Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2191. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70.082
Cevap
2.050
Favori
8.524.831
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21892190219121922193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence sauvage ve aqva marine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fa1c0N kullanıcısına yanıt
    Fahrenheit sonbahar kış tercihi olsaymış keşke..
  • DonanımcıAhmetD kullanıcısına yanıt
    Ultramarine
    Red
    VIW
    Aventus

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Chanel blue
    Lacoste red
    İssey miyake
    Virgin island Walter

İlk defa sipariş verdim. umarım seçimlerinden memnun kalırım.

• naboo kullanıcısına yanıt
    VIW hangisi oluyor bulamadım hocam.

• DonanımcıAhmetD kullanıcısına yanıt
    Creed - Virgin island Water [ViW] diye geçiyor
    Açık Parfüm, Tutaste Parfüm, OzelParfum.com
    CRUSH VIRGIN [ViW] Unisex Parfüm
    https://www.ozelparfum.com/crush-v%C4%B1rg%C4%B1n-viw

Güzeldir kendileri :)
  • 28 yaş sarışın spor ve klasik karışık giyinen birisi için hangi kokuları tercih etmeliyim yardımcı olabilir misiniz :)
  • CrazyLeshRaC kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bundan sonra birde parfüm hobim olsun yavaş yavaş çözeceğim 😂

• Fahrenheit'ı epeydir merak ediyordum, illa yazlık olsun diye değil yani. Serin akşamlarda ve sonbahara doğru deneyeceğim.
  • 1.Abercrombie Fitch Fierce Erkek
    2.Dior Sauvage Erkek
    3.Ralph Lauren Polo Blue Erkek
    4.Chanel Chance Bayan
    5.Tutaste Lotus Bayan
    6.Dior - Hypnotic Poison Bayan
    7.Nautica Voyage Erkek
    8.Escobar 2 Prive Serisi Erkek

Sipariş geçildi

Yaş 22 Beyaz tenim var.Şekerli ve Sabunsu kokuları sevmediğimden dolayı bunları seçtim sizin seçimleriniz farklı olabilir.
  • #Arananadam kullanıcısına yanıt
    Herkesin zevki ayrıdır bir parfümcüye girip tek tek bakabilirsiniz ona göre eser hocam'dan sipariş verirsiniz.

Kokuların sınıflandırılması

Kokuları çeşitli özelliklerine göre sınflandırmak mümkündür. Ancak temel sınıflandırma kokunun kaynağına göre yapılandır. Kokuları doğal ve sentetik olarak iki temel gruba ayırabiliriz. Doğal kokular ise elde edildikleri yere göre isimlerdirilirler. Örneğin; çiçek kokuları, meyve kokuları, baharatlı kokular, ağaç kokuları gibi...

Kullanılan çiçek kokularının başlıcaları manolya, lavanta, gül, orkide, zambak, portakal çiçeği, limon çiçeği, yasemindir.

Meyve kokuları: Şeftali, portakal, kavun, mandalina, limon
    Baharat kokuları: Karanfil, zencefil, karabiber, tarçın
    Ağaç kokuları: Sandal ağacı
    Çiçek ve meyve kokularının karışımları oryantal kokular adlandırılırken, çiçek ve baharat kokularının karışımları ise yarı oryantal ismini almaktadır.

Kime hangi koku gider?

İnsanların herbiri nasıl ki farklı karakterlere sahipse, parfüm konusunda da zevkler farklılık göstermektedir. Kimi, sabunsu kokuları tercih ederken kimi de şekerli veya baharatlı kokuları sever. Bu arada yılın moda kokuları da bu tercihleri etkilemektedir. Bir yıl deniz esintisini andıran soft kokular moda olurken diğer yıl çikolata gibi kokmak moda oluverir. Tabii ki modayı takip etmek kadar kişinin kendi ten yapısına uygun olan kokuyu seçmesi de önemlidir. Lise çağında bulunan gençlerin daha taze sabun ve meyve kokularını tercih etmesi önerilir. Ancak yaş ilerledikçe daha etkili baharat kokuları veya çiçek kokuları tercih edilebilir. Bu arada parfüm seçerken günün hangi saatlerinde kullanacağınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Gündüz fazla ağır kokular tercih etmek doğru değildir. Ancak akşamla birlikte daha çarpıcı ve iddialı kokular deneyebilirsiniz.

Tüm bu etkenlerin yanısıra asıl önemli nokta kişinin ten yapısıdır. Esmer, kumral ve sarışın tenli kişilerin parfüm seçimleri birbirinden farklı olmalıdır. Çünkü esmer bir tende hoş kokan bir parfüm daha açık tenli bir kişi için ağır kaçabilir. Ya da tam tersi açık tenli bir kişide kalıcı olan bir koku, esmer tenli birinde o kadar kalıcı olmayabilir. Son bir detay olarak; giyim tarzına ve mevsimlere göre de parfüm seçimi farklılık gösterebilir. Kışın daha şekerli, vanilyalı ve baharatlı kokular ön plana çıkarken, yazın daha hafif sabunsu kokular tercih edilir.

Parfüm kullanırken...

Sadece teninize uygun kokuyu seçmeniz yeterli olmaz. Parfüm kullanılırken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır;

• Öncelikle parfüm kullanmadan önce teniniz mutlaka temiz olmalıdır. Terliyken parfüm kullanmayın ve hatta ter kokusunu gidermek için parfüm kullanma hatasına sakın düşmeyin.

• Parfümü cildinize 20 cm uzaklıktan sıkın. Böylelikle parfümü daha geniş bir alana yaymış olursunuz. Bu arada kulak arkası ve bileklere sıkılan parfüm daha etkilidir. Çünkü bu bölgeler daha çok ısındıkları için koku yayılımı daha çok olur.

