Şimdi Ara

ACER ASPİRE 6935G DERNEĞİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.628
Cevap
21
Favori
427.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tcebeci


    @2,93ghz işlemci+İntel GMA kullanan laptop ile @2 ghz işlemci+ 9600M GT (6935) yi kapıştıralım mı her platformda?
    Arkadaşlar çok şanslısınız, SONY lerin TOSHİBA ların ASUS ların tozunu attıracaksınız bu ekran kartıyla, hepsi nal toplayacak arkanızdan




  • tuşlar derken klavye ve dokunmatik medya konsoldan bahsettiniz sanırım
    dokunmatik medya o kadarda kullanışlı birşey gibi gelmeye bilir ancak belli bir süreden sonra alıştıkça baya kullanışlı ancak tek eksik ses ayarında zorluk çekilmesi
    klavye ise parlak siyah renkte parmak izi kalıyor bu yüzden sürekli temizleme gereksinimi duyuyorum ve klavyede orda kısımlara (h j k l u ) basın uygulayınca 1 2 mm çöküyor ama sorun teşkil edeceğini sanmam tuşlar gayet kullanışlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeYLeR. -- 18 Mart 2009; 1:51:22 >
  • Toplumda şöyle bir yanlış düşünce var; "Oyunlarla aram iyi değil o yüzden kaliteli bir ekran kartına ihtiyacım yok"
    Ekran kartınız ne kadar iyiyse diğer işlerinizde o kadar başarılı olur.
    Bir bilgisayarda son sözü ekran kartı söyler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tcebeci

    quote:

    Orjinalden alıntı: chomar
    valla dostum ne guzel solemıssın ısalla dedıın gıbı olur.

    @chomar
    Laptopunun tuşlarında sorun falan mı var?


    Hayırlı olsun laptopun


    dostum cıhaz daha elımde dııl o yuzden yanıt veremıycem sımdılık soruna.




  • Arkadaşlar bi kaç gun laptopu kullandım ve bazı düşüncelerimi sizinlede paylaşmak isterim...

    Öncelikle en çok dikkatimi bilgisayarın boştayken bile 1 gb üstünde ram harcaması dikkatimi çekti. Gerçi ilk laptobum oldugu için bu normal mi değil mi yorum yapamayacağım

    Acer empower technology ve acer bio protection (parmak izi okuyucusu) programının mağrifetlerine hayran kaldım. Siteye ve msne girerken şifremi hatırlıyor sadece parmak izimi okutmam yeterli oluyor yani giriş yaparken siteye nick ve şifremi YAZMIYORUM bu çok gusel ve bu kayıtlı bilgiye de kimse ulaşamıyor.

    Acer mühendisleri gerçekten çok iyi bir iş çıkartmışlar

    Ayrıca dosya şifreleme özelliklerinin de hazır ve program yuklemeden gelmesi çok güzel insanın ihtiyacı olabilecek herşeyi düşünmüşler... Gerçi dosya şifrelerken windows program çalişmayı durdurdu uyarısı veriyor ama dosyayı şifreliyor benim için bu kucuk sorun problem değil ama meraktan soruyorum acaba bu sizdede oluyor mu???

    Ben kendi açımdan çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum özellikle ev arkadaşlarım laptopa bayıldılar(nede olsa üni öğrencisi evi halleri) aşşağı katta oturan arkadşım babasını aradı ve yarın bitanede o alacak...

    Bası arkadaşlar centrino 2 olmadığından şikayet yanıyo ama şunlarıda düşünmeliler (bence biras bilinçli tüketici olmak lasım bu devirde yada ben oyle düşünüyorum)

    1) Centrino 2 teknolojisinin desteklediği wireless n destekliyor...
    2) Ekran kartı 9600gt DDR3 ki bu fiyata bu karta sahip başka bi laptop var mı merak ediyorum???
    3)3d max den 5600 kusur puan almiş centrino2 laptoplar (p8600 işlemcili; 3gb ddr3 1066 mhz ramli; ve 9600gt ddr3 ekran kartlı) olanlar 5800 puan alıyor...

    Şimdi soruyorum sizce 200 puanlık bi fark için 1000 TL (1 milyar) fazla odemek ne kadar akıllıca gerçi bunlar benim düşüncelerim tabiki katılıp katılmamak sizin elinizde ama düşündükçe ne kadar doğru bir karar verdiğimi goruyorum İNŞALLAH LAPTOPLARIMIZDA BİR PROBLEM YAŞAMAYIZ...

    HERKEZE SAYGILAR ve LAPTOPLARINIZLA GÜZEL GÜNLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE...




