüze denk gelirse mis olacak :D

• Geçmiş olsun hocam
    Ben seni pazari pazartesiye baglayan gece yola çıkacaksın diye anlamıştım. O yüzden bütün yol boyunca bı Astra k görürüm diyerek geldim, bitane de gördüm hatta ama 06 plakalı olduğundan sen değilsindir diye düşünmeden de edemedim.

Ben pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 3 ye yola çıkmak için edevletten 2 saatlik izin talebinde bulundum, ve onaylandı ama evden çıkışımız saat 4 u buldu. Yani 1 saat için uğraşmış olduk

Oldukça hızlı bir tempo ile senin izledigin güzergah ile 4 saat i biraz gece Ankara'ya girdik. Golbasina geldiğimde ortalama süratım 125 di.

Dönüş ne zaman ben şimdi konyadayim, buradan bı kemer tarafına inip tekrar Konya'ya dönüp gelecek hafta sonuda geri dönme planım var bı aksilik olmazsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.

• Şükür ki sonunda adam akıllı, baştan sona, her kelimesini okurken bir sonraki kelimesini merak ettiğimiz bir konuya denk geldik. Elinize sağlık hocam, tekeriniz tümseğe değmesin.

Uzun yolculukların belki de en güzel kısımlarından biri güzergah üzerindeki duraklama yerlerinde durarak içerileri dolaşmak. Ne kadar antin kuntin şey varsa, normalde bakmaya bile tenezzül etmeyeceğim şeyleri bile sanki bağımlısı gibi incelemek hoşuma gidiyor.

Tayin olduktan sonra vaktimin dar olması, kış olması ve arabada kızımın da olması sebebiyle doğru düzgün ne bir yerde durabildik, ne de yolun tadını çıkarabildik. Halbuki 1600km'lik güzergahta tonla gezilecek, görülecek ve keşfedilecek şey vardı. Eğer aksilik çıkmazsa bu yaz aynı rotayı bir kez daha gezerek gidip başka bir rotadan gezerek dönmeyi planlıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • abi adanadan istanbula 7 mola mı? abartmışsın yani
    ben defalarca gittim en fazla 2 molaya o yol biter

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Geçmiş olsun hocam
    Ben seni pazari pazartesiye baglayan gece yola çıkacaksın diye anlamıştım. O yüzden bütün yol boyunca bı Astra k görürüm diyerek geldim, bitane de gördüm hatta ama 06 plakalı olduğundan sen değilsindir diye düşünmeden de edemedim.

Ben pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 3 ye yola çıkmak için edevletten 2 saatlik izin talebinde bulundum, ve onaylandı ama evden çıkışımız saat 4 u buldu. Yani 1 saat için uğraşmış olduk

Oldukça hızlı bir tempo ile senin izledigin güzergah ile 4 saat i biraz gece Ankara'ya girdik. Golbasina geldiğimde ortalama süratım 125 di.

Dönüş ne zaman ben şimdi konyadayim, buradan bı kemer tarafına inip tekrar Konya'ya dönüp gelecek hafta sonuda geri dönme planım var bı aksilik olmazsa.

Sayın hocam selamlar Adana'dan İstanbul'a Kısıtlamalı Yolculuk (Bolca Dinlenme Tesisi İçerir..) Ben de Samsunlu 508 aradım ama yoktu hiç. Şansa bir sonraki seyahate kısmetse 29u cumartesi günü tam tersine gideceğim sizin durumlar nasıl?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

Sayın hocam selamlar  Ben de Samsunlu 508 aradım ama yoktu hiç. Şansa bir sonraki seyahate kısmetse 29u cumartesi günü tam tersine gideceğim sizin durumlar nasıl?

Alıntıları Göster

Ayın 30 unda pazar günü bizim dönüş 👍

Şimdiden iyi yolculuklar 🖐️

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • @bennett.antony bir tık gurbetçi gibi konuşacağım ama benim tatilim yola çıktığım andan itibaren başlıyor hocam dediğiniz doğru Adana'dan İstanbul'a Kısıtlamalı Yolculuk (Bolca Dinlenme Tesisi İçerir..) Gündüz seyahati yapsam maksimum 3 olurdu da vücut, kafa yorgun çıktım hata edip bir de içim rahat değildi çünkü bu dönemde ilk seyahatim polisin ne tepki vereceği belli değil o kadar hazırlıklı olmama rağmen onun stresi de vardı.

@Dermânî İlginiz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Hepimize aynı şekilde taş değmesin. Dediğiniz gibi bu seyahatte mesela niyeyse gece yarısı 3de çekme helva incelerken buldum kendimi normalde yanından bakmam Adana'dan İstanbul'a Kısıtlamalı Yolculuk (Bolca Dinlenme Tesisi İçerir..)  Dönüşte kapadokyayı görmek istiyorum mesela güzergahıma mutlaka ekleyeceğim.

