Şimdi Ara

ACİL YARDIM yavru kuş buldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çatıda yavru kuş buldum büyük ihtimal tepede ki yuvasından düşmüş fakat yuvanın girişi o kadar dar ki kuşu ordan bi türlü sokamadım
    yavru kuşun daha gözleri bile açılmamış, tüyleri falan yok napsam ki bilemedim elimde tutmaya bile korkuyorum bi yardım edin arkadaşlar yoksa ölüp gitcek kuş

• up
  • kafasını kır çöpe at aklıma geldi

bulduğun yere bırakmak en iyisi arkadaşım
  • Gece dışarda bırakma hayvanı. Sana tavsiyem veterinere götür ilgilenirlerse
  • Bence uçacak hale gelene kadar besle.... Cinsi ne bu arada ?
  • çok merak ettim ss alabilirmiyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atac1m

çok merak ettim ss alabilirmiyiz.

Hocam bende çok merak ettim bir fotoğrafını yollarsan kuşun sevinirim. Ayrıca kuş için hemen bir karton kutu ayarla. Kutuyu sıcak tutabilmek açısından etrafına battaniye filan koy. Tabi delikler aç. Çok küçük olduğu için kafesten kaçacağını sanmıyorum. Bu tür yavru kuşların çabuk büyüyüp, beslenebilmesi için çok sağlıklı ve protein ağırlıklı beslenmesi gerekir. Bunun için muhabbet kuşu yavrularına verilen ek takviye besini olan "yumurtalı mama" dan yapıp verebilirsin. Sabaha kadar aç olarak yaşayacağını sanmıyorum. İnternetten yumurtalı mama'nın tarifini bul ve yapmaya bak. Kaşıkla filan bir şekilde ver. Onun haricinde Yarın hemen eczaneye gidip ufak boydaki enjektörlerden alıp yumurtayı içine çekerek şırınganın yavruya verebilirsin. Sanırım söylediğim yemin ismi yumurtalı mama değil. Çünkü yumurtalı mama etimek, haşlanmış yumurtanın beyazı ve sarısı, biraz da havuç ile yapılan mama. Benim söylemek istediğim mama sıvı bir mama. Yarvu kuşlar işin en güzel ve ideal yem. Ayrıca anneleri tarafından terk edilmiş yavru kuşlar için de en değerli besini oluşturur. Eğer anne kuş, yavrusunu istemezse ölmemesi için kuş sahipleri o mamayı yapıp yavrulara yedirirler. Yalnız yaptığın mamayı çok yapma. İşin bitince kaldırayım yarın yesin deme. Bozulur, bu sefer besleyeyim derken öldürürsün hayvanı. Dikkatli ol. Umarım güzelce besler ve büyütüp salarsın kuşu. Hatta salma bence, kendin besle. Alabilirsen bir ufak kafes al ve evinde kendin besle. Büyüdükçe ne olduğunu da biliriz kuşun. Ona göre yem takviyesi yaparsın. Yem vermeye başlarsın. Eğer yaşatmaya devam edersen lütfen pm at. Kuşlar konusunda çok hassas biriyim. Kuşları çok severim çünkü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ##evde çekirge var acil yardım##
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hani ss
  • quote:

Kuşu niye Yardın !!! :)

Şaka bir yana bir veterinere götür göster kardeş,veterinerlik param yok dersende,Cami avlusuna bırak alırlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moskva

quote:

Orijinalden alıntı: atac1m

çok merak ettim ss alabilirmiyiz.

