Şimdi Ara

( A N K E T ) - 2017 Model Hyundai i20 - 2017 Model Kia Rio...???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

( A N K E T ) - 2017 Model Hyundai i20 - 2017 Model Kia Rio...???

(En Son Oy Tarihi: 8.10.2023)
Giriş

Kısmetse ilk aracım olacak ve bu noktada TAM OTOMATİK koşuluyla ve fiyatları da benzer nitelikte olan iki model arasında kaldım.

Hyundai i20 ====> 2017 Model, 1.4 Style, Benzin, 31 bin km, Hasarsız, Garantili...

Kia Rio ====> 2017 Model, 1.4 Comfort, Benzin, 24 bin km, Hasarsız, Garantili...

*** Bu noktada tercihiniz hangi marka olurdu ve neden..?

*** Ayrıca Kia Rio'ya ileride tüp takılmak istense araç buna uyumlu mudur? Kullanan var ise bilgilendirirse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim....

Ben, SULTAN MEHMED HAN'IM..!"
  • Buradaki Rio'daki şanzıman 4 ileri. i20 ile aynı.

Konuya gelecek olursak ben de daha donanımlı ve 2. elde daha güçlü olan i20 'yi tercih ederdim. Ancak alıp 10 sene satmayacaksam ve donanım çok önemli değilse Rio alırdım. Gördüğüm kadarıyla kapak cant var, sis farı yok. Diğer detayları bilmiyorum ama bunların olmayışı donanım hakkında ipuçları veriyor az çok.
  • İkisinin de motor ve yürüyeni, ufak tefek farklar dışında birebir aynı. İbiza-Fabia olarak düşün yani. İkisine de tüp takabilirsin, tüpe uyumlular. Otomatikleri bir tık fazla yakarlar, vites geçişlerini hissedersiniz ama sıkıntı yaşamazsınız, kafanız rahat olur. Donanım olarak hangisi yüksekse onu alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şıh Hazretleri -- 12 Haziran 2019; 20:41:37 >

Dacia Duster 1.0 ECO-G Comfort
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

İkisinin de motor ve yürüyeni, ufak tefek farklar dışında birebir aynı. İbiza-Fabia olarak düşün yani. İkisine de tüp takabilirsin, tüpe uyumlular. Otomatikleri bir tık fazla yakarlar, vites geçişlerini hissedersiniz ama sıkıntı yaşamazsınız, kafanız rahat olur. Donanım olarak hangisi yüksekse onu alın.
    Çok teşekkürler...

Peki araç içi ferahlık noktasında da aynıdırlar diyebilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

Çok teşekkürler...

Peki araç içi ferahlık noktasında da aynıdırlar diyebilir miyiz?

Alıntıları Göster
    O konuda net bir şey söyleme şansım yok maalesef, Rio'nun içine en son ne zaman oturdum hatırlamıyorum. Rio yeni kasaysa eğer onu tercih edin derim, eski kasaysa eğer donanım durumuna göre tercih etmeniz faydanıza olacaktır.

Dacia Duster 1.0 ECO-G Comfort
  • YAzdığınız araçların fiyatları kaç para?

Orijinalden alıntı: Kauris

YAzdığınız araçların fiyatları kaç para?
    69-71 bandında...

Onu tam belirtmedim ama ne derseniz bu tabloya göre acaba..?

• rio 6 ileri otomatik,i20 ise 4 ileri .tabiki rio alınır ve lpg uymu kore arabalarının muhteşemdir.700-800 bin km yapan taksiceler var ,hiç tereddüt etmeyin lpg konusunda.

Orijinalden alıntı: alpikom

rio 6 ileri otomatik,i20 ise 4 ileri .tabiki rio alınır ve lpg uymu kore arabalarının muhteşemdir.700-800 bin km yapan taksiceler var ,hiç tereddüt etmeyin lpg konusunda.
    Yok hocam. Rio'da 4 ileri...

Bu noktada gene düşünürseniz ne dersiniz acaba..?

• alpikom A kullanıcısına yanıt
    Buradaki Rio'daki şanzıman 4 ileri. i20 ile aynı.

Konuya gelecek olursak ben de daha donanımlı ve 2. elde daha güçlü olan i20 'yi tercih ederdim. Ancak alıp 10 sene satmayacaksam ve donanım çok önemli değilse Rio alırdım. Gördüğüm kadarıyla kapak cant var, sis farı yok. Diğer detayları bilmiyorum ama bunların olmayışı donanım hakkında ipuçları veriyor az çok.
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Buradaki Rio'daki şanzıman 4 ileri. i20 ile aynı.

