Şimdi Ara

merkezi uydu sistemi sinyal sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba binamızda merkezî uydu var . LG oled2018 kullanıyordum 4.5 senedir sorunsuz LG oled2022 aldım kanallarda sinyal sorunu başladı . Birinci kanal aciyorum 2 yani ATV ye geçiş yapıyorum sinyal yok uyarısı veriyor 20 saniye kadar sonra sinyal geliyor bazı kanallar direk açılıyor . Uyducu geldi buattan direk kablo çekti fark yok ölçüm yaptı biraz düşük dedi ne kadar sormadım merkezi uydu kutusuna baktı TV yi servise gosterin dedi servis ise test etti merkezi uyduda test ettik sorun yok ded bu cihaz 2022 islemcisi biraz daha sinyali iyi istiyor seçici gibi birşeyler söyledi .Tek çanak taktırın dedi . Sormak istediğim mevcut merkezi sistemlere sinyal güçlendirici takiliyormus bu uzun vadede sorunsuz çalışır mı. Yoksa Canak mi taktırmak lazım . Merkezi sistemin oradaki kablo ile bağlantı yapıp mevcut hat üzerinden ayrıca Antalya Türksat için cap ne olmalı 60+75+85+100 cm diye gidiyor. Türk kanallarida çeksin ama yabancı kanallarda çekerse de olur tek çanakla bu mümkünmü.

    Not. Binada ben hariç kimsede sorun yok. Benim kabloyu farklı bir portada taktik değişiklik olmadi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 14 Ağustos 2022; 13:37:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba, tv ya da uydu cihazı fark etmeden, cihazlarda uydu sinyalini algılayan parçaya tuner denir. Bazı cihazların tuner hassasiyeti iyi olduğu için, merkezi sistemden gelen sinyal düzeyi düşük olsa da, cihazın tuner katı alt eşik seviyesinden bile olsa, uydu sistemini sinyalini algılayabilir. Bazı cihazların tuner'i ise, daha güçlü sinyale ihtiyaç duyar. Sizin tv, daha güçlü sinyale ihtiyaç duyuyor anlaşılan...


    2022 model LG tv'nizdeki tuner'in özelliğinin modülasyon tipi dvb-s2x ise, dvb-s2x tuner'leri, sinyal hassasiyeti iyi düzeyde olan tuner'lerdir. Yani merkezi sistemlerde pek sıkıntı çıkarmaz. Dvb-s2 ise, biraz sıkıntı çıkarabilir. TV'nin özelliklerinden dvb-s2x ya da dvb-s2 olduğuna bakınız.


    Sinyal güçlendirici( hat anfisi ) merkezi uydu sistemlerinde işe yaramaz. Headand olarak anılan otel tipi sistemlerde kullanılmak üzere üretilmiş bir parçadır.


    Çözüme gelince; Kabloyu buat'tan değil de, çatıdaki multisiviç santraldan tv'ye kadar yekpare( tek parça ) çektirirseniz, bu sıkıntıyı aşarsınız. Hat ta sinyal sıkıntısını aşacağınıza garanti bile veririm. Kablo olarak rg6/u6 cu-cu serisi kablo çektirin. Marka fark etmez. TSEK kalite belgesine sahip bir kablo seçmeniz yeterlidir. Ama her durumda, çatıdaki santraldan, tv'ye bağlanıncaya kadar kablonun tek parça çekilmesi önemlidir. Sinyal harmoniğinin bozulmaması açısından !... Yani kablolarda ek yapılması, sinyal harmoniğinin bozulmasına yol açar. Bozulan harmonik, sinyalin zayıflamasına yol açar. Neden böyle ? Çünkü santraldan, tv'ye kadar taşınan sinyal analog'dur. Sinyal analog olunca, harmoniğin korunması analog sinyal taşırken önemli olmaktadır.


    Santral ile tv arasında taşınan sinyal neden analog'tur ? Çünkü sinyal dijital taşınmış olsaydı, santral ile tv arasında ayrıca güç( elektrik ) kablosu çekme zarureti doğacaktı. Bu nedenle uydu sistemlerinde, lnb ile cihaz arası kablolama analog'tur. Analog kablolamada, enerji aynı kablonun içinden iletilebildiğinden, ayrıca güç kablosu çekmeye gerek olmaz.


