Şimdi Ara

Laptop tavsiyesi 2026

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • CES 2026 fuarindan sonra şu modelleri gözüme kestirdim. Özellikle iGPU'larda gelişmeler harika!

Dell XPS 16 ($2,500)

Core Ultra X9 - 388H

Arc B390 iGPU

32 GB-LPDDR5X-9600 Mhz

3K Oled

Laptop tavsiyesi 2026

Asus Zenbook A16 ($2,000)

Snapdragon X2-E96-100

X2-90 iGPU

48 GB LPDDR5X-9523 Mhz

3K Oled

Laptop tavsiyesi 2026

Kasayı inceltmek yerine, boyutu küçültselermiş daha mantıklı olurdu. 12,5 gibi.

Kutudan ethernet adaptorleri cikiyor Zenbook'lardan, ama Dell'i bilmiyorum. zaten wifi 7'nin rev 2 adaptorleri var, ethernet'e de ihtiyac kalacagini sanmiyorum. 12.5 inch gibi ekran olursa da hicbir sey calisamiyoruz hocam. 16 inch en ideali, yoksa bir dosya acip saga sola kaydirmadan calisamadiktan sonra ne anladim laptoptan. Ancak bugun yaptigim arastirmalarda maalesef snapdragon islemcilerde AutoCAD'in calismadigini gordum. Maalesef SNapdragon'a gecis yapamayacagim yine, X7-358H ile devam edecegim gibi, ama yine de Mart'a kadar beklerim ureticilerin alternatiflerini de gormek icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 20 Ocak 2026; 3:31:8 >
  • Adaptör çıkıyorsa iyi; bazı laptoplarda tek m2 var. Sata ssd yuvası var ama, sata slotu yok. Bağlamak için gerekli flex dönüştürücüyü bile koymuyorlar, aynı bazı tel. markalarının şarj adaptörü koymamaları gibi.Laptop tavsiyesi 2026 

Snapdragon bence pc işine fazla süratli daldı; ben olsam GPD gibi hibrit cihazlara yönelirim. Hem pc hem el konsolu gibi, Win'li karma cihazlar.

Daha başarılı ve tercih edilebilir olur. Tercih edenler oyun ve günlük kullanım için tercih edeceğinden; beklenti karşılama ve memnuniyet oranı daha yüksek olur.

• Hocam bunlar olağanüstü cihazlar belli ama fiyatlar da bir o kadar olur gibi. Sizin birkaç mesajınızı gördükten sonra açtınız konuyu ds görünce buradan sormak istedim. Ben de bir laptop alma arefesindeyim ama uzun araştırmalarım sonucu beynim yanmış durumda. 4K videoları premiere proda editleyerek vlog videolari hazırlıyorum ama elimdeki eski laptoptan ötürü ekstra efektler yazılar animasyonlar vs ekleyemiyorum render süresi 3 4 saatlere çıkıyor maalesef. Temelde işim video duzenleme ve bir yandan da yapay zeka araçları diyebiliriz. Uzun vadede de yayıncılığa başlama niyetim var. Neden laptop dersen laptopu yanımda işime(nöbete götürüp) orada da videolari hazırlıyorum. Bu taleplerim sonucu yarın yayıncılık da düşündüğümden bütçeyi zorlayarak şöyle 9955hx3d ve ya intel 255hx tarzi islemcilere bakip 5070ti iceren 32gb ramli kombinasyonlara bakıyorum. 100 bin bandinda. Buraya da zor çıktım bu arada. Ama benim yapacaklarım doğrultusunda hangi işlemci en verimli olur? 5070 hatta 5060 da işini görür diyebilir misin? Ramden kısmak istemiyorum malum krizden dolayı. Hoş bekledikçe fiyatlar da artıyor tabi. Ama laptopu 40 bandında orta yollu bisey alip yayin vs icin yine render icin masaustunu daha güçlü toplarsin mi dersin yoksa? En baba islemcileri yazmamın sebebi masaüstü toplamayacaksam laptop benim kasam olacak ve 24-27 inch bi monitor alip yayin işini öyle yapacağım. Fakat 8945hx veya 9955hx ya da intel i714650hx vs de işini görür der misin ben hu konuda tam bi çıkarım yapamadım. Yardımcı olabilirsen çok sevinirim ya. Şimdiden teşekkürler 🙏🏼

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• neyalansoyliyim kullanıcısına yanıt

Hocam sana 24 core intel 275 HX lazim, yaninda da GTX 5080'li bir modeli var HP Omen 16'nin. Tam render icin. Burdaki magazada suan $1899 + tax, ozel indirimde, ama TR'de nerden baksan 2 katidir.

