Şimdi Ara

aks boşluğu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
27.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,aracım 90 ile 100 arasında titreme yapıyordu,balans dır dedik balans çıkmadı.Tamirciye gittim,ustayla beraber bindik test sürüşü için.Yolda biraz titreme yaptı ve sağ aks boşluğu var dedi.Tamiri sağlıklı olmayabilir ve değişmesi lazım dedi ama baya pahalı,tanesi 200 civarı falanmış.ama şimdilik çok önemli değil daha idare eder,sen biraz daha bin yice bozulup ses yapmaya başladımı değiştiririz,dedi.Bu şekilde binsem bir zararı olurmu acaba?Başına böyle bir sorun gelen varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: -)KraL(-

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

birşey olmaz, teker falan da kopmaz, aks dağılınca tekerin çıktığını falan mı sanıyorsunuz?

Hocam bu şekilde binsem zaten çok hız yapmıyorum,sıkıntı olmaz mi

tekerin kopar diyen adam daha kendi aracinin polen filtresinin yerini dahi bilmeyen adam.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Aks Boşluğu: Nedenleri, Etkileri ve Onarımı

Aks boşluğu, aracınızın dingilinde tekerlek yatağı ve aks mili arasındaki aşınma veya hasardan kaynaklanan bir sorundur. Bu boşluk, sürüş sırasında gürültü, titreşim ve diğer sorunlara neden olabilir.

Aks Boşluğu Nasıl Ortaya Çıkar?

Aks boşluğu genellikle aşağıdakiler gibi faktörlerden kaynaklanır:

• Aşırı yük taşıma
    • Darbeler veya kazalar
    • Zayıf bakım
    • Eski veya yıpranmış parçalar

Aks Boşluğunun Belirtileri

Aks boşluğunun yaygın belirtileri şunlardır:

• Sürüş sırasında gıcırtı, uğultu veya tıkırtı sesleri
    • Direksiyon simidinde titreşim
    • Kötüleşen yol tutuşu
    • Aşırı lastik aşınması

Aks Boşluğunun Zararları

Aks boşluğu giderilmezse, aşağıdakiler gibi ciddi sorunlara yol açabilir:

• Tekerleklerin yerinden çıkması
    • Aksların hasar görmesi
    • Aracın kontrolünün kaybedilmesi

Aks Boşluğu Nasıl Giderilir?

Aks boşluğu tamiri, hasarın derecesine bağlı olarak değişir. Bazı durumlarda, aşağıdakiler gibi basit onarımlar yeterli olabilir:

• Tekerlek yataklarının ayarlanması
    • Aks milinin sıkılması
    • Boşluk önleyici yatakların takılması

Daha ciddi durumlarda, aşağıdaki işlemler gerekebilir:

• Aksta boşluk olan parçaların değiştirilmesi
    • Aksın tamamının yenilenmesi

Aks Boşluğunu Önleme

Aks boşluğunu önlemek için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsin:

• Aracını düzenli olarak servise götürerek bakımlarını yaptır.
    • Aşırı yük taşımaktan kaçın.
    • Çukurlara veya engellere dikkat ederek araç sür.
    • Sadece orijinal veya onaylanmış yedek parçalar kullan.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 120 den Hızlı gittiğinde tekerin koparak karşıdan gelen arabaya saplanma tehlikesinden başka birşeyi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

120 den Hızlı gittiğinde tekerin koparak karşıdan gelen arabaya saplanma tehlikesinden başka birşeyi yok
    birşey olmaz, teker falan da kopmaz, aks dağılınca tekerin çıktığını falan mı sanıyorsunuz?
  • -)KraL(- kullanıcısına yanıt
    Hocam arac ne?mafsalda bosluk olmasin?aks olduguna eminmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

hocam benim sol aks dağılmıştı, direksiyonu tam kırıp gaz verince takır tukur ses geliyordu. haricinde en ufak ses, problem vs yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso0655

