Şimdi Ara

ABD'de Asgari Ücret Kiraya Yetmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
2.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asgari ücretli refah içerisinde olmasada insan gibi yaşıyorlar avrupada bizim burda ne yazıkki işler daha vahim.

Not: Avrupada 8 farklı ülkede bulundum, boşuna demagoji yapmayın.
  • En elit yerlere göre kira oranlarına bakmışlar.

Abd'nin en büyük Emlak sitelerinden birisi.

500 $'a on binlerce kiralık ev bulmak mümkün. (Çok şehir dışı olmadıkça ve California, New York gibi eyaletleri çıkarırsak 50-60 m2 civarı dolu ev var.)

Oda Paylaşımı diye MÜKEMMEL birKültür var ;

Asgari ücretliysen paylaşımlı evde otur eşinle çalışmadıkça gereksiz ayrı eve çıkmak Türkiye içinde aynı şeyi diyorum asgari ücretli kişiler çift olacağı zaman ikiside çalışmalı devletin çocuk yardımı olmadığı ülkelerde ise çocuk yapmaları sınırlandırılmalı neyse konumuz o değil.

Los Angeles'ta şehir merkezinde 550$'a paylaşımlı evlerde sınırsız internet, GAZ, ELEKTRİK, SU DAHİL ŞEKİLDE YAŞAYABİLİRSİNİZ.

Hatta odaya özel BANYOLU yerler bile var bu fiyatlara oda paylaşımında.

Isteyenlere site şu olay Türkiye'de bu kadar gelişmiş olsa çok ciddi kalacak yer sorunu çözülürdü.
    www.roomster.com
    https://www.roomster.com

Buda en büyük emlak sitelerinden birisi gayette uyguna evler var haberin içerdiği cinsten evlerde var ama elit bölgelerde.
    Zillow
    Zillow: Real Estate, Apartments, Mortgages & Home Values
    https://www.zillow.com

Hadi ötede kendinizi kandırın dünyanın en yüksek alım gücüne sahip ülkelerinden birisi ile orta doğu ülkesini kıyaslayacaklar aklı sıra Türkiye'nin önde olduğu en net konu SAĞLIK dır. Abd'yi EZER GEÇER. Lakin tedaviniz yapılana kadar ölmezseniz (Randevu süreleri sağolsun.)

Avrupaya gelirsek Avrupa aşmış sağlık Türkiye'ye benzer onda karşılaştıracak bir taraf bile yok daha doğrusu biz Avrupa'dan aldık muhtemelen ücretsiz sağlık hizmetleri olayını iyi ki de almışız.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Ev kiraları ve sağlık çok pahalı. Herkes bunu söylüyor.
    Ev kiraları pahalı denebilir ancak sağlık kesinlikle pahalı değil. Eğer düzgün bir sözleşme yapıp sözleşmene uyarsan Türkiye'den çok daha uygun fiyata sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsin. Misal ben ayda 1500 lira SGK payı yatırıyorum. Bunun yarısı sağlık desen 750 lira. ABD'de çok iyi kazanan adamlar bile aylık 750$ sağlık sigortası ödemez. Kişi başı maksimum 500$ civarı olur. Onda da eyalet yardımları oluyor zaten. Gelirine bakıp bir kısmını eyalet karşılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Breaking Bad de Walter White kanser olduğunda 100 000 dolar harcama yapmıştı tedavi için

Amerika rüya ülke olabilir ama görünen o ki yaşam zor. Otopark ve sinema ücretleri de efsane diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 31 Ocak 2019; 18:11:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Amerika batmaz Rockefeller olduğu sürece de hiç bir şey olmaz

Burada sadece yaşam zor deniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skylined

Amerika batmaz Rockefeller olduğu sürece de hiç bir şey olmaz

Burada sadece yaşam zor deniyor.
    Türkiye'de cok kolay sokaklardan refah akıyor(!)

