Şimdi Ara

Acronis Disk Director Suite 10 --> Resimli Anlatım.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
5
Favori
97.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: killnOd

"Advanced -> Change Cluster Size: Seçili bölümün Cluster boyutunu değiştirir. Cluster Size varsayılan olarak 4 KB dir. Lakin biraz daha performans için bu oran katlamalı bir şekilde arttırılabilir. Ben şuan sistemimin yüklü olduğu bölümde Cluster boyutunu 32 Kb olarak kullanmaktayım. Istek olursa nasıl yapıldığını konuya ekleyebilirim...."

Bu islem sonunda performans okuma yazma bazindami artiyor yoksa erisim suresinimi azaltiyor.Hem okuma yazma performansini arttirip hemde erisim suresini nasil dusurebiliriz?

Öncelikle arkadaşlar google arama yapılarak Clusterin ne olduğu ve faydaları ile zararları kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Ben şuan XP 32 bit kullanıyorum. Sistemin yüklü olduğu bölüm Ntfs ve cluster boyutu daha öncede söyledim gibi 32 kb. Diğer bölümler standar 4 kb.

Performans konusunda aşırı bir fark yok ama ufakta olsa bir performans artışı olduğun söyleyebilirim.
    Aslında tam kesin konuşmak için bencmark yapmak lazım ama bu aralar buna vakit ayıramam malesef.

Ama söylediğim gibi aşırı bir performans artışı yok. Sen okuma yazma ve erişim süresini performasını artırmak istiyorsan seninde bildiğin gibi en başta hızlı kaliteli diskler, raid vb gibi yolları deneyeceksin. Tabi üzerine cluster boyutunuda artırırsan biraz daha hızlı olacaktır........

• super anlatım hersey guzel....
    peki benim sorum biraz daha komplike olacak...3 hdd 5 bolum olan ve bunlara 1 xp ve 1 vista kurulu olan bir bilgisayarda... ben 1 bolumu komple formatlayıp vista yukleyip tum ihtayacım olan programları yukledikten sonra bu vistanın yedegini almak istiyorum sonra yarın vista coktu dielim ben aynı bolume format atıp o kaydettigim vistayı kaydettigim sekilde yuklemek istesem bu ACRONIS bana yardımcı olacak mı??? olacaksa nerden yapabilirim....
  • quote:

Orjinalden alıntı: edizfbc

super anlatım hersey guzel....
    peki benim sorum biraz daha komplike olacak...3 hdd 5 bolum olan ve bunlara 1 xp ve 1 vista kurulu olan bir bilgisayarda... ben 1 bolumu komple formatlayıp vista yukleyip tum ihtayacım olan programları yukledikten sonra bu vistanın yedegini almak istiyorum sonra yarın vista coktu dielim ben aynı bolume format atıp o kaydettigim vistayı kaydettigim sekilde yuklemek istesem bu ACRONIS bana yardımcı olacak mı??? olacaksa nerden yapabilirim....

Evet Acronis burada imdadınıza yetişiyor. Vistanızı yükleyin, tüm programalarınızı da kurup Acronisle yedeğinizi bir başka bölüme alın. Sonra da vistanız çökse ya da vistanın kurulu olduğu bölümü formatlasanız bile Recovery yaparak vistayı en son bıraktığınız haliyle geri getirebilirsiniz.
  • Arkadaşlar biraz acemiyim bu konuda.Sistemim xp sp2. Partiton Magic 8 hata veriyor.İşlem yaptırmıyor. Acer 6930G laptumum 255 gb olan D: sürücüsünden 20 gb alıp ubuntu kurucam.Ancak format atamam. Bu yazılımı huzur içinde kullanabilir miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: edizfbc

super anlatım hersey guzel....

Öncelikle arkadaşlar burdaki tanıtılan program bekap (Geri Yükleme) programı deyildir. Partition işlemleri için windows üzerinde ve kendi sistemi üzerinde ayrıca eski versiyonlarınıda dos üzerinde kullanabileceğimiz güzel bir programdır.

Lütfen konuyla ilgili sorular soralım.

quote:

Orjinalden alıntı: AC Kırıklar

Arkadaşlar biraz acemiyim bu konuda.Sistemim xp sp2. Partiton Magic 8 hata veriyor.İşlem yaptırmıyor. Acer 6930G laptumum 255 gb olan D: sürücüsünden 20 gb alıp ubuntu kurucam.Ancak format atamam. Bu yazılımı huzur içinde kullanabilir miyim?

Normalde partition Magic eski bir program olmasına rağmen XP ye destek vermektedir. Nasıl bir hata veriyor acaba. Bu arada tabiki Acronis daha güncel olduğu için Partition Magicten daha iyidir.

