Şimdi Ara

Acil ihtiyaç kredisi kullanacaklar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
4
Favori
13.656
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: isletmekonomist

İhtiyaç kredisinde bilemem ancak konut kredisinde ünlü emlak danışmanlık firmalarını tercih edebilirsiniz onların anlaşmaları oluyor geçen yaz 0.76 faiz oranıyla 75 bin lira 120 aylığına kredi çektim aylık ödemelerim 970 lira ozamanda piyasaya göre gayet uygundu şimdiki faiz oranlarına göre zaten çok çok uygun =) ancak bu firmalardan kesin emin olmadan hiç bir belge imzalamayın =) söke söke alırlar.

hocam 75bin 120 ay kredi çekmek bana mantıklı gelmedi. kesinlikle yanlış anlamayın. sadece soruyorum nasıl bi çıkarınız oluyor bu işten. 10yıl boyunca 970 ödeyeceksiniz neticede. 10yılda geri ödeyeceğiniz fiyat 116bin TL oluyor.

yani bankalar tüketici kredisinde bile 30bin e 9bin TL faiz uygularken ev kredisinde bu mantık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 23 Nisan 2012; 19:49:30 >

• Yukarıda başka bir arkadaşın da belirttiği gibi, devlet bankalarından şaşmayın derim, özel bankaların ne yapacağı belli olmaz, devlet bankası her zaman güvencedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thorondor06

quote:

Orijinalden alıntı: tayfun000

Neden aylık faiz oranları üzerinden tartışılıyor ?

YMO üzerinden konuşulsa fazladan masraf ne kadar gibi sorular sorulmaz.

Bankalarda bu durumu bildiği için faizi düşük gösterip diğer masrafları yükseltiyorlar.

Yıllık Maliyet Oranı en net orandır.YMO'ları paylaşırsak daha net bilgi alabiliriz.

ymo ile hesap nasıl yapılıyor kısaca anlatabilir misiniz?

YMO zaten bankaların özel formülü ile hesaplanan bir orandır.Neyi hesaplamak istediğinizi ben anlayamadım.YMO'nun içinde masraf,komisyon,ücret ve benzeri olan bankanın sizden alacağı tüm ücretin dahil edildiği bir orandır.Her şeyi içinde bir oran diyebiliriz.Bankalar sanırım 2 yıldır bu oranı vermek zorundadır zaten reklamlarında da bu yazar mutlaka.YMO,her düşük faizli yada düşük komisyonu olan kredinin avantajlı olmadığını gösteriyor böylece daha doğru karar verebiliyorsunuz.

Bence bankalara faiz kaç,komisyon ne kadar,masraf alıyor musunuz diye sormaktansa YMO ( Yıllık Maliyet Oranı) nedir diye sormak yeterli olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: pandora123

quote:

Orijinalden alıntı: mcclouhd

teb den 1,15 30000 tl 48 ay vade pazarlık edin iki hafta kullanalı krediyi
    izmir den

hocam toplam ne kadar ödeyeceksiniz?Bİrde aylık taksit ücreti nekadar?

840*48
    40320

ben de ilk netten baktıgımda 1,65 diye akbanka gitmistim
    sonra subeyi arayıp sorunca verebiliriz dediler
    onemli olan bireysellerin ya da şubenin o ay açığı olup olmaması eger varsa ve de miktarda yuksekse havada kapıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: impossiblems
    Bende TEB'den 1,19 50000 tl 48 ay teklif aldım. Demekki biraz daha pazarlık yapacağız. Garanti bankası da 1,22 teklif verdi.

Aylık ödemesi ve toplam geri ödeme tutarlarını ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbuldakiAYDINEFESİ

ARKADAŞLAR ŞUAN İÇİN EY UYGIN KREDİ KESİNLİKLE AKBANKTADIR BOŞU BOŞUNA ARAMAYINIZ !!!

1,00 oran veriyorlar dosya masrafı çok az alıyorlar sigorta ücreti çok düşük aramakta fayda var kredilerde hemen çıkıyor...

AKBANK GAZİOSMANPAŞA ŞUBESİ

0212 417 7698 gülşah hanım size yardımcı olacaktır..

ay sonu oldugu için kampanyaları varmış bölge birincisi olacaklarmış ...

36 ay vade ile 10 bin cekmeyi dusunuyorum.geri odemesi kac olur
  • 10 bine suanda 36 ay vade ile en uygun kredi veren vanka akbank cikti.364 tl aylik odemesi var. Var mi bundan daha iyisini bulan gidip ordan alayim
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAM TELİ

Yukarıda başka bir arkadaşın da belirttiği gibi, devlet bankalarından şaşmayın derim, özel bankaların ne yapacağı belli olmaz, devlet bankası her zaman güvencedir.

