Şimdi Ara

9070 xt pure kaplamalar geç yüklenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar elimde 2 adet sistem var biri intel biri amd

biriisi 14900k ddr5 6400 mhz ram 9070xt

diğerinde de kombinasyon 5600x ddr4 3600 mhz ram

ekran kartını hangi sisteme takarsam takayım rdr 2 de mesela çimenler geç yükleniyor. bios güncel windows driverler güncel ekran kartı driver chipset hepsi tam.

acaba düşünüyorum 4k da ddr6 bellekler ekran kartındaki çizimlere mi yetişemiyor baktığım birkaç testte de bu durumu farkettim.

iki sistemde de aynı oyunlarda sonuc aynı m2 ssdler de hızları gayet iyi hdd kullanmıyorum

• ozaman kartta sorun var başka kartla deneyebilirsen dene

• Başka oyunlarda peki?

• cato16 kullanıcısına yanıt

başka oyunlarda da var hocam dikkatli bakınca görülüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaos_3492 kullanıcısına yanıt

Bencmarklardan sorunsuz geçiyor ama böyle ılması garibime gitti 3090 da böyle bişey yaşamadım

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt

o testler oyun kadar yüklenmiyor maalesef

• Kaos_3492 kullanıcısına yanıt

çok garip valla 3-4 aya kadar düzelmezse nvdia ya geçiş yolu görünür bana yeniden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

yazılımsal sıkıntı olabilir oyunu silip tekrar yükle oyunun yüklü olduğu m.2 ssd ninde de sorun olabilir çünkü oradan açıyorsun oyunu

• UltrAslan_06 kullanıcısına yanıt

2 adet farklı ssd var elimde başka pc ye taktığımda da aynı sıkıntıyı yaptı bununla ilgili video çektim ana sistemimde bütün radeon ayarlarını kapatmama rağmen yine aynı malesef

videosu şu şekilde çok can sıkıcı birçok oyunda böyle pubg de falan rezalet

files.fm
    Red Dead Redemption 2_2025.04.18-04.47
    https://files.fm/f/xtsk8be6w8
  • Rebar açık mı 1080p-2k'da deneme şansın var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

günaydın.

şu video'ya bir göz atabilir misiniz:

BenchmarKingyoutube
    #reddeadredemption #bestsettings #pcgaming ⏰Timestamps : 0:00 Intro 0:54 Categorizing settings 1:12 Image Quality (DLSS and FSR) 1:48 Image Quality (Anti Aliasing) 2:18 Group 1 : Textures and Geometry 2:23 Texture Quality 2:41 Anisotropic Filtering 2:59 Geometric Level Of Detail 3:34 Tesselation Quality 3:51 Parallax Occlusion Mapping 4:20 Group 2 : Shadows 4:24 Shadow Quality 4:40 Far Shadow Quality 4:56 Soft Shadows 5:22 Grass Shadows 5:34 Long Shadows 5:51 Screen Space Ambient Occlusion 6:16 Full Res Screen Space Ambient Occlusion 6:39 Group 3 : Volumetrics and Lighting 6:34 Lighting Quality 7:16 Global Illumination 7:37 Near Volumetirc Resolution 7:50 Far Voluemtric Resolution 8:06 Volumetric Lighting Quality 8:19 Unlocked Voluemtric Raymarched Res 8:40 Group 4 : Reflections 8:43 Reflection Quality 9:07 Reflection MSAA 9:33 Mirror Quality 9:45 Group 5 : Trees and Foliage 9:50 Grass Level Of Detail 10:13 Tree Quality 10:28 Tree Tesselation 10:45 Group 6 : Water 10:48 Water Refraction Quality 11:02 Water Reflection Quality 11:17 Water Physics Quality 12:08 Some additional Settings 12:12 Particles Settings 12:39 Decal Quality 12:52 Fur Quality 13:08 DX12 Vs Vulkan 13:40 Optimized Settings 13:54 Optimized Settings Vs Max Settings (With TAA High) 14:31 Conclusion 15:10 Outro [Optimized Settings] : Anisotropic Filtering: 16x Lighting Quality: Medium Or High Global Illumination Quality: Ultra Shadow Quality: High Or Ultra Far Shadow Quality: Ultra Ambient Occlusion: High Reflection Quality: Medium Mirror Quality: Ultra Particle Quality: Medium Or High Tessellation Quality: Ultra Near Volumetric Resolution: Medium Far Volumetric Resolution: Ultra Volumetric Lighting Quality: Ultra Unlocked Volumetric Raymarch Resolution: Off Particle Lighting Quality: Medium Or High Soft Shadows: Off Or Ultra Grass Shadows: Ultra Long Shadows: On Full Resolution Screen Space Ambient Occlusion: Off Water Refraction Quality: Medium Water Reflection Quality: Medium Water Physics Quality: 2/4 Reflection MSAA: Off Geometry Level Of Detail: 3/5 Grass Level Of Detail: 5/10 Tree Quality: Ultra Parallax Occlusion Mapping Quality: Medium Or High Decal Quality: Ultra Fur Quality: Medium Tree Tessellation: Off ✨Support the channel by : 🔴 Subscribing and watching my videos 🔴 Using the Super Thanks Button under the video 🔴 Buying me a coffee : https://ko-fi.com/benchmarking 🔴 From here : https://www.buymeacoffee.com/Benchmarking 🔴 Or from here : https://www.paypal.com/paypalme/benchmarKing970 ►Check out more optimization guides : https://youtube.com/playlist?list=PLoW6k48APmp37pvrrbMVrUNeOArhCFG60 ►Join the channel : https://www.youtube.com/channel/UCEL03vxCWzPzXcarexAIFHg/join ►Full Specs : ●CPU : AMD RYZEN 5 5600X 6-Core 3.7 GHz (Up to 4.6GHz). ●Cooler : Enermax LIQFUSION 240mm Liquid Cooler. ●Motherboard : Asus Prime B550m-k ●GPU : ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti V2 MINI ●RAM : G.Skill Trident Z Neo 32 GB (2x16 GB) 3600 MHz DDR4 CL16 ●SSD : Samsung Evo 970 plus 500GB ●PSU : Corsair RM750 80+ Gold Certified ●Case : Lian Li LANCOOL 215. ●Windows : 10 Pro Version 22H2.
    https://www.youtube.com/watch?v=Hyzp4zRivis