    Bireysel çanak anten taktırmayı düşünüyorsanız, 85 cm'lik çanak anten Türksat için idealdir. Bu antenin yanına 2nci LNB takılarak, Azersat uydusu da izlenebilir. Antenci söylerseniz, Türksat + Azersat olarak anteni bağlayacaktir. Azersat'ta İdman tv vs spor kanallarından bazı avrupa maçlarını izlemek mümkündür. Tabi yayın esnasında İdman tv basit biss şifreye geçiyor. TV'nizde biss şifresi girilebilen menü varsa, şifreyi girip tv'den izleyebilirsiniz. Değilse, ilaveten uydu cihazı da satın almak gerekir.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Merhaba ayrıntılı bilgiler için teşekkürler ederim. TV. LG oled55c24la siteden baktığım da yayın dijital DVB-T2/C/S2 yaziyor. Benim.eski TV oled55b7v idi siteden baktığımda aynı dvb kodluymus oda . Ama onda sorun yoktu.


    Bir Rus sitesinden çevirdiğimde yazan açıklama oled55c24la için

    Dijital alıcı: anten; DVB-T2, kablo; DVB-C HD, uydu; DVB-S2.

    Öncelikle uydu kutusundan TV ye kadar bir kablo çekip denemek lazım . Yada öncelikle merkezi uydu kutusundan çıkışı ölçmek lazım işin ilginci uyducular da kablo çekiyormuş başka bir uyduciys sordum gelir test ederim 200 TL . Sorun kablodansa ayrıca elektirikci cagirmaniz lazım diyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 14 Ağustos 2022; 23:54:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt

    Duvar içinden kablo çekme işinde elektrikçiler daha yeteneklidir.


    Kablo çektirmeye karar verirseniz, direkt tbm'ye bağlanıncaya kadar kabloyu tek parça çektirmeyi unutmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Birde şunu sormak istiyorum. Kabloyu değiştirmeden hem TV ye gelen kablodan hemde merkezi uydu çıkışından ölçüp kabloda kaybı görmek daha iyi olurmu yani. Şöyleki benim TV nin ünitesi duvara monteli sökmesi biraz uzun iş mobilyacı gelmesi gerekli tüm duvara tavana kadar monteli sadece kablonun tb arkadina gelennyerde delik var duvarla TV ünitesi arasında 5 cm kadar boşluk var çekse gelmeyebilir kablo . İki tane uyducu sinyal güçlendirici takalım dedi ama pek işe yaramayacak dediniz .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt

    Konunun çerçevesi ilk mesajımda izah ettiğim gibidir.


    Kabloyu tv'ye bağlanıncaya kadar yekpare çektirmelisiniz. Bu işlem size 1 desibel kazanç sağlayacaktır. 1 desibel kazanç ise, tv'nizin tuner katının sinyal almasına yeterli gelecektir. RG6/u6 cu-cu serisi TSEK kalite belgeli kablo alınız.


    Kablo dönüşlerinin yarıçapını 10 cm'den küçük tutmamaya özen gösterin. Sinyal harmoniğinin bozulmaması açısından... Kablo geniş kavislerle dönmeli.


    Ya da bireysel çanak anten bağlatmalısınız.


    Mevcut tv ile başka seçeneğiniz yok yani.


    İşlemlere başlamadan önce, mevcut durumun sağlamasını şöyle de yapabilirsiniz. Komşunuzun tv'sini kendi tesisatınıza bağlayın. Komşunun tv'si sizin tesisatta çalışırsa, sizin tv'nizin tuner katının "alt eşik seviyesi"nin yüksek olduğunu böylece anlamış olursunuz.