Hocam bende çok merak ettim bir fotoğrafını yollarsan kuşun sevinirim. Ayrıca kuş için hemen bir karton kutu ayarla. Kutuyu sıcak tutabilmek açısından etrafına battaniye filan koy. Tabi delikler aç. Çok küçük olduğu için kafesten kaçacağını sanmıyorum. Bu tür yavru kuşların çabuk büyüyüp, beslenebilmesi için çok sağlıklı ve protein ağırlıklı beslenmesi gerekir. Bunun için muhabbet kuşu yavrularına verilen ek takviye besini olan "yumurtalı mama" dan yapıp verebilirsin. Sabaha kadar aç olarak yaşayacağını sanmıyorum. İnternetten yumurtalı mama'nın tarifini bul ve yapmaya bak. Kaşıkla filan bir şekilde ver. Onun haricinde Yarın hemen eczaneye gidip ufak boydaki enjektörlerden alıp yumurtayı içine çekerek şırınganın yavruya verebilirsin. Sanırım söylediğim yemin ismi yumurtalı mama değil. Çünkü yumurtalı mama etimek, haşlanmış yumurtanın beyazı ve sarısı, biraz da havuç ile yapılan mama. Benim söylemek istediğim mama sıvı bir mama. Yarvu kuşlar işin en güzel ve ideal yem. Ayrıca anneleri tarafından terk edilmiş yavru kuşlar için de en değerli besini oluşturur. Eğer anne kuş, yavrusunu istemezse ölmemesi için kuş sahipleri o mamayı yapıp yavrulara yedirirler. Yalnız yaptığın mamayı çok yapma. İşin bitince kaldırayım yarın yesin deme. Bozulur, bu sefer besleyeyim derken öldürürsün hayvanı. Dikkatli ol. Umarım güzelce besler ve büyütüp salarsın kuşu. Hatta salma bence, kendin besle. Alabilirsen bir ufak kafes al ve evinde kendin besle. Büyüdükçe ne olduğunu da biliriz kuşun. Ona göre yem takviyesi yaparsın. Yem vermeye başlarsın. Eğer yaşatmaya devam edersen lütfen pm at. Kuşlar konusunda çok hassas biriyim. Kuşları çok severim çünkü.

hocam hemencecik dediğin yiyeceği nasıl yapacağımı yazarmısın

• ellersen annesi bakmaz zaten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknown!!

ellersen annesi bakmaz zaten...

hocam yere düşmüş zaten annesi nerde belli bile değil
  • klozete at sifonu çek
  • quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]

quote:

kardeş inek sütünü depakin isimli bir epilepsi ilacının yanında verilen özel enjektörüyle azına damlat hergün rahat 5-6 damla yada 15-18 damla içsin,

bu arada bu gayrimeşru kuşun bilinci yerindemidir_
  • quote:

Orijinalden alıntı: clanthee

klozete at sifonu çek

kuş borularda can çekişirken anabacı söver olmaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snowwlear

quote:

Kuşu niye Yardın !!! :)

Şaka bir yana bir veterinere götür göster kardeş,veterinerlik param yok dersende,Cami avlusuna bırak alırlar :)

Daha neler... Hayvanlara sevgi ve merhamet yok galiba sende :)
  • quote:

quote:

quote:

kardeş inek sütünü depakin isimli bir epilepsi ilacının yanında verilen özel enjektörüyle azına damlat hergün rahat 5-6 damla yada 15-18 damla içsin,

bilmiyorumda öyle kendi çapında kıpırdanıyo
    , o zaman 5-6 damla inek sütü vermeyi deniyim bakalım napcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seF[o] -- 12 Mayıs 2010; 0:05:12 >

• Sanırım serçe, serçe yavrusu oldukca dayanıklı bir hayvandır, 2 mesaj üstte arkadaş nasıl besleyeceğini anlatmış, tüyleri çıkmaya başladıkdan sonra gaga tarız bişeyle yemeği ağzına onunla vermelisin, ben bu konuda hep mandal kullandım ve hepde başarılı oldum, en az 5-6 tane serçe yavrusu büyütüp doğaya salmışımdır, evde oyuncak kovanın içersine pamuk koyarak orda sıcak kalmasını sağlardım hep, biraz büyüdükden sonra sabah 5-6 da seni uyandırmaya başlar, karnı acıkınca gelirdi yatağımın içine girer bağırır dururdu =)
    sana alıştıkdan sonra çok iyi oluyor ama uçmaya başladıkdan belli süre sonra seni terkediyor, umarım ölmeden oda özgür hayatına kavuşur.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bilmiyorumda öyle kendi çapında kıpırdanıyo
    , o zaman 5-6 damla inek sütü vermeyi deniyim bakalım napcak

eczacı tanıdığınız varsa size depakin ilacının kutusundan çıkan özel enjektörden versin,O enjektör çok işinize yarar tam onun ağızına uyar,
    Bulamam derseniz,Adresinize PTT ile Karşı ödemeli göndereyim hayrına (Abim kullanıyor ilacı),kargo max 3,5-4 lira tutar.

• sakatsa başına kalır bence kurtul ondan yaşlı komşun fln varsa ona ver
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.