Şimdi Ara

ABD'de Asgari Ücret Kiraya Yetmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
2.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Business Insider'ın haberine göre ABD'deki bir asgari ücretli çalışanın 2+1 ev kiralayabilmesi için 3 farklı işte çalışması gerekiyor. Demek ki iPhone ucuz ama kira, sağlık, eğitim çok pahalı ABD'de.
    Business Insider
    A minimum-wage worker needs 1.5 jobs just to afford half the rent for a 2-bedroom apartment in most of the US
    https://www.businessinsider.com/two-bedroom-apartment-rent-minimum-wage-worker-2019-1

• Toplumlar sadece zenginlerden veya fakirlerden oluşmaz.
    Adalet homojen gelir dağılımı ile gerçekleşir.
    Bu yüzden neredeyse her ülkede elit mahalleler şehirler olduğu gibi fakir kesimin hayatta kalmaya çalıştığı yerlerde olur.

İstihdamın artması ADALET DEĞİLDİR.
    Bir ülkede herkes iş bulsa ama yüzde 50 si asgari ücretliyde o toplumda sosyal arızalar oluşmaya başlar.
    Asgari ücret bir bireyin hayatta kalması demektir.Yaşamdan keyif alması mutlu olması değil.

Önemli olan asgari ücretlinin bir toplumun çok düşük bir kesimini yansıtmasıdır.

Bizde ise çook fazla miktarda insan asgari ücretli ve bunuda geçtim asgari ücret alanlar bile işsiz kalıyor.
    Olay bu kadar basit kem küme gerek yok.
    hayır neye göre pahalı?
    gittim gördüm, 3 farklı eyaletinde bulundum. en basiti markete girdiğinizde tüm fiyatları hepsinde hemen hemen aynı, bir litrelik su 70-80 cent arası, sandiviç 3,5-4$ arası. yemekler ucuz olsun derseniz 5-7$ arası.

aylık market alışverişi sadece bir kişi evinde yemek yaparak aylık 400$ dan aşağı değil oda 1 kahvaltı 1 öğünde yemek şeklinde.

kimsenin kimseyi kandırmasına gerek yok, asgari ücretle orada kimse kolay yaşayamaz, zaten çoğunun ekstra yaptığı işler var bu yüzden
  • Dünyada sadece asgari ücretle geçinilebilen bir ülke yok illa daha fazlası gerekiyor diyoruz ama arkadaşları ikna edemedik bu konuda.Bizden başka herkes asgari ücretle ayın sonunu getirebiliyor kafalar öyle.Getiremiyorlarmış..
  • Ev kiraları ve sağlık çok pahalı. Herkes bunu söylüyor.
  • Türkiye gibi 1asgari ücretli 4kisiye bakarsa olmaz tabii

Ayrıca bir asgari ücretli ortalama maaşın 2-3te 1ini falan alır herhalde dünyada

Türkiye'de ortalama maaş 1798tl (2017 TÜİK raporu) asgarî ücret 1500-1600tl... memurlar ve işverenler dışında herkes asgarî ücretle çalışıyor Türkiye'de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne alaka aile nufusu kaç kişiyse o kadar kişiye bakacak orada da burada da.
    Asgari ücretliyim başınızın çaresine bakın mı diyor ailesine adamlar yoksa Amerikada?
    Mantığa bakarmısınız ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 31 Ocak 2019; 10:32:46 >
  • Asgari ucret alip New York City den San Francisco dan ev bakarsan tabi yetmez

Sanki turkiye cok farkli, merkezi yerlerde 1500 den asagi kira yok.

• Asgari ücretle çalışıp boğazda, Beşiktaş'ta, ya da Kızılay, Tunalı gibi yerlerde kiralık evde yaşayan görmedim

En azından ABD'de şehir merkezinden uzaklaştıkça kiralar asgari ücretlinin rahat ödeyebileceği seviyey ulaşıyor. Rahatlıkla araba da aldığından sorun yaşamıyor. Ama gel bunu turkiyede yap

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Toplumlar sadece zenginlerden veya fakirlerden oluşmaz.
    Adalet homojen gelir dağılımı ile gerçekleşir.
    Bu yüzden neredeyse her ülkede elit mahalleler şehirler olduğu gibi fakir kesimin hayatta kalmaya çalıştığı yerlerde olur.

İstihdamın artması ADALET DEĞİLDİR.
    Bir ülkede herkes iş bulsa ama yüzde 50 si asgari ücretliyde o toplumda sosyal arızalar oluşmaya başlar.
    Asgari ücret bir bireyin hayatta kalması demektir.Yaşamdan keyif alması mutlu olması değil.

Önemli olan asgari ücretlinin bir toplumun çok düşük bir kesimini yansıtmasıdır.

