Şimdi Ara

Yeşil pasaportum bitiyor fakat yurtdışına çıkıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5 haziran tarihinde Almanya Köln'e gidiyorum. Oradan Hollanda, Belçika, Fransa ve italya ya geçeceğim.Fakat 3 ay kuralına göre yeşil pasaportum sanırım 17 haziranda bitmekte.İtalyadan dönüş ise 19 haziran.Pasaport bitmeden italya ya girmiş olacağım.Kafamı karıştıran İtalya ya girmekte sıkıntı yaşar mıyım? ve Giderken Almanya ya girmekte sorun yaşar mıyım? Bir arkadaşım 10 haziran gibi dönüş bileti al girişte göster sonra iptal et diyor.Sizce bunu yapmama gerek var mı? Cevaplarsanız sevinirim :)




  • up

  • Pasaportun bitiş tarihi nedir? Pasaportun üstünde son tarih olarak ne yazıyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 1 Haziran 2023; 15:18:38 >
  • Schengen bölgesine Almanya'dan giriyorsunuz. Sonrasında hep Schengen'de seyahat ediyorsunuz. İtalya'dan çıkana kadar kimse size pasaport sormayacak.

  • italyadan çıkarken baya sorun yaşarsınız, haberiniz olsun.

  • Pasaport bitiş tarihi 17 haziransa 3 ay kuralına göre zaten Almanya'ya kesinlikle giremezsiniz. Sizi Köln havaalanından geri gönderirler.


    Türkiye'de havayolu firmaları geri döndürülen yolcularla uğraşmamak için uçağa binmeden önce pasaport-vize kontrolü yapıyor. Bu kontrole girmeden yırtma şansınız var. Ama fark edilirse Köln uçağına alınmazsınız. Fark etmezler de uçağa binebilirseniz bu sefer Köln'de ülkeye almazlar. Hiç boşuna macera aramayın.

  • Yeşil pasaport sahibi bir insan Schengen neresi bilmiyor. Ne günlere kaldık!

  • Cevaplar için teşekkürler.17 Haziran 3 ay kuralına göre söylemiştim yanlış açıklamışım. Pasaport bitim tarihim 17 eylül.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcTheScientist -- 2 Haziran 2023; 21:6:33 >
  • Bu arada schengen bölgesi hakkında filkrim var.Kafamı karıştıran kişi pasaport alırken işlemi yapan memur kadın.Bana 3 ay kuralına italyanın uymadığı en az 4 ay önce girmem gerektiğini söyledi.Ben Fransadan geçiceğimi söylediğimde de bence italyayı iptal edin giremezsiniz dedi.Başka biride almanya ya girmeden uçak bileti al ne zaman dönüceğini beyan et sonra iptal et dedi.Zaten uçak biletim var 20 hazirana.Almanyaya girmeden daha erken tarihli dönüş bileti göstermem gerekir mi sizce ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcTheScientist -- 2 Haziran 2023; 21:13:28 >
  • şimdi anlaşıldı. 3 ay kuralının açılımı; Pasaport bitiş tarihinizle Schengen bölgesinden öngörülen çıkış tarihiniz arasında 3 ay olmak zorunda. Pasaportunuz 17 eylülde bitiyorsa 17 haziranda Türkiye'ye dönüyor olmanız lazım.

    Bazı ülkeler bu durum için 6 ay kuralını uyguluyor.


    Benim tavsiyem dönüş bileti almayın. Sadece rezervasyon yapın. Köln'de sorarlarsa gösterir geçersiniz. İlk mesajınızda sanki pasaport 17 haziran'da bitiyormuş gibi anlaşılıyordu.

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam 🙏🏻

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Hocam peki dönüş bileti 19 haziranda Türkiye ye dönerken ne gibi bir problem yaşarım ? Birde rezervasyonu Almanyadan Türkiye ye mi yaptıryaım yoksa gideceğim başka ülkeden mi ? Hangisi daha yararlı olur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcTheScientist -- 4 Haziran 2023; 12:10:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DcTheScientist D kullanıcısına yanıt

    Problem yaşıycağınızı sanmıyorum. Ülkeye girerken bakarlar ona. Çıkarken bir şey demezler diye tahmin ediyorum ama bu konuda tecrübem yok. Sİzinki çok spesifik bir durum. Biraz şansa kalmış.


    Dönüş rezervasyonunu Almanya'dan gösterin. Pasaport polisi karışık mevzuları sevmez.

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.