7000 ve 9000 serilerinde durum nasıldır bilmem ama 5800x de fclk 1600 (ramler 3200mhz) iken soc voltajı 1 volt veriyor anakart, fclk 1800 (ramler 3600mhz) yaptığımda 1.2 volta çıkıyor ve tüketim 10watt artıyor. Elle stabil olarak 1.1 volta düşürebildim bu seferde 5watt farketti. Performansa ihtiyacım olmadığı için ramleri 3200mhz çekip biraz güçten tasarruf edip sıcaklıklarıda biraz aşşağı çekmiş oldum. Gerçi şu an 5700x3d var onuda 3200mhz ramle kullanıyorum, onla hiç deneme yapmadım. |
9800X3D Ana Konu (16. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Masaüstünde 1.25 üstü voltajları görmüş. Boştayken 45-53 gezmesi normal. All core -30 yaptığınızdan emin misiniz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
VID’nin hiçbir önemi yok. SOC 1,3 altı olduktan sonra ve VID 1,4 üstüne peak atmadıktan sonra her şey normal. All core -30 her işlemcide çalışmaz bu arada, sweet spot -25’dir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu sıcaklık olayını bu kadar kafaya takmayın. AMD bile Ryzen 5000 serisi ile açıklama yapmıştı 70-75 dereceler normal diye. Ortalama oyunlarda uygulamalarda 60-70 dereceler normal artık.
Şu All Core ayarından negatif eksi verip sıcaklık düşürmekle voltajla stabiliteyle uğraşmak istemiyorsanız PBO Enhancement ayarı var. (Asus Anakartlarda) Gigabyte ve Diğer anakartlarda da benzer ayarı var.
Oradan PBO Enhancement ayarını yapıp geçin.
Hatta burada başlık açmıştım isteyen bakıp bilgi edinebilir.
PBO Enhancement ile Ryzen 7000 Serisi İşlemcinizin Sıcaklığını Düşürme Rehberi (ASUS Anakartlar)
Hatta MSI'da bile varmış benzer ayar. MSI Kullanıcıları da bakabilirler
wccftech
MSI Exclusive "PBO Enhanced Mode" Offers 22% Boost To AMD Ryzen 9000 CPUs, Thermal Limit Featureshttps://wccftech.com/msi-exclusive-pbo-enhanced-mode-offers-22-boost-to-amd-ryzen-9000-cpus-thermal-limit-features/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 16 Kasım 2024; 10:17:49 >
-
Ani sıcaklık yükselmesi sorunu bence en büyük sorundu. O da çözüldüyse başka bir büyük sorun görmüyorum ben. çok iyi haber bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 16 Kasım 2024; 11:7:25 >
MSI X870-P ile taktım. Kasa fanlarım hatalı gelmişti. Değişim bekliyorum. Kasada şu anda fan yok. Arctic 420 İİ ile boşta 40 derece sabit gibi bir şey benim. Soğutucu farkı olabilir. Kasa fanları gelince oyunlara da bakarım. Dün kuzen denemek için lol indirip aram oynadı sanırım 50'ye gelmedi. Bilmiyorum sizin için faydalı olur mu bu veriler.
X870 Tomahawk ve Gskill Trident Z5 6400Mhz CL30 ile sistemi topladım gün içinde windows kuracağım. Intel sistemden geçiyorum inşallah çok zorlanmam ayarlarda vs.
-
Zorlayabilir hocam amd ayar gerektiren bir işlemci ve chipset. Bolca soru sorun burda optimum şekilde çalıştırmaya çalışalım
Techolayyoutube
AMD BIOS Ayarları Nasıl Olmalı? Adım Adım Rehberhttps://www.youtube.com/watch?si=paFN6XtKc4Ur5Tu_&v=z1Im1azFQHo&feature=youtu.be
Teşekkürler hocam Windows kurdum bios güncelledim. Şimdi Expo’yu ayarlamaya geçiyorum.
Hocam merhaba Expo’yu vs ayarladım. Bu O.C işini nasıl yapacağız?
9800x3d miydi işlemci
Hocam şimdi anakart modeliniz nedir bilmiyorum fakat
PBO Enabled
PBO Limit: Motherboard
Curve Optimizer All Core Negative 20 deneyin bakalım bi
Expoda ise xmp ile aynı mantık expoyu açıp 1 veya 2 yi seçiyorsunuz
Trifactyoutube
YAVAŞ AÇILMA PROBLEMİ ÇÖZÜMÜ! / AMD B650 X670 DDR5 Ryzen 7000 Slow Boot Fixhttps://www.youtube.com/watch?si=FFZ2jgo8R3zqEZ1F&v=dlpDfy7A2EE&feature=youtu.be
Bide yukarı mesajda attığım videoyu izleyin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 16 Kasım 2024; 17:56:19 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Anakart msi x870 tomahawk hocam. Videodaki ayarları yaptım. Expo açık sadece işlemci O.C kaldı.
Şimdilik 9800x3d ye oc yapmayın. Bioslar ve ddr5 iyice otursun ilerde denersiniz
Pbo enabled veya advanced
Pbo limit motherboard
Curve optimizer all core -20 yapın
Global c states enabled
Bu 4 ayarı yapın bakalım. Yaptığım ayarları bulabildiyseniz ne ala ben çünkü am5 in bios unu tam bilmiyorum
Bios görüntülerini özel mesaj olarak bana atabilirsiniz telefona çekip
Hocam pbo ayarını enhanced mode 3 yaptım yukarıda bir arkadaşın attığı linkte o modda işlemci daha az ısınıyor ve performansı artıyor yazmışlar. Fotoğrafları buraya ekleyeyim aynı anakartı kullananlara yardımı olur belki.
-
amd'nin raid sürücülerinde sıkıntı var gibi geldi bana; steam'de oyun yüklerken, tüm oyunlarda güncelleme hatası veriyordu, raid 0'ı bozmak zorunda kaldım.. tekrar format attım.. tekrar deniyorum aşağıdaki sonuçlar
ne yaparsam yapayım düşmüyor 45'in altına, windows güç tasarrufu moduna aldım ki daha düşük güç seçsin bir fark olmuyor.
-
Şimdi OCCT testi yapmaya başladım 87.4 derecelerde geziyor işlemci.
Hangi ayarlarda yaptınız?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X