Şimdi Ara

Golf 7 fren servo hatası uyarı lambası problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2014 model golf 7 1.2 benzinli aracım var. 1-2 haftadır araç kendi kendine fren servo hatası lambasını yakıyor ama biraz geçtikten sonra da kendi kendine söndürüyor.
    Fren pedalında en ufak sertleşme ya da fren tutmaması gibi bir olay yok. Eskiye oranla en ufak değişiklik yok demek istediğim. Ancak arada bir lamba kendini yakıyor. Fren yağını kontrol ettim eksiltmiyor. İşin garip tarafı lamba sürekli de yanmıyor kafasına göre. Okuduğum kadarıyla hortum yırtık olursa ya da servonun kendisinde bir problem olursa fren pedalı sertleşirmiş ama aracımda pedal ilk gün bindiğimde nasılsa şuanda da öyle. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa şimdiden teşekkür ederim.



  • Saatli bomba geri sayıma başlamış
  • Kronik sanırım vagda daha önce jettada olmuştu forumda konusu açılmıştı şimdi olmasada ilerde 100-110 la giderken Allah muhafaza tutmaz fren takla atan ciddiye al fren sistemi şakaya gelmez götür baksınlar
  • Ben hatırladığım jetta dan anlatayım. Birisi buraya konu açmıştı. Araç fren servosu hatası vermiş. Servise gidin falan. Tuzlu bir fiyat söylenmişti yanlış hatırlamıyorsam. Sonra araştırmış bir forumda aynı sorundan muzdarip birisi saatte 50-60 km hız ile giderken (trafik sıkıntısı olmayacak bir yerde kazık fren yapmış. Hidrolikte mi artık nerdeyse bir boşluk o kazık fren ile gittiği için sertleşme olmamış. Demem o ki iyi araştırın. Belki de şözümü vardır hatta budur.
  • Hocam bende 2014 1.2tsi jetta var. Aynı durum şehirlerarası yolda uzun yolda yani120 km hızla giderken yandı. Fren servosu devre dışı diye. Ama dediğiniz gibi frende herhangi bir değişiklik olmadı. 1.5senedir kullanıyorum. Şehir içinde aylardır kullanıyorum Bi kere bile uyarı vermedi. Ne zaman ki uzun yola çıksam 1 saat içinde uyarı veriyor. Sonra gidiyor kendi kendine. Sonra aralıklarla tekrar fren servosu devre dışı diye uyarı veriyor. Ben yine de yoluma bakıyorum. Alıştım artık. Ama yine de rahatsız edici bir durum.
  • Bu sorunla yaşamaya çalışmak ne bileyim bana saçma geliyor. Bir şey var ki araç bu hatayı veriyor. Mutlaka çözümünü araştırın. Kronik bir sorun belli ki VW için mutlaka bilen çıkar

    Yani bu ne yağ yakan motora ne de bozulan şanzımana benzer. Allah göstermesin ters bir zamanda başınıza bir bela çıkartmasın
  • Ağrıda görev yapıyorum. Maalesef burada bu konularda usta yok. 6 ay boyunca şehir içinde uyarı vermeyip de şehir dışına çıkar çıkmaz uyarı vermesi de garip. Birkaç ustaya sordum. Otomatik vitesin kartıyla ilgili vs. Dedi. Ne alaka anlamadım. Forumda bu konudan muzdarip o kadar kişi varken ve net bir çözümü yokken kime neyi nasıl yaptıracaksın?

    Not :Uyarı olunca frenle ilgili hiçbir farklılık olmuyor. Yâni frene etki eden bir durum olsa elbette böyle binmem. Yaptırırım. Çok şehir dışına çıkan biri değilim. Şehir içinde abartmıyorum hiç mi hiç uyarı vermiyor. Sonuç olarak şehir içinde dur kalk yapıyoruz sürekli. Ama şehirdışına çıkınca ayak hep gazda olduğundan mıdır freni kullanmadığımızdan mıdır nedir uyarı veriyor.
  • Genelde akü ve alternatör sisteminden bu arızaları verirler çünkü voltaj azalınca gitmesi gereken yere güç gitmeyince arıza lambası yakıyor direkt.Akünün durumu ölçülmeli,gerekirse yeni ve biraz daha yüksek kapasiteli akü alınmalı.
  • 2020 model golf fiyatlari 200 bin tl dayanmiş durumda elindekinin kiymetini bil ne gidiyosa yaptir..Elinde cevher yatiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.