Şimdi Ara

Acer Aspire a315 41 vs a315 42 Sizce Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese ii aksamlar bir notebook alma planim var 2 model var baslikta da yazdığı gibi 1. Si teknosada 2600 tl ye (hb da daha ucuz) 4 gb ram ryzen 3 islemci radeon 535 1tb hdd
    Digeri vatan da 8 gb ram ryzen 5 islemci radeon 540x 256 gb ssd 3800 tl
    Arada 1200 papel gibi bir fark var. Pc yle daha cok slayt yan ders calisma, azucuk kodlama hevesimi giderme (python) birde oyun oynatsin yeter (bf 2 3 4 kaldirsin yeter)
    sizce hangisi ustalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• A 315-42 daha iyi +4 gb ram +2ryzen işlemci +ssd +ekran kartı ve +1200 papel ;)

Tavsiyem hbden alman olacak çünkü windows ücretini ödemek zorunda kalmayacaksın.

Mesela ben 3000e hbden A315-42 aldım 4gb rami olan. Paramı denkleştirdiğimde bi 8gb ram ve elimdeki hddyi takmak için aparat alıp takar rahat rahat kullanırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanırım bahsettiğin model aşağıdaki model.Bu fiyata özellikleri güzel duruyor.

@Snellman hocam sizde yukardaki bilgisayar varsa deneyimlerinizi yazabilirmisiniz.

• muratilmaz kullanıcısına yanıt
    Aynen bilgisayar bu. Bilgisayarı geçen günlerde sipariş verdim yarın kargo gelirse alacağım, o sıra deneyimlerimden bahsedebilirim.

• Eyw hocalar sagolun
    Snellman hocam pc geldiginde bu konuya veya baska bi konu acip bilgi verebilir misin ya da özelden de olur?

• lasthdn L kullanıcısına yanıt
    Veririm elbet hocam.

• Snellman kullanıcısına yanıt
    Eyw hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet beyler bilgisayarı az önce aldım. Modlu windows kurup driverların yüklenmesini bekliyorken biraz cihazdan söz edeyim.

İlk açılışta acayip fan sesleri ve ısınma problemleri gözlemledim. Driverları kurunca düzelir diye düşünüyorum.

En çok sevdiğim özelliklerden biri tam olmamış. Bilgisayarı tek elle zor açıyorsunuz. Çokta problem değil yani.

(Evet driverları kurarken pcyi çökerttim :D)

Tasarımı oldukça hoş. Kasası plastik sanırım ama plastik hissi yok(o kadar yokki anlayamadım yani). Tuşların konumunu beğendim resimdeki gibi enter tuşunun küçük olacağını düşünmüştüm fakat büyük geldi, sevindim.

Mousepad iyi değil. Asus gibi her taraftan basabilme özelli var ama sol alt ve sağ alt köşeleri tam basmıyor. Zaten ben fare kullandığım için çok fazla problem değil.

Onun dışında tasarımı ince güzel gözüküyor dışarıdan.

Tekrardan windows kuruyorum.

Hayırlı olsun hocam.
    Hocam 1. Sorum modlu windows un diğerlerinden farkı ne
    2. Olarak pil degistirilebilir mi ve hani bazi pc lerde ram veya hdd takmak icin bolme ayiriyorlar bunun icin bolme var mi yoksa komple alt bölümü sokmek mi gerek
    3. Ve son olarak tek elle derken ne demek istediniz hocam azicik cahilim de

• xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 21 Mayıs 2020; 12:43:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lasthdn

Hayırlı olsun hocam.
    Hocam 1. Sorum modlu windows un diğerlerinden farkı ne
    2. Olarak pil degistirilebilir mi ve hani bazi pc lerde ram veya hdd takmak icin bolme ayiriyorlar bunun icin bolme var mi yoksa komple alt bölümü sokmek mi gerek
    3. Ve son olarak tek elle derken ne demek istediniz hocam azicik cahilim de
    Sağ olun hocam.

