Şimdi Ara

ActionScript3 Anlayan

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ActionScript3'ten anlayan varsa benimle iletişime geçebilir mi?Birkaç soru sormam gerekiyor.

Orijinalden alıntı: Doruk.

İleri seviye değilse bana sorabilirsin.

Sorun şu:

Ben bir butona basınca animasyonun başlamasını istiyorum.Açılış menüsünde layerlar ve bu buton var.Bu butona basınca farklı bir sahne açılacak yani.Hangi kodlara ihtiyacım olur falan bilmiyorum.Anlatırsanız sevinirim.
  • Eğer bastığın buton herhangi bir movieclip içindeyse event listenerdan sonra MovieClip("root").gotoAndPlay(1, "sahne 1" ); şu şekilde yazıyosun. Eğer değilse sahne içindeyse butonun yine event listenerdan sonra gotoAndPlay(1 , "sahne 1"); yazıyorsun.

Eğer bastığın buton herhangi bir movieclip içindeyse event listenerdan sonra MovieClip("root").gotoAndPlay(1, "sahne 1" ); şu şekilde yazıyosun. Eğer değilse sahne içindeyse butonun yine event listenerdan sonra gotoAndPlay(1 , "sahne 1"); yazıyorsun.

Öyle yapmadım ama Cs5.5 hazır kodlardan buldum.Şimdi butona basınca yeni sahneye geçiyor bu.Burası tamam.Ama açılış sahnesindeki objelere Stop(); kodunu verdiğim için bunlar hareket etmeyi kesiyor.Stop'u kaldırırsam da bunlar yeni sahneyle gif olmuş gibi oluyor.Bunları açlış ekranında diğer sahneye sıçramadan nasıl hareket ettirebilirim?

Anlayamadım tam olarak ne istediğini. Dosya boyutu çok büyük değilse gönder öyle bakayım.

Şuan işteyim atamam maalesef.Ama açıklamasını biraz daha ayrıntılı yapabilirim;

Şimdi ben animasyonda her hareketi farklı bir keyframe'e koyuyorum.Normali de bu sanırım.Login ekranı tarzında birşey yaptım.Burada bir karakter resmi , background ve buton var.İstediğim şey login ekranında karakterin saçları dalgalanacak ve butona basınca 2. bir ekrana gidecek.Ama 4-5 keyframe yaptığım için karakterin saçları 1-2 saniyeliğine dalgalanıyor ve sonra duruyor.Çünkü Stop(); koydum buna.Koymasaydım 1.ekrandan 2.ekrana geçiyor sonra yine başa sarıyor.Umarım anlatabilmişimdir hocam.Herşey için teşekkürler şimdiden.
    php mysql bölüm ekleme sistemi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrasHh

quote:

Anlayamadım tam olarak ne istediğini. Dosya boyutu çok büyük değilse gönder öyle bakayım.

Şuan işteyim atamam maalesef.Ama açıklamasını biraz daha ayrıntılı yapabilirim;

Şimdi ben animasyonda her hareketi farklı bir keyframe'e koyuyorum.Normali de bu sanırım.Login ekranı tarzında birşey yaptım.Burada bir karakter resmi , background ve buton var.İstediğim şey login ekranında karakterin saçları dalgalanacak ve butona basınca 2. bir ekrana gidecek.Ama 4-5 keyframe yaptığım için karakterin saçları 1-2 saniyeliğine dalgalanıyor ve sonra duruyor.Çünkü Stop(); koydum buna.Koymasaydım 1.ekrandan 2.ekrana geçiyor sonra yine başa sarıyor.Umarım anlatabilmişimdir hocam.Herşey için teşekkürler şimdiden.

Büyük ihtimalle yanlış anladım ama hiç action scriptle uğraşmadan tween kullanarak saçları dalgalandır ayrı bi flash çalışmasında sonra onu kütüphanene import et. Butonun bu import ettiğin movie clipleri çalıştırsın. Yani sahnende daha önceden oluşturduğun swfleri çalıştır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.