2023'de 3060ti 'ye göre yapılmış, fakat belki size bir fikir verebilir ayarlar hakkında...  

• ortada kafaya takıllacak bir doku gecikmesi yok obsesifliğinizi başka yerde tatmin edin.

• napervasız kullanıcısına yanıt

Gözler görmüyo galiba

Ekran kartın nedir ?

• napervasız kullanıcısına yanıt

İzledim bende arkadaşın dediği gibi var ama uzaktaki nesneye yaklaşınca sonradan yükleniyor gibi dikkatli bulutlara evlere doğur bakarsanız görürsünüz

9070xt pure hocam işlemcide 14900k

Pek alakası yok ama dostum işlemcinden dolayı da yapabilir nedeni ne gelirsek biliyorsun intel 13 ve 14. nesil işlemcileri sorunlu olduğunu söylemişti sen farklı sistemde işlemci de de denedin mi peki ? birde oyunu silip tekar yüklermisin oyun orjinal mi crackli mi ?

• bir arkadaş sorunu çözmüş hocam atayım bakın

Sorun Graphics API'den kaynaklanıyor. Vulkan'da kullanıyorsun sanırım DX12 yaparsan çözülecektir.

Kardeşim senden Allah razı olsun sayende sorunu çözebildim. Çok teşekkür ederim.

Sorun arkadaşın yardımı ile çözüldü. API yi Vulkan'dan DX12'ye getirdim artık kaplamalar düzgün yükleniyor. Biraz performansdan feragat etmeniz lazım ama. Mesela ben 40-45 FPS alırken artık DX12'de 35 ila 40 FPS alıyorum yani arada 5-8 FPS bir kayıp var gibi duruyor ama kaplamalar sıkıntısız yükleniyor.

oyun orjinal dostum 2 farklı sistemde bu kartı denedim 2 sistemde de 3090 takılıydı hiçbi sorun yoktu o ikisini sattım fazla ısındığından dolayı 9070xt aldığımdan beri böyle. Farklı farklı oyunlarda da yapıyo bu sıkıntıyı malesef 14900k da sorun yok çünkü daha önce 3090 la çatır çatır kullandım hocam canavar gibi oyunlarda.

şimdi dx12 denedim sonuç yine aynı malesef başka oyunlarda da aynı sıkıntım mevcut bi last of us part 2 de kayda değer bi sıkıntı yok

Hocam senin kart sorunlu olabilir iade veya değişim isteyin bu arada bende iptal edeceğim gibi duruyor kartı soğutudum bu tür sorunları görmekten başka biri de yazmıyor ki şu insana yardımcı olalım belki başka insanlarda da vardır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.