Şimdi Ara

Acronis Disk Director Suite 10 --> Resimli Anlatım.... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
170
Cevap
5
Favori
97.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Süper anlatım olmuş blue_life eline sağlık. Sana danışmak istediğim bir konu vardı.

Acronis Disk Director Suite 10 --> Resimli Anlatım....

Diskte üç tane bölüm var. F bölümünü C'ye merge komutu ile ekleyemiyorum. F'yi sildim oluşan boş alan yine C'ye eklenmiyor. ( Oluşan boş alanı C'nin sonuna D'nin başına taşıyayım dedim, windows reboot olurken işlemde hata veriyor ve işlemi gerçekleştirmiyor. O alan illaki C'nin üstünde kalıyor ve ekleyemiyorum C'ye bir türlü. Aslında küçük bir parça ama rahatsız ediyor işte insanı. En son silip öyle bırakıcağım galiba.

Yardımcı olabilirsen çok sevinirim...

• Resim çıkmamış, nasıl ekleyeceğim bilmiyorum ama linki;

http://rapidshare.com/files/358890840/1.JP

Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
  • Walla forumda yeniyim, beceremedim bir türlü

Rapidshare.com
  • rapidshare

Bir resim eklemek için epey kıvrandım ya. Bu kadar art arda mesaj yolladığım için kusuruma bakmayın...
  • rapi..shar..

• @faithp

Öncelikle forumlara fotoğraf eklemek için aşağıdaki gibi siteler kullan.
    http://tinypic.com/
    http://www.imagehost.org/

Sorununa gelirsek;
    F: sürücüsünü siliyorsun. Sildikten sonra C: sürücüsü üzerinde sağ tıklatıp Merge seçeneği ile Partition Size alanını büyültüm Unallocated alanlarını 0 lıyorsun.
    Hepsi bu kadar.

Eğer böyle yaptıysan ve olmadıysa, programı windows üzerinde kullandığından bu tip sorunlar veriyor olabilir. Sistemi ADDS nin kendi sistemi üzerinden açıp işlem yapmanı öneririm.
    Bir yandan da sistem sürücüsünün konumunu değiştirdiğimiz için düşük bir ihtimal mbr bilgisine zarar verme olasılığı olabilr. Bu gibi sorunda sistem açılmaz. (Düşük bir ihtimal)
    Böyle bir sorun yaşarsan, kullandığın windows sürümün kur CD/DVD si ile bu sorun çözebilirsin..

• blue_life dediğin gibi yapıp, ADDS yi kendi işletim sistemiyle çalıştırıp sorunumu hallettim. çok teşekkür ederim...

• çok güzel bir anlatım, ellerine emeğine sağlık, çok işime yaradı. benim bir sorum olacak, elimde tek partition kurulmuş bir hp masaüstü bilgisayar var. acronisle partitionları yapılandırdım, fakat şöyle bir şey yapmak istiyorum; belgelerim, documents and settings kısmındaki kullanıcı profilleri gibi c'de çalışan dosyaları d'ye aktarıp oradan kullanmak istiyorum, mesela outlook yedekleri de orada olsun. bu mümkün müdür acaba? mümkünse nasıl yapılabilir? teşekkürler..
  • @tkara76

Tabiki yapabilrisin. Lakin soruna yanıt vermeden önce işletim sistemini öğrenebilirmiyim?
  • Teşekkürler, sade ve yalın anlatımla anlayabildim.
  • arkadaşlar windows7 üzerinde çalışmıyor mu bu program? ben kuramadım bile 2 gündür
  • @sudkostik

Programl ile ne yapmak istiyorsun?
    Programı kendi sistemi üzerindende (CD/DVD ile boot edip) çalıştırmanı tavsiye ederim.
  • hay ağzına sağlık senin, sormuşsun anlatayım ben de durumu...

Dizüstü aldım yeni, C'ye 230gb gibi b,şey vemiş Casper. toplamda 500gb. Bana göre Windows7'nin kurulu olacağı C: sürücüsü için 60-70gb civarında bi kapasite yeterli, geri kalan kısmını tek parça halinde D: sürücüsü olarak kullanmak istiyorum.

İşin hasılı aslı C:den alıp D:ye atmak istiyorum kapasitenin bir kısmını... bilgisayar 4-5 günlük, hdd'yi ayarlamadan bişey yüklemeyeyim dedim, öyle boşboş duruyo... yine de format atmadan yapmak istiyorum bu fdisk işini, yoksa win7 kurulurken yapılabiliyormuşuz falan felan...

(yahu aslında C: sürücüsünü yalnız bırakma isteğimin nedeni belli, eskiden beri süregelen "format atarsam arşiv dosyalarıma bişey olmasın" mantığı. okuduğumu anladığım kadarıyla format atma devri de bitmiş ne öyle bişeyler sanki ama öyle bi yabancıyım ki bu tip programlara acaba oturup SAP felan mı çalışsam da bari bana bie faydası dokunsa diyorum :) )

üstat valla durum böyle. oturup yapayım burada anlattıklarını ama programı kurma aşamasında (laptopda) serialı girenden sonra INCOMPLETE deyip kurulum sonlanıyor.anlayamadım gitti...

