Şimdi Ara

93 Model R12 Toros Sedan inceleme,test ve izlenim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
5.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar yine bir eski model araç incelemesinde birlikteyiz. Bugün 93 model R12 aracımızı olduğu kadar anlatacağız

Dıştan fotoğraflarla başlayalım. Bu arada aracın orjinalinde sağ dikiz aynası yok. Ancak malum İstanbul trafiği aynasız olmaz

Araç 93 model olmasına rağmen 32.000km'de. Motor hala

Ön konsol gayet sade. O kadar sade ki 3 tane düğmeden başka hiç bir şey yok. Yani gözü hiç yormuyor

Vitesi şahsen beğenmedim. Geçişler rahat olsa da o uzunluk minibüs havası katmış

Beğenmediğim bir diğer olay ise gaz pedalının boyutu. Acayip küçük geldi bana. Belkide Kartal'dan sonra kullanınca küçük gelmiş olabilir.

Torpido gayet kullanışlı, geniş.

En çok merak edip araştırdığımız olay ise tam olarak burada. Bu tarz kilidi olan araçlara merkezi kilit sistemi nasıl uygulanıyor?

Aracın içi ve koltukları o kadar rahat ki ben bu konforun sadece Kartal'da olduğunu sanıyordum Koltuk gibi değilde daha çok çekyat-kanepe tarzı rahatlığı var

Veeeeee son olarak bayır gülü Toros'un 1,4 75HP motoru. 1,6 Kartal ile kıyaslandığında ara geçişlerde daha seri. Sanırım karoser'in ağırlığıyla alakalı. 950KG nerde 1.100 KG nerede. Aslında 1,6 yetersiz. Sonuçta Toros 1,4 motora sahip.

Yakıt olarak Tokat-İstanbul arası 850 km'yi 230TL gibi bir LPG tüketimi ile geldi. Şehir içinde yaktığı yakıt 30 kuruşu bulabiliyor. Şuan aklıma başka bir şey gelmiyor, sorularınız varsa cevaplaya çalışırım.

Kardolarım görmeden olmaz.
    @Toygun_ank
    @7he mCrp
    @GrandLotus
    @Emre Guven
    @goodorevil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 12 Kasım 2013; 20:36:32 >

• Kadrandaki kürdan mı ?
  • 1977 R12 sahibi olarak güzel inceleme, teşekkürler :) Ek olarak ön konsol yumuşak plastik malzemesinden üretildiğini unutmayalım :) Aracınızın teypin oldugu konsolda orjinali olarak teypin altında dijital saati bulunmaktadir. Çorum kaloriferi takıldığı için konsol değiştirilmiş. Gösterge panelinin ibreleri sonradan değiştirilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmw e36

Kadrandaki kürdan mı ?

Araç sahibi benim, evet ibreler kürdandan
  • Zamanının en güzel arabalarından. Fakat station modelleri kartallar kadar dayanıklı olmadı. Arkaları az bir yükte yere otururdu. Önü havaya kalkardı. Sanki uzaya gidecekmiş gibi bir hal alırdı.
  • Teşekkürler ve tebrikler devamını bekliyoruz
  • Resimlerde incelemelerde mükemmel olmuş.

İlk arabam toros olacak diye diye geçtiğimiz yaz bende 99 model sw kasa toros aldım. İlk sahibinden,37 bin km.de. Bendekinde devir göstergesi yok. Maliyetten kısmışlar :) Lpg de yoktu ilk kez ben taktırdım. Temmuzdan bu yana 6 bin km. yol yapmışım. Canavar gibi gidiyor :)

Farklı marka arabaları eş dost akraba sayesinde sık sık kullanma fırsatı buluyorum, ama torosun keyfi bambaşka. Zaten sadece haftasonu gezme amaçlı kullanıyorum,günlük kullanımı çok zor olur yoksa özellikle Ankara gibi bir yerde.

Toros aldığımı duyanlar başta gülüp yadırgıyorlar,arabaya bindiklerinden sonra ise sağa çek biraz ben süreyim diyorlar ve sonra kolay kolay alamıyorum arabayı :)

Ancak şu günlerde işim biraz zor, ön pedal kısmından özellikle uzun yolda müthiş rüzgar alıyor. Dizime mont sererek tamamlıyorum yolculuğu, bir çaresini bulmam lazım yoksa ilerde romatizma olurum bu gidişle :) Bir de en kısa zamanda çorum kaloriferi lazım.İçinde donuyorum :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperSantorelli

???
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Evet arkadaşlar yine bir eski model araç incelemesinde birlikteyiz. Bugün 93 model R12 aracımızı olduğu kadar anlatacağız

Dıştan fotoğraflarla başlayalım. Bu arada aracın orjinalinde sağ dikiz aynası yok. Ancak malum İstanbul trafiği aynasız olmaz

nk061. Senden güzel bir eski kasa Doğan incelemesi bekliyoruz. Temiz bir tane bulup incelersen memnun oluruz. Mesela 1985 model olabilir. Bunlardan birine sahip olmayı çok istemiştim. Kısmet olmadı.