Devlet bankaları özellikle kamuda calısan arkadaslar maaslarını cektıklerı bankalardan kredi kullanmanın daha yararlı olacagı kanısındayım.

Kısa süre önce vakıfbanktan 25.000 kredi çektim, faiz oranı karsılastırması yaptıgımda Akbank ın kredi faizi 1.500 lira daha hesaplı geliyordu ancak soyle bir durum var, bu banka ıle yenı calısıyor olmak her altı ayda bir kez 30 lira işlem ücreti, gönderilecek kredi kartını kullanmak her yıl 50 tl lik kart aidatı dahada önemlisi, ele para gectıgı zaman balon odeme yapıp krediyi tekrar faizlendimek özel bankalarda(ki bunun içinde akbankta var) faiz ücretlendirmesi için paranın tutarına göre ortalama 500 ile 1000 tl arasında banka haracısı verecek olmak kredi faiz ödemesi Akbankta daha da az olsa Vakıfbank ı yanı calısıgım bankayı bana tercih ettirdi.

Kredi kullanacak arakdasların dikkat etmesi gerekenler;

-Hayat sigortası her yıl yenılenecek mi,
    -Banka işlem ücreti her 6 ayda bir alınacak mı,
    -Balon ödeme yapılması durumunda ekstra ücret tahsil edilecek mi,
    -Unutmadan birde söyle bir durum var, eğer kredi faizleri düşüş seyir içindeyse kalan kredinin en az %30 unu ödemek şartı ile krediyi tekrar yapılandırma diye birşey mevcut bunuda vakıfbank'ta duymustum.

Son olarakda ele geçen paraya bakmak lazım, dosya masrafı hayat sigortası derken 25 çekecem diye 24 çekmek var, hoş benim şansım yaver gitti dosya masrafsız 100 lira hayat sigortalı kredi çektim, umarın sizlerinde şansı bu kredi konusunda yaver gider.

Kredi çekip, hayır işi işleyecek yatırım yapacak arkadasların Allah yardımsıı olsun.

Selametle.

• quote:

Orijinalden alıntı: pileki

quote:

Orijinalden alıntı: impossiblems
    Bende TEB'den 1,19 50000 tl 48 ay teklif aldım. Demekki biraz daha pazarlık yapacağız. Garanti bankası da 1,22 teklif verdi.

Aylık ödemesi ve toplam geri ödeme tutarlarını ne kadar?

1446*48 =69.420 + 450 Masraf Toplam:69870 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: elagözlücanavar

quote:

ARKADAŞLAR ŞUAN İÇİN EY UYGIN KREDİ KESİNLİKLE AKBANKTADIR BOŞU BOŞUNA ARAMAYINIZ !!!

1,00 oran veriyorlar dosya masrafı çok az alıyorlar sigorta ücreti çok düşük aramakta fayda var kredilerde hemen çıkıyor...

merhaba bende dün aradım gülşah hanımla konuştum bugün gidip kredimi çekicem çok yardımcı oldu dosya masrafında kredide indirim yaptırdı.. EN UYGUN AKBANK GAZİOSMANPAŞA ŞUBESİ

Ne kadar cektiniz

• 10000 tl 364 lira 36ay 229 lira dosya masrafı + sigorta
  • quote:

Az önce numarayı aradım çok tatlı bir çocuk sesi çıktı
    Baba sen misin dedi
    hayır kusura bakma bankayı arıyordum galiba numarayı yanlış çevirmişim dedim
    sen kimsin beeaa dedi annesine verdi telefonu özür diledim annesinden kapattım telefonu
    Galiba numarada bir yanlışlık var dostum istersen bir düzeltme yap rahatsızlık vermeyelim aileye..

• pardon yanlış yazmışım

0212 4187698 :( :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi www.kırıkekran.com -- 26 Nisan 2012; 10:39:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elagözlücanavar

10000 tl 364 lira 36ay 229 lira dosya masrafı + sigorta

Iyide bunun neresi yardimci olmak onu anlamadim:-) Gidin bi Akbank bankamatige kredi basvurusunda bulunun 3 dakika sonra telefonunuza gelecek cevap 10.000 tl 36 ay vade ile aylik odeme 364; tl..simdi gulsah hanimin bize yardimci oldugu yer nerde onu anlamadim.Normal bi akbankta aynisini veriyor zaten.
  • quote:

pardon yanlış yazmışım

0212 4187698 :( :(

Her Akbank subesi ayni orani veriyor.Gulsah hanimda 364 tl 36 ay vade diyor hrhangi bi akbank atm side ayni seyi gonderiyor mesaj olarak.Gulsah hanim hangi konuda yardimci oluyor onu anlayamadim?
  • Iyice arastirmadan etmeden hemen almayin 10 bin cekmek istiyorum suanda en iyi teklif 36 ay 364 tl aylik odemesiyle bagcilar akbank oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larkin34 -- 26 Nisan 2012; 11:12:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07chn

daha önce defalarca kredi kullanmış biri olarak devlet bankalarından şaşma derim..ilerde olabilecek hesap işletim ücreti gibi kötü süprizlerle karşılaşmazsn..

