Şimdi Ara

Abi biz nasıl araba alacaz ya (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
5
Favori
13.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
50 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • B segmenti küçük japonlar; yaris--jazz -colt vs.. olsun ilk hedefiniz.

hedefi büyük seçersen daha mutsuz olursun; ben çift maaşla ve sıfır borçla-kendi evimde otururken; 6 senedir aynı 700 binlik araca biniyorum.

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
    2006 COLT INVITE- 2006 AVENSIS VVT-I-2012 FB7 CiViC
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

Otomasyon ve fabrikalasma, uretim maliyetini dusurmekte. O zaman mercedese ulasmak simdikinden bu kriterde daha zor olabilirdi. Fakat otv denen mesele yoktu. Su an c class alan sahislar ticaretle ugrasan ustune koyup elindekini satip alan kisiler. Araba cok degerli olunca yatirimi gayet arac uzerine yapar o kisiler.

O zamanlar yatirim olarak kullanilmiyordu. 0 arac alan zaten ya zengin kesimdi ya da memurun cok aldigi donemdeki memurlardi. Bizler 2. Elde o zengin kesimin sıkıldığı arabalara bindik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 model falan çok içinden geçilmemiş bir şey bulup toparlayıp bir başlangıç yapacaksın. Zerre ederi olmayan, ileri düzeydeki medeniyetlerde çoktaaan hurdaya gönderilip tencere tava yapılmış araçlar için çok çalışacak ve senelerini harcayacaksın eee artık araç sahibisin bankaları sanayi ustalarını devleti vs vs. memnun etmek için çok çalışman gerek.

Sonra yapabiliyorsan bu başlangıcı bir ileri seviyeye taşıyarak daha iyi bir şey sahibi olmaya çalışacaksın. Fakat öyle ek bir desteğin yoksa sahip olduğunu korumaktan veya korumaya çalışmaktan öteye gidemediğini görmen çok olası. Böyle böyle debelenip duracaksın işte debelendikçe battığını yada sürekli aynı yerde sayıkladığını göreceksin işte biz buna "Türkiye 100 yılı diyoruz"

• Geçen sene hayalim olan transit i aldım fakat yakıt koyamıyorum içine. Boş zamanımda arkası izole edilecek ve mobilya girecek.

Yedek parçası x2 x3 fiyatlara çıktı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    Kanola yağı bulursan daha ucuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Düşünsenize 10000 dolarım her sene katlıyorum ama bi bok alamıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alamayacaksınız, herkes araba alacak diye bir şey yok.

bir de k nedir yahu?

k aşağı k yukarı...

Ssangyong XLV 1.6 AT Diesel LACİ
  • Araba almak için en az 1M paran olması gerekiyor, ev almak için de 4-5M para gerekiyor. bir aile 4 kişi olsa 4'üde asgari ücretli çalışan olsa hiç yemese içmese 4 kişinin maaşı ile 22 ayda araba alırsınız tek maaş ise x4 88 ay yesen içsen artan para ile alsan 2098 yılında arabanın 4 lastiğini alırsınız

Şunu yazmaya gelmiştim ama uzatmaya gerek kalmadı.

İmza.

Konuyu okumak istedim, 3 sayfa okuyabildim sinirimden bıraktım.

Adam her 4 tekeri bir mi tutmuş, gecekonduda yaşadığı için başkalarının araba almasına gereksiz mi demiş ne saçma sapan yorumlar var.

Burada millet aylık 300-400 euroya sıfır araba alıyor.

Bir garson 1200 euro alıyor. 1200 de eşi alsa 2400. (Tr'deki gibi 50 saat de çalışmıyor haftada)

1200 kira + faturalar en fazla. O da şehir merkezinde oturuyor ise. (Milan hariç diyelim)

400 euro araba taksidine verse 800 euro 2 kişiye fazlasıyla yeter. Yılda 100 euro çöp vergisi var bir de extradan.

Tr'de 25 bin liraya 2 kişi kira faturaları ödeyip akşamına ekmek arası domates soğan yersin.

Doktora öğrencilerine verilen 1 senelik burs ile bile 0 fiat panda alabiliyorsun.

Siz böyle yanlışları savunmayı devam edin. Eleştirmeyin. Sonra nah düzeltirler bir şeyleri :)

50 k maaşın 1 yıl sonra 80 90 k olacak. Kredi aynı kalır. Yeter ki krediyi bul. Moral bozmamak lazim ülke bu şekilde. Coğrafya kaderdir. Ben 40 yaşına geldim ancak golf alabildim. Yükselte yükselte.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

bakın arkadaşlar dünden beri sizleri izliyorum bekliyorum içinizden biri çıkıp doğru bişey söylicek mi diye ama yok yok

goy goy yapıp burada insanları yanıltıyosunuz yalancının mumu yatsıya kadar diyolarya he bende mumunuzu söndürmeye geldim

en az yakan d segmenti parçası ucuz lüks 11 yaşında araba ucuza

• İlk düzenli işime 2000 yılında girmiştim. Yeni mezundum. Kadıköy'de 3+1 ev kiraladım, evlendim, 2 sene sonra 99 model uno aldım (o zamanlar güzel arabaydı, 6000 km'deydi). Eşim uzunca bir süre doğru düzgün çalışmadı veya maaşı çok düşüktü. Hiçbir maddi sıkıntımız yoktu, tatile de eğlenceye de gidiyorduk. Boğazda yemek yiyorduk (yeni mezun maaşıyla). Maaşımın en fazla 1/3'ünü kiraya veriyordum. Şimdi olduğu gibi masada yenen lahmacunun sayısını hesaplamadığım yıllardı, güzeldi...

Sonra kariyerimde ilerledim, basamakları kendimce yükseldim. Ve şu anda yukarıda yazdıklarımı yapamıyorum. Bu kadar.

• Kronik sıkıntısından geçilmeyen, 300bin kmyi devirmiş elden ele gezip son durağı Şanlıurfa'da bir galeride almış akıbeti Allah Kerim bir araç için takribi 42 asgari ücret, 3,5 yıl yemeden içmeden paraya hiç dokunmadan vermek demek.

Gerçekten çok ucuz ve çok mantıklı bir araç alan kişi eminim çok dua edecektir. Çok ucuza araba var yok diye bir şey tabi ki de yok ama senin benim gibi 3. dünya sınıfı medeniyetten nasibini alamamış ülkenin vatandaşlarına yok.

Aşağıda da bizi kıskanan gavur arkadaşların arabaları var.

Onlarda aylık asgari ücret 2000€ alıyorlar ve daha da bir şey yazmama gerek yok galiba..

Abi biz nasıl araba alacaz ya

• fbilker1907 kullanıcısına yanıt

bilmediğin konularda sorabilirsin işkembenden sallama

neyle neyi kıyaslayıp hesap yapıyon sen ?

o beğenmediğiniz 1,3 egealar var ya heh işte ondan bahsediyorum hani şu yeri geldiğinde milyonluk mlyarlık adamların bindiği sarı taksiler bile 800-900 bin km yol yapıyor ne saçmalıyon sen

508 parasına göre tr deki alınacak en güzel en iyi araba

d segmenti uyandırıyım konforlu bir araba ve en az yakan 72 lt depoyla 1650 km ortalama yol yapıyor 110km-130km hızlarda

300 bin km geçince ne oluyor ? bu arabaalar d segmenti rahat 700- 800 bin km yol yapar silindir kapağı açılmadan

2012 model külüstür değil hurda gibi yazmışsın 475 bin tl ye ne alabiliyosun ona bakıcan dandik b segmenti daha yaşlı arabalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.