Şimdi Ara

**A-T-İ-K-E-R** OTOGAZ SİSTEMLERİ DESTEK PLATFORMU-CANDAN MÜHENDİSLİK (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.511
Cevap
54
Favori
195.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sn.candan mühendislik web sitenizi inceledim lpg kullanarak ne kadar kar etttiğimizi bulmak için bir program yapılmış fakat o program yanlış çünkü bir aracın 100 km de harcadığı benzin litresi ile lpg litresi eşit değildir 1.6 motor bir araç benzinle 30 krş yakıyorsa sizin programa göre lpg ile 15 krş yakıyormuş
  • Araç megane 1 1.4 16v. edirnedeyim. birkaç gün önce bakım ve ayar yaptırdım. bakım yaptırdığım yer sorun benzinde diyor ama benzinde kesinlikle sorun yok. ayar için bir süre benzinde kullandım ve rölantiye dikkat ettim benzinde son derece stabil. ayrıca stop sorununu sadece 2. viteste 1500 - 1800 devirde giderken cut off durumunda yani gaz pedalına basılı değil iken debriyaja bastığımda yapıyor. klima ya da kalorifer fanı, arka cam rezistansı açıkken daha sık bu sorunla karşılaşıyorum. ayar ile ilgili önerileriniz varsa lütfen yazın.

quote:

Orijinalden alıntı: candan mühendislik

cut-of ile söyledikleriniz dogru ancak sorununuzun bu özellikle ilgisi yok.araç neydi ve hangi ildesiniz.. www.otogaztr.com
    quote:

Orijinalden alıntı: egemena

Lovato ve Atiker safefast aeb ecu kullanıyor. zaten yazılımlar birbirine benziyor buradan da anlaşılıyor. Ancak lovato easy fastte cut-off tan geri dönmede düzeltme diye bir ayar var. atiker safefast yazılımda ise bu ayar yok. sanırım atiker kendi arayüzünü hazırlarken bu ayara gerek görmemiş. yeni çıkan yazılımlarda bu ayara yer verildimi acaba? aracın rölantide stop sorunu var ve büyük ihtimalle cut-off zenginleştirme ayarı ile hallolacak. ama maalesef yazılım bu ayarı desteklemiyor.

• haklısınız bende yeni farkediyorum .web sitesini yapan arkadaşa hemen iletiyorum ve dikkatin için teşekkür ediyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

sn.candan mühendislik web sitenizi inceledim lpg kullanarak ne kadar kar etttiğimizi bulmak için bir program yapılmış fakat o program yanlış çünkü bir aracın 100 km de harcadığı benzin litresi ile lpg litresi eşit değildir 1.6 motor bir araç benzinle 30 krş yakıyorsa sizin programa göre lpg ile 15 krş yakıyormuş
  • araç ancak viteste oldugu zaman 1200-1500 devire araç inene kadar cut off dadır ,boşta iken degil ,sizin sorun benzinde görülmüyor ise ya meme çapı uygun degil yada enjektör hortum mesafesi uzun.zaten mesafe uzun olan araçlarda cut off a baglı stop sorunu çıkar .eger mesafe kısa olursa böyle bir sorunda olmaz.edirnede tanıgım bir servis yok ama atiker müşteri hizmetleri sizi yönlendirerek yardımcı olacaktır.www.otogaztr.com
    quote:

Araç megane 1 1.4 16v. edirnedeyim. birkaç gün önce bakım ve ayar yaptırdım. bakım yaptırdığım yer sorun benzinde diyor ama benzinde kesinlikle sorun yok. ayar için bir süre benzinde kullandım ve rölantiye dikkat ettim benzinde son derece stabil. ayrıca stop sorununu sadece 2. viteste 1500 - 1800 devirde giderken cut off durumunda yani gaz pedalına basılı değil iken debriyaja bastığımda yapıyor. klima ya da kalorifer fanı, arka cam rezistansı açıkken daha sık bu sorunla karşılaşıyorum. ayar ile ilgili önerileriniz varsa lütfen yazın.

quote:

cut-of ile söyledikleriniz dogru ancak sorununuzun bu özellikle ilgisi yok.araç neydi ve hangi ildesiniz.. www.otogaztr.com
    quote:

Lovato ve Atiker safefast aeb ecu kullanıyor. zaten yazılımlar birbirine benziyor buradan da anlaşılıyor. Ancak lovato easy fastte cut-off tan geri dönmede düzeltme diye bir ayar var. atiker safefast yazılımda ise bu ayar yok. sanırım atiker kendi arayüzünü hazırlarken bu ayara gerek görmemiş. yeni çıkan yazılımlarda bu ayara yer verildimi acaba? aracın rölantide stop sorunu var ve büyük ihtimalle cut-off zenginleştirme ayarı ile hallolacak. ama maalesef yazılım bu ayarı desteklemiyor.www.otogaztr.com

