Şimdi Ara

Ailem evlenecek kız buldu hatırları için buluşucam fakat hiç içimden gelmiyor...neden böyleyim??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ailem evlenecek kız buldu hatırları için buluşucam fakat hiç içimden gelmiyor..




  • Bu bir sevgi olayı Ercan

  • Birader, benden sana bi forumdaş tavsiyesi. Git görüş ama ailenin sana "tam evlenilecek kız" olarak tanıttığı kişi(ler) her zaman doğru kişi olmayabiliyor.



    Bir keresinde ablam, komşusunun kız kardeşi ile görüşmem için ısrar etti. Kızla bir iki buluştuk; kız ALLAH için güzel, kafa dengi de birine benziyor. Birkaç buluşmadan sonra bi muhabbet geçti, kız ben sık sık yurtdışına gidiyorum filan dedi, dur bir iki fotoğraf göstereyim oldu. Neyse fotoğraflara baktım, fotoğraflarda erkekler vs.var. "Yurtdışına genelde kimle gidiyorsun?" dediğimde "Arkadaşlarımla" yanıtını aldım. Kısa kesiyorum, erkeklerde onun arkadaşlarıymış. Kendisine bu durumun bana uygun olmadığını söylediğimde ise "Dışarıdan bakınca çok modern biri gibi duruyorsun ama" olmuştu. Şimdi bu normal dışarıda tanıdığım bir kız olsa işimi görür kenara atardım ama işin içinde aile olunca "Kusura bakma, ben bu kadar MODERN biri değilim" diyerek konuyu kapadım. Sonra da bir daha görüşmedik zaten





  • Görücü usulü olaylarının bir 15-20 yıl önce bittiğini sanıyordum. Ben mi çok ilerideyim, siz mi çok geri kaldınız?

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Hocam biter mi ya tam gaz devam ediyor. Artık insanlar birbirine güvenemediği için (netten tanışma, ortamdan tanışma vb) ailelerin önerdiği kişilere daha sıcak bakanlar bile var ortada kefil olduğu için vesaire.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 26 Mart 2024; 18:24:12 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    İnsanlar birbirine güvenmiyor diyorsun, hiç tanımadığın birisiyle evleniyorsun. Kendi içinde çelişiyorsun.

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Sayın hocam


    Her zamanki gibi mesajı okumadan cevap yazıyorsun ve bunu hep yapıyorsun ama saygım sonsuz elbette. Bu sebeple normalde iki cümlede ifade edilecek şey oluyor roman. Bunu neden yaptığını asla anlamıyorum ama saygım sonsuz.


    Alıntı

    metni:
    Hocam biter mi ya tam gaz devam ediyor. Artık insanlar birbirine güvenemediği için (netten tanışma, ortamdan tanışma vb) ailelerin önerdiği kişilere daha sıcak bakanlar bile var ortada kefil olduğu için vesaire.


    Mesajımda belirttiğim gibi, insanlar gündelik yaşantısında veya internette tanıştığı kişilere güvenemediği için ve günden güne bu durum daha da arttığı için ortada bir kefil ile insanlarla tanışmaya daha sıcak bakıyorlar ve bunun son dönemlerde daha çok arttığına ben şahit oluyorum çevremde, iş yerimde vesaire.


    Bunu şöyle örnekleyebiliriz.


    Mesela diyelim aynı iş yerinde çalışıyoruz, birbirimizi çok iyi tanıyoruz veya samimiyetimiz çok iyi. Gelip bana diyorsun ki "birisi var seninle tanıştırmak istiyorum, görüşmeni istiyorum"


    Ya da bunun aile içi versiyonunu düşün mesela kuzenin öneriyor, teyzen öneriyor neyse yani bunun bir önemi yok.


    Ortada bir kefil olduğu için (sizi tanıştıran) insanlar birbirine daha rahat güvenebiliyorlar zira o kefil olan kişiye bir yanlış yapmak istemez kimse her iki taraf da o kefile yakın ise.


    Bir yanlış yapmaktan kasıt nedir dersen her şeyi bunun içine dahil edebilirsin mesela kötü sözden tut da yanlış anlaşılacak bir meseleye kadar.


    Velhasıl kelam görücü usulu denilen şey bu değil. Benim üst mesajımda ve bu mesajımda bahsettiğim şey görücü usulu değil.


    Tabi sen mesajımı okumadığın veya anlamaya çalışmadığın için "çelişen" biz olalım sorun yok hiç.





  • Sonuç noldu hocam
  • Takip

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.