Şimdi Ara

Acronis Disk Director Suite 10 --> Resimli Anlatım.... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
5
Favori
97.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acaba şu bootable iso dosyasını upload edebilecek var mı?Gerçekten ihtiyacım var acil olarak .yapan olursa çok sevinirim

Edit:buldum yine de teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spaydi -- 27 Haziran 2009; 17:35:36 >
  • Yanlış mı anladı bilmem ama saki sağ kulağını sol ayağınla tutmuşsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: storm_999_

Yanlış mı anladı bilmem ama saki sağ kulağını sol ayağınla tutmuşsun

Ne denemk istediğini inan anlamadım.
    Biraz daha açıklayabilirmisin.......
  • ARKADAŞLAR BEN ŞÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞTIM.DİSK AYIRMA YAPARKEN BİLGİSAYARI ÖYLECE BIRAKIP GİTTİM.40DK SONRA GELDİĞİMDE BİLGİSAYAR UYKU MODUNA GEÇMİŞTİ,BİLGİSAYARI UYKU MODUNDAN ÇIKARDIĞIMDA İSE EKRANDA HİÇ BİRŞEY GÖZÜKMÜYOR FAKAT BİLGİSAYAR İŞLEM YAPMAYA DEVAM DİYORDU.BR KAÇ SAAT BEKLEDIKTEN SONRA BILGİSAYAR İŞLEMİ TAMAMLADI VE İSTEDİĞİM GİBİ DİSKİ AYIRDI.EKRANDA BIRSEY GOZUKMEYINCE COK KORKMUSTUM ACABA HARDISK BOZULDUMU HATA MI VERDI DIYE AMA EKRANDA BIRSEY GOZUKMESEDE ISLEM DEVAM ETMIŞ, BİLGİLERİNİZE EKRAN AÇILMIYOR, EKRANDA BIRSEY GOZUKMUYOR DİYE BILGISAYARI RESETLEMEYE KALKMAYIN BEKLYIN BENCE..
    ANLATIMI YAPAN ARKADAŞADA ÇOK TEŞEKÜR EDERİM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ANLATMIŞ, HARDİSK BÖLMEK İÇİN FORMAT ATMA GEREKLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRMIŞ.
    ANLATAN ARKADAŞA BİR SORUM OLACAKTI:
    ''Advanced -> Change Cluster Size: Seçili bölümün Cluster boyutunu değiştirir. Cluster Size varsayılan olarak 4 KB dir. Lakin biraz daha performans için bu oran katlamalı bir şekilde arttırılabilir. Ben şuan sistemimin yüklü olduğu bölümde Cluster boyutunu 32 Kb olarak kullanmaktayım. Istek olursa nasıl yapıldığını konuya ekleyebilirim.... '' DEMİŞ ACABA BURAYI BİRAZDAHA AÇABİLRMİ?
    CLUSTER NEDİR NE İŞE YARAR? BUNU 32KB YAPMANIN ZARARI FAYDASI VARMIDIR? PERFORMANS ARTIRIRMI DÜŞÜRÜRMÜ? BEN ŞU ANDA 32KB YAPTIM NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER OLUR SİSTEMDE?

• Daha öncede söylediğim gibi windows üzerinden bu tip programları kullanmak çok daha riskli. Program ile bir açılış CD si oluşturup bunu kullanmak daha güvenli diyebilirim.
    Sen reset atsataydın sistemin açılmayabilirdi.

Cluster konusu hakkında detaylı bilgiyi google arama yaparak bulabilirsin.
    Yinede ben kısaca bir açıklama yapım.

Dosyalar harddiskimizdeki herangi bir bölüme yazılırken cluster boyutunda parçalanarak diskimize yazılmaktadır.
    Dosya okunurken ise bu parçalar sıra ile okunur.

Yani şöyle düşün. 500 kb boyutunda bir dosyan var. Ve senin cluster boyutun 4kb ise; (500/4 = 125)
    500 kblik bu dosyan 4 kb lik cluster boyutunda 125 parçaya ayrılıyor. Bu dosya okunurken bu 125 parçada tek tek okunmak zorunda.

Cluster boyutun 32 kb olursa; (500/32 = 15.6)
    500 kb lik bu dosyan 32 kblik cluster boyutunda 16 parçaya ayırlıyor. Bu dosya okunurken bu 16 parçada okunmak zorunda.

Neticeye gelirsek sence 125 parçayı tek tek okumak mı daha hızlı, yoksa 16 parçayı okumak mı daha hızlık olacaktır.
    Bu arada bu parçalar harddikin herangi bir yerinde dağınıkta olabilir. O zaman okuma daha fazla zaman almaktadır. İşte disk birleştirme programları kısaca bu kümleri (clusterleri) yan yana getirmek için kullanılıyor.

