Şimdi Ara

Abiler kardeşler BMW e46 316i m43 motor acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abiler kardeşler resimde belirttiğim müşür tam olarak ne oluyor rölanti müşürü işaretlediğimin sağındaki mi yoksa işaretlediğim mi ? Benim sorunum yağ filtresinin dibindeki alinünyum parçada çatlak vardı biz o parçayı değiştirip yenisini taktık fakat arabayı topladıktan sonra arabanın rölantisinde acayip bi dengesizlik başladı. Benzin lpg farketmez. Araç soğukken çalıştırdığımızda arabada titreme yaparak devir saati acayip şekilde dalgalanıyor ve stop ediyor. Şu resinde belirttiğim müşürü çıkardığımda aracın rölantisi dengeleniyor ama yine dengesizlik söz konusu ve ayrıyetten ASC hep devrede oluyor sadece stop etmiyor. Şimdi benim sormak istediğim şu belirttiğim parçanın yanındaki rölanti müşürüyse işaretlediğim parça tam olarak ne ? Ben onu çıkardığımda neden rölanti dengeleniyor ve ASC yanıyor. Benim sorunum hangi parça arkadaşlar lütfen bilen birisi beni aydınlatsın yoksa arabamdan gerçekten soğuyacağım.

Abiler kardeşler BMW e46 316i m43 motor acil yardım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İsaretledigin kelebek pozisyon sensörü olmalı diğeri rölanti valfi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars kullanıcısına yanıt
    İşaretlediğimin yanındaki rölanti valfi mi ? Peki işaretlediğim parça zamanla içi kirlenen bir parça mı? İçi kirlendiği için yapıyor olabilir mi ?

• ozcpsy O kullanıcısına yanıt
    Evet işaret linin yanındaki rölanti valfi diğer konum sensörü . rölanti sensörü zamanla kirlenebilir temizlenir bazı araçlarda tekrar adaptasyon ister ama konum sensörü kirlenmez

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Benim konum sensöründe mi sıkıntı var acaba yoksa rölanti valfinde mi ? Ben şu işaretlediğim soketi çıkardığım zaman rölanti dengeleniyor ama ASC yani ESP yi yakıyor. Genel olarak tek sıkıntı araba soğukken yapıyor bu dalgalanmayı. Araba ısındıktan sonra yapmıyor sadece 1000 devirde sabit tutuyor. Normal rolanti degeri 800 olması gerekmez mi?

Hocam nokta atışı için arıza tespiti yaptırmak gerek sonuçta ikisinde gaz kelebeği üzerinde ortak çalışan iki sensör rölanti sacmalayinca ilgili olan rölanti sensörü değişimi ve adaptasyon gerekir ama sizinki konum sensörü fişi çekilince düzeliyor diyorsunuz orası çok çetrefilli. Tamirat yapılırken eğer kelebek ve fişler sokuldu ise ve akü bağlı kaldıysa yada tekrar montaj yapılırken kelebek emme manifolduna tam oturmadiysa da böyle birşey olmuş olabilir artı dedginiz gibi eğer araçta klima cam ısıtıcı gibi yük getiren birşey çalışmıyorsa rölantinın 800 civarı olması gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babapars -- 6 Eylül 2020; 17:1:5 >
    Bunlar benim aklımda bulunsun benim zaten tek sıkıntım bulunduğum şehirde usta olmaması. Adama yağ kaçağı için gittim kaçağı halletti ama rölantiyi bozdu. Demek istediğim bir yeri yaparken bir yeri bozan bir sanayi ortamımız var. Acaba kendim yapabileceğim birşey mi diye buraya bu konuyu açtım. Sizde fazlasıyla yardımcı oldunuz teşekkür ederim. Bu arada emme manifolduna hiç dokunulmadı sadece o soketin dibindeki yap filtresi parçası komple değişti ve böyle bir sorun çıkmaya başladı. Acaba arabayı toplarken oranın dibinde bir sensörü bağlamayı mı unuttu birsürü ihtimal var işte :/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E36 Vs E46 YARDIM !!!!!
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Kendinizin yapabileceği tek şey akü bağlantısını sokun soketleri cikarip bakın teması engelleyen birşey var mı tam oturmuş mu kabloda hasar vs var mi.arti olarak aracınıza özel forum varsa danışın yabancı dil varsa keza yabancı forumlarda arastirirsiniz en azından bir fikir olusturur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.