Laptop tavsiyesi 2026

Masaustunde 9950X3D digerlrine nazaran 50% daha erken bitirir render isini ama o da tasinmaz hocam, masa ustu sonunda, nobete falan goturemezsin.

Bir de Ryzen AI 9 375 HX var, o da render isinde oldukca iyi, bunlardan birini sec, laptop modelleri en fazla 20% farkediyor. Yani 3 saatte yaptigin render en fazla 2.5 saate iner en hizlisiyla. Cok da kafaya takilacak bir durum degil. Masaustu modeli lsan da 3 saatlik render 2 saate dusecek.

• sensaura kullanıcısına yanıt

Hocam Türkiye'de çıkabileceğim(ki bu bile nispeten şüpheli ama zorlayacağım) max bütçe 5070ti aldırabilir gibi. 5080'li modeller çok uçuyor fiyat olarak. İşlemci ve ram'den kısmak istemiyorum. 275hx ile kombinasyon kurunca fiyat çok uçuyor. Hem yayın yapmak için hem de dediğim gibi render vs için 255hx veya amd 9955hx3d yerine 9955hx yeterlidir diyemez miyiz? Bu konuda bana Türkiye'de onerebilecegin birkaç model olmaz mı acaba? Teşekkür ediyorum şimdiden.

Hocam sirasiyla su araliktaki sistemler isini rahatlikla gorur: Aralik olarak verdim sistemleri, illa HP olmasina gerek yok, ama bu islemci ve ekran kartlari render icin idealdir.

1) 75,000 lira

www.hepsiburada.com
    Hp Omen Slim Gaming 16-AN0017NT CD7K1EA 8gb RTX5070 Intel Fiyatı
    https://app.hb.biz/LC9Vupqac2qv

2) 106,000 lira

www.hepsiburada.com
    Hp Omen Max 16-AK0005NT BQ1Y0EA 12GB RTX5070 Ti Amd Ryzen Aı Fiyatı
    https://app.hb.biz/Anauwk5Dq3ax

3) 136,000 lira

www.hepsiburada.com
    HP Omen 16-AH0022NT Intel® Core™ Ultra 9 275HX 32GB 1TB SSD Fiyatı
    https://app.hb.biz/sYo5IUSdLo4K

• sensaura kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler hocam. 5070'den aşağı inmek doğru olmayacak belli ki ama orda da 8gb vram'den ötürü yarın yapmayı planladığım yayınlarda oyun da oynama durumu olabileceğinden dolayı 5070ti olsa çok daha iyi olacak. 5080'e çıkamıyorum fiyat çok fazla yükseliyor maalesef. Fakat işlemci konusunda işte çok kararsız kaldım yani hem fiyat olarak hem ısınma olarak hem performans olarak bu saydığım video edit render yayın ve yayında muhtemel oynanacak oyunlar(ki hem oyun hem yayın ayni anda iyi de güç ister) beni hangi işlemciye iter? Gamegarajin 9955hx3d islemcili bir modeli de var mesela bu attığın ilk laptoptaki intel 285h'den veya yine intelin 255hx islemcisinden veya ikinci laptoptaki amd 375hx islemcisinden iyi mi? Birbirine yakın performansları vardır elbet ama en doğru seçimi yapmak adına çekirdek hızından coklu işlem hızına vs kadar hangisi makul olur diye ortada kaldım. Ustelememin sebebi aslında bu.

