Şimdi Ara

7700 K mı Ryzen 1600x mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
3.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Monitörün 144 hz ise 7700K al. Değilse, mesela 60 hz ise Ryzen 1600 al 1600X'e gerek yok. 1060 ile 144 hz olmaz gerçi de yine de söyleyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    İşte bu yüzden Ryzen almalısın. Bulldozerler şimdiki Ryzen'lerden daha ileri seriler ama daha kötü performans veriyorlar; çünkü bu destek seviyesine göre değil, performans seviyesine göre ilerliyor. Şimdi X299 sistemlerde AVX512 olması senin gündelik performansına etkileyecek mi? Elbette hayır. AVX bile gündelik performansa etkilemiyor. SSE4 128bit işlemlerden oluşuyor. Bu parsada da Ryzen'in eline 7700K de 5960X'te su dökemez.
    Zaruri matris işleme olmadığı takdirde tek tük işlevler için Ryzen biçilmiş kaftan. L2 artışı bunun için oldu. Intel de cevap verdi ama L3 eşlerliğini kaldırarak önbellek performansını askıya da almış oldu. Ryzen'in sırrı burada: önbellek performansını kesmeden çekirdek sayısı artmış oldu. Sınırlı çekirdek iletişiminde daha hızlı bir işlemci yok.
    Intel şu aşamada, AMD'nin Bulldozer'le giriştiği önceki kaybeden stratejisi yolundan ileri komut desteği için pazarı karşısına almadığı takdirde yelkenleri indirecek, çünkü önbellekleri daha yavaş. Stratejik yenilgi.
    Ryzen iki şeye bel bağlıyor: kendi pazar payında somut olarak 8 çekirdekten fazla çekirdekle iletişime gerek duyan program olmamasına ve basit işlevler için hızlı önbellek desteğine; bu ikisini bir pakette toplayan tek işlemci şu anda. Böylece pazarın iki ucunu da kontrol edebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 21 Haziran 2017; 5:27:19 >




  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Katiliyorum ve sunu ekleme geregi duyuyorum, 1440p 100hz+ 'de 1600/1700 tercih edilebilir. O cozunurluk ve tazeleme hzilarinda aralarinda minimal farklar kaliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • judas28 J kullanıcısına yanıt
    Üstat ben senin bahsettiğin bu mevzuyu da araştırdım ilk duyduğumda. Öncelikle Resmi bir açıklama değil; intel forumlarında Yetkili görünen birinin soruna cevabı. Kimse OC yapmayın demiyor. İşlemci için belirlenen değerlerin dışına çıkmayın diyor. Bunu da zaten sorunu çözen arkadaşlar anakartlardaki voltaj değerlerindeki dalgalanmaya bağlayıp bir kaç ayarla nasıl düzelttiklerini anlattılar. Hatta elemanın yazdığı söylenen cevap da tam olarak şöyle;



    "We appreciate the feedback you have provided, and your patience as we investigated this behavior. The reported behavior of the 7th Generation Intel Core i7-7700K Processor, showing momentary temperature changes from the idle temperature, is normal while completing a task (like opening a browser or an application or a program).



    In our internal investigation, we did not observe temperature variation outside of the expected behavior and recommended specifications. For processor specifications, please refer to the Intel Core i7-7700K Processor Product Specifications.



    Most motherboard manufacturers offer customizable fan speed control settings that may allow for smoother transition of fan revolutions per minute (rpm). Please consult your motherboard manufacturer’s manual or website for instructions on how to change default fan speed control settings.



