Şimdi Ara

ACIILLLLLL YARDIM LUTFEN Yavru Kedi felç oldu YARDIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
9.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar olayı anlatırım nolursunuz yardım edin

yavru kedi bulmustum normaldede evde kedi bakıyorum erkek. yaklasık 1 saat önce viyaklama sesine uyandım bizimki yavrunun başında kedi nasıl desem kaskatı kesilmişti. hemen bizimkine bir tokat yavruyu alıp tuvalete götürüp yere koydum. bir gözü sismis gözbebekleri hareket etmiyor. kakasını yaptı koyduğum yere hafiften kan geldi poposundan. şuan sakin ama ensesinden tuttuğumda köpeklerin yüzerkenki yaptığı harekete benzer birşeyler yapıyor ve kesinlikle odağı yok bilinci var ama odaksız. ALLAHINIZIN AŞKINA ŞU SAATTE NAPABİLİRİM BİRİSİ YARDIMCI OLSUN NOLURSUNUZ ARKADAŞLAR BOKUNUZU YERIM KEDI YURUYEMIYOR KAFASI YERDE CIRPINIYOR NOLUR YARDIMCI OLUN

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yavru Kedilerde Felç: Nedenleri ve Belirtileri

Yavru kedilerde felç, acil veteriner müdahalesini gerektiren ciddi bir tıbbi durumdur. Felç, kedinin vücudunun bir kısmının veya tamamının hareket kabiliyetini kaybetmesine neden olur.

Yavru Kedilerde Felç Nedenleri

Yavru kedilerde felçe neden olabilecek çeşitli faktörler vardır:

• Omurilik Yaralanmaları: Travma veya kazalar omuriliğe zarar verebilir ve felce yol açabilir.
    • Enfeksiyonlar: Bakteriyel veya viral enfeksiyonlar omuriliğe veya beyne zarar vererek felce neden olabilir.
    • Genetik Bozukluklar: Bazı genetik bozukluklar kedilerde felce neden olabilir.
    • Zehirlenme: Kurşun gibi toksinlere maruz kalmak felce yol açabilir.

Kedilerde Ani Felç Belirtileri

Yavru kedilerde ani felcin belirtileri şunları içerebilir:

• Kaskatı Kesilme: Kedinin vücudu kaskatı kesilir ve hareket edemez.
    • Hareketsizlik: Kedi hareket edemez veya sadece sınırlı hareket edebilir.
    • Yürüme Zorluğu: Kedi yürümekte zorlanır veya yalpalar.
    • İdrar veya Dışkı Kaçırma: Kedi idrarını veya dışkısını kontrol edemeyebilir.

Ne Yapmalısın?

Yavru kedinde felç belirtileri fark edersen, derhal veterinerine başvurmalısın. Veteriner, kedinin tıbbi geçmişini ve semptomlarını soracak ve kapsamlı bir fizik muayene yapacaktır. Veteriner ayrıca tanı koymak için röntgen, kan testleri ve diğer teşhis testleri isteyebilir.

Tedavi

Yavru kedilerde felç tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Bazı durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Fizik tedavi, kedinin hareket kabiliyetini geri kazanmasına yardımcı olabilir. İlaçlar, enfeksiyonları tedavi etmek veya ağrıyı yönetmek için kullanılabilir.

Önleme

Yavru kedilerde felci tamamen önlemek mümkün olmayabilir, ancak riski azaltmak için bazı adımlar atabilirsin:

• Kedini içeride tut: Kedini dışarıda dolaşmasına izin vermek travma riskini artırabilir.
    • Toksinlere maruz kalmasını engelle: Kedini kurşun gibi toksinlere maruz bırakmaktan kaçın.
    • Aşılarını yaptır: Kedinin enfeksiyonlara karşı aşılanması, felç riskini azaltabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • NOLUR YARDIM EDIN SUANDA SESI YOK YATIYOR YAVRUM ALLAH ASKINA YARDIM EDIN IZMIR UCKUYULARDA OTURUYORUM TANIDIK VETERNINER VESAIRE VARSA NUMARASINI ATIN VEYA ARAYIN NOLUR ALLAHIM YA
  • Önce yemek sonra is

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne bileyim ne yapılır anlamam ki. En mantıklısı bir veterinere götürmek.
  • Valla kardeşim hiçbir fikrim yok. Kedileri de çok severim. Ama araştırabilirim durumu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalk götür bi veterinere, kapıda numarası falan varsa ararsın
  • bizim bi ördek vardı aynı dediğin gibi felç olmuştu su tutunca kendine geliyodu bilmiyorum kedide işe yararmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM yavru kuş buldum
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yardım lütfen
  • yardım lütfen
  • Kendi kedine tokat attinya artik oda seni birakcak.Kiskaniyo suan.2 kedinide kaybettin.Yavruda fazla yasamaz dostum.5-6 taneden 2-3 tanesi hayatta kaliyo

gecmis olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: M1R4C

Bazılarınız harbiden onun bunun cocugu. Veterinere param yok vereyim ama 9 gibi götürücem. Kedi hala berbat buzlu suya daldırıp cıkarmayı düsünüyorum ama bu sefer baska türlü hasta olmasın ?

Hem yardim isteyip hem onun bunun cocugu diyorsun. Sonra yine yardim istiyorsun. Guzel.

• @-Altug hocamı çağıralım belki yardımcı olur

Geçmiş olsun

• dostum veteriner forumlarına bak.belki online bikaç kişi bulursun.buzlu suya daldırma yöntemi mantıklı geldi.bi daldırıp çıkartmayla hasta olacak değil.hemen kurularsın.bu arada geçmış olsun

• Kardeş keşke yardım edebilseydim elimden gelen tek şey konuyu uplamak

• kulağından kan geliyor mu? bir de gözleri hiç hareket ediyor mu?
  • hiç kımıldamıyor mu? sadece gözlerinde sorun varsa kedilere has göz hastalığı var geçicidir ama kesinlikle veterinere götürmelisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator1993

@-Altug hocamı çağıralım belki yardımcı olur

Geçmiş olsun

Mesaji yeni gordum. Hic durma yerinden kos bir veterinere. Hayvani sarsma bir seye sar oyle gotur. Buna ne sebep oldu ustune biri mi dustu. Belki soka girmistir sadece. Ama kan geliyorsa ic kanama da geciriyor olabilir. Sakin durma. Onunla devamli konus. Konusa konusa gotur veterinere. Umarim simdiye coktan goturmusundur

Edit: boyle durumlarda aklinizda olsun 118 li numaralardan birini arayip veteriner numarasi isteyebilirsiniz. 60 kurus falan tutuyor zaten topu topu.
    Veteriner icin paran yoksa da hemen gotur veterinere. Soyle veterinere param yok ailemden alip gelecegim de. Para bul gel. Anlayisli insanlardir veterinerler. Sikinti olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Altug -- 21 Mayıs 2014; 12:43:03 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.