Şimdi Ara

Abi biz nasıl araba alacaz ya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
211
Cevap
5
Favori
12.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
50 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya düşünüyorum 50k maaş alsan bile, normal bir clio megane olmuş 800-900k. Banka %50 sini kredi veriyor 400k verse geri ödemesi 700-800k. Birde aracın kalan yarısı için para bulma meselesi var. Eder en az tahmini 1.500.000 filan. 50k maaşın hepsini oraya atsak 30 ay yapıyor. 50k maaşı almayı başarsan bile 2.5 yıl hiç yemeden içmeden anca bir megane alabiliyorsun. Ya ben birkaç yıl önce üniversite 1 deyken hayalini kurabiliyordum ya. Yakında işe başlayacaz hayalini bile kuramıyorum artık. Biz nasıl araba alacaz :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aileden miras vb kalmıyorsa

Kayınpederiniz zengin değilse

Nüfuzlu bir tanıdığınız yoksa

alamayacaksınız.

Ya da 10-15 yaşında tekerlekli tabutlara yöneleceksiniz.

41 yaşındayım. 8 sene önce evimi, 2 sene önce arabamı almasaydım şu anda mal sahipleri ile kira kavgaları yapıyordum.

Soru: Abi biz nasıl araba alacaz ya. Cevap: Alamayacaksınız. Servet transferi yaklaşık 2 sene önce tamamlandı. 2002-2014 yılları arasında memuriyete yeni atanan ya da kalburüstü bir işe girenin solugu Borusan'da ve Mengerler'de aldıgı fantastik bir lale devri yaşandı ülkede. O zaman aralıgında mal mülk edinemediyseniz soguk su içeceksiniz. 1400 sene öncesinin kurallarına göre yaşamak isteyen bir ülkede sonuç elbet bu olacaktı. Şaşırmaya gerek yok.

Araba lüks değil ihtiyaçtır.

""Araba arabadır çok eski olmadığı sürece. Hepside 4 teker 1 direksiyon""

Buna ise hiç katilmiyorum . Siz bir Mercedes ile egea yı ikiside 4 teker 1 direksiyon diye aynı sınıfa koyamazsınız. Tanıdığınız trilyonluk adamlar da 2012 model Clio ve jettaya biniyorsa büyük ihtimal cimridirler.

Hocam iyi güzel diyorsunuz. Ama şunu söylemek istiyorum. Benim yapacağım işi yapan insanlar çok değil 2015 li yıllarda 1 yıllık maaşlarıyla BMW 5.20, Mercedes e180 gibi premium arabaları alabilecek seviyeledelerdi. Ama şuanda aynı meslek grubundandan başlayanlar clioyu 2 3 senede alamıyor. Benim sitemim buna. Haksız mıyım bu sitemimde?

Ya kardeş,

Bu olayı anlamamış olamazsınız, dalga falan geçiyorsunuz diye düşünmeye başladım artık.

Sanki bizler şükretmiyormuşuz da en iyisi olsun diye şımarıklık yapıyormuşuz gibi yazıp durmayın artık.

Kimse 1+1'de yaşayan 20 yıllık arabaya binen kişiye "insan değil" demiyor. Hatta "insan gibi yaşamıyor" bile demiyor. Verdiğinin karşılığını alamıyor diyor.

20 yıllık arabayı almak için verdiğin para ile aslında sıfır araba alabiliyorsun. Hiç mi içine dokunmuyor o emeğinin karşılığının sadece yarısını alabilirken.

Sadece fakir fukara gözünden bakmaya gerek yok. Orta gelirli birisi sıfır clio aldığında aslında o paraya çok çok daha kaliteli hatta belki elektrikli, akıllı bir otomobil alabilmeli.

Daha zengin birisi volvo x40 aldığında aslında o paraya volvo x90 alabilmeli.

Elindeki paranın miktarını bilmeyecek kadar zengin olmayan herkesi ilgilendiren bir durum bu.

Ev için de benzer durum alım gücü ile ilgili olarak yaşanıyor. 20 yıl önce 5 sene çalışarak aldığın evi şimdi 15 yıl çalışarak alabiliyorsan bu noktada elbette şikayet edersin.

10 Aydır İtalya'da yaşıyorum.

Konuyu okumak istedim, 3 sayfa okuyabildim sinirimden bıraktım.

Adam her 4 tekeri bir mi tutmuş, gecekonduda yaşadığı için başkalarının araba almasına gereksiz mi demiş ne saçma sapan yorumlar var.

Burada millet aylık 300-400 euroya sıfır araba alıyor.

Bir garson 1200 euro alıyor. 1200 de eşi alsa 2400. (Tr'deki gibi 50 saat de çalışmıyor haftada)

1200 kira + faturalar en fazla. O da şehir merkezinde oturuyor ise. (Milan hariç diyelim)

400 euro araba taksidine verse 800 euro 2 kişiye fazlasıyla yeter. Yılda 100 euro çöp vergisi var bir de extradan.

Tr'de 25 bin liraya 2 kişi kira faturaları ödeyip akşamına ekmek arası domates soğan yersin.

Doktora öğrencilerine verilen 1 senelik burs ile bile 0 fiat panda alabiliyorsun.

