Şimdi Ara

Ailemden nefret ediyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
3.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Biraz uzun olacak, okuyacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.

    19 yaşındayım ve erkeğim. İstediğim bölümü yaşadığım şehirde kazanabilmek için bir yıl daha hazırlanmaya karar verdim, dolayısıyla ailemle yaşamak zorundayım. Yaşadığım şehirden ayrılmak istemeyişimin sebebi, burada bulacağım her türlü imkanı diğer şehirlerde bulamayacak oluşum. Bu şansı da sırf iki kişi yüzünden kaybetmek istemiyorum. Bu yıl ise dershaneye gidiyorum.

    Ailem bana karşı aşırı baskıcı. Tek çocuğum. Muhafazakar ve eğitimsiz insanlar. Kendi aralarında dahi her gün her dakika kavga ediyorlar. Küçüklüğümden beri onlarla toplam yarım saatlik dahi olumlu bir şey konuşmamışımdır. Benim söylediğim hiçbir şeyi ciddiye almıyor, 'he he' şeklinde tavır takınıyor ya da bağırıyorlar. Herhangi bir konuda bilgi sahibi olmamalarına rağmen ısrarla üste çıkıyor ve kendileri ne istiyorlarsa onu kabullendiriyorlar. Örneğin; kendi paramla aldığım bir ayakkabıyı, bir tişörtü, bir kazağı ya da herhangi bir şeyi kesinlikle beğenmeyip; benden habersiz şekilde onu değiştirerek kendi istediklerini alıyorlar. Saçlarımı uzatmak istesem kestirmem için her gün baskı yapıp, bağırıp çağırıp; kısa kestirdiğimde ise modelini beğenmeyip yine bağırıp çağırıyorlar. Benimle yaşıt arkadaşlarım ailelerinden baskı görmeden, onlarla bir şeyler paylaşıp vakit geçirebildiklerinden kendilerine özgüvenleri oldukça yüksek halde hayata atılıyorlar. Ben ise yaşadığım bu muamelelerden dolayı kendi kararlarıma dahi şüpheyle yaklaşıyorum. Kendime dair özgüvenimi kaybediyorum.

    Dışarı çıkma konusunda erkek çocuğu olmama rağmen büyük problemler yaşıyorum. Yaşıtlarım vakit sınırı olmadan istedikleri yere istedikleri zaman gidebilirlerken, ben akşam beş-altı gibi evde olma koşuluyla zar zor dışarı çıkabiliyorum. Hatta bazen iki-üç ay arkadaşlarımla dışarıya çıkmak için izin alamadığım dahi oluyor.

    Babam her sabah dershaneye giderken benimle geliyor, oradan işe geçiyor. Ve nedense her gün dershanenin önüne yaklaşır yaklaşmaz bana bir sebeple bağırmaya ya da azarlamaya başlıyor.

    Evde üç kişi birlikte olduğumuz her an benim için korkutucu geçiyor. Her saniye bağırış, çağırış, azar ve tehdit var. Her saniye. Asla durmuyor. Örneğin; ben uyurken annem odama dalıp bağırıyor, sürekli yattığımı odamın darmadağınık olduğunu -değil- falan söylüyor. Ders çalışırken birden bire baskın yaparmış gibi içeri dalıyor ve 'beni görünce kitap açtın di mi aptal köpek' falan diyor. Tepki vermiyorum. Beni zorla kendileriyle dışarı çıkarıyorlar ve yol boyunca sürekli her fırsatta bağırıyorlar. Alışveriş yapıyorlarsa bana bir şey beğendirip, sonra onu kendileri beğenmeyip benim istediğimle tam alakasız şeyler alıyorlar. Saç kesimime, giydiğim pantolona, taktığım saate, tişörte, her şeye karışıyorlar. Bir konuda çok basit bir espri yaptığımda bile babam beni tehdit etmeye, 'dayak istiyorsun seni öldürürüm' demeye falan başlıyor.

    En son bugün yine beni zorla dışarıya çıkardılar ve yolun ortasında bağırmaya başladılar. Ben de koşarak yanlarından kaçtım herkesin içerisinde. Yirmi dakika kesintisiz koştum. Telefonum susmamaya başladığında yine endişeme yenik düştüm ve yanlarına geri döndüm. Numara yaptığımı, salak olduğumu falan söylemeye başladılar.

    Artık dayanamıyorum. Son zamanlarda sıklıkla kalp ritmi bozuklukları yaşamaya başladım. Ellerim ve bacaklarım istemsizce titriyor, kontrol edemiyorum. Kalem tutamayacak hale geldim.

    Sizce ne yapmalıyım? Ailemle kesinlikle anlaşamayacağımdan eminim. Bana ne önerirsiniz? Onlardan nasıl kaçabilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master Katarn -- 24 Aralık 2016; 19:47:1 >







  • Csb
  • Okumadım
  • Okurken kafayı yedim olm bu nasıl bir aile lan !!
  • Konu benim için ciddi. Bu konuyu açabileceğim fazla arkadaşım yok, o yüzden buraya yazıyorum. Lütfen dalga geçmemeye çalışın. İnanmıyorsanız dahi gerçek kabul ediyormuş gibi cevap verin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cabbar Fast_El

    Okurken kafayı yedim olm bu nasıl bir aile lan !!