2000 polo classic
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

120 den Hızlı gittiğinde tekerin koparak karşıdan gelen arabaya saplanma tehlikesinden başka birşeyi yok

Böyle bi durum olacak olsa usta neden böyle desin bana
  • quote:

• Güncel
  • quote:

quote:

hız yapsan da sıkıntı olmaz, biraz titretir o kadar
  • quote:

quote:

tekerin kopar diyen adam daha kendi aracinin polen filtresinin yerini dahi bilmeyen adam.
  • quote:

quote:

quote:

hız yapsan da sıkıntı olmaz, biraz titretir o kadar

Hocam tteşekkür ederim yorum için
  • Konuda 2 farkli ironi var,

1, usta dedigin adama guvenip aracini vermissin, sana daha binebilirsin yetkisini vermis, gelip burda sormandaki amac nedir.

2, herkes oto sanayi ustasi olmus ustanin soylediginin ustune fikir vermek niye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitsubishielectric

Konuda 2 farkli ironi var,

1, usta dedigin adama guvenip aracini vermissin, sana daha binebilirsin yetkisini vermis, gelip burda sormandaki amac nedir.

2, herkes oto sanayi ustasi olmus ustanin soylediginin ustune fikir vermek niye.

Hocam forumdaki arkadaşlardan fikir almak iistedim,herkesin bilgisi farklı olabilir diye
  • Hocam benim aracımda da aynı sorun var, 100u geçince titriyorum. Daha fazla sorun yapana kadar devam edip değiştirmeyi düşünüyorum. Zararı yokmuş bildiğim kadarıyla. Tabi tamir düşünüyorsanız arkadaşların dediği gibi zaman geçtikçe zorlaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnn -- 17 Mayıs 2014; 22:05:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnn

Hocam benim aracımda da aynı sorun var, 100u geçince titriyorum. Daha fazla sorun yapana kadar devam edip değiştirmeyi düşünüyorum. Zararı yokmuş bildiğim kadarıyla. Tabi tamir düşünüyorsanız arkadaşların dediği gibi zaman geçtikçe zorlaşır.
    eğer fazla beklerseniz aks tamiri zorlaşır yenisini almak zorunda kalırsınız başka bir tamirciye götür yaptır onu
  • Bir sikintisi olmaz ancak butcen uygun oldugunda degistirmelisin ayrica ustte madem ustaya sordun niye burda soruyosun tarzinda yazan sahislari ciddiye alma lastigine tas sikissa konu acar cogu
  • Direksyondaki titreme askdan ise araci kaldirip altina bakarakda anlayabilir. Aracda saga sola cekmede varmi?titreme,rot balans,direksyon mafsalida kaynakli olabilir hocam..
  • quote:

Direksyondaki titreme askdan ise araci kaldirip altina bakarakda anlayabilir. Aracda saga sola cekmede varmi?titreme,rot balans,direksyon mafsalida kaynakli olabilir hocam..

balans ayarı 2 kez yapıldı,ustanın dediği sağ aks da boşluk var,tamir olsa bile daha sonra tekrAr bozuluyor,şimdilik bu şekilde kullan,arıza iyice çoğaldığı zaman değiştirsin.pahalı malzeme şimdilik dursun dedi.aksi komple degistirelim dedi
  • quote:

quote:

Direksyondaki titreme askdan ise araci kaldirip altina bakarakda anlayabilir. Aracda saga sola cekmede varmi?titreme,rot balans,direksyon mafsalida kaynakli olabilir hocam..

balans ayarı 2 kez yapıldı,ustanın dediği sağ aks da boşluk var,tamir olsa bile daha sonra tekrAr bozuluyor,şimdilik bu şekilde kullan,arıza iyice çoğaldığı zaman değiştirsin.pahalı malzeme şimdilik dursun dedi.aksi komple degistirelim dedi

Aksı komple değiştirmeye lüzum yok. Aks kafası alınıyor bildiğim kadarıyla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.