Umarım anlatabilmişimdir. Cluster boyutunun yüksek olmasının en kötü yani dosyalarımızın harddiskimizde daha fazla yer işgal etmesidir.
    1 kb lik bir dosya 32 kb lik cluster boyutunda 32 kb yer işgal eder.
    1 kb lik bir dosya 4 kb lik cluster boyutunda 4 kb yer işgal eder.

Sonuca bakarsak az da olsa bir performans farkı oluyor. Lakin çok fazla umut bağlamayın.

• anlatim cok guzel olmus elinize saglik yanniz ben bu programi kullanip c surucusune d ... d surucusune ise c ismini vermistim bilgisiyar islem yapmaya basladi acildi kapandi falan hic dokunmadim islem boyunca sona program islem tamamlandi dedi ve reset atti sona yonetici ekrani geldi ama burda sadece windows yaziyodu yani tiklamam gereken herhangi bir yonetici falan yoktu tabi windowsa giriste yapamiyordum sonucta bilgisayari formatlamak zorunda kaldim buda beni programdan soguttu sp3 le bi problemi mi var acaba bu programin ... norton ghostlada resimli anlatimlara bakarak imaj almistim neyse windows coktu bende bu imajla geri yuklemeye calistim yine resimli anlatimlarla :) ama oda duzgun yuklenmedi bende normal format attim ama program boota yada mbr herneyse bisimi yapti nedir yedeklerimin oldugu surucuyu bi turlu gormuyodu bende dedim gitti onca hatira falan neyseki hirenboot cd deki ufak bi program hatayi duzeltti ghosttan da bu sekilde sogudum ... simdiki sistemde acronis true image ile imaj aldim bakalim sistem cokunce gorucez bundan da sogudukmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow6 -- 9 Ağustos 2009; 12:53:16 >

• Söylediklerine bakarsak, alınma ama sorunların kaynağı Acronis Disk Director'ü bilinçsiz kullanmandır.
    Windows'un önyükleme yapması için ilgili harddiskte mbr bilgisisi düzgün aktif bir bölüm olmalı. Ve bu aktif bölümde ilgili boot dosyaları bulunmalı. Boot dosyalarında sorun yoksa windowsun başlaması için boot dosyalarının gösterdiği ana kaynak dosyalar yerinde olması ve dosyalarda herangi bir sorun olmaması gerekiyor.

Kısacası yaşadığın bu sorunda ne acronis disk directorun nede Ghost'un bir suçu var.
    Tekrardan hatırlatım. Windowstan üzerinden bu tip partition programlarını kullanmak her zaman risklidir.
    Ayrıca sistem sürücüsüyle alakalı işlemler riski daha da arttırır.
    Mümkünse bu programların kendi sistemleri üzerinden bilgisayarı başlatıp kullanmak risk oranını düşürür.
  • hem lafi cakiyon hemde alinma diyon senin solediklerini anlamadim yani c ye d - d ye de c diyemiyomuyuz .. acronis icin dedigin dogru ben kendi kafamdan yaptim ama programda herseyi cocuk oyuncagi gibi gosteriyo uygulamayi yapinca goruyosun bilgisayar kafayi cizmis ben basimdan geceni anlattim bu benim sahsi sogumamdir yani programi sahsi olarak suclu buldum ... ama burdaki anlatim cok iyi yazicidan cikti aldim okuyom simdi 80 sayfa sona uygulamaya gecicem fikrim degisir belki yannniiizz ghost icin ayni seyi soleyemicem zaten ghost cd den boot edip yapiyosun yonergeleri aynen yaptim farkli 2 makinada denedim olmadi hd den hd ye image alinca sorun yok ama imageyi alip baska bi yerde sakladigini dusun zamani gelince yuklemek istiyosun ayni hd ye, yukluyo ama windows acilmiyo ... bu arada diyelim yeni hd aldiniz eskisindeki isletim sistemini falan yenisine atmak istiyosunuz acronis true imageyi tavsiye ederim hicbi sorun yasamadim laptop ide - sata hdler desktop ide -sata hd lerde denedim sorunsuz birebir kopyaliyo ama image alip daha sona yukleme olayini deneyemedim sistem coksunde deniycem

• @Rainbow6
    Acronis ile yaptığın işlemi, farklı partition programlarıyla yapsan büyük ihtimal yine sorunu yaşarsın. Ufak bir örnek ile açıklamaya çalışım.

