Şimdi Ara

Açılışta Anakart logosunda donuyor? Kısa devre mi var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kafayı yeme noktasına geldim. Malüm meşhur firmadan aldığım 1 TL’ye olan mouseyi taktıktan sonra kapandı. Ne yaptıysam düzelmedi.

Kısa devre mi yaptırdı ne yaptı anlamadım.

Gittim arkadaştan DDR4 ram aldım denedim, olmadı..
    Anakartı garantiye yolladım çalışıyor diye geri geldi, bios güncellemesi yapılmış.
    Ekran kartı bozuk dedim tamire götürdüm evet kısa devre yapan 8 kondansatör çıktı. Bugün sıfır ekran kartı aldım ama aynı sorun düzelmedi.
    Bütün HDD Ve SDD denedim onlarda çalışıyor.

Bilgisayar açılıyor tam anakart logosunda donup kalıyor, format atmak istiyorum gene aynı yerde kalıyor. Güvenli kipte dahi açılmıyor buda demek oluyor ki donanımsal bir arıza ve geriye sadece işlemci kaldı. Ama işlemcilerde kolay kolay bozulmaz diye biliyorum.

Ryzen 1600x
    MSI B350 tomahawk
    Corsair 3200mhz 16gb ram
    750w high powe psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 1 Ekim 2018; 10:1:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Artık yarında işlemciyi alıp Deneyebilen bi yer bakacam. Gereksiz bi ton masraf yaptırdı ya..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vatanın meşhur yeni şubelerini açma indirimleri..

Ama genel konuşursak ucuz etin yahnisi asla yenmez.

• Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Vatan da ilk çıktığında övüyorlardı şimdi sövüyorlar ne oldu anlamadım. Ben klavye mouse da logitech öneriyorum dayanıklı oluyor.

• Sorma hocam bende öyleyim, klavyem bayadır Logitech G710+ olarak kullanıyorum. A4 tech sıradan mousem bozulunca Logitech G402 sipariş ettim. Gelene kadar 1 TL’ye alınmış lanetli mouseyi takayım dedim, hay demez olaydım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 2 Ekim 2018; 1:31:45 >
  • Konunun adi 1 tl lik mausla ryzen nasil mahvoldu olmaliymis.. ( neyse dalga gecmeyeyim.. )

Bios pilini söküp 10 dakika sonra geri takma olayini denediniz mi?
  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    HOCAM YENİ ANAKART TAKIP DENEDİM. Bios pili ne haddime..

Denemediğim tek şey işlemciyi test etmek.

• kaldığı ekranda anakartta debug ledlerinde hangisi yanıyor kontrol ettin mi
  • Uzay montaj yapın. HDD SSD veya usb donanımlar takmayın. Sadece 1 tane ram, ekran kartı, psu, işlemci takın. Sadece cpu fanını takın. Ön panel kablolarını takmayın. Power pinlerini kısa devre yaptırarak sistemi açmayı deneyin. Yine post ekranında kalırsa başka donanımlarla denemeler yapmak gerek.

• Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Açılışta ekran gelir gelmez tab tuşuna basarsanız eski usul ram sayan ekran gelecektir. Orada hangi donanımı tararken takıldığı anlaşılabilir. Sorunlu donanıma gelince sistem kitlenecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.