|
Bildirim
|
Toplumlar sadece zenginlerden veya fakirlerden oluşmaz.
Adalet homojen gelir dağılımı ile gerçekleşir. Bu yüzden neredeyse her ülkede elit mahalleler şehirler olduğu gibi fakir kesimin hayatta kalmaya çalıştığı yerlerde olur. İstihdamın artması ADALET DEĞİLDİR. Bir ülkede herkes iş bulsa ama yüzde 50 si asgari ücretliyde o toplumda sosyal arızalar oluşmaya başlar. Asgari ücret bir bireyin hayatta kalması demektir.Yaşamdan keyif alması mutlu olması değil. Önemli olan asgari ücretlinin bir toplumun çok düşük bir kesimini yansıtmasıdır. Bizde ise çook fazla miktarda insan asgari ücretli ve bunuda geçtim asgari ücret alanlar bile işsiz kalıyor. Olay bu kadar basit kem küme gerek yok. |
Dünyada sadece asgari ücretle geçinilebilen bir ülke yok illa daha fazlası gerekiyor diyoruz ama arkadaşları ikna edemedik bu konuda.Bizden başka herkes asgari ücretle ayın sonunu getirebiliyor kafalar öyle.Getiremiyorlarmış..
|
Ev kiraları ve sağlık çok pahalı. Herkes bunu söylüyor.
|
Ne alaka aile nufusu kaç kişiyse o kadar kişiye bakacak orada da burada da.
Asgari ücretliyim başınızın çaresine bakın mı diyor ailesine adamlar yoksa Amerikada? Mantığa bakarmısınız ya... ![]() |
hayır neye göre pahalı?
gittim gördüm, 3 farklı eyaletinde bulundum. en basiti markete girdiğinizde tüm fiyatları hepsinde hemen hemen aynı, bir litrelik su 70-80 cent arası, sandiviç 3,5-4$ arası. yemekler ucuz olsun derseniz 5-7$ arası. aylık market alışverişi sadece bir kişi evinde yemek yaparak aylık 400$ dan aşağı değil oda 1 kahvaltı 1 öğünde yemek şeklinde. kimsenin kimseyi kandırmasına gerek yok, asgari ücretle orada kimse kolay yaşayamaz, zaten çoğunun ekstra yaptığı işler var bu yüzden |
Ya arkadaş ona bakarsan varoşa yaklaştığında bizde de kiralar azalıyor.Bu nasıl mantık sizdeki çözemedimki ben bunu?
Sonuç olarak sadece asgari ücretle geçinmek mümkün değil kiraya bile zor yetiyor çoğu yerde.Olayın ana fikri bu buna yoğunlaşın ![]() |
Breaking Bad de Walter White kanser olduğunda 100 000 dolar harcama yapmıştı tedavi için
Amerika rüya ülke olabilir ama görünen o ki yaşam zor. Otopark ve sinema ücretleri de efsane diyorlar. |
Asgari ücretli refah içerisinde olmasada insan gibi yaşıyorlar avrupada bizim burda ne yazıkki işler daha vahim.
Not: Avrupada 8 farklı ülkede bulundum, boşuna demagoji yapmayın. |
Cehalet... Cehalet her yerde
Buna inananları inanislarindan cevirmek kandirmaktan daha zor O zaman ugrasmayayim Aynen ameriga batiyo Türkiye ucuyo |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 31 Ocak 2019; 10:32:46 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Şubat 2019; 23:52:28 > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|