Amerikada yasam gayet kolay asgari ücretle calismak yeterli new york merkezde 50. Kat central park manzarali daire kiraliyorsan ancak asgari ucretle gecinemezsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç farklı örnekler vermeye gerek yok ev kirası şöyleymiş domates şu kadarmış falan diye.
    Akım ne tarafa doğruysa hayat şartları orada daha iyi demektir. bugün tüm sınırlar kaldırılsın veya her ülke vatandaşı istediği her coğrafyada çalışabilecek durumda olsun fransız kenyaya mı gider kenyalı fransaya mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Asgari ucret alip New York City den San Francisco dan ev bakarsan tabi yetmez

Sanki turkiye cok farkli, merkezi yerlerde 1500 den asagi kira yok.
    Ne diyorsun yaaa bir de bunu mu savunmaya çalışıyorsun sen, o zaman İstanbul 'da asgari ücretli insanların ne işi var madem kiralar yüksek kafayı mı yedi bu insanlar asgari ücret ile İstanbul 'da ikamet ediyorlar. Çünkü bu forumda ağlayanların çoğu vasıfsız ve verdikleri örneklerin çoğu kendi yaşadıkları yerler olan İstanbul. Eeeee. Veee abartmayın da daha geçen gün tandığımız güzel bir yer de Tekirdağ 'da 750 850 aralığına evi vereceğim diyordu. Ve vermiştir de.

• en son kenevir ekiyorduk ne ara kullanmaya başladık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Amerika'da dunyanin en iyi gelismis hastaneleri yok mu! Sen bence bizi kandiriyorsun. Orda sen hastalanirsan evine doktor yollarmis hukumet tedavi icin. (ironi yapiyorum, forumda binlerce boyle adam var, benim Amerika konularima 100 kisi bir olup saldiriyorlar)
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    sigortları çoğu şeyi karşılamaz eften püften tedaviler ilaçlar anca sağlığınız abd de bozulursa varınız yoğunuz hastalığa gidebilir tabiki alım gücü bizden yüksek refahları iyi ama oda sağlığınız yerindeyse ..35+ dan sonara her insanoğlu cortlamaya başlıyoruz eski toprak kalitesi yok.....
    annnem 24 yaşından beri ağır şeker hastası ve insülünler çok pahalı herhalde abd de yaşasak bir mok sahibi olamazdık kazandığımız para annemize giderdi...
    allah devletimizden sağolsun 30+ yıldır bu ilaçlara para ödemedik...daha geçenlerde babam anjiyo oldu cebimizden otopark ücreti dışında para çıkmadı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Şubat 2019; 0:6:30 >
  • Hayatinda Turkiye disini birak yasadigi ilce disinda yer gormeyen cahillerin yorumlari iste.

• Bir garsonun( Amerıkada server olarak gecer) aylık kazancı 2500-3000 dolardır,bir pızza dagıtıcısı aylık 5000 dolar kazanabılır.Bir bulaşıkçı rahat 2000dolar kazanabılır.Ev kıraları eve gore 600 dolardan başlar,ornegın havuzlu bir sıtede 2+1 evın kırası 1000 dolardır.Yani en alt kademede bıle çalişsanız rahatlıkla yaşayabilirsiniz.Pahalı olan tek şey sağlıktır örnegin bir muayene 100 dolardır.Onun için sigorta yaptırırsınız oda aylık en düşük 200dolardır.Aylık 250 dolar odeyerek burada alamayacagınız bir araca binebilirsiniz.Peki bir polis bir hemşire gibi orta kesim ne kazanır derseniz onların aylık gelirleri 8000-10000 dolar arasındadır.Artık hesabınızı siz yapın:).

• ABD de asgari ücret kavramından bir haber kara cahiller konuya dadanmış yine çok güzel :) Bir de bu gerizekalıların eyaletlere göre değişen saatlik asgari ücreti 160 ile çarpıp aylık maaş hesabı yapan türleri vardır. ABD de servis sektöründe çalışan bir andaval bile aylık ortalama 2200-2500 USD kazanır. Elbette bu para ile krallar gibi yaşayamaz veya geniş bir apart tutamaz fakat banliyode fena olmayan bir ev tutabilir veya merkezde oda tutabilir. Burası neyse de, bana ilginç gelen şey götü boklu ümraniyede 2+1 eve 1500 lira kira verip ABD ye bok atan tayfa, ironi gibi :)

ABD'de Asgari Ücret Kiraya Yetmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 2 Şubat 2019; 1:19:8 >

• Güzel kardeşim kira dediğin şey insanların gelirine göre belirlenir zaten. Serbest ekonomik modelde şehir merkezlerinde ucuza kira ASLA bulamazsın.

