Şimdi Ara

Adana-İstanbul Güzergah Tavsiyesi, Ramazan Bayram Yolu Sohbet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
3.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

17 Mayıs tarihinde Adana'dan İstanbul'a, ertesi gün oradan da Lüleburgaz'a geçeceğim. Aracım Astra K 1.4T. Şimdi yeni otoban falan yaptılar da siz nasıl çizerdiniz güzergahı? Tavsiyeleriniz nedir? En son geçen sene Ağustos ayında Aksaray şehiriçi, Tuz Gölü yanından Ankara güzergahını kullanmıştım. Siz bu bayram ve ya sonrası nerelere gideceksiniz?

• Aynı gün bende Adana'dan Ankara'ya gideceğim.
    Benim izleyeceğim güzergah sizin o belirttiğiniz güzergah olacak yol zaten sıkıntısız boşuna yeni yapılan yola girip bı dünya para vermeye gerek yok bence.

Ama sizin yolunuz daha uzun bu yüzden hem daha hızlı gitmek hemde daha az yorulmak istiyorsanız yeni yol da tercih edilebilinir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Aynı gün bende Adana'dan Ankara'ya gideceğim.
    Benim izleyeceğim güzergah sizin o belirttiğiniz güzergah olacak yol zaten sıkıntısız boşuna yeni yapılan yola girip bı dünya para vermeye gerek yok bence.

Ama sizin yolunuz daha uzun bu yüzden hem daha hızlı gitmek hemde daha az yorulmak istiyorsanız yeni yol da tercih edilebilinir.

Şansa bakın hocam hatırlarsanız sizinle bir Trakya konusunda da aynı şekilde karşılaşmıştık eskilerde  

Açıkçası yeni güzergahı belirttiğim gibi kullanmadım. Kullanan kişilerin yorumları da bulamadım ama 1 saat kadar kısalttığı söyleniyor. Bir de ben gece çıkmayı düşünüyorum. Kararsız kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

Şansa bakın hocam hatırlarsanız sizinle bir Trakya konusunda da aynı şekilde karşılaşmıştık eskilerde  

Açıkçası yeni güzergahı belirttiğim gibi kullanmadım. Kullanan kişilerin yorumları da bulamadım ama 1 saat kadar kısalttığı söyleniyor. Bir de ben gece çıkmayı düşünüyorum. Kararsız kaldım.

Alıntıları Göster

Siz yazınca 6 yıl önceki o konuya gittim yazılanları, yazdıklarımızı tekrar okudum,

Ne güzel paylaşımlar yapiyormusuz, yardımlaşma, saygı haf safhadaymis.

O gün verdiğiniz bilgiler için bi kez daha teşekkür ederim.

Konuya dönecek olursam Istanbul-Adana 1000 km ye yakın bir yol, ben 700 km yi aşan yolları uzun yol olarak görüyorum o yüzden bu tarz yolculuklarda şehir içi trafiğine en az girilen güzergahlari tercih etmeye çalışıyorum.

Adana-Ankara Arasında şehir içine girilen yerde aslında çok yok, bı Aksaray içinde biraz ışıklara yakalanma durumu olabiliyor ama gece yola çıkacağıniz için orada da çok problem olmaz diye düşünüyorum.

Eğer otoyolda kaptırır giderim demiyorsaniz eski yol tercih edilebilir. Ama biraz hızlı gideyim diyorsanız otoyol daha iyi bir seçim olabilir.

• Ben de aynı yolu senede 6-7 kere kullanıyorum. Aksaray'da 2 ışığa takılmayayim diye en fazla 20dk farkedecek yola 150 lira vermiyorum. Yeni otobana girip gazı köklerim diye düşünüyorsanız başka ama radar yiyen tanıdık var. Ayrıca 2 ay öncesine kadar yolda tuvalete girecek yer bile yoktu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Siz yazınca 6 yıl önceki o konuya gittim yazılanları, yazdıklarımızı tekrar okudum,

Ne güzel paylaşımlar yapiyormusuz, yardımlaşma, saygı haf safhadaymis.