• Sayın Candan Mühendislik, 2006 model Kia Cerato 1.6 Comfort otomatik vites araç ne kadar lpg tüketir, tecrübeli olduğunuz için sormak istedim. Zira benimki ilk ölçümümde 17,4 kr yakmışken şimdi 26-28 kr yakıyor hatta bir ara 34 kr yaktı ki benzin de o kadar yakıyor. Sorunu ne olabilir veya ortada sorun var mı?
    Teşekkürler
  • 11-12 lt şehir içi tüketimi için bence normal.bir iki deneme daha yapın sonra sonucu degerlendiririz..
    quote:

Orijinalden alıntı: bademcik

Sayın Candan Mühendislik, 2006 model Kia Cerato 1.6 Comfort otomatik vites araç ne kadar lpg tüketir, tecrübeli olduğunuz için sormak istedim. Zira benimki ilk ölçümümde 17,4 kr yakmışken şimdi 26-28 kr yakıyor hatta bir ara 34 kr yaktı ki benzin de o kadar yakıyor. Sorunu ne olabilir veya ortada sorun var mı?
    Teşekkürler
  • evet sensör dediğimiz parça o..
    quote:

Orijinalden alıntı: Azim79

Bilgilendirme için teşekkürler, seviye sensörü dediğiniz parça şamandıra üzerindeki küçük fişin takılı olduğu (üzerinde 20k yazan) mekanik gösterge değildir herhaldee...
    Bu parça doğru gösteriyor çünkü...
    İyi forumlar, iyi akşamlar.
    Azim
  • 1.4 8 v 2002 model kango araca hangi lpg tipi takılmalıdır ortalama km de ne kadar lpg yakışı olur
  • İyi çalışmalar benim bir iki sorum olacaktı . 96 model uno 70sxie aracım var tek nokta enjeksiyonlu lpg taktırmayı düşünüyorum.
    1- Aracımı alalı 4 ay oldu benzinle ilk ay hesabıma göre şehir dışı 23-24 kuruş şehir içi 26 kuruş civarlarında yakıyordu. En son yakıt pahalanmasından dolayı zannedersem şehir dışı 75TL / 19,30lt benzinle 265km yol gidebildim. Bu arada aracıma hiç motor ayarı yaptırmadığımı da söylemeliyim. Sadece ilk aldığımda tamircim aracın her yerini kontrol etti birşeye ihtiyacın yok araç bakımlı dedi. Ve bu dört ayda toplamda sadece şarj dinomosunun arızası oldu onu tamir ettirdim. Ben ayda 500 ila 700 km arasında yol yapan bir insanım benim aracıma lpg taktırmam yakıtta bana avantaj sağlar mı? Çünkü yazılanları okuyunca insan çekimser kalıyor şu an 28 ila 30 kuruş arasında benzin yakan aracıma 25 kuruşa düşürmek için lpg taktırmak ve bir çok sorunla boğuşmak için servisin yollarını aşındırmak bana doğru bir hareket gibi gelmiyor.
    Beni bu konuda çok heveslendiren babam aynı arabanın 98modeli onda da var atiker tek nokta enjeksiyonlu lpg taktırdı ve uzun yolda 17-18 kuruş yaktığını söyleyip duruyor. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim çok karasız kaldım.
    2- Karasız olsamda elbetteki araştırma yapıyorum. İzmir de iki atiker sistem takan bayiye gittim birinde 550tl fiyat verdiler tek nokta enjeksiyon için ve burası babamın lpg taktırdığı yer, birde arkadaşımın tavsiye ettiği bir yere gittim 450tl fiyat verdiler . Arada 100tl olmasıda bana garip geldi. Lütfen benim aracıma takılacak olan atiker ne tip olmalı ve yaklaşık fiyatını yazarmısınız.

• iyi günler...bende 2007 model astra twinport var.aracı haziran ayında 2. el aldım.aracımda atiker gaz sistemi var.montajı mart 2010 da yapılmış..yaklaşık 8000 km yapmış durumda lpg takılalı..sorum şu aracı aldıktan sonra ateşleme bobin arızası çıktı..internetten okuduğum kadarıyla atikerin ateşleme bobini sorunu çıkardığı belirtiliyor...böyle bi şeyin aslı varmıdır.böyle sık sık bobin mi değiştircez?2. soruma gelince 10.000 lik bakımda neler değişiyor ortalama maliyeti ne kadar oluyor?ilginiz için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak114 -- 13 Ocak 2011; 23:46:46 >
  • atiker tüm modelleri uygun bence atiker %40 tasarruf elde edersiniz.
    quote:

Orijinalden alıntı: xvet

1.4 8 v 2002 model kango araca hangi lpg tipi takılmalıdır ortalama km de ne kadar lpg yakışı olur
  • aracınızın ne yaktıgına bakmaksızın %40 tasarruf elde edersiniz.dolayısıyla taktırın bence .
    atiker karbratörlü sistemlerde model tek.fiyat farkı servis kalitesi ve kullandıgı yan malzeme (emilatör , mikser vs)farkından olabilir.şimdiden kazançlı sürüşler.www.otogaztr.com
    quote:

Orijinalden alıntı: Tarkanevrim

İyi çalışmalar benim bir iki sorum olacaktı . 96 model uno 70sxie aracım var tek nokta enjeksiyonlu lpg taktırmayı düşünüyorum.
    1- Aracımı alalı 4 ay oldu benzinle ilk ay hesabıma göre şehir dışı 23-24 kuruş şehir içi 26 kuruş civarlarında yakıyordu. En son yakıt pahalanmasından dolayı zannedersem şehir dışı 75TL / 19,30lt benzinle 265km yol gidebildim. Bu arada aracıma hiç motor ayarı yaptırmadığımı da söylemeliyim. Sadece ilk aldığımda tamircim aracın her yerini kontrol etti birşeye ihtiyacın yok araç bakımlı dedi. Ve bu dört ayda toplamda sadece şarj dinomosunun arızası oldu onu tamir ettirdim. Ben ayda 500 ila 700 km arasında yol yapan bir insanım benim aracıma lpg taktırmam yakıtta bana avantaj sağlar mı? Çünkü yazılanları okuyunca insan çekimser kalıyor şu an 28 ila 30 kuruş arasında benzin yakan aracıma 25 kuruşa düşürmek için lpg taktırmak ve bir çok sorunla boğuşmak için servisin yollarını aşındırmak bana doğru bir hareket gibi gelmiyor.
    Beni bu konuda çok heveslendiren babam aynı arabanın 98modeli onda da var atiker tek nokta enjeksiyonlu lpg taktırdı ve uzun yolda 17-18 kuruş yaktığını söyleyip duruyor. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim çok karasız kaldım.
    2- Karasız olsamda elbetteki araştırma yapıyorum. İzmir de iki atiker sistem takan bayiye gittim birinde 550tl fiyat verdiler tek nokta enjeksiyon için ve burası babamın lpg taktırdığı yer, birde arkadaşımın tavsiye ettiği bir yere gittim 450tl fiyat verdiler . Arada 100tl olmasıda bana garip geldi. Lütfen benim aracıma takılacak olan atiker ne tip olmalı ve yaklaşık fiyatını yazarmısınız.

• atikerde bobin arızası diye bir şey yok.ömrü bitmiş yada orjinal olmayan bobin gaz sistemlerinde hemen kendini belli ediyor.orjinal bobin takın sorun olmayacaktır.
    bakımlarda iki filtresi degişiyor su ve gaz kaçagı kontrolu yapılır ve ayarları kontrol edilir fiyatı 50 tl..
    quote:

Orijinalden alıntı: burak114

iyi günler...bende 2007 model astra twinport var.aracı haziran ayında 2. el aldım.aracımda atiker gaz sistemi var.montajı mart 2010 da yapılmış..yaklaşık 8000 km yapmış durumda lpg takılalı..sorum şu aracı aldıktan sonra ateşleme bobin arızası çıktı..internetten okuduğum kadarıyla atikerin ateşleme bobini sorunu çıkardığı belirtiliyor...böyle bi şeyin aslı varmıdır.böyle sık sık bobin mi değiştircez?2. soruma gelince 10.000 lik bakımda neler değişiyor ortalama maliyeti ne kadar oluyor?ilginiz için şimdiden teşekkürler...

• slmlar gectıgımız persembe yılmaz beyin tavsiyesiyle 2001 model ford focus otomatik ghia aracıma
    sefakoy candan muhendislik bayram beye atiker safe fast modelini taktırdım işçilikleri cok guzel ozenle taktılar
    hersey cok guzel abartıcam belkı ama benzınden daha ıyı cekısı yokusta bile yalnız gıder gıtmez montaj yapılmadan
    ılk soyledıgım sey arıza lambası yanmasın demıstım ertesi cuma sabahı yaktı:) ilk hevesle sabah gaz aldım sagolsun aldıgım shell bayısı
    30ytl yerıne gaz yerıne hava basmıs biraz gittikten sora gosterge gaz yok uyarısı verdı aklıma tabı lpg basmadıkları gelmedı bi muddet sonra arıza lambası yaktı sefakoy subesı bayram beyı aradım gelın bakalım hemen dedı gıttım baktılar samadıra takılmıs olabılır dedıler baktılarkı depo bos aldıgım shell gaz basmamıs orada
    gıdıp depoyu fulledık sorun yok hersey calısıyor yeniden ayar yapıp agrıza ısıgını sondurduler bi sorun yok su an 1500km sonra ayara cagırdılar
    ılk lpg deneyımı bole basladı sonu hayır olsun bakalım sefakoy bayram beye ve ekıbıne tesekkurler yılmaz bey sızede

