Şimdi Ara

Abs-Esp ve geri kaymayı önleme sistemi arızası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arac 2015 pejo 208.

Son 1 ayda 4.kez ayni hatayi verdi. Arac rölantide iken sanki motor patlayacakmis gibi sarsiliyor. Frene basmama ragmen, kendini öne dogru atiyor. Ekranda esp, abs ve geri kaymayi onleme hatalari cikiyor. Kontagi kapatip acinca duzeliyor. 4 sefer de sabahlari arac calistiktan 5 dk sonra veriyor bu arizalari. Ve tesaduf mudur yoksa sıkıntı bilmiyorum ama once sag/sol ardindan hemen sol/sag donuslerinden sonra durunca bunu yapiyor.

Bulundugum ilde iyi servis yok. O yuzden 2-3 hafta bu sekilde kullanicam mecbur. Basina gelen var midir ? Uzun yolda sorun yaratir mi ? Kaca patlar ?

Abs-Esp ve geri kaymayı önleme sistemi arızası. Abs-Esp ve geri kaymayı önleme sistemi arızası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Makineye bağlamadan ne desek boş.Aküden,şarj voltajından,açı sensöründen,abs sensörlerinden,abs beyninden vs. gibi bir sürü sebebi olabilir.
  • Sağ sol dönüş, servo direksiyon olduğu için büyük ihtimalle sorun aküde. Yeterli voltajı veremiyor olabilir.

• %99 arıza verilen donanımlarda veya sensörlerinde sorun yok.
    Fransız araçlarında eğer toplu uyarı alıyorsanız araç kendini korumaya almıştır.
    Bunu neden yapar? Merkezi işlemcinin çalışmasına engel olan her durumda sizin güvenliğiniz için yardımcı güvenlik ve konfor donanımları devre dışı bırakılır.

Örneğin basit akü voltaj düşüklüğü, dizelse EGR valfi arızası, fren müşürü gibi 15tl lik bir arıza da bile araç daha ciddi bir sorun çıkmaması için sistemleri devre dışı bırakır.
  • ABS kablolarınızı bir kontrol edin, çok basit birşey olabilir.

Geçenlerde başıma geldi, park manevrası esnasında araç bir anda bir sürü hata verdi, ABS, ESP vs. tüm arıza lambalarını yaktı :

Abs-Esp ve geri kaymayı önleme sistemi arızası. Abs-Esp ve geri kaymayı önleme sistemi arızası. Abs-Esp ve geri kaymayı önleme sistemi arızası.

Stop edip tekrar çalıştırınca hepsi gidiyordu, bir süre kullandıktan sonra tekrar geliyordu uyarılar. Baktım ki ne zaman yavaşlasam, park manevrasına başlasam o zaman arıza lambaları yanıyor. Biraz daha gözlemleyince ne zaman direksiyonu tam sola kırsam o zaman bu arızaların geldiğini gördüm. İnternette araştırdım yok direksiyon açı sensörü vs. bir sürü masraf etmiş herkes, dedim yandık. Sonra bir arkadaş ABS kablolarına bir bak dedi. Direksiyon tam sol çevrili iken sol tekerde şöyle bir durumla karşılaştım :

Abs-Esp ve geri kaymayı önleme sistemi arızası.

Kablo kopacak gibi geriliyordu, arka tarafta biryerlerde hidrolik hortumuna dolanmış. Gerilince temassızlık oluyor, bir sürü arıza lambası yanıyor. Takıldığı yerden kurtardım şu anda hiçbir problem yok. Sizde de direksiyon tam sağda, tam solda iken sağ sol tekerlere iç kısımdan bir bakın, gerilen, bir yerlere takılan kablo var mı kontrol edin. Eğer böyle bir durum yoksa en sağlıklısı bilgisayara bağlayıp oradan kontrol etmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 22 Kasım 2019; 11:19:12 >

• rst78 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Sen diyince hatirladim. Surus esnasinda degil park manevralarinda ve direksiyonu tam sola cevirince bu uyarilari veriyor.

• Abs beyni olabilir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fren müşri olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.