O gün verdiğiniz bilgiler için bi kez daha teşekkür ederim.

Konuya dönecek olursam Istanbul-Adana 1000 km ye yakın bir yol, ben 700 km yi aşan yolları uzun yol olarak görüyorum o yüzden bu tarz yolculuklarda şehir içi trafiğine en az girilen güzergahlari tercih etmeye çalışıyorum.

Adana-Ankara Arasında şehir içine girilen yerde aslında çok yok, bı Aksaray içinde biraz ışıklara yakalanma durumu olabiliyor ama gece yola çıkacağıniz için orada da çok problem olmaz diye düşünüyorum.

Eğer otoyolda kaptırır giderim demiyorsaniz eski yol tercih edilebilir. Ama biraz hızlı gideyim diyorsanız otoyol daha iyi bir seçim olabilir.

Alıntıları Göster

Ben bayağıdır yoktum hocam ama farkediyorum ki herkes daha da bencilleşmiş.

Şu an seçtim normal Ağaçlı tesisli yol daha mantıklı oluyor hele akşamları. Duracak yer var en azından ıssız değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bacanakis

Ben de aynı yolu senede 6-7 kere kullanıyorum. Aksaray'da 2 ışığa takılmayayim diye en fazla 20dk farkedecek yola 150 lira vermiyorum. Yeni otobana girip gazı köklerim diye düşünüyorsanız başka ama radar yiyen tanıdık var. Ayrıca 2 ay öncesine kadar yolda tuvalete girecek yer bile yoktu.

Gayet haklısınız hocam eski yol daha mantıklı geldi şu an.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bildiğiniz yoldan şaşmayın derim. 6-7 ay önce İstanbul-Adana yaparken yeni otoyolu kullanmıştım 140 küsür liraya yakın para vermiştim. Yolda LPG bitti lpg alacak yer yok. Allahtan benzin vardı da benzinle devam ettim. Petrol istasyonlarının hepsi inşaat halindeydi henüz tamamlanmamıştı. Şuan durumunu da bilmiyorum. Yeni oto yolu aşırı pahalı buldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Hocam bildiğiniz yoldan şaşmayın derim. 6-7 ay önce İstanbul-Adana yaparken yeni otoyolu kullanmıştım 140 küsür liraya yakın para vermiştim. Yolda LPG bitti lpg alacak yer yok. Allahtan benzin vardı da benzinle devam ettim. Petrol istasyonlarının hepsi inşaat halindeydi henüz tamamlanmamıştı. Şuan durumunu da bilmiyorum. Yeni oto yolu aşırı pahalı buldum.

Hocam bildirim gelmediği için konuya bakamadım geç yazdım kusura bakmayın. Bugün öyle denk geldi google maps den bakıyım dedim. Yazdığınız gibi ne dinlenme tesisi var ne petrol var. Güvenilir duracak bir yer yok üstüne üstlük 144tl cabası  

• Ankara-Aksaray-Adana güzergahını sıklıkla kullanıyorum. Bence 110 liraya o yol hayatta değmez. Kısalacağı 20dk maksimum, bi 15-20km de daha uzun. Yeni yola girmeden çıkın, Ankara gölbaşında çevre yoluna bağlanın. Otobandan geçin gidin bence. :)

• Hocam ben de sık kullanırım İzmit-Adana yolunu. Hiç yeni yol falan düşünme, zaten ereğli makası-gölbaşı arası gayet düzgün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben her sene 2 kez kullanıyorum bu güzergahı.

adana'dan çıkınca mutlaka eski otobanla eminlik kavşağına kadar geldiniz banko.

orada 2 alternatif var.

1.ulukışla aksaray şereflikoçhisar gölbaşı ankara. tamamı duble yol. 1-2 radar olabilir. yeme içmeye aksaray ağaçlı tesisi ve shell iyi.

2.yeni otoban: nigde üzerinden full otoban. 100küsür ücreti hariç süper. benzinlikler falan açıldı artık.

ankara'ya geldiniz bolu dağı tünelinden sonra da hendek civarı gene 2 alternatif var.