1. Çoğu gereksiz uygulamaları ve özellikleri kaldırıyorlar ve bu da daha az ram ve cpuyu kullanıyor ondan. Haliyle pcde 4gb ram var.
    2. Hepsi bilgisayarın altında ram hdd pil. Değiştirmek istiyorsan vidalarını söküp kapağı çıkarman lazım, aslında zor bir şey değil.
    3. Bilgisayarı masaya koydun diyelim kapağını direkt tek elinle kaldırınca açılmıyor, alttaki kasayı diğer elinle tutman lazım açmak için. Olmazsa olmaz değil ama olsaydı güzel olurdu.

Anladim hocam cok sagolun

• huhuq kullanıcısına yanıt
    Guzel bilgi hocam sagolun
    Bisey daha 41 de hdd ses cikariyo diyorlar bunun hakkinda bilginiz var mi

Aldığım cihazda hdd yok. Eski bilgisayarımda hdd vardı o da ses çıkartıyordu. Özellikle okuma ve yazma işlemlerimde. Normal yani.

Hocam bu sogutmanin bildigim kadariyla pil uzerine saglam etkisi var.
    Sizce hangisinde daha uzun pil omru vardır?
    @Snellman hocam sagolun bu arada

xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 21 Mayıs 2020; 12:43:41 >
    Cok sagolun hocam eyw
    Artik hangisini alirsak guncellerim burayi

• quote:

Orijinalden alıntı: Snellman

Evet beyler bilgisayarı az önce aldım. Modlu windows kurup driverların yüklenmesini bekliyorken biraz cihazdan söz edeyim.

İlk açılışta acayip fan sesleri ve ısınma problemleri gözlemledim. Driverları kurunca düzelir diye düşünüyorum.

En çok sevdiğim özelliklerden biri tam olmamış. Bilgisayarı tek elle zor açıyorsunuz. Çokta problem değil yani.

(Evet driverları kurarken pcyi çökerttim :D)

Tasarımı oldukça hoş. Kasası plastik sanırım ama plastik hissi yok(o kadar yokki anlayamadım yani). Tuşların konumunu beğendim resimdeki gibi enter tuşunun küçük olacağını düşünmüştüm fakat büyük geldi, sevindim.

Mousepad iyi değil. Asus gibi her taraftan basabilme özelli var ama sol alt ve sağ alt köşeleri tam basmıyor. Zaten ben fare kullandığım için çok fazla problem değil.

Onun dışında tasarımı ince güzel gözüküyor dışarıdan.

Tekrardan windows kuruyorum.
    Oyun kurdun mu hocam
    2 günlük deneyimlerin nasıl bazı yerlerde optimizasyon sorunları olduğundan bahsedilmiş test sonuçlarına göre daha düşük fps verdiği söylenmiş vs. ben youtube dan aynı modelin vega 8 li ekran kartlı olanına baktığımda gayet güzel aşağı yukarı 40 fps civarı çoğu güncel oyunu oynatıyor du.Kaldı ki vega 8 bu laptopta onboard olan ekran kartı ve 540x den daha düşük model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratilmaz -- 23 Ekim 2019; 10:19:22 >

• muratilmaz kullanıcısına yanıt
    Daha oyun yüklemedim. Optimizayson sorunu olarak ram yetersizliğinden dolayı arada bi tarayıcalar çöküyor. Art arda 15 sekme açmamdan dolayı :)

Aynen vega 8 bu laptopta onboard olarak geliyor ve ne kadar ram takarsan ekran kartı bundan belirli bir oranda kendine ayırıyor.

540x i ben vega 8 den iyi diye biliyordum. Ki öyle olmalıdır bence yani adamlar neden vega 8 i onborad yapsınlarki 540xin yanında ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Snellman

Daha oyun yüklemedim. Optimizayson sorunu olarak ram yetersizliğinden dolayı arada bi tarayıcalar çöküyor. Art arda 15 sekme açmamdan dolayı :)

Aynen vega 8 bu laptopta onboard olarak geliyor ve ne kadar ram takarsan ekran kartı bundan belirli bir oranda kendine ayırıyor.

540x i ben vega 8 den iyi diye biliyordum. Ki öyle olmalıdır bence yani adamlar neden vega 8 i onborad yapsınlarki 540xin yanında ?
    540x zaten vega8 den daha iyi bir ekran kartı.Bir oyun testi yaparsan çok makbule geçecek.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.