    TV ve uydu cihazlarında tuner katının alt eşik seviyesinin yüksekliği, sinyal alma yönünden olumsuz bir durumdur.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Merhaba bugün tek kablo ile merkezi uydu kutusundan TV ye kablo çektim test ettim bir degidiklik yok sinyal yok uyarısı çıkıyor yine bazı kanallarda önceki gibi. Yanda iki katlı bir ev var onların çatısına çektim kabloyu canaktan direk TV ye bağladım ve direk tüm kanallar sinyal yok uyarısı vermeden çalıştı sadece kanal 6 sinyal yok yaziyor kanal listesi HD olarak seçili belkide HD desteklemiyor o kanal ama sorun değil . Anladığım kadarı ile bu TV bizim binadaki merkezi uydu sistemi ile uyumlu çalışmıyor çare ya merkezi uydu dağıtıcı cihaz değişecek yada çatıya tek çanak takilip direk daire kablosuna bağlanacak . Teşekkürler yardımlarınız için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt

    Komşularda sorun yok demiştiniz !


    TV'nizi komşunuzun tesisatına bağlayıp kontrol ederseniz, sorunun sizin daireye inen hat'ta olup - olmadığını daha rahat anlama imkanınız olur.


    TV'niz komşunun evinde de çalışmazsa, sorun tv'nizin tuner katında ya da mevcut hattınızda ya da ekstradan çektiğiniz kablonun uygun evsafta bir kablo olmayışında aramak lazım gelir. ( RG6/u6 cu - cu serisi kablo ile deneme yapmalısınız. )


    Aynı şekilde komşunun tv'sini sizin eve taşıyıp, kendi tesisatınızda çapraz olarak deneyerek iyice emin olmalısınız.


    Bütün bu denemeler tv'niz yönünden olumsuz ise, bireysel çanak taktırarak sorunu aşmalısınız.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Merhaba yukarıdan direk aşağı çektiğim kablo standart bir kablo idi . Kabloyu merkezi uydu cihazında farklı bir porta taktım diğer ucunuda direk TV ye bağladım . TV çok büyük komşuya götürmek yerine direk çektiğim kablo ile denedim ama sonuç aynı idi .

    Belkide gerçekten TV ile bu cihaz uyumlu değil

    merkezi uydu sistemi sinyal sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt

    Aynı tesisata uydu cihazı bağlayarak ta test edebilirsiniz. İnternetten sipariş verin. Yayın çekmezse 15 gün içinde iade edersiniz.


    Android yazılımlı olarak Hiremco Matrix ya da Dreamstar A5 modelini,


    Düz uydu cihazı olarak ise, Hiremco s10 Turbo modelini tavsiye edebilirim.


    Bu cihazlardan sırası ile sipariş verip getirtin. Mevcut tesisatınızda hangisi sinyal alırsa, o cihazla yolunuza devam edersiniz.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Usta bu onerdiginiz cihazlar daire içi uydu cihazları degilmi TV yanında duran? Ben Next uydu alıcı cihazını hdmı bağlayıp test ettimistim hiç sorun çıkarmamamisti aynı tesisatta merkezi uydu bazı kanallarda sinyal yok uyarısı verip 20 saniye bekleyince gelirken next ile kanallarda hiç sinyal yok uyarısı vermedi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt

    Evet bu cihazlar evde oda içinde tv'ye bağlanarak kullanılabilen uydu cihazıdır.


    Dreamstar A5 ve Hiremco Matrix modeller android yazılımla çalışan hibrid model cihazlardır. Yani tv box + uydu cihazı aynı cihazda birleştirilmiş gibi düşünebilirsiniz.


    Hiremco s10 Turbo modeli cihaz ise, özgün yazılımla çalışan uydu yayınları için üretilmiş bir cihazdır.


    Uydu cihazı almaya karar verdiğinizde, olası sinyal alamama sıkıntısı ile karşılaşma ihtimaline karşı, internetten sipariş vermenizde yarar var.