Ben de tam tersini öneriyorum.

Kamu bankalarında, personel, başarı kıstasını tutturmak her türlü sahtekarlığı yapsa da, onu şikayet etmek oldukça zordur. Ayrıca kamu bankası, genellikle her durumda haklı çıkar.

Özel bankada ise üç kağıt açan şube müdürünü şikayet etme şansınız vardır.

Şu ana dek çalıştığım bankalar ve olumsuzlukları.

Kamu Bankaları:
    İş bankası, ne olduğu anlaşılmayan tutarları 2 yıl boyunca kesti, durumu farkettiğimde ise, çok çeşitli isimler uydurdular. En sonunda sistem hatası olarak kesintilerin olduğunu iddia edip iade edelim dediler. Ancak yaptıkları kesintilerden alınan vergileri iade etmediler. An itibariyle bana borçlu ve borcunu ödemeyen bankadır. Sorumluluğu, şubenin bir çalışanına yıkmıştır, ne tesadüf ki o çalışan da zaten istifa etmiş biridir.

Halkbank, TOKİ ödemelerini yaptığım banka. Başka bankadan kredi almam gereken borç bilgisini vermemek için direndiler, kendi bankalarından yüksek faizli kredi almaya zorladılar. Şikayet ettim, durumun bir yanlış anlamadan ibaret olduğunu beyan ettiler ve belgeyi, süresi geçtikten sonra verdiler. Bunun bana zararı, 13 bin TL oldu.

Ziraat kamu, eğer yuvarlak bir hesap tutarınız varsa, mesela 120 TL ise, 10 kuruş kesiyordu, böylece ATMden çekebileceğiniz tutar 115 TL oluyordu. Çok zaman sonra mahkeme kararıyla bu işlemden men edildi ve kestiği paralar iade ettirildi, ancak banka, o paraların faizlerinin üzerine yattı.

Özel bankalar:

Ziraat özel, sorun yaşamadım.

akbank, sorun yaşamadım.

yapı kredi, sorun yaşamadım, herhangi bir artısını da görmedim.

garanti, sorun yaşamadım, personeli de oldukça yardımsever çıktı.

finansbank, sürekli SMS ve telefon ile taciz ediyorlar. Parasal sıkıntı yaşamadım.

denizbank, herhangi bir sahtekarlıklarına denk gelmedim, ancak varlığı yokluğu belli değil, bloke olan kartı bile açamıyor. Kartı iptal edip yenisini istiyorum sürekli.

Citybank, özel olup da uzak duracağım yegane bankadır. Anlaşmadan önce her türlü sözü verirler, anlaşmadan sonra ulaşamazsınız bile. Ancak bu durumda bile kamu bankalarından daha iyidir, daha üst kademelerine ulaştığımda, bana sözleri veren müşteri temsilcisi işten atılmış, benimse mağduriyetimi de gidermeyi teklif etmişlerdir. Ancak bu tip olayların sürekli tekrarına uygun bir banka olduğu için, uzak duruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: qzwxec

quote:

Orijinalden alıntı: 07chn

daha önce defalarca kredi kullanmış biri olarak devlet bankalarından şaşma derim..ilerde olabilecek hesap işletim ücreti gibi kötü süprizlerle karşılaşmazsn..

Ben de tam tersini öneriyorum.

Kamu bankalarında, personel, başarı kıstasını tutturmak her türlü sahtekarlığı yapsa da, onu şikayet etmek oldukça zordur. Ayrıca kamu bankası, genellikle her durumda haklı çıkar.

Özel bankada ise üç kağıt açan şube müdürünü şikayet etme şansınız vardır.

Şu ana dek çalıştığım bankalar ve olumsuzlukları.

Kamu Bankaları:
    İş bankası, ne olduğu anlaşılmayan tutarları 2 yıl boyunca kesti, durumu farkettiğimde ise, çok çeşitli isimler uydurdular. En sonunda sistem hatası olarak kesintilerin olduğunu iddia edip iade edelim dediler. Ancak yaptıkları kesintilerden alınan vergileri iade etmediler. An itibariyle bana borçlu ve borcunu ödemeyen bankadır. Sorumluluğu, şubenin bir çalışanına yıkmıştır, ne tesadüf ki o çalışan da zaten istifa etmiş biridir.

Halkbank, TOKİ ödemelerini yaptığım banka. Başka bankadan kredi almam gereken borç bilgisini vermemek için direndiler, kendi bankalarından yüksek faizli kredi almaya zorladılar. Şikayet ettim, durumun bir yanlış anlamadan ibaret olduğunu beyan ettiler ve belgeyi, süresi geçtikten sonra verdiler. Bunun bana zararı, 13 bin TL oldu.

