< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Uydurmayın veletler. 90larda geçim şimdikinden çok daha zordu. Cuma dan maaş alirsak p.tesiye kadar erimesin diye mark yada dolar alirdık. Örneğin ekmeğe otobus biletine vs her hafta zam gelirdi. Çok zengin değilseniz kimsenin altında özel otomobili yoktu. Seyahat için tek alternatif otobüs tü. Uçağa sadece zenginler binerdi.
Özel hastane olayı sosyete işiydi. Gerçi devlet hastanelerinde de ya ilgisizlikten yada pislikten tedavi olamazdın. Yani bir demet tiyatro dizisindeki rakamlar o günün şartlarında normaldir. Yalnız günümüzde son 2 yıldır doların önlenememesi yüzünden bir sıkıntı var. Eğer bundan sonrada onlenemezse o günlere donebiliriz. Birde şöyle bir şey vardı. Mesleği olan insanlar asgari ücretin çok üzerinde maaş alırdı. Mesela ben tesktil işi yapiyorum bu meslekte bir kalifiye eleman asgari ücretin en az 1 yada 2 misli fazla maaş aliyordu. Polis arkadasim vardı 1yıllık polisti bizi kıskanırdı siz bizden çok iyisiniz diye. Bugün durum tam tersi oldu. Hele 80lerin başında herhangi bir mesleği olan insanlar KRALdı. Şimdi ise kırsaldan büyük şehirlere insanları nerdeyse zorunlu göç e zorladilar. Sırf inşaat sektorü ve büyük holdinler rahat etsindiye. Insanlar suan asiri stresten mutsuzlar. Evet bugün herseye cok daha rahat ulasiliyor. Otomobiller pahali telefonlar, yazin cikilan 10 gunluk tatiller. Vs vs ama insanlar hem doyumsuz oldular hemde buyukşehirlerde ust uste yaşadıkları için daha mutsuzlar Not: 1970 İstanbul doğumluyum. Not 2 : iyiki hatirlattın bu diziyi. Tekrardan izleyeyim bari. Gelmiş geçmiş en iyi dizilerdendir. |
hayat şartları bu derece zor değildi 70 doğumluyum dönemsel krizler dışında bu denli zor olanına denk gelmemiştim
|
Seni bu forumun en cahili ilan ediyorum :)
|
yaşamasak bilmesek inanacaz, bu yorumuna sen bile inanmamışsındır
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 4 Mayıs 2019; 8:34:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 4 Mayıs 2019; 12:48:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|