Şimdi Ara

Abant konaklama tavsiye (Güncel 2017)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
4.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Çorlu' dan bu hafta Cuma sabah erkenden İstanbul üzerinden Memleket Safranbolu' ya yolculuk yapmayı planlıyoruz eşim ben ve ikiz bebeklerimizle.

İstanbul trafiğine de kalmadan Cuma günü İstanbuldan geçmek ve öğle saatlerine doğru da Bolu üzerinden 1 gece konaklayıp- ertesi gün de sabah erkenden Bolu Abant bölgesinde gezilecek yerleri halledip sonra oradan akşam saatlerine doğru yola çıkıp Karabük' e ulaşmayı planlıyoruz.

Acaba bu bölgede nerede konaklanabilir? Bolu merkezde 4 yıldızlı otel seviyesinde bir öğretmenevi var. ACaba bu aradaki 30 km' lik yolun durumu nedir? Bazen 30 km' lik yol öyle kötü bir hal alıyor ki arkadaki ikiz canavarlarla 300 km. oluyor çıkıyor. Bunun yerine acaba abant gölündeki konaklama mekanlarını tercih etmek daha mı mantıklı? Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim.

Abant konaklama tavsiye (Güncel 2017)

• yol güzel, oldukça da keyifli.. sadece hız yapmayın yeter..

göl etrafında 2 tane büyük otel var.. yemekleri güzel odası fena değil falan.. bebek de varsa böyle büyük otelde kalmanız daha iyi ama fiyatları oldukça yüksek..

yani antalya-marmaris-çeşme gidiş dönüş yakacağınız benzin parasını bir gecede alırlar.. sabah uyandın, bitti gitti 500 tl cik..

bir de abant'a haftaiçi gidin, haftasonu piknikçiler, günübirlikçiler falan çok kalabalık oluyor..

abant yerine gölcük gölü ziyareti daha güzel olabilir.. bolu merkeze daha yakın.. hemen yokuş başında gazelle resort termal otel var.. fiyatı sorulabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

yol güzel, oldukça da keyifli.. sadece hız yapmayın yeter..

göl etrafında 2 tane büyük otel var.. yemekleri güzel odası fena değil falan.. bebek de varsa böyle büyük otelde kalmanız daha iyi ama fiyatları oldukça yüksek..

yani antalya-marmaris-çeşme gidiş dönüş yakacağınız benzin parasını bir gecede alırlar.. sabah uyandın, bitti gitti 500 tl cik..

bir de abant'a haftaiçi gidin, haftasonu piknikçiler, günübirlikçiler falan çok kalabalık oluyor..

abant yerine gölcük gölü ziyareti daha güzel olabilir.. bolu merkeze daha yakın.. hemen yokuş başında gazelle resort termal otel var.. fiyatı sorulabilir..

Cuma giriş cumartesi çıkış şeklinde yani 1 gece konaklayacak şekilde yarım pansiyon Büyük Abant oteli nde 260 TL ye konaklayabiliyoruz. Acaba göl kenarındaki 2 otelden biri bu bahsettiğim otel mi?

Bu fiyat iyi ama. Kişi başı 130 TL kahvaltı ve akşam yemeği içinde. Oteli aradım ikizlere de ücret almayacaklarini söylediler. 1 gün yeterli sanırım Abant için. Akşam üstü de zaten 200 km kalan yolun devamını tamamlariz diye planladık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• kaanrevan kullanıcısına yanıt
    evet büyük abant otel göl kenarında... temiz hava, bol oksijen, yüksek ağaçlar...

oda fiyatı mı 260 tl imiş?? iyi o zaman... ek binanın odaları küçük, ek bina olacak olursa ormana bakan oda isteyin.. sanırım tek sayılı odalar ormana bakıyordu..

göl manzaralı oda istemenin pek bir faydası yok, ağaçlar önü kapatıyor..

260 verilebilir diye düşünüyorum yarım pansiyon için.. açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği...

akşam olmadan giderseniz ikizleri bebek arabasına koyup otelden sol kola doğru keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz..

sağ tarafta iskele var... ayrıca otele ait göl kafe var hemen altta... çay 5 tl, kahve 10 tl... köylü pazarı var yine sağ tarafta, gölün kıyısında.. sepet peyniri ve köy peyniri çok güzeldir... kekikleri de çok güzel kokuyor.. peynirin kilosu 25 tl.. aracınızla göl etrafında tur da atabilirsiniz...

• quote:

evet büyük abant otel göl kenarında... temiz hava, bol oksijen, yüksek ağaçlar...

oda fiyatı mı 260 tl imiş?? iyi o zaman... ek binanın odaları küçük, ek bina olacak olursa ormana bakan oda isteyin.. sanırım tek sayılı odalar ormana bakıyordu..

göl manzaralı oda istemenin pek bir faydası yok, ağaçlar önü kapatıyor..