Mümkünse Partition Magicin verdiği hatayı ve de disk yönetiminden diskinin durumun gösteren metaryalleri sağlarsan fena olmaz.

Disk yönetimini açmak için Başlat -> Çalıştıra -> diskmgmt.msc yazman yeterlidir. Disk yöntiminden bir resim fena olmaz .....

•  Acronis Disk Director Suite 10 --> Resimli Anlatım....

Partition Magic de disk bulunamadı gibi bir hata veriyordu. Sanırım hata kodu 117 idi
  • quote:

Orjinalden alıntı: AC Kırıklar

Acronis Disk Director Suite 10 --> Resimli Anlatım....

Partition Magic de disk bulunamadı gibi bir hata veriyordu. Sanırım hata kodu 117 idi

Şimdi diskinde 4 Primary bölüm bulunmakta. Bir diskte yanlış hatırlamıyorsam En fazla 4 ana bölüm oluşturabiliriz. Tabi bu bölümlerden birini Extended yapıp içerisine istediğimiz kadar Logical bölüm oluşturabiliriz.

Yani sen şuanki durumda benim düşünceme göre yeni bir bölüm oluşturamazsın. Ama şöyle yapabilirsin tabi.
    1. Seçenek: PQSERVICE bölümün silip D: bölümünün arka kısmından da belli bir alan ayırarak burda yeni bir bölüm oluşturup Ubuntuyu buraya yükleyebilirsin. PQSERVICE de haralde geri yükleme yani recovery için gerekli.

2.Seçenek: D: bölümünü parition programlarıyla dönüştürüp Logical yapabilirsen burdan belli bir alan ayırıp yeni bir logical bölüm oluşturabilirsin. Tabi Ubuntu Logical bölümde sorunsuz çalışıyorsa. Tam bir bilgim yok. Windows logical bölümde çalışmıyor.

3. Seçenek yanlış hatırlamıyorsam Ubuntu mevcut bölüm üzerindende çalışyordu. Yani Ubuntunun dosyalarını bölümlerimizden birine koyup bir kaç ayardan sonra çalıştırabiliyorduk. Slax gibi. Bu konudada fazla bir bilgim yok. Biraz araştır. En risksiz olan seçenek bu.

Neyse benim kaçmam lazım kolay gelsin.......

Düzeltme:
    Ben Windows Logical bölümde çalışmıyor demişim. Burda anlatmaya çalıştığımı bazı arkadaşlar yanlış anlayabilir diye düzeltme yapıyorum.
    Aslında kastettiğim windows logical bölümden boot olmaz. Yani windowsun başlaması için primary bölüm gerekmektedir. Boot dosyaları bu Primary aktif bölümde olur ve ilgili ayarlar ile windowsun kaynağı logical bölüm olarak gösterilirse (windows primary aktif bölümü bulunan bir diskteki logical bölüme kurulursa) windows çalışabilir....
    Lakin ben henüz bunun ile ilgili detaylı bir deneme yapmadım......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 30 Nisan 2009; 10:16:43 >

• Cevaplarınız için teşekkürler. 16 gb lık flash disk alıp ona kurucam artık ubuntuyu. Yardımlarınız için Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 18 Şubat 2009; 14:18:53 >
  • anlatım çok güzel teşekkürler

benim pcde linux kurulu hangi çeşidi bilmiyorum açamadım çok da önemli değil zaten

benim problemim şu dosya şeklimin ntfs değil bundan dolayı windows kuramıyorum
    buproblemi acronisle çözebilir miyim???
  • quote:

Orjinalden alıntı: @cr@zy

anlatım çok güzel teşekkürler

benim pcde linux kurulu hangi çeşidi bilmiyorum açamadım çok da önemli değil zaten

benim problemim şu dosya şeklimin ntfs değil bundan dolayı windows kuramıyorum
    buproblemi acronisle çözebilir miyim???

Windows Kur CD/DVD si ile önyükleme yaptığınızda diskinizi görebiliyormusunuz?
    Görebiliyorsanız ilgili bölümleri windows Kur CD/DVD si ile silip yeni bölüm oluşturabilirsiniz...
    Bu şekilde yeni oluşturduğunuz bölüme windows kurulumunu yapabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

Eğer Windows Kur CD/DVD sinden önyükleme yaptığınızda diskinizi görebiliyorsanız ama ilgili bölümleri silemiyorsanız....
    Burdaki Acronis programının bulunduğu cd veya dvd ile sistemi boot edip ilgili bölümleri silebilir yeni bölümler oluşturabilirsiniz.
    Burda unutmamanız gereken bir bölümü Primary ve aktif olarak ayarlamanız.
    Internette dolaşan her yerde bulabileceğiniz Hiren BootCD içerisinde Acronisin stabil çalışan eski versiyonları bulunmaktadır.
    Ben genelde onu kullanıyorum...
    Ek not: Ama Hiren arkadaş CD sinde taktik değiştirdi ve boot olayında Isolinux kullanmaya başladı.
    Ondaki Acronis Disk Directoru denediğimde bir kaç ufak sorun ile karşılaştım. Belki denediğim pc ile alakalıydı. Tam emin deyilim.