• @sudkostik

İşletim sistemin Vista veyahut Win7 ise, programsızda C:\ sürücüsünden belli bir alanı alıp D:\ sürücüsüne katabilirsin.
    Bunun için kısaca;

Başlat -> Çalıştıra -> diskmgmt.msc yazıp onaylayarak Disk Yönetimini aç.

Sonra grafik ekranında C: üzerinde farene sağ tıklatıp Birimi Küçült seçeneğini seç.
    Karşına gelen ekranda ne kadar bir alan ayırmak istiyorsan ilgili kutuya yazıp Küçült tuşuna bas.

İşlem tamamlandıktan sonra, D: üzerinde farene sağ tıklatıp Birimi Genişlet seçeneği ile daha önce ayırdığın alanı D: sürücüne ekleyebilirsin.

Program ile ilgili sorununa gelirsek, program kurunun üzerinde farene sağ tıklatıp yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsin.
    Bu arada kurmaya çalıştığın Acronis DD versiyonunun senin sistemini destekleyip desteklemediğini kontrol et.
    Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 5 Nisan 2010; 23:32:59 >

• Üstat çok sağol özel olarak ilgilendiğin için. sayende halledebiliyoruz bişeyler....

aynen dediğin gibi yönet'ten açtım c: birim küçült dedim...sonra o boşta kalan kısmı d: ye eklemek için d: üzerinde sağ tıklama yapmama rağmen "birim genişlet" ibaresi tıklanmıyordu. ben de önce d: birimini sildim, sonra bu d: ile önceki boşta olan kısın birleşti, bunları ancak o zaman tek bi parça haline getirebildim. senin dediğin şekilde sağ tıklayınca birim genişlet sadece c: ye sağ tıklayınca oluyordu, o da bizim işimize gelmiyor tabi...

hasılı d:ye veri felan yüklemiş olsaydım bi de orada sıkıntı yaşayacaktım.

yaptığım şeyin resmini koyuyorum. görüyorsunki c:ye yine kaldı 125gb kadar bi kapasite, ki yine çok... ama daha fazla birim küçültme yapılmasına müsade etmiyor görüldüğü üzere. buna karşı yapabileceğimiz birşey varmı?

• @sudkostik

Bazen bu tip sorunlar çıkabiliyor. Ama sen sorunu doğru olan bir biçimde halletmişsin.
    Soruna gelirsek, sistem gereksinim duyacağı gerekli alanı rezerve etmiş. Yani bu alan benim çalışmam için gerekli, veyahut daha sonra gerekbilir diyor :)

İşte C:\ sürücüsünü daha fazla küçültmek için kullandığın sistem ile uyumlu bir partition programına ihtiyacın var.
    Ben genelde dos ortamından çalışan Acronis DD nin eski bir versiyonunu kullanıyorum.
    Ama Win7 üzerinden fazla kullanmadım. Bir ihtimal Win7'nin partition yapısıyla alakalı sorun verebilir.
    Bu uyarıyı dikkate alıp, denemek istersen aşağıdaki linkteki boot menüsünde bulunmakta!

http://www.4shared.com/file/117255496/47cde2aa/BlueXPE_Light_v17.html

Umarım sorun yaşamazsın, kolay gelsin...

• Bütün yardımların teşekkürler @blue_life. iyi forumlar.
  • slm benim sorunum şu: 500 gb lik taşınabilir harddiskimi her zamanki gibi güvenli kaldır yapmadan çıkarıyordum. sonra bir ara tekrar taktım ve içine girmeye çalıştım fakat tıkladığımda biçimlendir yazısı çıkıyor bende dokunmadım ve öylece duruyor. harddiskim ikiye bölünüktü. iki partition da aynı durumda. ADDS ile boot cd si oluşturdum tarif edildiği gibi dos ortamından geri getirmeye çalıştım fakat benim hardiskin bölümlerini sarı ile primary gösteriyor bu yüzdende next butonu aktifleşmiyor sonraki aşamaya geçemiyorum yani. hardiskim deki bilgileri ne yapmam gerekli yardımcı olursanız minnettar kalırım.
  • @enesbostanci

Acronis Disk Director ile bu tip sorunları düzeltemezsin. Acronisle sadece, bölümleri silip yeniden bölümleme yaparak diskini kullanmaya başlayabilirsin. Kısaca ADDS ile bu tip hasarlı partitionu kurtaramazsın.
    Partition komple silinseydi bir ihtimal ADDS ile yapacağın işlem sounucu partitionuna ulaşabilirdin.

Yapman gerekenler;
    1 - Kesinlikle ilgili diske format atma. Yani herangi bir veri yazma.
    2 - Uygun program ile verilerine ulaş.

Dosyalarına R-Studio gibi herangi bir veri kurtarma programı ile ulaşabilirsin. Lakin bu işlem uzun sürüyor.

Kısa yol olarak, bölüm kurtarma programlarını kullanabilirsin.
    Bu konuda en başarılı program, Active Partition Recovery For Windows programıdır.
    Program ile ilgili diski hızlı bir tarama yaparak çıkan sonucun resmini foruma eklersen seni yönlendiririm.
    -----------------------------
    Dosyalarına hızlı ulaşmak için ise, Partition Find And Mound progrmını kulllanabilirsin...

http://forum.donanimhaber.com/m_23280095/mpage_1/key_//tm.htm#23280156

Sonucu yazarsın, kolay gelsin...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.