  • arkadaşlar işlemcinin ne kadar güçlü olduğunun farkında değilsiniz.
    t6400 ü küçümsemeyin core duo değil mantıksal çift çekirdek değil bildiğin 2 tane işlemcisi aynı çipte bulunuyor.l2 önbelleği de küçüksemeyin. notebookcheck teki cpu benchmarklarına bakarsanız p7350 ile aralarında hissedilemeyecek kadar az fark var.bu işlemcide ana amaç maliyeti düşürmek.bir şekilde intelin piyasaya sunduğu 10larca işlemcileri acer asus dell gibi notebook markaları kullanacaktı.her zaman yüksek numaralı az performans artışına göre tercih edilir ama acer satış politikasında indirimi amaçladığından bu yola gitmiyor.hele hele türkiyede bence çok mantıklı.
    mesela centrino 2 olmayan t7700 4mb l2 önbellek 2.4 ghz p8600 2.4 ghz 2mb l2 önbellekten daha performanslı değil.intelin yeni işlemcilerinde l2 önbelleklerin azaltılması bu mimaride fazlasının gereksiz olduğundandır.
    bence bu işlemci yerine p8400 p7350 gibi işlemciler düşünmeyin. çok çok ihtiyacınız oldu ki sanmıyorum t9500 taktırırsınız ilerde.

    mesela t7500 model işlemci notebooklar için olanının fiyatı 199 dolarken t7700 daha yeni piyasaya sürüldü ve fiyatı 300 dolar.arada ne kadar fark var ? neredeyse koca bir hiç.
    bir yerden sonra işlemcinin mhz hızı değil kalitesi önemlidir. bilgisayarın üzerinde core 2 duo sticker ı varsa 3d uygulamalrda olsun erişim hızında hesaplamalarda olsun çok iyidir bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucasthehacker -- 18 Mart 2009; 3:27:31 >




  • yA bişe dicem de laptopun üzerinde centrino çıkartması var.. sitesinde centrino yazıyo.. bu alett centrino deil mi şimdi arkadaş?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: neckreaper

    yA bişe dicem de laptopun üzerinde centrino çıkartması var.. sitesinde centrino yazıyo.. bu alett centrino deil mi şimdi arkadaş?

    centrino o kadar büyük bir platform ki penyrin montevina santa rosa gibi bir sürü kodlu gelişmiş teknolojileri var.centrino ilk çıktığında birşey değildi. bu aletteki işlemci tabii ki centrino platformunda. buna ek olarak da core 2 duo dur yani fiziksel olarak 2 çekirdeklidir.
    yani t5800 işlemcinin centrino 2 platformlusu olanıdır.penyrn kodlu işlemcisidir. 45 nm teknolojisiyle üretilmiştir.

    T6400
    Product Family Intel® Core™2 Duo Mobile Processor
    Code Name Products formerly Penryn
    Product Status Launched
    Launch Date Q1'09
    Mfg Avail 2+ Yrs
    Lithography 45 nm
    Number of Cores 2
    Intel® Hyper-Threading Technology No
    Intel® Virtualization Technology No
    Intel® 64 Architecture Yes
    Enhanced Intel SpeedStep® Technology Yes
    Intel® Turbo Boost Technology No
    Demand Based Switching No
    Execute Disable Bit Yes
    Intel® Stable Image Platform Program (Intel® SIPP) No
    Intel® Trusted Execution Technology No
    Halogen Free Options Available Yes
    Package Size 35mm x 35mm
    Tcase
    Max TDP 35 Watts
    Core Voltage 1.000V-1.250V




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tcebeci

    İnternetten indireceğiniz Orjinalinde SP1 entegreli Vista DVD ile kurulum yaptığınızda 32 Bit veya 64 Bit Vista Home Premium unuzu( diğer sürümler olmaz!) Microsoft ile internet bağlantısı sayesinde yasal şekilde orjinal olarak kullanabiliyorsunuz.
    ....

    Şimdi Teknosa da servis Vista kurulum yapacağız dedi ve bende kendim Recovery dvd si yapacaktım Şimdi SP1 yüklü olmayacak mı ve tabi ki de yasal olmayacak mı kullanacağım Vista ?
  • Hic Magazadan Alanınız var Mı Acaba Yoksa Herkes Netten Mi Aldı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eyoruk


    quote:

    Orjinalden alıntı: tcebeci

    İnternetten indireceğiniz Orjinalinde SP1 entegreli Vista DVD ile kurulum yaptığınızda 32 Bit veya 64 Bit Vista Home Premium unuzu( diğer sürümler olmaz!) Microsoft ile internet bağlantısı sayesinde yasal şekilde orjinal olarak kullanabiliyorsunuz.
    ....

    Şimdi Teknosa da servis Vista kurulum yapacağız dedi ve bende kendim Recovery dvd si yapacaktım Şimdi SP1 yüklü olmayacak mı ve tabi ki de yasal olmayacak mı kullanacağım Vista ?