Eğer diskiniz Windows Kur CD/DVD sinden başlattığınızda görünmüyorsa belki diskiniz sata ise sata problemi yaşıyor olabilirsiniz.
    Yada diskiniz ile fiziksel bir sorun yaşıyor olabilirsiniz..... Diskinizin anakartınızın biosunda göründüğünden ve kapasitesinin düzgün göründüğünden emin olunuz.

Kısacası fazla bilgi vermediğinizi için ilk başta aklıma bunlar geldim. Umarım kısa sürede çözersin.......

• Teşekkürler çok iyi bir çalışma olmuş.Benim 250 gb lık hdd var.Disk yönetiminden biçimlendirdim ama dinamik dediği için Adds de üstüne sağ tıkladığımda o seçenekler çıkmıyor.Zaten yüklerken dinamik disk bulundu flaan diye uyarı vermişti.Acaba nasıl halledebilirim bu sorunu?
  • Sorunu çözdüm. Windows un yardım kutucuğu ilk kez işime yaradı sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Immortal King -- 18 Haziran 2009; 11:44:05 >
  • Ayırırken hata verdi ne yapmayalıyım? 29 gb birinde 203 gb birinde kaldı ben eşit olmalarını istiyorum tekrar birleştirip yapsam olurmu?
  • Disk yönetiminden bir dinamik diski temel diske, temel diski dinamik diske dönüştürebilirsin. Ayrıca o anda sistemin üzerinde çalışmadığı bir diski disk yönetiminden bölümlendirebilirsin.
    Acronis Disk Directoru kullanmana gerek yok.

Şuanki sorununa gelirsek bölümleri silip baştan bölümlendirebilirsin..... Kolay gelsin........
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue_life

Disk yönetiminden bir dinamik diski temel diske, temel diski dinamik diske dönüştürebilirsin. Ayrıca o anda sistemin üzerinde çalışmadığı bir diski disk yönetiminden bölümlendirebilirsin.
    Acronis Disk Directoru kullanmana gerek yok.

Şuanki sorununa gelirsek bölümleri silip baştan bölümlendirebilirsin..... Kolay gelsin........

Ben silmedim direk adds ile birleştirip geri ayırdım.Hata vermedi bu sefer.Sorun çıkmazsa iyidir
  • Umarım çıkmaz...
  • Arkadaşlar benim bu program ile ilgili büyük bir sorunum var.Windows 7 kullanıyorum ve bu program ile disk bölümlendirme yapmak istedim.Yapmaya çalıştığımda kısa bi mavi ekran görüntüsü ardından bilgisayar reset attı.Açılırken boot screen den sonra tekrar reset atiyor ve tekrar başlıyor bu böyle devam ediyor.Windows 7 cd sini takıp onarmaya çalıştığımda da sorun çözlmüyor.Çünkü Hard diski kurulumda görmüyor.Ama Ubuntu dan live cd ile bilgisayarımı açıp c,d ve e sürücüsüne sorunsuz bir şekilde erişebiliyorum.Ubuntu nun kendi disk yöneticisine girdiğimde ise orda da bölümlendirilmemiş tek bi disk olarak gözküyor.Bu kurmak istediğimde de aynı.Bu yüzden Hiç bir işletim sistemi kuramıyorum.Nasıl bir iştir bu ben anlamadım??Son çare yeni hard disk alıp verileri yedekleyip diski biçimlendirmek ama bunu yapmadan yapabiliceğim başka bir çözüm varsa paylaşmanıza sevinirim.

• Windows üzerinde bu tip programları kullanmak her zaman risklidir. (Yani sistemin kullandığı bölüm ile ilgili işlemler yapmak)
    Kullandığın ADDS sürümünden dolayı da bir sorun oluşmuş olabilir. Yani belki kullandığın ADDS sürümü win7 ile uyumlu olmaya bilir.
    Win7 yi denemedim ama büyük ihtimal disk yönetiminden yapmak istediğin işlemi kısmen gerçekleştirebilirdin. Keşke öyle yapsaydın.

Çözüm için ise seninde söylediğin gibi dosyalarını kurtarıp ilgili diski baştan bölümleyebilir ve sistem kurabilirsin. En temiz çözüm
    Kısa vadeli çözüm için ise öneride bulunabilirim. Ama tam olarak program ile ne yaptığını bilmediğim için yanlış yönlendirmek te istemiyorum.