C ve D adında iki şehrimiz ve bizim bulunduğumuz alandan bu iki şehre giden bir yol var diyelim. Biz C şehrine gitmek istiyoruz.
    Ama tabi yolu tam bilmiyoruz. Elimizde bir harita olsun.
    Haritaya göre yolumuz diyelim 10 km. Bizim bulunduğumuz alandan 6 km gidince yol ikiye ayrılıyor. Ayrılan yolun birisi C şehrine, diğeri D şehrine gidiyor.
    Ama gel gelelim elimizdeki haritamız yanlış. Haritaya göre C şehrine giden yol aslında D şehrine gidiyor. :). Biz haritaya güvendiğimize göre istemediğimiz halde D şehrine gideceğiz.

Kısacası Acronis ile C: ve D: yi yer değiştirirsen sistem başlangıcında windows önyükleme yapar. Yolun yarısını geçer. Ama registry gibi ayarların tutulduğu yerlerdeki sistem dosyalarını gösteren bilgiler, yollar yanlış olunca windwos açılmaz.
    Zaten seninde bildiğin gibi disk yönetiminden sistem sürücüsü haric diğer sürücülerin harflerini değiştirebiliyoruz. Aslında bence bu Acronis gibi programlardaki bir açık. Sistem sürücüsünü değiştirmeye izin vermemeli.

Ghostta gelirsek inan yaklaşık 5 - 6 sene civarına kullandığım bir program ve şuana kadar program ile ilgili önemli bir sorun yaşamadım.
    Tabi bir ara yanlış hatırlamıyorsam Advanced SystemCare diye bir program ile ilgili bir sorun yaşamıştım.
    Ben sistem sürücümün bekabını diğer sürücülerimden birine alıp sistemimde sorun olunca geri yüklüyorum.

Senin yaşadğın sorun anladığım kadarıyla mbr sorunu. Ghost varsayılan olarak seçili bölümü yedeklerken mbr bilgsini almaz.
    Tabi diskin komple bekabını alırken mbr bilgilerinide büyük ihtimal yedekler.

Heralde senin diskindede mbr ile ilgili bir sorun vardı ve nedenden ghost ile ilgili sorun yaşadın. Mbr bilgisini düzeltirsen sistem açılacaktır.
    Mbr bilgiside öyle durduk yere de sistem arızalanınca bozulmaz.
    Bunun düzeltmek için Xp Kur CD sini kullanabilrisin...
    http://forum.donanimhaber.com/m_24822970/tm.htm

Acronis True Image programı gayet başarılı ve güzel bir program tabiki.
    ATI de yanlış hatırlamıyorsam bekap alırken mbr bilgisinide yedekleyebiliyoruz. Geri yüklemede de mbr bilgisini yazdırabiliyoruz.
    Lakin şuan tam aklımda deyil.

Yani kısacası sana göre hangisi daha kolay ve sorunsuz ise onu kullan. İki programda gerçekten çok başarılı.
    Kolay gelsin fazla uzattım. :(

• Benim 1 tb lık bir harici diskim var.Ben bu hddyi 30 gb fat32 900 gb ntfs yapmak istiyorum acaba nasıl yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Immortal King -- 13 Ağustos 2009; 16:03:36 >
  • @Immortal King
    Eper bu 1 Tb lik disk boş ise veya olan dosyaları başka bir konuma alma şansın var ise herangi bir program kullanmadan disk yönetiminden istediğini yapabilirsin.

Disk yönetimini açmak için Bilgisayarıma Fareyle sağ tıklat ve yöneti seç. Depolama seçeniğinin altındaki Disk Yönetimine tıklat.
    Mevuct bölümü sil ve istediğin gibi yeniden bölümlendir.....

Tabi konuda ADDS Programıyla da yapabilirsin ama hiç gerek yok....
    Eğer sürücüde dosyaların var ve bunları başka bir yere kopyalama imkanın yoksa Acronis Disk Director gibi bir program kullanmak zorundasın.....
  • Teşekkürler.Adds ile yaptım.
  • tamam anladim guzel cevap vermisin ozaman ben sana programla ilgili 2. problemi mi sorayim simdi ben boot cd hazirladim burdaki resimli anlatimla yola cikarak herseyi harfiyen yaptim soylendigi gibi programi koseden kapiyorum islemi onaylamami istiyor onayliyorum sona islem yapiliyor gibilerinden bi ekran geliyor operation progress ekrani burada current operation progres , total progres diye 2 cubuk var bunun dolmasini beklemek lazim ama burada hicbi islem yapmiyor uzun sure bekledim oyle duruyo cancel yapiyorum eminmisin diyo evet diyorum onuda yapmiyo kasanin dugmesine 10 sn basmak suretiyle programdan cikabiliyorum windowsa girip baktigimda hicbi degisiklik olmadigini goruyorum ...yaptigim islemde bos olan bi bolumu formatlamak o kadar ... 2 tane ayri iso denedim yine ayni farkli islemler denedim program son ana kadar geliyo orda kaliyo neden olabilir acaba ( wd sata green 640 gb, gigabyte p45-ud3r, LG sata dvd-rw, 4 gb ram ... sata0 da HD, sata1 de LG takili )