https://www.hepsiburada.com/hp-omen-max-16-ah0017nt-intel-ultra-7-255hx-32gb-1tb-12gb-rtx-5070ti-16240hz-freedos-laptop-c52qxea-p-HBCV00009UJMSX?ftid=eh7bprahmd4vejn9&magaza=VPB%C4%B0L%C4%B0S%C4%B0M&url_src=and-product-detail&utm_campaign=sc%3Ahb-ecom.sr%3Ainfluencer.md%3Alinkgelir&utm_medium=linkgelir&utm_source=influencer&wt_inf=affiliate

https://www.hepsiburada.com/game-garaj-slayer-r9t3d-5070ti-c1-amd-ryzen-9-9955hx3d-32gb-ram-1tb-ssd-rtx5070ti-16-qhd-ips-300hz-freedos-gaming-laptop-p-HBCV00008OZ399?ftid=h1lcbltbklomzn4s&magaza=GarajOnline&url_src=and-product-detail&utm_campaign=sc%3Ahb-ecom.sr%3Ainfluencer.md%3Alinkgelir&utm_medium=linkgelir&utm_source=influencer&wt_inf=affiliate

Hocam bu ikisi arasinda ben olsam AMD 9955HX3D'yi secerdim, hem yapi geregi daha az isinir, hyem de 20% daha guclu. Fiyatlar da hemen hyemen ayni.

Hocam tüm yanıtların için çok teşekkür ediyorum lakin son bir soruyla kapanış yapmak istiyorum iznin olursa. Birkaç video da izlemeye çalıştım ve olağanüstü bir fark görmedim videolarda ama ısınma konusunda daha serin çalıştığı bir kesin 9955hx'in. 107 bin lira olan gamegarajın 9955hx3d yerine 100.000 bin lira olan 9955hx islemcili modeli almak 7 bin lira bile olsa cebinde kalır ve kesinlikle seni üzmez istediklerin karşısında diyebilir misin?

Gamegaraj 9955hx 5070ti 32 gb ram 100.000 ₺

https://app.hb.biz/6QdkkLai5lhN

Gamegaraj 9955hx3d 5070ti 32 gb ram 107.200 ₺

https://app.hb.biz/y0tOoCWG0jsb

Asus rog g16 9955hx 5070 ti 32 gb ram 106.400 ₺

https://www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-g16-g614fr-s5109-amd-ryzen-9-9955hx-32gb-1tb-ssd-rtx5070ti-freedos-16-wqxga-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00007ZD5SD?ftid=5trpt89qv0ct9dhh&url_src=and-product-detail&utm_campaign=sc%3Ahb-ecom.sr%3Ainfluencer.md%3Alinkgelir&utm_medium=linkgelir&utm_source=influencer&wt_inf=affiliate

Ayni paraya 9955hx asusun rog serisini almak da bir yerde mantıklı olmaz tabi 9955hx3d game garaj varken ama asusu da kasa sogutma vs olarak öven de var. İsme çok kanmamak mı gerekir?

Edit:

Hocam bir de şöyle bir tavsiye daha geldi. 275hx ve 6400 mhz ram + 2 tb ssd seçeneğiyle ayrıca bi kafa karışıklığına sebebiyet vermedi değil 😅

https://www.akakce.com/oyun-bilgisayari/en-ucuz-acer-predator-helios-neo-16-ai-phn16-73-94tf-nh-qx4ey-003-ultra-9-275hx-32-gb-2-tb-ssd-rtx5070ti-16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1330929752.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyalansoyliyim -- 10 Şubat 2026; 0:22:13 >

x3d olan modelde L3 onbellek 64MB degil de 128MB hocam. Performansa etkisi sentetik testlerde 11%, bu yuzden gozle gorulur bir durum yok, anlayamazsiniz bakarak, ancak testlerde belli olur.

Son verdigin linkteki acer predator helios benim de kullandigim model, ama eski konfigurasyonu bendeki, o kadar saglam ki, New York metrosu'nun merdivenlerinden 3 defa dustu hem de trene yetismek icin kosarken. Bir de santiyede kazik cakarken camurun icine dustu, ekran falan kenarlardan kirildi ama halen tam performans calisiyor :)

Hocam 107 bin liraya kiyip x3d modelini al derim, 128 mb cache sayesinde zamanla render ve oyunlarda yavaslama yapmiyor.

Çok teşekkürler hocam yardımın için. Yakın zamanda inşallah gerçekleştireceğim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.