Şimdi Ara

Abimle küsüm Bayramda barışayım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abim yurt dışında yaşıyor ve tatillerde gelirken bana kıyafet,parfüm falan getiriyor en değerliside iphone almıştı çok sevinmiştim ama en son geldiğinde aldığı herşeyin lafını yaptı bana ''telefonun benden,kıyafetlerini ben alıyorum oh anasını satayım beleş yaşamak ne güzel'' dedi gururuma dokundu madem lafını yapıcaktın neden aldın bunun lafını yapmak için mi aldın bunca şeyi dedim bu sefer üste çıkmaya calıstı ben aldığım hiçbişeyin lafını yapmam diye küsmüştüm ona konuşmadım 1 hafta.londraya döneceği gün valizlerini taşıdım arabaya suçlu olduğu halde sarılmak istedim sırtını döndü bana iyice kızdım 1-2 ay oldu görüşmüyoruz bayram da arıyayım mı ?

siz böyle bir durum da ne yapardınız ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bayramda Küs Kardeşle Barışmak

Küs olduğunuz kardeşinizle bayramda barışmak, aile bağlarını güçlendirmek ve olumsuz duyguları geride bırakmak için güzel bir fırsattır. Bayram, sevgi ve affetme zamanıdır ve küslüklerin giderilmesi için ideal bir dönemdir.

Küslükte İlk Adım

Barışma sürecinde ilk adım, iletişime geçmektir. Kardeşinize bir mesaj veya telefon aramasıyla ulaşabilir ve bayramlaşmak istediğinizi ifade edebilirsiniz. Kısa ve öz olun, duygusal çıkışlardan veya çatışmayı yeniden alevlendirecek ifadelerden kaçının.

Karşılıklı Anlayış

İletişime geçtikten sonra, karşılıklı anlayışa odaklanmak önemlidir. Her iki tarafın da küslüğün nedenlerini ve birbirlerinden neler beklediğini konuşmasına izin verin. Birbirinizi dinleyin ve anlamaya çalışın.

Özür Dilemek

Küslüğe yol açan davranışlardan dolayı özür dilemek, barışma sürecinde etkili bir adımdır. Kardeşinize yaptıklarınızın sorumluluğunu üstlenin, ancak suçlayıcı olmaktan kaçının. İçten bir özür, kırgınlıkların giderilmesine yardımcı olabilir.

Affetmek

Özür diledikten sonra, affetme kısmı gelir. Kardeşinizi affetmek, geçmişteki hatalarını bırakmak anlamına gelir. Affetmek kolay olmayabilir, ancak aile bağlarını korumak için gereklidir.

Geleceğe Bakmak

Barıştıktan sonra, geçmişi geride bırakın ve geleceğe odaklanın. Küslükten ders alın ve ilişkilerinizi daha güçlü bir temele oturtmanın yollarını arayın. Birbirinize destek olun ve aile bağlarınıza değer verin.

Bayram, küslükleri gidermek ve aile bağlarını yeniden kurmak için mükemmel bir fırsattır. Kardeşinizle iletişime geçin, karşılıklı anlayışı teşvik edin, özür dileyin, affedin ve geleceğe birlikte bakın. Bu adımları izleyerek, bayramı sevgi ve barış dolu bir şekilde kutlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nick konu uyumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka abin yok dostum olur böyle şeyler, kavga etmeyen abi kardeş de zaten problem vardır... Sen ilk adımı at oda gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The@Thing -- 15 Ekim 2013; 0:20:45 >
  • eğer sen okulu filan bitirip serseri dolaşıyorsan çalışmıyorsan abin haklı

yada öğrenciysen abin haksız

ama her iki koşulda onunla barışmalısın nede olsa o senin ABİN

• Adım at abinde anlayışlıysa barışır

• Abin hatali ama ruh hali kim bilir nasil kultur soku
    reverse kultur soku gurbet elde parasiz kalmadi vs bir suru derdi var gurbette yasamanin sonuc olarak sen haklisin ama aile soz konusuysa hak hukuk cok onemli olmamali sonucta abindir op elini barisin bayramda kusluk olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Başka abin yok dostum olur böyle şeyler, kavga etmeyen abi kardeş de zaten problem vardır... Sen ilk adımı at oda gelir.