Tahminlerimi yazıyorum. Windowsun yüklü olduğu bölümden yeni bir bölüm oluşturmak istedin ve her gerekli işlemi yapıp reset attıktan sonra arıza meydana geldi.
    Böyleyse diskin parttion bilgisinin tutulduğu mbr tablosunu bozmuş olabilirsin. Yada ilgili partitionun mbr bilgisini...
    Bir tane uygun acronis disk director cd si edinip sistemini bunun ile başlat.
    Sonra ilk gelen ekranda manual mode yi seç. Ardından grafiksel ekranda diskin bölümlenmemiş olarak görünüyorsa ilgili diski seçip sol taraftaki Recover Partition Seçeneğine tıklat. Ekrana gelen yönergeleri izle.
    Parittion recovery konusunda farklı programları denemek istersen imzamdan ulaşabileceğin veri kurtarma konusuna gözat........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 21 Haziran 2009; 17:56:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: blue_life

Windows üzerinde bu tip programları kullanmak her zaman risklidir. (Yani sistemin kullandığı bölüm ile ilgili işlemler yapmak)
    Kullandığın ADDS sürümünden dolayı da bir sorun oluşmuş olabilir. Yani belki kullandığın ADDS sürümü win7 ile uyumlu olmaya bilir.
    Win7 yi denemedim ama büyük ihtimal disk yönetiminden yapmak istediğin işlemi kısmen gerçekleştirebilirdin. Keşke öyle yapsaydın.

Çözüm için ise seninde söylediğin gibi dosyalarını kurtarıp ilgili diski baştan bölümleyebilir ve sistem kurabilirsin. En temiz çözüm
    Kısa vadeli çözüm için ise öneride bulunabilirim. Ama tam olarak program ile ne yaptığını bilmediğim için yanlış yönlendirmek te istemiyorum.

Tahminlerimi yazıyorum. Windowsun yüklü olduğu bölümden yeni bir bölüm oluşturmak istedin ve her gerekli işlemi yapıp reset attıktan sonra arıza meydana geldi.
    Böyleyse diskin parttion bilgisinin tutulduğu mbr tablosunu bozmuş olabilirsin. Yada ilgili partitionun mbr bilgisini...
    Bir tane uygun acronis disk director cd si edinip sistemini bunun ile başlat.
    Sonra ilk gelen ekranda manual mode yi seç. Ardından grafiksel ekranda diskin bölümlenmemiş olarak görünüyorsa ilgili diski seçip sol taraftaki Recover Partition Seçeneğine tıklat. Ekrana gelen yönergeleri izle.
    Parittion recovery konusunda farklı programları denemek istersen imzamdan ulaşabileceğin veri kurtarma konusuna gözat........

Öncelikle ADDS nin en son sürümünü kullandım.Yapmak istediğim şey ise D sürücü ile F yi birleştirmekti.Belki kendi disk yöneticisinden de yapılabilinirdi ama aklıma hiç gelmedi desem yeridir.Her neyse bunu yapmaya çalıştığımda ise birden mavi bir ekran geldi ve reset attı.Gerisi zaten anlatığım gibi..

• Windowsun boot ve sistem için kullanmadığı genelde C: diye tabir ettiğimiz bölümün haricinde, bu tip programların sorun çıkarma olasılığı çok azdır. (Tabi bağzen boot sürücümüz C:\ haricinde farklı bir bölüm de olabilr.)
    Belki sende de böyle bir durum vardı. Ve bu yüzden böyle sorunlar oluştu. Tabi ilgili diskin mbr yapsında ilgili bir sorundan dolayı da böyle bir durum olmuş olabiilr.

Şuanda senin yerinde olsam en önce bir acronis disk director boot cd si temin der ve sistemi bunun ile başlatıp, diskimin programda nasıl göründünü gözlemlerdim
    Sorunlara ADDS neden olduğuna göre çözüm içinde büyük ihtimal ADDS işe yaracaktır.

Belki bölümleme düzgün yapıldı ama önyükleme bölümü aktif olmadı, yada ilgili bölüm silindi.
    Yani edineceğin ADDS cdsi ile diskini gözlemleyip aynı cd ile sorunları çözmen mümkün.

Bu arada tekrar üzerine basarak diyorum Windows üzerinden bu tip programları kullanmak riskilidr ama bu programlar ile oluşturacağınız boot cd ile sistemi açıp bu tip işlermleri programın kendi sistemi üzerinden yapmak çok daha az risklidir. Tabi ne yaptğını bilen için. :)

Umarım kısa sürede çözersin...... Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.