    Okonuda bi problemin olmasın service pack 1 li olacak recovery dvdlerin...Ve vista etkinleştirmeye ihtiyaç duymuyor yasal olması için heralde onceden bu keyler etkinleştirilmiş. hani eskiden telsimin bir hattı var dı ya STAR CEP diye alıyodun takıyodun ve hemen alo diodun hatin açilmasını beklemıyordun...

    Ayrıca HUSO ben mağazadan aldım bilgisayarı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcbjudge -- 18 Mart 2009; 10:33:49 >




  • arkadaşlar biraz önce bende netten siparişi verdim. 6935g için çanta ve fare önerirmisiniz. teşekürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eyoruk
    Şimdi Teknosa da servis Vista kurulum yapacağız dedi ve bende kendim Recovery dvd si yapacaktım Şimdi SP1 yüklü olmayacak mı ve tabi ki de yasal olmayacak mı kullanacağım Vista ?

    Diyelimki harddiskteki recovery bölümün bozuldu. Burası bozulursa recovery DVD leride bir işe yaramaz, Sistemi tekrar kurabilmek için kopya vistalardan(SP1) kurulum yapacaksın. Kurulumu laptopun altındaki key ile yaptığın zaman etkinleştirme yapılabiliyor.
    Recovery ile yapılan kurulumda aynı şey(orjinal)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: disasterx


    quote:

    Orjinalden alıntı: eyoruk

    Bugün gittim gördüm..Sordum kendimiz serviste kurup veriyorz diyorlar. Vista ile kurulu alacakmışız.Recovery-kurtarma dvd sini kendimiz oluşturacakmışız..
    Ben bu noktayı tam anlayamadım kafam basmadı

    Şimdi bu yedekleme işlemini zaten en başta vista kurarken de yapmıyormuyuz ?? Valla ben hiç anlamadım bu işi.. Herkes farklı şeyler yazıyor ya da farklı yollardan aynı şeyi yazıyor..
    Dosyaya tıkla- vista kur işleminin yaparken zaten driver lar da o arada kuruluyor olmuyor mu ? Sonra de dvd isityor bizde o dvd leri takip vista dvd si oluşturmuş olmuyormuyuz ? İşte yedeklenmişte olmuyor mu böylece..
    Valla hiç bilmediğim için fena karışık geliyor kusura bakmayın.Biraz da gereksiz panik yapıyorz milletin yaşadığı proplemleri görünce


    Bir de Teknokask sigortası yaptıran varmı ? Yaptırsam mı acaba


    3-4 tane boş dvd al recovery yapmasını ben anlatırım burda:)


    Ürünü şimdi teslm aldım kargodan. Pilini taktım, cihazı açtım.
    Acer recovery management sayfası geldi ekrana, dil seçimini türkçe yaptım. bekliyom....




  • Ben de an itibari ile almış bulunuyorum.Şu ande Teknosa serviste ; Vista kuruluyor..Sordum SP1 yüklenecekmiş ve herşey yasal olacakmış.Yani Vistayı yasal kullanakmışsım..Eve gelince de artık Recovery dvd sini yaparım....
    Ama şimdi önce 8 saat şarj edip sonra mı Recovery dvd sini yapayım ; yani kullanmadan önce şarj edeyim ? Adamlar şarj edeceklerdir mutlaka ama yine de 8 saat şarj edeyim diyorum..
    Çantayı da hallettik ,nasıl alacağım diyordum seçtim aldım bir tane.
    Yalnız 100 tl lik hediye çekleri vfalan vermiyorlarmış ,şaştım kaldım..Netden alışverişler de veriliyormuş ?
  • Arkadaşlar hayırlı olsun laptoplarınız.

    Yanlız "yasal Vista kullanımı" konusunda onca şey yazdıktan sonra artık ağlamak istiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 18 Mart 2009; 12:02:59 >
  • Eğer bu taş bana ise ; yazılanları tam olarak okumadaığımı belirteyim..Hep gece gece bakındım o kafayla da nasıl anlarsam ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eyoruk

    Eğer bu taş bana ise ; yazılanları tam olarak okumadaığımı belirteyim..Hep gece gece bakındım o kafayla da nasıl anlarsam ..

  • ben mağazadan aldım arkadaşım hayırdır noldu?..


    quote:

    Orjinalden alıntı: huso

    Hic Magazadan Alanınız var Mı Acaba Yoksa Herkes Netten Mi Aldı
  • selamlar.. internetten cok sy aldım ama hic laptop almadım.. ama almayı dusunuyroum da.. bir iki sorum var.. acer alacagım icin buraya sorayım dedim.. netten siparis verince bilgisayarda herhangibir sorun darbe falan gibi oldugu oluyor mu? buna nasıl guvenecegiz?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.