Ziraat kamu, eğer yuvarlak bir hesap tutarınız varsa, mesela 120 TL ise, 10 kuruş kesiyordu, böylece ATMden çekebileceğiniz tutar 115 TL oluyordu. Çok zaman sonra mahkeme kararıyla bu işlemden men edildi ve kestiği paralar iade ettirildi, ancak banka, o paraların faizlerinin üzerine yattı.

Özel bankalar:

Ziraat özel, sorun yaşamadım.

akbank, sorun yaşamadım.

yapı kredi, sorun yaşamadım, herhangi bir artısını da görmedim.

garanti, sorun yaşamadım, personeli de oldukça yardımsever çıktı.

finansbank, sürekli SMS ve telefon ile taciz ediyorlar. Parasal sıkıntı yaşamadım.

denizbank, herhangi bir sahtekarlıklarına denk gelmedim, ancak varlığı yokluğu belli değil, bloke olan kartı bile açamıyor. Kartı iptal edip yenisini istiyorum sürekli.

Citybank, özel olup da uzak duracağım yegane bankadır. Anlaşmadan önce her türlü sözü verirler, anlaşmadan sonra ulaşamazsınız bile. Ancak bu durumda bile kamu bankalarından daha iyidir, daha üst kademelerine ulaştığımda, bana sözleri veren müşteri temsilcisi işten atılmış, benimse mağduriyetimi de gidermeyi teklif etmişlerdir. Ancak bu tip olayların sürekli tekrarına uygun bir banka olduğu için, uzak duruyorum.

tecrübeleriniz kısmen doğru fakat ben ziraat ve türkiye iş kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım. sizin nasibinizeymiş. ziraatın personeli kötü sanki borcun varmış gibi ilgilenmezler bile.
    benim yaşadığım tecrübeler

türkiye iş: müşteri memnuniyetleri çok iyi belki şubedendir bilmiyorum fakat iyi. özellikkle kredide yardımcı oluyorlar

yapıkredi: bazen gereksiz kesintiler yapıyorlar hesabı iyi kontrol edilmeli. farkettiğinizde iade ediyorlar lakin niye uğraşasın..

xiraat: işiniz yoksa uğramayın bile 12bin kredi çekti dayım 1500yl masraf çıkardılar 1000tl fazla kredi için kefil istedi. müşteri hizmetleri iyi çalışıyor bitek. gerisi boş.
    iş bankı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 26 Nisan 2012; 11:26:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925
    tecrübeleriniz kısmen doğru fakat ben ziraat ve türkiye iş kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım. sizin nasibinizeymiş. ziraatın personeli kötü sanki borcun varmış gibi ilgilenmezler bile.

Yaşadığım sorunlar, şubeden kaynaklanıyor ancak genel merkezleri de aynı yönde davrandı, yani lokal bir olay yok.
    Ayrıca ben memnuniyetsizlikleri belirtmedim, bu belirttiklerim, belgeli ispatlı sahtekarlıklardır. Tek başına bir şubenin yapmaya cesaret edebileceği şeyler değil.

Kamu bankası ile özel banka arasındaki fark, kamu bankasında çalışan adam devlet memurudur ve sorumluluk sahibi değildir, size ne yaparsa yapsın, en fazla bir kınama alır. Özel bankada çalışan adam ise sorumluluk altındadır ve size karşı bir hata yaptığında, tazminatsız işten kovulma riski bile var.

Bu nedenle, haksızlığa uğradığınızda hakkınızı savunmak için şansınızın olabileceği özel bankalarla çalışın.

• quote:

Orijinalden alıntı: qzwxec

quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

Yaşadığım sorunlar, şubeden kaynaklanıyor ancak genel merkezleri de aynı yönde davrandı, yani lokal bir olay yok.
    Ayrıca ben memnuniyetsizlikleri belirtmedim, bu belirttiklerim, belgeli ispatlı sahtekarlıklardır. Tek başına bir şubenin yapmaya cesaret edebileceği şeyler değil.

Kamu bankası ile özel banka arasındaki fark, kamu bankasında çalışan adam devlet memurudur ve sorumluluk sahibi değildir, size ne yaparsa yapsın, en fazla bir kınama alır. Özel bankada çalışan adam ise sorumluluk altındadır ve size karşı bir hata yaptığında, tazminatsız işten kovulma riski bile var.

Bu nedenle, haksızlığa uğradığınızda hakkınızı savunmak için şansınızın olabileceği özel bankalarla çalışın.

doğrudur zaten tekrar edelim bankaların hiç biri iyi değildir sözlerine güvenmeyin hepsinin gözü sizin cepte neticede. bu arada türkiye iş özel değil mi devlete ait değil diye biliyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.