göstergedebisorun görünmüyor.kırmızıda kaç km gidecegini bir iki denemeden sonra siz tespıt edersiniz.gaz bittiğinde benzine geçerken düdük sinyali vererek uyarır.
quote:
Orijinalden alıntı: hazemeteo
fiat albea 1.4 premio aracıma atiker safe fast sistemini taktırdım...lpg gösterge lambası başta çok yavaş sonra çok hızlı indi...40 lt lik silindirik tank kullnıyorum...lpnin bittiğini nasıl anlayacağım...40 lt lik tank sanırım 32-33 lt felan alıyor..şu anda 250 km gittim kırmızı lamba yandı ama sürekli değil arada bir yeşil ışık da yanıor..kırmızının ilk yanmaya başladığı anfdan itibaren kaç km gidebilir..lpg tam bittiğinde sesli uyarı sistemi var mı...
depo 40 lt lik...32-33 lt lpg aldı.... 230-240 km civarında kırmızı yanıp sönmeye başladı. 335 km de ilk sesli uyarı geldi.. 345 km de tamamen lpg bitti. yol bilgisayarı 8 lt yaktığını gösteriyor.
32 lt lpg 1.98 den 65 tl eder 345 km gittiğine göre
km de 188 kr yakmış (mersin şehiriçi) bu durumda 100 km de 9,4 lt lpg yakmış bu sürde muhtemel 10 tl benzin yaktı
65+10=75 tl 22 kr/km yapar.
benzinli hali ortalama 8 lt/100 km yakar desek 8*3,98=31,8
Sayın Muzo86, Wentgas sistem le ilgili nasıl bir açıklama bekliyorsunuz bilmiyorum ama Wentgas Atiker in piyasadaki ithal ürünlere alternatif olarak ithal etmiş olduğu ve ithal ürünlere görede fiyatı daha avantajlı bir ürün, piyasadaki bütün ithal ürünlerin içinde yerli ekipmanlar mevcut olduğu gibi wentgasda da yerli ekipmanlar mevcut ve bunu kimse de inkar etmiyor. Piyasaya hakim bir çok ithal markanın herşeyinin orjinal olduğunu sanıyosanız aldanıyorsunuz. Atiker ve wentgas kataloglarını incelediğiniz zamanda bir çok parçanınn farklı fiziksel yapıda olduğunu görürsünüz.
aralarındaki farkları izah edilirse bu kitleri kullanmak taktırmak isteyen insanlar bilgilendirilmiş olurlar. bu sayede de daha doğru kararlar verebilirler. bu bakımdan bir açıklama getirlmesini istedim yani ne nedir ne değildir. bilelim istedim
Evet arkadaslar Ekimde taktırdığım Atiker marka kit için sanırım verimin max. olduğu zamandayım. Yalnız bir bilgiyi paylaşıcam bunu yeni farkettim. Kırmızı ışığa geçince kafadan 100 Km fazla gidiyor aracım.
Araç : 2005 Model Fiesta 1.4 16V Kit :Atiker (35 Litrelik simit tank) en son Shell den 2.25 den otogaz aldım.Yalnız bunu İzmir Karşıyaka Girne çıkışında bulunan SHellden aldım fulleteyim dedim Normalde 7 litre gibi muhsf. eder 28-29 litre dolar demişlerdi fakat 33,340 Ltr lpg aldı tank, ALDI mı yoksa hava mı bastı çok anlamadım. ama normal dedi pompacı 2,250 X 33,340 lt = 75,02 TL ile ben
431 KM yaptım (tabiki ilk çalışmada benzin ile olduğu için) ve izmir için havanın çok da diğer bölgelerdeki gibi soğuk olmadığını düşünürsek , 15 km benzinle yaptığımı düşünüyorum 415 KM otogazla yapmak iyi bir şey di mi?
Ancak yukarıda bahsettğim gibi 35 lt simit tankı olanların tank full kaç litrede doluyor? yeni doldurdum bu sefer benzine geçti sonra gittim istasyona 34 LT otogaz doldurdum (2.25 den gene)
Saygılar....
Diceksiniz benzinle ne kadar yapıyordun full benzinle 650 KM yapıyordum.Fiestalar depo kaçlık bilmiyorum 40 ya da 45 litreliktir muhtemelen.
şamandıra fazla alıyor.28-30 lt alması gerek bir defa daha deneyin sorun devam ederse garantiden degişişr.yakıtta normal bence.
quote:
Orijinalden alıntı: navigator_
Evet arkadaslar Ekimde taktırdığım Atiker marka kit için sanırım verimin max. olduğu zamandayım. Yalnız bir bilgiyi paylaşıcam bunu yeni farkettim. Kırmızı ışığa geçince kafadan 100 Km fazla gidiyor aracım.