Bizde ise çook fazla miktarda insan asgari ücretli ve bunuda geçtim asgari ücret alanlar bile işsiz kalıyor.
    Olay bu kadar basit kem küme gerek yok.

• Ya arkadaş ona bakarsan varoşa yaklaştığında bizde de kiralar azalıyor.Bu nasıl mantık sizdeki çözemedimki ben bunu?
    Sonuç olarak sadece asgari ücretle geçinmek mümkün değil kiraya bile zor yetiyor çoğu yerde.Olayın ana fikri bu buna yoğunlaşın
  • Bursa sehir merkezine 20 km 3+1 15 yasinda apartman dairesi kira 1800

• Cehalet... Cehalet her yerde

Buna inananları inanislarindan cevirmek kandirmaktan daha zor

O zaman ugrasmayayim

Aynen ameriga batiyo Türkiye ucuyo

• abd yaşayan mahelleden arkadaş çocuuğu bu sene ağır grip geçirmiş akciğeride su toplamış yavrucağın hastaneye 28 günden beri 24.000 dolardan fazla verdik dedi, çok kötüyüz morelimiz bozuk dedi çocuğun ciğerlerde halen su topluyormuş yine iyleşememiş ...senelik birikiminmiz çocuğa gitti dedi...
    türkiyede sağlık sorunlu kalitesiz olsada geniş kapsamlı devlet sigortasıyla hayat bedavadır, annemin insülünlerini devlet vermese bir mok sahibi olmazdık herhalde...bir haftalık ilacı 500-700 tl...
    hayatı iphone ekran kartı sanmaya devam şoyle bir 30 lara gelince anlarsınız anyayı konyayı o sigortanın değerini...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Şubat 2019; 23:52:28 >
  • Dört hafta içinde karavan alıp para biriktirirsin. İki senede müstakildesin.

Hayat pahalılığı tek boyutta bakarak anlaşılmaz. Kuzey Atlantik ve Avrupa'da iyi ve ya kötü bir işin olsun, yeterli.
  • Klasik Usa kötüleme çabaları gizli hayranlık salsak arkanıza bakmadan kacarsiniz oraya

• aynen patlican domates biber 15 dolar abd de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Oralardan ev bakılmasına gerek yok,
    ben bu ayki los angeles seyahatimde bir türk arkadaş ile tanıştım, kendisi türkiyeden santa monica ya okumak için gelmiş ve ev kiraları çok pahalı olduğu için airbnb ile 1 oda da kaldığını söylemişti, her ay ödediği tutar tam 1300$.

2+1 bir evde yaşamak 2500-4000$ aralığında kaldığın konuma göre değişiyor, bu nedenle asgari ücret veya düşük gelirde çalışanlar maalesef oda kiralamak durumunda kalıyor.

gelirin düşükse maalesef orada da aile kurup yaşamak türkiyeden farklı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malitatlii

Oralardan ev bakılmasına gerek yok,
    ben bu ayki los angeles seyahatimde bir türk arkadaş ile tanıştım, kendisi türkiyeden santa monica ya okumak için gelmiş ve ev kiraları çok pahalı olduğu için airbnb ile 1 oda da kaldığını söylemişti, her ay ödediği tutar tam 1300$.

2+1 bir evde yaşamak 2500-4000$ aralığında kaldığın konuma göre değişiyor, bu nedenle asgari ücret veya düşük gelirde çalışanlar maalesef oda kiralamak durumunda kalıyor.

gelirin düşükse maalesef orada da aile kurup yaşamak türkiyeden farklı değil.
    Nedense herkes en pahalı eyaletlerde yaşamak istiyor. Yukarıda adam San Francisco, New York'tan örnek veriyor ya. ABD'yi bırak dünyanın en pahalı yerleri oraları. Asgari ücreti bırak 10.000 dolar gelirle zor yaşarsın oralarda.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    hayır neye göre pahalı?
    gittim gördüm, 3 farklı eyaletinde bulundum. en basiti markete girdiğinizde tüm fiyatları hepsinde hemen hemen aynı, bir litrelik su 70-80 cent arası, sandiviç 3,5-4$ arası. yemekler ucuz olsun derseniz 5-7$ arası.

aylık market alışverişi sadece bir kişi evinde yemek yaparak aylık 400$ dan aşağı değil oda 1 kahvaltı 1 öğünde yemek şeklinde.

kimsenin kimseyi kandırmasına gerek yok, asgari ücretle orada kimse kolay yaşayamaz, zaten çoğunun ekstra yaptığı işler var bu yüzden
  • malitatlii kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de 1lt suyu kaç para olarak düşünüyorsun, merak etmedim değil

• quote:

Orijinalden alıntı: malitatlii

hayır neye göre pahalı?

Tamam ABD'ye seyahat ettin ya herşeyini ögrenmişsin oranın.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.