    Dışarıdan bir gözle baktığımda ben de bunu söylüyorum, nasıl dayanabildiğime hayret ediyorum yıllardır. Ama kendileri sıklıkla en iyi anne baba olduklarını iddia ediyorlar.
  • Üvey fln misin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_executioner_

    Üvey fln misin

    Değilim.
  • Sebebi neydi ki ?
  • Yuh ya inanamıyorum gözlerim doldu okurken.Onlar anne baba değil her çocuğu doğurup büyüten aile değildir.Bir yurda falan git desem yaşın büyük olmaz birilerinden yardım istesen güvenilmez.İşe girsen çalışman gereken sınavın var aslında bazı apart gibi yerler olabilir keşke o yerlerde kalabilsen allah sabır versin
  • Net iyi aile
  • Master Katarn M kullanıcısına yanıt
    Boyle anne baba olmaz mezuna kalarak hata yapmissin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_executioner_

    Boyle anne baba olmaz mezuna kalarak hata yapmissin

    Kazandığım bölüm iyi değildi. Sırf kaçmak için geleceğimi zora sokmak istemedim.
  • Master Katarn M kullanıcısına yanıt
    Boyle bi ailen var bide hala kendi sehrinde mi kalmak istiyosun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_executioner_

    Boyle bi ailen var bide hala kendi sehrinde mi kalmak istiyosun

    İstanbul burası. Milyonlarca kişi var. Reşitim artık. Nasıl kurtulacağımı bulursam ve kurtulmama rağmen hala yeni yaşadığım yeri taciz etmeyi sürdürürlerse, polise haber verme gibi resmi yollar var.
  • Aşırı hırs yap kardeşim. Kurtulacaksın o evden, merak etme. Kazan guzel bir bolumu guzel bir universiteyi al devletten para mis gibi kafan rahat bir sekilde kendi hayatını yönlendirmeye başla. Ileride huzurlu bir aile ortamın olur insallah.
    Ama bak moralini ne kadar bozarsa bozsunlar pes edemezsin. Daimi tek kurtulusun böyle o evden. Buna yonelik calis, moralin bozuk olsun hemen hatırla gelecegi inat et! Onlar hayatının bir kısmını rezil etmeye calisabilirler ama asla rezil edemeyecekler.
  • Kardesim bilgisayardan ders calisiyorsan pm at yardimci olacagim. Dersine iyi calis 6 ay disini sık hicbir seyi kafana takma umarim her sey duzelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blazingquantum

    Aşırı hırs yap kardeşim. Kurtulacaksın o evden, merak etme. Kazan guzel bir bolumu guzel bir universiteyi al devletten para mis gibi kafan rahat bir sekilde kendi hayatını yönlendirmeye başla. Ileride huzurlu bir aile ortamın olur insallah.
    Ama bak moralini ne kadar bozarsa bozsunlar pes edemezsin. Daimi tek kurtulusun böyle o evden. Buna yonelik calis, moralin bozuk olsun hemen hatırla gelecegi inat et! Onlar hayatının bir kısmını rezil etmeye calisabilirler ama asla rezil edemeyecekler.

    Teşekkür ederim güzel dileklerin için.

    Hayatımın önemli bir kısmını zaten mahvettiler. Şu an fazlasıyla sorunlu biriyim. Hatalar yapabiliyorum o yüzden sıklıkla. Beni sindire sindire aşırı sorunlu, dengesiz biri haline getirdiler. Olmak istediğim kişi bundan çok farklıydı ve tüm sorumlusu onlar.

    Üniversiteyi kazanacağıma inanıyorum. Bu baskı ve stres yüzünden düzenli ders çalışamasam da istediğim bölümü yakalayabilecek kapasitedeyim. Fakat üniversiteyi kazansam dahi nasıl onlardan ayrılacağım konusu hala muamma benim için.




  • Muhtemelen annenle baban anlaşamıyor ve sinirlerini senden çıkarıyorlar.
  • Master Katarn M kullanıcısına yanıt
    Oyle bir ayrılırsınki hocam. Yani emin ol onların yaptığı hataları kendi ailene veya çocuklarına yapmiyacaksin, yaptıklarının kötü birsey oldugunun farkindasin çünkü. Ipler senin elinde onların haberi yok daha. Su sinava yardir elinden geleni yap gece gunduz calis. Ve rahat bir ohh cek. Ailenle ugrasmadigin kariyerine ve kendine odaklandığın bir yasanti dusun. Para olarakta devlet veriyor biliyorsun calismaya baslayana kadar. Numarani degistirirsin, cikarsin bir öğrenci evine. Ankaradaki universitelerede bakabilirsin bence. Ama 1 yıla hayatlarından çıkacaksın maksimum.
    En hayırlısı olur inşallah herşey senin adına.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.