260 verilebilir diye düşünüyorum yarım pansiyon için.. açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği...

akşam olmadan giderseniz ikizleri bebek arabasına koyup otelden sol kola doğru keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz..

sağ tarafta iskele var... ayrıca otele ait göl kafe var hemen altta... çay 5 tl, kahve 10 tl... köylü pazarı var yine sağ tarafta, gölün kıyısında.. sepet peyniri ve köy peyniri çok güzeldir... kekikleri de çok güzel kokuyor.. peynirin kilosu 25 tl.. aracınızla göl etrafında tur da atabilirsiniz...

Aslında bisiklet ve bebek koltuklarımız da var. Ama cesaret edemiyorum bisikletleri götürmeye. Hem port bagaj hem de çeki demirinde 2 bisiklet taşırsam 90-100 km den aşağı gidemem. Yol eziyet olur. Ama göl kenarında bisiklete binmek sanırım çok zevkli olur. Bir kerelik bile olsa bisikletleri götürmeye değer gibi aslında.

bisiklet kiralıyorlar artık.. orada görürsünüz.. hem de bebek pusetleri bayağı iyi, kaliteli.. saati 11 tl.. göl etrafı 1 saatte turlanabiliyor.. bisikleti kialamadan önce ufak bir test yapın, vites ve fren kontrolü vs..
  • Bolu' dan selamlar. Farklı yerlere bakarken size de yardımcı olmak istedim. Bahsettiğiniz öğretmen evini tercih etmeniz çok iyi olacaktır. Zira aradaki 30 km yol mükemmel bir durumdadır çok rahat abanta 20 dakika civarında gidebileceksiniz. Ayrıca abanttan ayrı olarak gölcük de harika bir yerdir. zira abant da sıkılacağınızı düşünüyorum :) gölcük 8 km civarında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende gitmeyi düşünüyorum, giden arkadaş birebir tecrübelerini paylaşırsa çok güzel bir konu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shotufuk

Bende gitmeyi düşünüyorum, giden arkadaş birebir tecrübelerini paylaşırsa çok güzel bir konu olur.

Bir senelik bedensel ve zihinsel yorgunluğumu 1 günde attım desem... Sanırım bu yeterli olur tecrübemin paylaşılmasında... Müthiş bir doğa, sessizlik vb. vb. vb. Otel konusuna gelince biz çok ama çok memnun olduk. Daha otelin girişinde sizleri güleryüzlü personel karşılıyor.

Ben rezervasyonu buradaki arkadaşların da tavsiyesi ile aslında orman taraflı olarak yapmama rağmen, müsaitlik durumundan dolayı bize göl manzaralı oda tahsis ettiler. Arada yanılmıyorsam 50 tl gibi bir fark olmasına rağmen. Akşam yemeği harika idi gerçekten. Biz ailecek öyle çok boğazına düşkün bir yapıya sahip değiliz ama gerçekten belki de oksijen oranından mıdır nedir, 7-8 farklı tabağı bol bol doldurduk ve ikiz bebeklerimizle gerçekten doyana kadar yedik. Sabah kahvaltısı da öyle. Gerçekten bu fiyata böyle bir oda ve kahvaltı & akşam yemeği kombinasyonu yapmak çok zor.

Öğle saatlerinde 13 tl lik bisikletlerden kiraladık ve ikizleri de bebek koltuklarına oturtuk 8 km lik göl kenarını 1 kez ancak turlayabildik 1 saat içerisinde. Bir gün önce aynı göl çevresini faytonla da gezmiştik. Sonrasında kendi aracımızla da 4-5 kere turlamışızdır. Huzur dolu, doğa harikası böyle yerler gerçekten çok fazla yoktur ülkemizde. Abanta kadar giden 25 km lik yol da harika. 50-60 km ile gittik çünkü o manzarada hızlı gitmek çok mantıksız geldi bana. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Biz dönüşte tekrar uğramayı planlıyoruz.

• memnun kalmanıza sevindim.. taksim abant palace oteli geçince sağ tarafa yaylaya yol ayrılıyordu, oraya da çıksaydınız keşke.. yakın bir yer...

dediğiniz gibi bir geceye 260 tl mi ödediniz?
    hala oralardaysanız Gölcük gölüne de çıkıp inin.. fazla uzak değil... oraya kadar gidip de görmemezlik olmaz.. panoramik olarak Abant'tan daha güzel..
  • quote:

memnun kalmanıza sevindim.. taksim abant palace oteli geçince sağ tarafa yaylaya yol ayrılıyordu, oraya da çıksaydınız keşke.. yakın bir yer...

dediğiniz gibi bir geceye 260 tl mi ödediniz?

Evet 260 tl ye kaldık. 1 gece koncakladık. Evet o yolu gördüm. Hatta gidenler oldu yukarıya doğru bir yoldu sanırım. Ancak tekrar dönüşte uğrayacağımız için şimdilik Abant gölü bize yeterli geldi. Ramazan ayına denk geldiği için sanırım çok kalabalık da değildi Cumartesi günü.... Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.
    oteli şimdi aradım 550tl ucret istediler.260tl nasıl kaldınız anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysfgngr87

oteli şimdi aradım 550tl ucret istediler.260tl nasıl kaldınız anlamadım

Evet fiyat artmış hocam. Ama biz bundan 1 ay önce hmstatilden rezerve yaptık. 262 tl ödedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.