1. izmit istanbul 2.köprü üzerinden trafikli br yolculuk,
    2. 3.cevre yolu. 3.köprü üzerinden trafiksiz akar gidersiniz.(buda pahalı otoyol)

ben ailemle berabersem biran önce ulaşmak adına ücretli yolları tercih ediyorum. arabayı 130'a sabitliyorum gişeler hariç durmuyorum

yanlızsam trafik olmuş mola olmuş problem olmadığı için bolu tüneline bile girmiyorum.

karar sizini hayırlı yolculuklar.

• @gyetiker En son Ağustos ayında geldiğimde Aksaray'a kadar iyi de devamında Adana'ya kadar içim sıkılmıştı  Şimdi dönüş yolu için yine aynı yolu takip edeceğim. Yeni otobanı düşünmüyorum hiç.

@Hasan7 Aynen o düşüncedeyim hocam ben de :D Fakat google maps 1 saat kısalttığını iddaa ediyor yanlış mıdır?

@yenersonmez Öneri için teşekkürler hocam. Şimdi korona zamanı dinlenme tesislerinde paketli hariç ürün alınmaz. Normal zamanda ne olduğu belli değil hele şimdi  

• Losgalacticos kullanıcısına yanıt

Kilometre olarak daha uzun yeni otoban, Aksaray içindeki 3 ışığa takılmayacaksınız, o kadar. 1 saat farketmez belki 15dk farkeder bence. 110 liraya Aksaray da yakıt alsanız Boluya kadar götürür sizi. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan7 -- 9 Mayıs 2021; 13:10:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan7

Kilometre olarak daha uzun yeni otoban, Aksaray içindeki 3 ışığa takılmayacaksınız, o kadar. 1 saat farketmez belki 15dk farkeder bence. 110 liraya Aksaray da yakıt alsanız Boluya kadar götürür sizi. :)

Doğru  

• Aksaray otobanında radar oluyor mu ? kapatıp aracı test etmek için yaz aylarında bir kere de olsa girmek istiyorum.

Bayadır duble yollardaki radar bolluğundan 110-120 geçmiyorum içimdeki hız birikip duruyor :)

sürekli kullanan ortalama 190-200 gidenler var mı forumda ? orası akıllı yol olduğu için hıza çok müsait diyorlar. Otonom araçlar gelecekte orayı full otonom gidebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Aksaray otobanında radar oluyor mu ? kapatıp aracı test etmek için yaz aylarında bir kere de olsa girmek istiyorum.

Bayadır duble yollardaki radar bolluğundan 110-120 geçmiyorum içimdeki hız birikip duruyor :)

sürekli kullanan ortalama 190-200 gidenler var mı forumda ? orası akıllı yol olduğu için hıza çok müsait diyorlar. Otonom araçlar gelecekte orayı full otonom gidebilir.

Hocam açıkçası ben de merak ediyordum. Aynı 3. köprü ve ya Bursa İzmir otobanı gibidir diye düşünüyordum. Şirketin şöförlerine danıştım radar var dediler mesafe ölçüyor dediler. Bilginize,

• quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

Hocam açıkçası ben de merak ediyordum. Aynı 3. köprü ve ya Bursa İzmir otobanı gibidir diye düşünüyordum. Şirketin şöförlerine danıştım radar var dediler mesafe ölçüyor dediler. Bilginize,

Alıntıları Göster

yapmayın hocam ya o zamana oranın ne avantajı kaldı :(

• Gece kaçta hocam yolculuk.
    Yolda 55 plakalı siyah bir 508 sw görürsen bı selektöru esirgeme, şimdiden İyi yolculuklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 17 Mayıs 2021; 0:17:8 >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

Bayram yolculuğu sonrası kimse deneyimlerini paylaşmamış.

Nasipse ay sonu ben de Adana İstanbul yolculuğu yapacağım. Otobanda radar falan var mı? Yoksa yine 130 u geçmeden mi gideceğiz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.