Şimdi Ara

BU NE ŞİMDİ GENE YAA?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • yaw arkadaşlar bilgisayar dün ve bugün çok kilitleniyor ve de reset atıyor kendi kendine nedendir ben de anlamadım yaa

bana sanki hdd duruyomuş gbi geliyor yaa yani reset atınca çalışmaya başlarken çıkardığı sesi çıkarıyor
    takılma da şöyle oluyor
    önce mouse hareket ediyor ama windows tepki vermiyr hareketlere(yani mesela başlatın üstüne gelice başlatın şekli değişmiyor)
    ondan sonra mousu tıklarsam mousun hareketleri de duruyor ve tıkladığım amda kasadan ses geliyor uyarı sesi
    10 saniye sonra da zaten reset atyıro
    az önce foruma giremeden kilitledi mesela inşallah şimdi de yapmaz

benim şüphelendiklerim
    1.hdd de sorun var
    2.biosu update yaptım orjinal 1012 den 1014 betaya geçtim geri gelmeye çalışıyorum ama o işler biraz zor gibi ne yapacağımı da bilemedim
    3.sorun kesinlikle sıcaklık değğil resetten hemen sonra bakıyorum işlemci sıcaklığı 55-60 arası geziyor
    4. güç kaynağı da olmaz sanırım, coolermaster kullanıorum

• Eğer donanımsal diye kendin kanaat getirdi isen anlattıklarına göre Hdd den olma ihtimali yüksek.
    Bi chkdsk yap.fat32 ise scandisk yap bad sector varmı diye.
    bi sorun yoksa windowsu tekrar kur.

kolay gelsin.geçmiş olsun.

Orjinalden alıntı: arerion

Eğer donanımsal diye kendin kanaat getirdi isen anlattıklarına göre Hdd den olma ihtimali yüksek.

TRABZONSPOR
  • Hdd sata ise bu sorun normaldir!Kilitlenme ufak bi cızırdama ile baslıyordue eminim!Çaresi yok aids olmus!
    şimdi asusta ben biosu güncellerken asus update programıyla rahatlıkla yükleme yapabiliyordum
    ama program geri yüklemeyi yapmıyo
    yapacaksan dostan yapacaksın diyor
    ben de o işleri hiç sevmem açıkçası çünkü dostan biosu güncellemek çok tehlikeli geliyor bana
    ayrıca biosun beta versiyonunu yükledim yani asusun onajladığı bi bios değildi

şimdi kasayı açıp hdd nin güç kablolarına falan bakkacam ama birsi de bana biosu nasıl geri getireceğimi anlatsa çok iyi olur
    anakart asus a7v8x-x
    Verba Latina informibus
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ee şimdi ne olacak?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: arerion

Eğer donanımsal diye kendin kanaat getirdi isen anlattıklarına göre Hdd den olma ihtimali yüksek.

MSI 7125-30 K8N NOE4 *** 3000+VENICE *** 1 GB TWİNMOS (2*512 DUAL) *** SAPPHİRE X800 GTO *** 160 GB SAMSUNG 8 MB CASH *** AOPEN H600B12 *** LG COMBO *** PHİLİPS 107 T *** PHİLİPS 2+1 (RMS 50W ) ***
    REFERANSLARIM..... ÖZTİN - KENGURUM
  • chkdsk yaptım beyler sorun yok sadece bi tane text dosyasının bi satırını mı ne sildi o kadar
    anlaşıldı heralde makinenin format krizi geldi gene
    nazar değiyor makineme yaa her gelen giden oo ne güzelmiş diye diye böyle oldu
    wallaha bak içine nazar boncuğu asacam ya

Orjinalden alıntı: Yakuza34

Hdd sata ise bu sorun normaldir!Kilitlenme ufak bi cızırdama ile baslıyordue eminim!Çaresi yok aids olmus!

selam;
    hdd probleminin sata ile olan bağlantısı neki dostum.sata ıde den daha performanslı değilmi...yani sata kullanmıyalımmı!biraz açsana ne demek istediğini...ben sistemi sata kullanacam kafam karıştı...
  • valla yaa bnm kasaya da çok nazar değdi.İlk başta 2 tane leadtek 6600 vardı onlar sorun çıkardı onları değiştim msı 6800 aldım sora hdd de sorun çıuktı hdd yi değiştim power patladı sora enermax aldım allaha şükür bilgisayarı sorunsuz kullanmaya başladım şimdi derken gene sapıtmaya başladı dün içideki uv lambalar patladı muskeeterda temazsızlık var.......... zor bilgisayar işleri zor dünyanın parasını veriyosun sorunlarr sorunlar sorunlar bitmiyor... paramızla rezil oluyoz aslında en iyi laptop almak paşalar gibi kullan sorunsuz
    quote:

Orjinalden alıntı: RevengeR

chkdsk yaptım beyler sorun yok sadece bi tane text dosyasının bi satırını mı ne sildi o kadar
    anlaşıldı heralde makinenin format krizi geldi gene
    nazar değiyor makineme yaa her gelen giden oo ne güzelmiş diye diye böyle oldu
    wallaha bak içine nazar boncuğu asacam ya

M o o N W a ! K e R ' s Mod Shop

• laptop da bi yere kadar be sonrası ne olur belli değil zaten
    bi de şöyle bir gözlem dikkatimi çekti benim makinede
    mesela bu kilitleniyor ya ondan sonra direk biosa girdiğiimde boot ekranına gidiyorum ve hdd ordaki listeyi doldurmaya başlayınca açılıyor
    bu ne mantıktır ben de anlayamadım
    önce bi biosu geri yükleyeyim ondan sonra da gene aynı hatayı yaparsa hdd yi garantiye gönderecem maalesef çünkü bu böyle olmaz
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.