  • konuyu 1 sene sonra tekrar hortlatacağım ama çözüm bulamadım yaklaşık 6 aydır uğraşıyorum....Phlipspus497002 TV var,merkezi sistem anten ile kullanmaya çalışıyorum...FOX TV,TV8 ve TV8,5 dışında ki kanallarda sorun yaşamıyorum...kablo çatıdan ilk buata geliyor,orada kabloya ek yapılmış ben biraz daha iyi duruma getirdim köprü ile bağladım,sonrasında salona uydu prizine ordan da TV'ye....Tv izlenme oranı düşük olan gece geç saatlerde ve sabah erken saatlerde bu kanalların sinyalinde sıkıntı yok ancak TV izlenme yüksek olan saatlerde bu kanalların sinyallerinde acayip dalgalanma oluyor ve kanallar izlenilmez hale geliyor...Bazı sitelerde TV nin elektrik aldığı prizde topraklamayı iptal edin diye yazılar yazılmış onu da denedim sorun çözülmedi...Ayrıca harici bir receiver taktığımda kanallar sorunsuz....Daha önce bahsettiğiniz gibi büyük ihtimal tv uydu alıcısının turner hassasiyeti yüksek...Ancak gece geç saatlerde ve sabah erken saatlerde sorun olmaması başka bir nedenden kaynaklanabilir mi diye aklıma soru işareti getiriyor...en sağlıklısı kabloyu tek parça indirip çatıyı kontrol etmek ancak yönetim sıkıntılı sanırım benden başka da bu sorunu yaşayan yok...Başka bir neden ya da başka bir çözüm olabilir mi?(Bazı yerlerde de TV8 ve FOX TV nin sinyallerinin wi-fi ve telefon şebekelerinden kolay etkilendiği yazıyor bu durumda olabilir mi olursa çözüm ne olabilir)





  • Çatı arasındaki santraldan, dairenize kabloyu tek parça indirin, sorun büyük bir ihtimalle ortadan kalkacaktır. Yalnız kablo tv'ye( ya da uydu cihazı ) bağlanıncaya kadar tek parça çekilmelidir.


    Yani arada uydu prizi varsa, uydu prizini iptal edin. Kabloyu direkt cihaza bağlayın.


    Kablo rg6/u6 cu-cu serisi olsun. Ören, reçber, klass gibi markalarda bu seri kablo var. TSEK kalite belgeli kablo olmasına dikkat edin.


    Kabloyu santrala ve cihaza( tv ya da uydu cihazı ) bağlarken, uzun paso rg6 kaliteli konnektör kullanın.

  • cevap için teşekkürler....çatıya çıkma olayı baya sorunlu,yönetim problemli acaba sinyal yükseltici vb... aparatlarla sorun giderilebilir mi?dediğim gibi gece geç saatlerde ve sabah erken saatlerde sorun ortadan kalkıyor,ama komşular TV izlemeye başlayınca sinyal kalitesi düşüyor buna ''sinyal yükseltici denilen cihazlar çözüm olabiir mi?

  • Sinyal yükseltici, uydu sistemine ait bir parça değildir. Sinyal yükselticiler headend diye anılan otel tipi yayın dağıtım sistemlerinde kullanılır.


    Çatı arasındaki multiswicth santralın size ait olan çıkışından yeni bir kablo çekmekten başka çare yok.

  • teşekkür ederim

  • selamlar sadece kanal d grubu teve 2 gibi kanallarda moziklenme sorunu başladı 3 farklı tv de aynısı oluyor genel bir sorun mu yoksa anten veya multiswitch lemi alakalı emin olmak istedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecoli82 E kullanıcısına yanıt

    2 ayrı binada benzer sorun yaşadım. Merkezi sistem. ikisinde de sinyal güçlendirici sorunu çözdü. Bazı kanallarda sinyal hatası alınıyordu, Donma mozaiklenme vardı o aparat ile sorun tamamen ortadan kalktı. Deneyin derim.

  • Merhaba arkadaşlar yeni konu açmak istemedim.


    Yeni bir binaya taşınacağım toplam 10 blok var ve her blokta 16 daire var ve binada merkezi uydu sistemi varmış.


    Uydu Panosunu kontrol ettiğimde 32 li multiswitch takılı ve her daireye 2 çıkış verilmiş anladığım kadarıyla. Ayrıca pano içerisinde multiswitchle bağlantılı farklı cihazlarda var sarı renk fiber optik kablo ile bağlantılar yapılmış.


    Panonun görselini aşağıya ekliyorum tam olarak bu sistemi izah edebilecek bir arkadaş varmı acaba multiswitch haricindeki diğer cihaz ve fiber optik bağlantılı sistem tam olarak nedir ne işe yarıyor.



    merkezi uydu sistemi sinyal sorunu




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.