Şimdi Ara

90 lık çanak ile 150 lik çanak arasında ne fark var???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu ara çok şey soruyorum kusura bakmayın ama yabancı bir konu bana ve ayrıntıları da öğrenmek istiyorum. 90 lık bir çanak ile 150 lik bir çanak arasında ne fark var arkadaşlar...yayın daha net olamaz sanırım bu değil sinyal gücü daha fazla oluyor heralde %80 lerde filan,peki bunun pratikte yararı nedir?
    değermi yani? alınmalımıdır??? 150 lik bir çanakla 90 lık çanak ile apılamayacak neyi yaparsınız???

+ parabol ile ofset arasındaki fark nedir???

saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE_JackaL -- 12 Ocak 2005, 10:52:01 >

Büyük Çanak ile Küçük Çanak Arasındaki Fark

Çanak antenlerin boyutu, uydudan gelen sinyalleri toplama yeteneklerini belirler. Büyük çanak antenler genellikle küçük çanak antenlere göre daha güçlü sinyaller alır.

Çanak Anten Boyutu Önemli Midir?

Kısa cevap: evet. Çanak anteninizin boyutu, aldığı sinyal gücü üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Daha büyük çanak antenler, daha küçük çanak antenlere göre daha geniş bir yüzey alanına sahip olduklarından daha fazla sinyal toplayabilirler. Bu, özellikle uzaktaki veya zayıf sinyalleri alan bölgeler için önemlidir.

Çanak Anten Ölçüleri

Çanak antenlerin boyutları, çaplarıyla ölçülür. Çanak antenler genellikle 90 cm, 150 cm ve daha büyük çaplarda mevcuttur.

• 90 cm çanak antenler: Küçük ve kompakt boyutlarıyla bilinirler. Geniş bant genişliğine sahip değillerdir ancak yine de çoğu uygulama için yeterli sinyaller sağlayabilirler.
    • 150 cm çanak antenler: Orta büyüklükte çanak antenlerdir ve ev kullanımı için en yaygın kullanılan boyuttur. İyi sinyal gücü ve bant genişliği dengesi sunarlar.
    • Daha büyük çanak antenler: 150 cm'den büyük çanak antenler, uzaktaki uydulardan veya zayıf sinyallerden en iyi şekilde yararlanmanız gerektiğinde kullanılır.

Uygun çanak anteni boyutu, bulunduğun yere ve aldığın sinyallerin gücüne bağlıdır. Sinyaliniz zayıfsa veya uzaktaki uydulardan sinyal almanız gerekiyorsa, daha büyük bir çanak antene yatırım yapmayı düşünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • SANIRIM 60 SANTİM FARK VAR
    ŞAKA BİYANADA HAKKATEN ARKADAŞLAR ÇANAK 90 LIK OLSA NE OLUR 120 LİK HATTA 150 LİK OLSA NE OLUR ÇOK FARKEDERMİ BU

Orjinalden alıntı: ThE_JackaL

tekrar selamlar...

bu ara çok şey soruyorum kusura bakmayın ama yabancı bir konu bana ve ayrıntıları da öğrenmek istiyorum. 90 lık bir çanak ile 150 lik bir çanak arasında ne fark var arkadaşlar...yayın daha net olamaz sanırım bu değil sinyal gücü daha fazla oluyor heralde %80 lerde filan,peki bunun pratikte yararı nedir?
    değermi yani? alınmalımıdır??? 150 lik bir çanakla 90 lık çanak ile apılamayacak neyi yaparsınız???

saygılar,

yayın netliginde bir degişme olmaz fakat bazı uydulardaki bazı frekansları alabilmek icin 120 cm lik canaga ya da daha büyük canaga ihtiyacınız olabilir.Türksaqt uydusundaki tüm kanalları 90 lık canakla almak mümkün.parabaol ve ofset canak arasındaki farkı ben de bilmiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: KOCAELISPORLU

quote:

Orjinalden alıntı: ThE_JackaL

tekrar selamlar...

saygılar,

yayın netliginde bir degişme olmaz fakat bazı uydulardaki bazı frekansları alabilmek icin 120 cm lik canaga ya da daha büyük canaga ihtiyacınız olabilir.Türksaqt uydusundaki tüm kanalları 90 lık canakla almak mümkün.parabaol ve ofset canak arasındaki farkı ben de bilmiyorum.

hotbırd vs... uyduları içinmi gerekli ?