Teşekkür ederim hocam. Muhtemelen i20 gibi dursa da her an bir sürprize gebe olunabilir :)

• Rio diyorum ama birbirinin muadili her iki araçta pratikte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rio kullandım içi ferah aman aman bi şekilde dar olduğu söylenemez normal bi şekilde yok alayım ara ara basarım ara ara normal giderim derseniz 9 10 litre arası yakıyor otomatik 4 ileri gidişinde bi sıkıntı yaşamazsınız tabiki böyle bi araçtan beklentinize bağlı konfor bu sınıfa göre güzel ikiside aynı araçlar kesinlikle pişman olmazsınız yalnız büyük ekranlı teypler var kesinlikle ondan taktırın arabanın iç atmosferi bi tık değişiyor oturumu biraz alçak ama güzel rampda bayılma vs olmuyor otomatikte geçişler hissediliyor diyorlar ama ben hiç hissetmedim o derecede giderken aaa yığıldık vites mi geçti diye bakmadım gerçi daha 5 bin kilometredeydi araç ikiside büyük oranda aynı araçlar bazı ufak tefek değişikler var sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Falkee27

Rio kullandım içi ferah aman aman bi şekilde dar olduğu söylenemez normal bi şekilde yok alayım ara ara basarım ara ara normal giderim derseniz 9 10 litre arası yakıyor otomatik 4 ileri gidişinde bi sıkıntı yaşamazsınız tabiki böyle bi araçtan beklentinize bağlı konfor bu sınıfa göre güzel ikiside aynı araçlar kesinlikle pişman olmazsınız yalnız büyük ekranlı teypler var kesinlikle ondan taktırın arabanın iç atmosferi bi tık değişiyor oturumu biraz alçak ama güzel rampda bayılma vs olmuyor otomatikte geçişler hissediliyor diyorlar ama ben hiç hissetmedim o derecede giderken aaa yığıldık vites mi geçti diye bakmadım gerçi daha 5 bin kilometredeydi araç ikiside büyük oranda aynı araçlar bazı ufak tefek değişikler var sadece
    Teşekkürler hocam. Peki i20 deneyiminiz olmuş muydu? Yani birebir kıyasladığınızda durum ne olurdu ?

Ayrıca Rio ile ilgili yakıtı dışında memnuniyetsizlik belirtisi olarak başka diyeceğiniz bişi var mıdır? Yoksa en az i20 ile kafa kafaya gelir mi diyorsunuz...

• Hyundai motoru otomatik şanzımanla bir tıktan epey fazla yakıyor Manuel’e göre. Performansı iyi fakat araç sanki fazla hafif gibi geldi bana. Clio,Fiesta veya Polo dar ama daha tok bir hissi var.

Orijinalden alıntı: Akustik34

Teşekkürler hocam. Peki i20 deneyiminiz olmuş muydu? Yani birebir kıyasladığınızda durum ne olurdu ?

Ayrıca Rio ile ilgili yakıtı dışında memnuniyetsizlik belirtisi olarak başka diyeceğiniz bişi var mıdır? Yoksa en az i20 ile kafa kafaya gelir mi diyorsunuz...

Alıntıları Göster
    İ20 ye hiç binmedim ikiside aynı motor aynı şanzuman tercih size kalmış ben kullandığım aracı kendi beklentilerime göre yorumladım başka bi sorun yok yani bu 5 bin km içinde bana göre sıkıntısız şehir içinde rahat rahat kullanabileceğiniz bi araç yakıtından ne memnunum ne değilim 7 8 olsa iyi olur ama böyle bi sürüş tarızan göre de normal gibime geliyor bu tip bi motor için sollarken vs güç istediğimde motor bana tepki veriyor şanzuman iyi bence yani bi dsg değil ama hızı fena değil anlık gecikmelerle isteğe cevap veriyor ben memnun kaldım birebir kıyaslasam bende aynı bu şekilde arada kalırdım bende gidin ikisinide test edin gönlünüz rahat etsin

• alpikom A kullanıcısına yanıt
    Rıolara 6 ılerı vıtes 2018 ın ortasından sonra geldı

Fiesta

Orijinalden alıntı: Falkee27

İ20 ye hiç binmedim ikiside aynı motor aynı şanzuman tercih size kalmış ben kullandığım aracı kendi beklentilerime göre yorumladım başka bi sorun yok yani bu 5 bin km içinde bana göre sıkıntısız şehir içinde rahat rahat kullanabileceğiniz bi araç yakıtından ne memnunum ne değilim 7 8 olsa iyi olur ama böyle bi sürüş tarızan göre de normal gibime geliyor bu tip bi motor için sollarken vs güç istediğimde motor bana tepki veriyor şanzuman iyi bence yani bi dsg değil ama hızı fena değil anlık gecikmelerle isteğe cevap veriyor ben memnun kaldım birebir kıyaslasam bende aynı bu şekilde arada kalırdım bende gidin ikisinide test edin gönlünüz rahat etsin

Alıntıları Göster
    Tamam hocam teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.