• 2008 MODEL HONDA CİVİC ARACIMA ATİKER MARKA LPG TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYOUM. UYUMLUMUDUR HERHANGİ BİR SORUN YAŞARMIYIM. ATİKERİN HANGİ SİSTEMİNİ NE KADARA TAKTIRABİLİRİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkancop -- 18 Ocak 2011; 10:20:44 >
  • biz teşekkür ederiz,kazançlı ve keyifli sürüşler dileriz.www.otogaztr.com

quote:

Orijinalden alıntı: SHARKY

slmlar gectıgımız persembe yılmaz beyin tavsiyesiyle 2001 model ford focus otomatik ghia aracıma
    sefakoy candan muhendislik bayram beye atiker safe fast modelini taktırdım işçilikleri cok guzel ozenle taktılar
    hersey cok guzel abartıcam belkı ama benzınden daha ıyı cekısı yokusta bile yalnız gıder gıtmez montaj yapılmadan
    ılk soyledıgım sey arıza lambası yanmasın demıstım ertesi cuma sabahı yaktı:) ilk hevesle sabah gaz aldım sagolsun aldıgım shell bayısı
    30ytl yerıne gaz yerıne hava basmıs biraz gittikten sora gosterge gaz yok uyarısı verdı aklıma tabı lpg basmadıkları gelmedı bi muddet sonra arıza lambası yaktı sefakoy subesı bayram beyı aradım gelın bakalım hemen dedı gıttım baktılar samadıra takılmıs olabılır dedıler baktılarkı depo bos aldıgım shell gaz basmamıs orada
    gıdıp depoyu fulledık sorun yok hersey calısıyor yeniden ayar yapıp agrıza ısıgını sondurduler bi sorun yok su an 1500km sonra ayara cagırdılar
    ılk lpg deneyımı bole basladı sonu hayır olsun bakalım sefakoy bayram beye ve ekıbıne tesekkurler yılmaz bey sızede

• 2008 MODEL HONDA CİVİC ARACIMA ATİKER MARKA LPG TAKTIRMAK İSTİYORUM. ATİKERİN HANGİ MODELNİ TAKTIRMALIYIM . FİYATI NE KADARDIR. HERHANGİ BİR SORUN YAŞARMIYIM.
  • atiker aracınıza uyumlu özellikle yakıt konusunda iyi sonuçlar aldıgımız bir ürün.iyi bir servis olsun markası atiker olsun.safe fast ti biz tercih ediyoruz daha verimli ve daha sorunsuz. ayrıntılı fiyatlarımızwww.otogaztr.com sitemizde .kazançlı sürüşler...

quote:

Orijinalden alıntı: erkancop

2008 MODEL HONDA CİVİC ARACIMA ATİKER MARKA LPG TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYOUM. UYUMLUMUDUR HERHANGİ BİR SORUN YAŞARMIYIM. ATİKERİN HANGİ SİSTEMİNİ NE KADARA TAKTIRABİLİRİM.
  • quote:

atiker aracınıza uyumlu özellikle yakıt konusunda iyi sonuçlar aldıgımız bir ürün.iyi bir servis olsun markası atiker olsun.safe fast ti biz tercih ediyoruz daha verimli ve daha sorunsuz. ayrıntılı fiyatlarımızwww.otogaztr.com sitemizde .kazançlı sürüşler...

quote:

Orijinalden alıntı: erkancop

2008 MODEL HONDA CİVİC ARACIMA ATİKER MARKA LPG TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYOUM. UYUMLUMUDUR HERHANGİ BİR SORUN YAŞARMIYIM. ATİKERİN HANGİ SİSTEMİNİ NE KADARA TAKTIRABİLİRİM.

daha önce honda cıvic lere montajınız oldumu? . arıza lambası yanar mı?

• BİR SORUM DAHA OLACAK
    İŞÇİLİĞİN İYİ OLMASI NASIL OLUR . ENJEKTÖRLERE GELEN HORTUMLARIN KISA OLMASI ?
    MEME ÇAPLARININ UYGUN OLMASI GİBİ Mİ ?BU MEME ÇAPLARI STANDART DEĞİL Mİ HER ARAÇA HER MARKAYA GÖRE FARKLI MI?
    MANİFOTA AÇILACAK DELİKLERİN AÇISI BELİRLİ BİR YERİ VARMI?
    BAŞKA NELER ÖNEMLİ DİRKİ İŞÇİLİKTE?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.