• Turksat için arkadaşın dediği gibi 90lık çanak yeterli tüm kanalları alır.
    Mesela hotbird uydusundan 90 lık çanakla çogu kanalları alırsın ama bazılarıda çıkmaz.Mesela hotbirddeki sky italia paketini izlemen için 200 cm çanak gerekli.Astra uydusu içinde aynı şekilde büyük çanak gerekli 150cm gibi.Çanak boyutu bunun için önemli.
    Benim bildiğim ofset çanak parabole göre daha kaliteli sinyali fazla kaybetmeden alıyo diye biliyorum.
  • sağolun beyler bilgiler için

peki bu uyduların yerlerini nerden biliyorsunuz??? yani astraya çevireceksiniz mesela ?? nasıl ayarlanıyor? veya hotbird ,turksat??? + kaç adet uydu var??
    + ingilizce yayın yapanlar hangileri? çünkü bir arkadaşımda görmüştüm yayın fransızca idi ?!
    bilenler yardımcı olursa sevinirim...

saygılar,
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uyduların yerini; profesyonel olarak bu işi yapanların, özel cihazları var. Sinyali yakalamak, en verimli noktayı tutturmak için onu kullanırlar.
    Ametörler, genelde alıcı cihazlarıyla yani receiverler ile ayarlar.

http://www.satcodx.com/tur/
    uyduları ve yayınlarını buradan takip ediyoruz. Dijitalde yayıncı bir görüntünün üstüne birden fazla dilin sesini ekleyebilir. DVD medyalar gibi. Kullanıcı istediği ses Pid ini seçer. Yani çekçe yada fransızca yayın yapan bir kanal, filmin orjinal dilinide yayınlayabiliyor. Ondan dil konusu biraz karışık.

Orjinalden alıntı: bugaboo

Uyduların yerini; profesyonel olarak bu işi yapanların, özel cihazları var. Sinyali yakalamak, en verimli noktayı tutturmak için onu kullanırlar.
    Ametörler, genelde alıcı cihazlarıyla yani receiverler ile ayarlar.

http://www.satcodx.com/tur/
    uyduları ve yayınlarını buradan takip ediyoruz. Dijitalde yayıncı bir görüntünün üstüne birden fazla dilin sesini ekleyebilir. DVD medyalar gibi. Kullanıcı istediği ses Pid ini seçer. Yani çekçe yada fransızca yayın yapan bir kanal, filmin orjinal dilinide yayınlayabiliyor. Ondan dil konusu biraz karışık.

hocam sağol da receiver ile ayarlar nasıl yapılıyor??

bide biz dil değiştirebiliyormuyuz???

• o 60 santim fark sayesinde 150lik çanagın goruntusu cok nettir. cünkü gelen ışımaları en dıştaki harmoniklerine kadar toplar

say yes
    at least...
  • Benim bildiğim çanağın boyu netliği etkilemiyor sadece alınan kanalların sayısını çoğaltıyor.
    <<<22" iiYAMA VM PRO 514(1600x1200-100hz)==DFI LANPARTY ULTRA-D==AMD ATHLON 64 VENICE 3200+==2X256TWINMOSS==MSI NX GEFORCE 6600GT PCI-E==120GB SEAGATE SATA HDD==AOPEN H600A==FSP BLUE STORM 500 WATT==SKYSTAR2 v2.6C==CREATIVE AUDIGY 2 ZS==CREATIVE MEGAWORKS 550 THX 5.1==NEC 3500AG 16X DVD WRITER ==TOSHIBA 16X DVDROM==GEEK PRO-MAX UE1 256K >>>
  • Evet digitalde görüntü ya geli ya gelmez, derecesi yoktur.
  • Arkadaşlar bende 60 cm digiturk çanak vardı. iptal ettirdim. uyducu arkadaşa azerspace'e ayarla dedim. azerspace almaz en az 120'lik olması lazım dedi. ben de o zaman hotbird ayarla dedim ama onda da doğru dürüst kanal yok işe yarar. ne yapayım sizce 120'lik çanak alıp mı ayarlatayım yoksa bununla şnsımı deneyeyim mi? her gelişi 30 tl :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: HYDRA

arladaşlar şunu öğrenelim digital uydu da sinyal %10 da gelse görüntü aynıdır %100 de gelse aynıdır analogla karıştırmayın adı üstünde digital

Orijinalden alıntı: kultfilm

Arkadaşlar bende 60 cm digiturk çanak vardı. iptal ettirdim. uyducu arkadaşa azerspace'e ayarla dedim. azerspace almaz en az 120'lik olması lazım dedi. ben de o zaman hotbird ayarla dedim ama onda da doğru dürüst kanal yok işe yarar. ne yapayım sizce 120'lik çanak alıp mı ayarlatayım yoksa bununla şnsımı deneyeyim mi? her gelişi 30 tl :)

60 lık yeter hocam hatta elinde türksat varsa lnbnün yanına lnb ekle o zamn bile çalışır. ama çanağın varsa al 10₺ bi lnb bağla izlersin. 120 laZım derken heralde çanak satmak için demiş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.