Resim alıntıdır.

• quote:

Evet arkadaşlar yine bir eski model araç incelemesinde birlikteyiz. Bugün 93 model R12 aracımızı olduğu kadar anlatacağız

Araç 93 model olmasına rağmen 32.000km'de. Motor hala

Ön konsol gayet sade. O kadar sade ki 3 tane düğmeden başka hiç bir şey yok. Yani gözü hiç yormuyor

Vitesi şahsen beğenmedim. Geçişler rahat olsa da o uzunluk minibüs havası katmış

Beğenmediğim bir diğer olay ise gaz pedalının boyutu. Acayip küçük geldi bana. Belkide Kartal'dan sonra kullanınca küçük gelmiş olabilir.

Torpido gayet kullanışlı, geniş.

En çok merak edip araştırdığımız olay ise tam olarak burada. Bu tarz kilidi olan araçlara merkezi kilit sistemi nasıl uygulanıyor?

Aracın içi ve koltukları o kadar rahat ki ben bu konforun sadece Kartal'da olduğunu sanıyordum Koltuk gibi değilde daha çok çekyat-kanepe tarzı rahatlığı var

Veeeeee son olarak bayır gülü Toros'un 1,4 75HP motoru. 1,6 Kartal ile kıyaslandığında ara geçişlerde daha seri. Sanırım karoser'in ağırlığıyla alakalı. 950KG nerde 1.100 KG nerede. Aslında 1,6 yetersiz. Sonuçta Toros 1,4 motora sahip.

Yakıt olarak Tokat-İstanbul arası 850 km'yi 230TL gibi bir LPG tüketimi ile geldi. Şehir içinde yaktığı yakıt 30 kuruşu bulabiliyor. Şuan aklıma başka bir şey gelmiyor, sorularınız varsa cevaplaya çalışırım.

hocam maşallah sizde de eski araba koleksiyonu mu var ne bu bolluk inceleme için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

nk061. Senden güzel bir eski kasa Doğan incelemesi bekliyoruz. Temiz bir tane bulup incelersen memnun oluruz. Mesela 1985 model olabilir. Bunlardan birine sahip olmayı çok istemiştim. Kısmet olmadı.

Hocam en kısa zamanda yaparım. Bulabilirsem tabii

@hakantrk Arkadaşların arabası, benim arabalarım vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 12 Kasım 2013; 16:30:14 >

• Dedemin torosu ile 11kmlik yolu(dönüşü sayarsak 22km) 70-80km hızla çukurlardan uçarak geçtiğim halde hiç birşeyden ödün vermeyen araç. Ölümsüz ön düzen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bitane torosu olan abi vardı ehliyeti ve muayenesi yoktu aracın diye hayırlıyorum bilmemne bıyıktı,forumun en yaşlı trollüydü
  • torosların göstergelerinin gece aydınlatmaları çok hoşuma giderdi...loş,gözü yormayan,buram buram uzun yol,otoban kokan aydınlatmalar :)
  • hocam bende de toros var 93 model 120 binde boya bile yok sıfır almıştım zamanında girip bakayım dedim orada bide tokat gördüm sizin nick plakadan geliyorsa diyeceğim kesin niksarlısın
  • Elinize sağlık.

Ne kadar eski ve temiz kullanılmış araç varsa sizde hocam.

Broadway'i de bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozkurtoguz

quote:

Orijinalden alıntı: bmw e36

Kadrandaki kürdan mı ?

Araç sahibi benim, evet ibreler kürdandan

çok iyi

• Orjinal ibreler sıcakta yamulduğu için çalışmıyor sanırsam. .Çünkü bizimde bi yakınımzda toros var ve ibreler sıcaktan yamuluyor. Sıcak suya koyup düzeltmişlerdi ama sonra gene oldu. En sonunca ucundan biraz kestiler. Ama yine aynı olursa söylerim kürdan yapsınlar.

Özet geçersek; ibrelerin bozulması toroslarda kronik sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

hocam bende de toros var 93 model 120 binde boya bile yok sıfır almıştım zamanında girip bakayım dedim orada bide tokat gördüm sizin nick plakadan geliyorsa diyeceğim kesin niksarlısın

Yok hocam araç benim değil, arkadaşın. Aracın sahibi TOKAT-Turhallı.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.