Araç : 2005 Model Fiesta 1.4 16V Kit :Atiker (35 Litrelik simit tank) en son Shell den 2.25 den otogaz aldım.Yalnız bunu İzmir Karşıyaka Girne çıkışında bulunan SHellden aldım fulleteyim dedim Normalde 7 litre gibi muhsf. eder 28-29 litre dolar demişlerdi fakat 33,340 Ltr lpg aldı tank, ALDI mı yoksa hava mı bastı çok anlamadım. ama normal dedi pompacı 2,250 X 33,340 lt = 75,02 TL ile ben
431 KM yaptım (tabiki ilk çalışmada benzin ile olduğu için) ve izmir için havanın çok da diğer bölgelerdeki gibi soğuk olmadığını düşünürsek , 15 km benzinle yaptığımı düşünüyorum 415 KM otogazla yapmak iyi bir şey di mi?
Ancak yukarıda bahsettğim gibi 35 lt simit tankı olanların tank full kaç litrede doluyor? yeni doldurdum bu sefer benzine geçti sonra gittim istasyona 34 LT otogaz doldurdum (2.25 den gene)
Saygılar....
Orijinalden alıntı: candan mühendislik
şamandıra fazla alıyor.28-30 lt alması gerek bir defa daha deneyin sorun devam ederse garantiden degişişr.yakıtta normal bence. Orijinalden alıntı: navigator_
ustacım 2-3 defadır özellikle ocak 14 de bi de 3 Şubatta shellden aldım, yaklaşık 34 litre aldı; Ne diyosunuz ne yapayım? ben 5-6 litre boşuna mı para veriyorum? ya da şamdıra nasıl fazla alır? yani teknik anlamda açıklarmısınız? Saygılar...
şamandıra kesmesi gereken yerde kesmiyo ve gaz almaya devam ediyor.endişelencek bir şey yok ,şamandıra garantiden degişip sorun gider.istasyonda hava basma diye bir şeyde yok bu arada. Orijinalden alıntı: navigator_
şamandıra fazla alıyor.28-30 lt alması gerek bir defa daha deneyin sorun devam ederse garantiden degişişr.yakıtta normal bence. Orijinalden alıntı: navigator_
ustacım 2-3 defadır özellikle ocak 14 de bi de 3 Şubatta shellden aldım, yaklaşık 34 litre aldı; Ne diyosunuz ne yapayım? ben 5-6 litre boşuna mı para veriyorum? ya da şamdıra nasıl fazla alır? yani teknik anlamda açıklarmısınız? Saygılar...
ikinci depo ise 365 km gitti. 10 tl de maksimum benzinyakmıştır.
40 lt lik tank 32.70 lt alıyor..normal dediler
bu haliyle 17-18 kr yakıyoor km de....benzinle beraber sayarsak 20 kr oluyor km de... dğerler iyi
quote:
quote:
göstergedebisorun görünmüyor.kırmızıda kaç km gidecegini bir iki denemeden sonra siz tespıt edersiniz.gaz bittiğinde benzine geçerken düdük sinyali vererek uyarır.
quote:
fiat albea 1.4 premio aracıma atiker safe fast sistemini taktırdım...lpg gösterge lambası başta çok yavaş sonra çok hızlı indi...40 lt lik silindirik tank kullnıyorum...lpnin bittiğini nasıl anlayacağım...40 lt lik tank sanırım 32-33 lt felan alıyor..şu anda 250 km gittim kırmızı lamba yandı ama sürekli değil arada bir yeşil ışık da yanıor..kırmızının ilk yanmaya başladığı anfdan itibaren kaç km gidebilir..lpg tam bittiğinde sesli uyarı sistemi var mı...
depo 40 lt lik...32-33 lt lpg aldı.... 230-240 km civarında kırmızı yanıp sönmeye başladı. 335 km de ilk sesli uyarı geldi.. 345 km de tamamen lpg bitti. yol bilgisayarı 8 lt yaktığını gösteriyor.
32 lt lpg 1.98 den 65 tl eder 345 km gittiğine göre
km de 188 kr yakmış (mersin şehiriçi) bu durumda 100 km de 9,4 lt lpg yakmış bu sürde muhtemel 10 tl benzin yaktı
65+10=75 tl 22 kr/km yapar.
benzinli hali ortalama 8 lt/100 km yakar desek 8*3,98=31,8
km de 32 kr
tasarruf=32-22=10 kr
10/32=%32 uzun yolda bu değer %40 a kadar gider
bencede normal... Orijinalden alıntı: hazemeteo
ikinci depo ise 365 km gitti. 10 tl de maksimum benzinyakmıştır.