• Hocam isteyen Amerika'daki maaşlara düşük der isteyen fazla der benim için farketmez ama herkesin yaptığı hata maaşları net sanması! $44.000 yıllık maaş grafikleri net değil ki, Kesintilerden sonra eline en fazla $32.000 civarı para geçer. Bu parada vasıfsız bir işçi için iyidir o konuda birşey diyemem. Ama Hemşireymiş, polismiş yok $8000 dolar kazanıyormuş bunları kim diyorsa garanti 2 ay WAT için Amerika'ya gelip dönmüş ve halihazırda İstanbul'da çalışan ve Work and Travel döneminde diğer öğrenci geyiklerine katılan o geyiklerde bu hikayeleri duyan biridir hiç kusura bakmasın. Ben 3 yıldır Amerika'da devlet vazifesinde çalışıyorum Detroit'teki İnşaat işlerinden sorumlu müşavirim. Elime geçen para $4000 dolar civarı. Onunda kiraya ve geçim parasına gittikten sonra elime yeni yeni $800-$1000 dolar kalmaya başladı. Allah bereket versin çok şükür muhtaç değiliz, gezip tozuyoruz, yiyip içiyoruz. Amma velakin Amerika'ya gelmeden önceki dönemlerimi çok özlüyorum. Ayda $8000 dolardan aşağı kazanmazdım ve herşey daha ucuzdu. Dİscolar sabaha kadar açıktı, Amerika'da 12.30 da kapanmaya başlıyor, pek çok disco ve bar gece 2 den sonra açık değil. Ama buna da şükür. Parasal yönden Amerika bana koca bir sıfır kattı, ama gezmediğim eyaleti kalmadı, o bakımdan laf etmiyorum. Hiç olmazsa genç yaşımızda Grand Canyon'dan paraşütle atladık, LA, SF, Beverly Hills, Hollywood hepsini gördük. Hem doğu da hem batıda denize girdik. Miami'de takıldık, New York, Boston, Washington ne kadar yer varsa gördük geçirdik. Ama artık yeter, inşaallah şu ekonomik durgunluk biter de yeniden Rusya, Azerbaycan taraflarına eski şaşalı hayatımıza döneriz. Kendimi elinden çekici alınıp sürgüne gönderilmiş Thor gibi hissediyorum Amerika'da. Ha bu arada bir de bedavadan master yaptık hiç değilse onu da parasal anlamda olmasa da kariyer açısından bir avantaj sayıyorum, ne de olsa $150.000 dolar kaptırmadık 2 yıllık master'a :D

• www.cityrealty.com
    1190 East 53rd Street, Unit 7M - Studio Apt for Sale for $115,000
    https://www.cityrealty.com/nyc/flatlands/1190-east-53rd-street/apartment-7M/WSOatrdTn

Aylık 960 dolar diyor taksitle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skylined

Breaking Bad de Walter White kanser olduğunda 100 000 dolar harcama yapmıştı tedavi için

Amerika rüya ülke olabilir ama görünen o ki yaşam zor. Otopark ve sinema ücretleri de efsane diyorlar.
    Diziden filmden ogrenmekde guzelmis

Turkiye misir ile bilet alirsin 50 lira odersin kisi basi Almanya gelsen 20€ odersin cok pahali dersin euro kazanmadigindan

• arkadaşım abdye gitti. brooklyn de 1+1 kirada kalıyor 500 dolar veriyor benzincide çalışıyor 2400 dolar maaş alıyor.
  • Hocam en basit olarak burada 7000 tl ye topladığım pc orada 1500 dolar 1 aylık asgari ücret veya burada 10 bin tl ye aldığın iphone x oraqda 500-800 dolar arasında aradaki farkı görebiliyor musun ?

Amerika'da asgari ücret ile rahatlıkla geçinilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.