Hocam abimle hiç kavga etmedim kendisini çok severim bir dediğini 2 etmem bunun nedeni tahminimce ben küçükken abim üniversiteyi dışarda okudu sonra direk işe başladı ve başka şehirlerde. Tahminimce nedeni aile içinde beni bir tek anlayan kişi abimdir.

Konuya gelecek olursak aldığı şeyin lafını yapması insanı nasıl üzer tahmin edebiliyorum ablamda öyle karakterde birisidir. Hatta geçenlerde kavga ettik sen bana bir çöp dahi alma dedim ama hala konuşuyoruz. Küslük iyi bir şey değildi 2 arkadaş arasındaki küslük bile çok kötü bir şey ve siz abi kardeşsiniz. Bir küslükte kim barışmak için ilk adımı atarsa o daha çok sevap kazanırmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Schweinsteiger- -- 15 Ekim 2013; 0:29:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aldığı herşeyi geri verirdim. Hoşgeldin ve güle güleden başka laf etmezdim. Barışsam bile bir daha ondan hiç bir şey almazdım. Fakirirdim ama gurumdan taviz vermezdim.
  • abini tanıyan sensin,seni seviyor mu sevmiyor mu biliyorsun yada ne bileyim neden öyle birşey söylediğini bilen de sensin

• Konuyu okumadım ama barış mutlaka sonra o konuşmadıkça konuşmazsın istersen ama abiyle küs kalmak olmaz
  • ara ve bayramını kutla. en azından
  • Şahsen gururlu insanım barışmazdım

• Cok buyutulcek bir sey yok acikcasi bence barismalisin

• quote:

Orijinalden alıntı: kamil611

Abim yurt dışında yaşıyor ve tatillerde gelirken bana kıyafet,parfüm falan getiriyor en değerliside iphone almıştı çok sevinmiştim ama en son geldiğinde aldığı herşeyin lafını yaptı bana ''telefonun benden,kıyafetlerini ben alıyorum oh anasını satayım beleş yaşamak ne güzel'' dedi gururuma dokundu madem lafını yapıcaktın neden aldın bunun lafını yapmak için mi aldın bunca şeyi dedim bu sefer üste çıkmaya calıstı ben aldığım hiçbişeyin lafını yapmam diye küsmüştüm ona konuşmadım 1 hafta.londraya döneceği gün valizlerini taşıdım arabaya suçlu olduğu halde sarılmak istedim sırtını döndü bana iyice kızdım 1-2 ay oldu görüşmüyoruz bayram da arıyayım mı ?

siz böyle bir durum da ne yapardınız ?

Baya agır olmus. Bayramini kutlardim ben ama geldigi zaman aldigi herseyi geri verirdim

• bu konuyu açman bile aslında kalbinden geçeni söylüyor bize. istiyorsun ama bunu bizden duymak istiyorsun. tabii barışacaksın annen baban ilerde olmayacak o zaman ne yapacaksınız onu düşün
  • abin olum o senin ne gururu. ara konuş barış. yıllar geçip de annen baban ölünce benim bi abim vardı dersin.

edit. yorumlara baktım da aldığım her şeyi geri veririm falan yazanlar var. siz ne çeşit insanlarsınız. bazıları elinde avcunda yok siz hiç yokluk çekmediniz galiba. kime güveneceğini bilemediğin durumlarla karşılaşmadınız galiba. abin o senin. kanından canından. bak kaç yaşıma geldim elimde 100 liralık telefon var sen iphone demişsin. ne güzel işte adam sana hediye alıyor seni seviyor daha ne istiyorsun. nankörlük etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu Parsı -- 15 Ekim 2013; 0:57:22 >
  • Barışma
  • Ara abini sen belki bilmezsin ama burnunda tütüyosundur kesin
  • Gurbet çok farklı oraya gidince memleketteki küslükler kırgınlıklar akla daha çok geliyor, şimdi eminim sizden telefon bekliyordur.Aldıkları falanda boş bulunmuş söylemiştir hocam ya keşke abim olsaydı da böyle söyleseydi diyorum değerini bil.
  • abin liseli mi giderken oyle sirtini donmeler falan..? ben olsam o anda sim karti cikarir telefonu cebine koyardim.

bayram icin arama mesaj veya mail at kisa birsey olsun. sonra gelip bayramda tebrik bile etmedin demesin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.