• Belki bilmeden ilgili bölüme low level format atmayı denemiş olabilirsin. Programda bu seçenek mecut. Eğer öyleyse tabiki bu işlem çok uzun sürüyor.
    Ben genelde low level format atacağım zaman gece programı açar,gerekli ayarlamalları yapar, kafamı yastığa koyarım. :)

Başka bir sorunda olabilir. Net bir cevabım yok. :(
  • yok yaw low level degil normal yapiyorum hevesim kursagimda kaldi bende calismiyo program ... bu program eski oldugu halde satiliyo yeni satin alanlar internet sitesinden modifiye edilmis iso yu indirip kullanabiliyomus sendekide bu versiyon mu acaba bu versiyon sata diskleri daha iyi tanimlayabiliyomus galba
  • @Rainbow6
    ADDS ile menüdeki delete veya wipe seçeneği kullanılarak low level format atılıyor. Gerçekten bu konuda da başarılı bir program.
    Ben ADDS'nin genelde dos versiyonunu kullanırım. Yani 9.0. Tabi yeni versiyonlarıda elimde mevcut ama ilgili versiyon benim işimi görüyor.
    Gerçekten hdd ile alakalı bir problem ile karşılaştığımda, deneyeceğim programların başında geliyor.

Bende sata2 disk kullanıyorum, ama benim anakartım hiç bir konuda sata2 sorunu çıkarmıyor. (Epox). Tabi şuan arızalı bir halde kulllanıyorum. (Telefon hattıma yıldırım düşmüştü :) Tümleşik eternet vs yandı.
    Neyse seninde tahmin ettiğin gibi belki sata sorunu yaşıyor olabilirsin. Bunun için yeni bir versiyon kullanmalı ve ISO oluştururken ADDS Full olanı seçmelisin.
    Bu şekilde program gerekli sürücüleride isoya ekliyor ve program cd den başlarken önce bu sürücüleri yükleyip açılıyor.
    Tabi programı kullanmadan önce biosundan da achiyi kapatıp, öyle deneyebilirsin....
    Tam kesin yanıtlar veremiyorum,. Çünkü programı bir çok bilgisayarda kullanmış olmama rağmen, böyle bir sorun yaşamadım......

• öncelikle bu faydalı yazı için teşekkür ederm. anlatıldığı gibi hdd mi 4 bölüme ayrdm. Fakat beni rahatsz eden bi durum var. Bilgisayarımı açtığımda C sürücüne tıkladığımda aynı pencere içinden sürücüye giriorum ancak D veya başka bi sürücüye tıkladığımda onu ayrı bir pencere olarak açıor. Ayarlardan falan yapmaya uğraştım ama bi sonuç alamadım. windowsu tekrar yükledim aynı şey devam edio. çok önemli olmasada rahatsz edici bi durum. bu neden oluo bi fikri olan varmı? yardımlarınız için teşekkürler.
  • ben yanlışlıkla 3 e bölünmüş olan hdd mi sildim 3 bölüm şu anda ayrılmamış alan olarak birleşti. arkasından biçimlendirme yapmadan kapattım pc'yi. şu anda ayrılmamış alandaki verileri başka bi pc'ye bağlayıp geçici bi süre (find and mount partition programı ile) görebiliyorum koyalayabiliyorum. ancak (100gb kadar arşivim var, bunları kaybetmemek istemiyorum) yedek alacak yeterli boş alan bulamadım

Acronis Disk Drector'ün çalışan cd sini elde ettim. programın recover partition seçeneği ile silinen bölümleri veri kaybı olmadan kurtarabilir miyim? bu işlem ne kadar güvenilir bilmiyorum :S önümde 2 seçenek var; ya recover partition yapacağım ya da yeterli boş alanı olan bi arkadaşımın bana yardım etmesini bekleyeceğim(bildiğim kadarıyla yardım edebilecek kimse yok)

Acronis Disk Drector'ü daha önce hiç kullanmadım, duymadım bu yüzden cesaret edemiyorum kullanmaya
    recover partition seçeneğini kullananlardan programın güvenilirliği ve veri kabı olup olmadığı konusunda yorum bekliyorum.

edit:
    sonunda karar verdim ve kullandım programı hiç bi problem, hata çıkmadan silmiş olduğum partitionları kayıp olmaksızın geri getirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msertcan -- 28 Ağustos 2009; 21:42:14 >

• @msertcan
    Sorununu çözmene sevindim. Adds gerçekten çok sevdiğim bir program.
    http://forum.donanimhaber.com/m_23280095/mpage_1/key_//tm.htm#23280156
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.