Siz böyle yanlışları savunmayı devam edin. Eleştirmeyin. Sonra nah düzeltirler bir şeyleri :)

• faizler de yükseldi yani kenarda iyi bir miktarda nakit yoksa maalesef ne sıfır ne 2.el araba alamazsın

Aileden miras vb kalmıyorsa

Kayınpederiniz zengin değilse

Nüfuzlu bir tanıdığınız yoksa

alamayacaksınız.

Ya da 10-15 yaşında tekerlekli tabutlara yöneleceksiniz.

41 yaşındayım. 8 sene önce evimi, 2 sene önce arabamı almasaydım şu anda mal sahipleri ile kira kavgaları yapıyordum.

Ekonomik olarak ülkemizin tam olarak dibi görmesini bekleyeceksiniz mecburen dibin dibini gördükten sonra yavaş yavaş fırsatlar yine çıkacak evdir araçtır bu bir döngü bizim gibi ülkelerde bu döngülerde fırsatları kullananlar mal sahibi olur gerisi alamaz izler uzaktan bakar malesef
    Bu fırsat ne zaman gelir derseniz en az 3-4 yılı var sanki ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 26 Eylül 2023; 17:1:18 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam zaten 0 imkansız. 2. Ellere bakıyorum, biraz temiz araba almaya çalışsak en az 700 800

Daha Fazla Göster
  • Hocam inşallah çabuk gelir ya. Gençlik gittikten sonra gelse ne gelmese ne

• Küçük küçük başlayacaksınız başka çare yok. Birden 700 bin TL lik araç almanız zor. 200 bin TL lik araç alıp 1-2 yıl binip öyle öyle artıracaksınız. Ya da yeteneğiniz varsa yatırım yaparak bir yandan birikim yaparken bir yandan paranızı değerlendireceksiniz.

Bu arada bir anda Clio alabilecek parayı, krediyi bulabilecek varsa yeni görüşlere ben de açığım. Mevcut aracım var öğrendiğim yöntemle daha yeni ya da premium bir araca binmek isterim. :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Burada söylediklerim aksi belirtilmedikçe tamamen şahsi görüşüm olup kimseyi bağlamayacağı gibi daha sonraki mesajlarımda beni de bağlamayabilir,görüşlerimi yeni bilgiler çerçevesinde güncelleyebilirim.Saygı çerçevesinde her türlü eleştiriye açığım.
  • f.gulteki F kullanıcısına yanıt

200.000 e hangi arabalar var? Astarını geçer bir o kadar da masraf çıkarır o araçlar...

Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt

Maybach tan mı başlasınlar hocam!

Adam 700-800 binden aşağı aracı beğenmiyor ki YOK! diyor. Ben 400 binlik fiesta aldım aylardır her işi görüyor. Otomatik vites mis gibi araba.

Araba ufaktan başlanır birikim yaptıkça büyütülür! Kimse sıfırdan başlayıp ilk maaşta sıfır megan civic corolla almıyor. Askerde yedek subay olarak verilen maaşın yarısını kenara attım, şimdi 30-40 civarı vardır maaşları, askerlik bitince ikinci el araç almıştım. 3 sene sonra sıfır aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 26 Eylül 2023; 20:6:51 >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • gerçekten savunman bu mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • Mythology kullanıcısına yanıt

Altına imzamı atarim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • 400 binlik araba her işi falan görmez, masal anlatmayın boşuna.

Şuan yedek subay maaşının yarısı değil tümüyle de araba alamazsın

• Hocam iyi güzel diyorsunuz. Ama şunu söylemek istiyorum. Benim yapacağım işi yapan insanlar çok değil 2015 li yıllarda 1 yıllık maaşlarıyla BMW 5.20, Mercedes e180 gibi premium arabaları alabilecek seviyeledelerdi. Ama şuanda aynı meslek grubundandan başlayanlar clioyu 2 3 senede alamıyor. Benim sitemim buna. Haksız mıyım bu sitemimde?

abartı olmasa haklısınız.

2018 de 30 aylık düz memur maaşı ile alınan sıfır civic şu an 70 maaş olmuş. vergi artışı çok fazla, o zaman yanlış hatırlamıyorsam yüzde 40-45 olan ötv şimdi 80!.. aşırı yüksek vergiler. ki bence lambo gibi süper lüks araçlar hariç en fazla yüzde 30 olmalı ötv kdv toplamı. gerisi haram.

memur maaşlarının dolar karşısındaki durumu hemen hemen aynı görünüyor, asgari ücret artmış bile görünüyor. ama vergiler ile birlikte araç fiyatları da bir nebze artmış dolar bazında. şu an 1,575,000 lira ki vergisiz fiyatı 27.500 dolar civarına geliyor elegance civic, o zaman 100 bin lirayken vergisiz fiyatı 15 bin dolara geliyormuş.  dolar 4 liraydı, vergisiz fiyat 60 bin liraydı.

bir gariplik var bu hesapta ama  

dolar bazında bile iki katına mı çıkmış araç fiyatı ?  

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• Eeee araba balonu patladı ya, (emlak balonu ile beraber) sarı sitede 530 bin tane ilan var ya, artık favorilerde habire fiyat düşüyor ya elbet Bi araba alırsınız.... (tamamen ironi)

Şaka bir yana yeni bir araba almak bir yana iyi kötü eldekini tutmak bile bir maharet artık...

Umarim istediğinize bir şekilde ulaşırsınız.

"Yüreğin, kadını erkeği yoktur. Bi mert olanı vardır, bir de namert olanı"...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.