2015-16 yılları gibi kendimi foruma kaptırdığım dönemlerde daha fazla ilgiliydim böyle şeylere şimdilerde biraz koptum açıkçası. Örnek vermek gerekirse,

https://forum.donanimhaber.com/kutahya-porselen-alisverisi-eskisehir-odunpazari-ve-omm-turu-haftasonumu-anlatiyorum--141060614

https://forum.donanimhaber.com/ramazan-bayrami-rotamiz-kusadasi-izmir-urla-cunda-gelibolu--138602806

• quote:

Ayın 30 unda pazar günü bizim dönüş 👍

Şimdiden iyi yolculuklar 🖐️

Alıntıları Göster

Denk gelemedik Kurban bayramına kısmet artık diyelim Adana'dan İstanbul'a Kısıtlamalı Yolculuk (Bolca Dinlenme Tesisi İçerir..) İyi yolculuklar dilerim ben de

• quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

Hoşbuldum teşekkür ederim. Ben de aksine Antakya'ya girmek nasip olmadı. İskenderun'a sık sık gider gelirim ama. Dönüş yolunda yapılacak aksiyon daha fazla çünkü hele bir de gündüze denk gelirse mis olacak :D

Alıntıları Göster

aslında aksiyona gerek kalmadan ,dikkatli gitmek lazım ,

sonra radarlar ve hız koridoruda var, otoban sürüşlerinde

hızımı 130 kmH sabitlerim ,çeza gelecek korkuşu yaşamadan

giderim . Tekir rampaların oradan ,Adana Mersın kavşağına kadar

80 kmH hız sınırlasını var ,anlamış değilim ,

Ankara Gölbaşından geçmişsiniz ,unutmadan sorayım ,

yol tamiri hala devam ediyor mu ,bitmemiş mi

• quote:

aslında aksiyona gerek kalmadan ,dikkatli gitmek lazım ,

sonra radarlar ve hız koridoruda var, otoban sürüşlerinde

hızımı 130 kmH sabitlerim ,çeza gelecek korkuşu yaşamadan

giderim . Tekir rampaların oradan ,Adana Mersın kavşağına kadar

80 kmH hız sınırlasını var ,anlamış değilim ,

Ankara Gölbaşından geçmişsiniz ,unutmadan sorayım ,

yol tamiri hala devam ediyor mu ,bitmemiş mi

Alıntıları Göster

Tabiki hocam önce dikkat ben o yüzden hız sabitleyici nimetinden yararlandım yol boyu. Tekirde imkanı yok 100ü göremiyorsunuz kamyonlar çok şımarık davranıyor orada. Gölbaşı etrafında herhangi bir yol çalışması görmedim hocam ben.

• Losgalacticos kullanıcısına yanıt

en son geçen sene kasım ayında gitmiştim ,

Gölbaşına girişte ,solda Shell var ,oradan

neredeyse İstanbul ayrımına kadar çalışma vardı ,

düble yolun ortasında çalışmalar yapılıyordu ,

yolu ana güzergahtan saptırmışlar ,atlaya zıplaya gidiliyordu .

en son geçen sene kasım ayında gitmiştim ,

Gölbaşına girişte ,solda Shell var ,oradan

neredeyse İstanbul ayrımına kadar çalışma vardı ,

düble yolun ortasında çalışmalar yapılıyordu ,

yolu ana güzergahtan saptırmışlar ,atlaya zıplaya gidiliyordu .

Yok yok herhangi bir çalışma yoktu hocam dediğiniz gibi

• Sanırım uzun yol tecrübeniz fazla yok. Bu tür yolculuklarda sabahın erken saatlerinde yola çıkmanızı tavsiye ederim. Ben senede en az 10 sefer bu güzergahı kullanırım. Sadece Gölbaşı yada Aksaray'da mola veririm. Tabi aracın konforuda bu duruma etken faktörlerden birisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: wetkopat

Sanırım uzun yol tecrübeniz fazla yok. Bu tür yolculuklarda sabahın erken saatlerinde yola çıkmanızı tavsiye ederim. Ben senede en az 10 sefer bu güzergahı kullanırım. Sadece Gölbaşı yada Aksaray'da mola veririm. Tabi aracın konforuda bu duruma etken faktörlerden birisi.

Hocam uzun yol tecrübem var fakat ertesi gün adana'dan kocaeli fabrikada olmam gerekiyorsa yapacak bir şey yok.

Çok mola vermekte uyku getiren etmenlerden birisi. Ancak güzergahtaki dinlenme yerleri için güzel bir rehber olmuş bu sayede :)

• quote:

Orijinalden alıntı: wetkopat

Çok mola vermekte uyku getiren etmenlerden birisi. Ancak güzergahtaki dinlenme yerleri için güzel bir rehber olmuş bu sayede :)

2 ucunda sıkıntı olan bir değnek işte bu durum :D Öyle oldu birazcık

Çekme helva memleketimin meşhurudur. Ama kesinlikle taze taze, yeni pişmiş haliyle yemelisin hocam.

• quote:

Geçmiş olsun hocam

selamlar

hafta içi ve 05:00 ile 21:00 saatleri arasında aracımızla seyahat için belgeye gerek varmı yok diye biliyorum yolculuk yapan hiç kimse almadı..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.