40 lt lik tank 32.70 lt alıyor..normal dediler
bu haliyle 17-18 kr yakıyoor km de....benzinle beraber sayarsak 20 kr oluyor km de... dğerler iyi
Tamam Ustacım dedğin gibi yapıyım zaten 4 aylık Atiker takılı, garantiden hallediyim. Fakat Şamandıra neden kesmesi gekren yerde kesmez? yani bunu ayarlayamıyor mu? Shellde ki pompacıyı sıkıştırdım hava mı basıyorsunuz die, yok abi burda böle şey olmaz dedi :))
Ustacım aklıma takılan bir şey var.Şimdi;
1. 35 Litrelik simit tank 7 litre ekslik alması gerekir değil mi yani 28 Litrede atması gerekiyor şamandıranın.
2. 35 Litrelik simit tank 34 litre dolarsa , arada kalan 6 litre araç hareket halindeyken(lpgde) kullanılmıyor mu? yani 34 litre dolarsa her seferde 6-7 litre parayı boşuna mı vermiş oluyorum. Çünkü 35 litrelik tank eğer 34 litre alıyosa bu benim için iyi değilmidir? SAYGILAR....
Boşa atılan bir şey yok.gazı kullanıyorsun aracında .tek sorun güvenlik,28-30 lt alması gerekirken şamandıra görevlerinden birini yapmıyor.www.otogaztr.com
quote:
Orijinalden alıntı: navigator_
Ustacım aklıma takılan bir şey var.Şimdi;
1. 35 Litrelik simit tank 7 litre ekslik alması gerekir değil mi yani 28 Litrede atması gerekiyor şamandıranın.
2. 35 Litrelik simit tank 34 litre dolarsa , arada kalan 6 litre araç hareket halindeyken(lpgde) kullanılmıyor mu? yani 34 litre dolarsa her seferde 6-7 litre parayı boşuna mı vermiş oluyorum. Çünkü 35 litrelik tank eğer 34 litre alıyosa bu benim için iyi değilmidir? SAYGILAR....
Anladım ustacım, ben de diyodum her alışımda 5-6 litre fazladan para mı vericem :))
İlginiz için tekrar teşekkür ederim...
merhabalar.aracımda atiker kit var.depo tamamen boş iken fulledim ve 43,5 litre gaz aldı.ama depo için 43 litre yazıyor.yani ağzına kadar gaz doldu.birinci sorum bunun zararı var mı ikinciside servisinize çok yakınım.gelsem siz halledebilirmisiniz.teşekkürler.
iyi günler...sorum direkt olarak atikerle ilgili değil ama yardımcı olursanız sevinirim.aracımda atiker kiti mevcut..tank olarakta simit tank mevcut..fakat bu tip tankların muayeneden geçmediği söyleniyor...diğer tanktan taktırılması gerekiyomuş..bunun içinde yeniden proje falan çizilmesi gerekiyomuş..bu da 600 tl yi buluıyomuş..bu söylenenler ne kadar doğru..varmı böyle bişey...yardımcı olursanız sevinirim.aracım 2007 model astra...
Şamandıra degişmeli,endişe edecek bir durum degil musait oldugunuz zaman degişmeli.montajı istanbulda yaptırdıiseniz yapan firma öncelikle sorumlu,istanbul dışı montajı ise buyrun gelin yardımcı olalım.geçmiş olsun... www.otogaztr.com
quote:
Orijinalden alıntı: murdogan8352
merhabalar.aracımda atiker kit var.depo tamamen boş iken fulledim ve 43,5 litre gaz aldı.ama depo için 43 litre yazıyor.yani ağzına kadar gaz doldu.birinci sorum bunun zararı var mı ikinciside servisinize çok yakınım.gelsem siz halledebilirmisiniz.teşekkürler.
merhaba arkadaşlar, şu an kafamı meşgul eden LPG konusu ile ilgili olarak yardımcı olmanızı bekliyorum. Aracım 2004 Vectra elegance 1,6 benzinli..Hangi markayı taktıracğım konusunda açıkçası kararsızım..Vectra C kasa LPG li aracı olan arkadaşlar yakıt değerleri nedir acaba, tartırınca ne kadarlık bir tasarruf söz konusu olabilir..Bulunduğum il Ordu ve burada ki Atiker Yetkili Bayisinden 900 TL yi 10 taksite kadar bölme gibi bir fiyat aldım. sizce nasıl..daha önce hiç LPG li araç kullanmadım. Genelde Vectra' nın motoru LPG ye uyumludur derler ama uyumsuzluk Olabilir mi? sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.. saygılar