• Parfümü giysilerinize sıkmak pek doğru değildir. Ufak da olsa leke problemi doğuracağı gibi başka bir koku denemek istediğinizde giysiye sinmiş olan koku sorun yaratacaktır.

• Spor yaparken parfüm kullanmaktan kaçının. Terleyip ağır bir kokuyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

• Farklı kokuları bir arada kullanmayın.

• Parfümü banyodan hemen sonra kullanın. Bu şekilde parfüm cildinize daha hızlı nüfuz edecektir.

• Gündüzleri hafif, çiçek, meyve kokularını; akşamları daha iddialı ve çarpıcı kokuları kullanın.
  • Diesel - Only The Brave - ( Yumruk ) [Dsl2] STOKTA YOK

ne zaman stoğa girer acaba ?
  • İnvictus
    Sauvage
    Lacoste red
    Virgin island water

alarak ilk alışverişimi yaptım. Tercihleri yorumlara bakarak aldım inşallah memnun kalırım
  • Babam için parfüm alacağım 45 50 yaş için parfüm önerir misiniz ? Kışlık

• AP Shaco Pentakill A kullanıcısına yanıt
    30+ yaşlara Givenchy Pi çok yakıştırıyorum.
    Ben de bunu dün düşünüyordum, en uygun seçenekler bana bunlar geldi:

-Dior - Fahrenheit
    -Burberry Classic
    -Armani - Black Code
    +Yaz için Polo Blue uygun olabilir belki.

Tavsiye eklemek isteyen var ise ben de yorumlarınızı bekliyorum. (Hem yaz, hem kışa ayrıca tavsiyeler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ero158 -- 11 Haziran 2019; 18:41:59 >
  • ero158 kullanıcısına yanıt
    Polo blue bence 18-30 en fazla 35 yaş aralığı olduğunu düşünüyorum.

Dior - Fahrenheit beğenen tam beğeniyor beğenmeyen iğreniyor ama 40 yaş üstünün bu parfümde anıları olduğunu kokladığı zaman anlar bir olumsuz yorum var ama bu değil ki kimse sevmeyecek;Kesinlikle 30 yaş üstü hayattan bezmiş erkekler için bir ara kullandım bunu hoşuma gitmedi derken diğeri olumlu yorum Fahrenheit’ı herkes bilmez,dolayısıyla olumsuz yorum yapanların zevkinin de olmadığını söyleyebilirim.Klas,kalıcı ve etkileyici ve yılların parfümüdür.

Armani Code'yi genç insanlara yakıştırıyorum benim gibi tabi herkes her parfümü kullanabilir ama genç ile yaşlı arasında ince bir çizgi var.

Vakko V de Vakko Kışın için uygundur.
    Fahrenhait

• Dün satıcı Eser beyden 2 adet parfüm sipariş ettim. Bugün siparişim bana ulaştı, kargolanan şehire yakın bir şehirde ikamet ettiğimden. Elime geçen parfümleri yorumlayıp almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olayım istedim.
    Dior Sauvage: Parfüm zevkinde aşırı duayen biri değilim hatta yeni bile sayılabilirim. Bu parfümün orjinalini kullanmadım ama çok kez koklamışımdır. Parfüm öncelikle orjinaline gerçekten çok benziyor, oran vermek gerekirse %85-90 diyebilirim. Sadece orjinalinde olmayan derecede karabiber bana daha baskın geldi. Karabiber kokusu sevmeyen bence almasın zira fazlasıyla karabiber kokuyor. Ben kokuyu çok sevdim, kalıcılığı bileğime sıktığımdan 7-8 saat itibariyle hala mevcut farkedilirliği gayet iyi, bileğime tek fıs sıkmama rağmen gün içinde çokça kokusu burnuma geldi. Puan 8.5/10 derim rahatlıkla
    Versace Eros:Kokunun orjinali en sevdiğim parfümler arasında, bence 18-25 yaş arası herkese gidecek bir parfüm. Eser Beyden aldığım açık versiyonu gerçekten orjinaline epey benziyor yine. Sadece bana tutaste versiyonu biraz daha açılışta fresh geldi, orjinali daha agresif ve vanilya ağırlıklı bir açılış yapıyor. Ama parfüm oturduğunda %100 oranında orjinal ile koku aynı. Kalıcılığı da rahat 7-8 saati görüyor, farkedilirlik ile ilgili enteresan bir şey söyleyeyim. Bugün üzerime zaradan aldığım seoul(invictus kopyası) 7-8 fıs sıkmıştım, sağ bileğime de tek fıs eros sıktım. Arkadaşlarım ortama oturduğumuzda erosun kokusunu aldılar ve çok beğendiler. Performansı gerçekten muazzam. Puan kesinlikle 9-9.5/10
    Biraz uzattım ama hem Eser beye teşekkür hem de alıcak arkadaşlara yardımcı olmak açısından bu bilgilendirmeyi yapmak istedim. Gerçekten Eser beyin parfümleri bilinen açık parfümlerden açık ara çok kaliteli. Tabi bunlar benim şahsi görüşümdür ve denediğim parfümler için geçerlidir.

• NitroNos kullanıcısına yanıt
    Düşünülen baba figürüne göre değişir tabi ki.
    Nişleri pek hesaba katmamaya çalışıyorum, yoksa nişlerden tavsiye edilebilecek parfümler de var. Ayrıca şunlar da olabilir.

-CDG - Wonderwood
    -Terra d Hermes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ero158 -- 11 Haziran 2019; 21:29:17 >
  • 
Sayfa: önceki 21892190219121922193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.