    We do not recommend running outside the processor specifications, such as by exceeding processor frequency or voltage specifications, or removing of the integrated heat spreader (sometimes called 'de-lidding'). These actions will void the processor warranty."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Yav ama hala teoride konuşuyorsun. Şu anda mevcut AAA oyunların büyük bölümünde 20-30 fps fark var. Aga 20-30 fps yahu! 4-5 sene önce 30 fps alsak yeter diyorduk ekran kartlarından. Şimdi iki işlemci arasındaki fark bu. 1800x ile de buna benzer sonuçlar var. Pratikte benim ve benim gibi oyuncuların ihtiyacı olan bu. Burada neyi kabul etmediğini anlayamıyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Şunu kabul etmiyorum: hesabın yanlış. Hâlâ Ryzen ileri destek gerektiriyormuş gibi konuşuyorsun. AVX2 yok bile Ryzen'de. Oyunlar destek sunarsa AVX2'yi AVX1 yapıp kullanıyor. Bunun çekirdek sayısının yarısı kadar yararlanabilmesi demek oluyor. Yani, 8 çekirdekken 4 çekirdeğe düşüyor - 7700K karşısına. Fakat hesabın şuradan yanlış, AVX2 zaten kullanılmıyor. Kaybedilen birşey yok.
    O gördüğün performanslar, 7700K'dan sonrasına ölçeklenmiyor. Bunun L2-L3 üzerine tercihlerle alakası var. L3 mesafesi birincisi büyüyor - çok çekirdek başarımı düşüyor. L3 ise L2'den kopuk çalışıyor. Bu nedenle L2'ye düşen yük artıyor - tekil izlek başarımı düşüyor.
    Intel serileri tamamen balon demem bundan, kendi yazılımını yazarsın o vakit al kullan. Masaüstü kullanıcısına bir faydası yok.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ben hesap yapmıyorum ki. Bir oyuncu olarak oyun testlerini ve en gerçekçi olduğunu düşündüğüm userbenchmark sitesinin karşılaştırmalarını kullanıyorum. Ve hala senin kağıt üstündeki verilerinin nerede işime yarayabileceğini, masaüstü kullanıcısına ne faydası olduğunu anlayamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 21 Haziran 2017; 5:46:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Bir kere teyit edilemeyen sonuçlara güvenmekten vazgeç. Herşeyin ortalamasını alınca ortada iyi sonuç kalmıyor. Sana gereken de iyi netice vermesi, bu kadar üzerine düşünüp tartıştığına göre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svenreyiz

    dostum 5 senelik bilgisayar demişsin anakartınla uyumlu olacak mu bu aldığın işlemci öncelikle buna bak eğer intel işlemcili bilgisayar kullanıyosan ryzen alamazsın veya tam tersi ve soketleride farklıysa yine kullanamazsın sen en iyisi bi donanımlarınıda yaz istiyosan ama yok ben biliyorum uyumlu diyorsan tmm

    Uyumlu olmayacak biliyorum :) o kadar da acemi değiliz çok şükür. Ram Anakart değişecek birde soğutucu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: setek01

    gtx1060 için 7700k fazla gelir.

    1600 alıp ekran kartını yükseltirseniz işler değişir bu sefer o ekran kartının genelde 7700k ile yapılmış testleri rahatsızlık verebilir.

    Bugün 7 sene öncesinin 4/8 işlemcisi 2600k dahi gtx1060 ile akar. Yani forumda 2600k kullanan bir sürü oyuncu var hala oynatıyor diyorlar onların yalancısı olayım.
    Amd anakarta 5 sene sonrasının işlemcisi ayaklarını geçelim. 5 sene sonra hangi ram olur, görüntü teknolojileri ne olur, içinde dahili gpu olur mu, dahili gpu grafik kartı bir arada kombinasyonu şart olur mu? işlemcinin çok iyi oc potansiyeli olur da bugünün anakartı o işlemcinin hakkını verir mi? Yoksa o zamanın anakartı şart mı olur?

    5 sene amd çok daha iyi işlemci yapacak bugünün parasıyla aynı fiyattan mı verecek? İşlemciyi yapmışım bir de yeni chipset ayağına anakarttan da geçirsem ne güzel olur demeyecek mi? Para kazanmıyorsa teknoloji de olmaz 5 sene sonra bugünün anakartına işlemci yapacak amd falan da olmaz.

    F/p işlemcisi olarak kabul ettiğimiz 1600 bile 900 tl arkadaş. 5 sene sonra gelecek olan amd işlemci herhalde bugünün parasıyla daha ucuz olmayacaktır.
    300 dolara Tr garantili işlemci alacağım 70 dolara yeni anakart hesabını mı yapacağım. 2600k Tr garantili KDV dahil 300 dolara alınıyordu artık onun seviyesine denk gelen son nesil 4/8 core işlemci 500 dolara alınıyor. F/p işlemci 1600 bile Amd'nin eski serinin en üst seviyesini lansman fiyatında nerdeyse ikiye katladı. Gelecek gidecek vs vs geçelim o işleri. Orta seviye işlemci orta seviye ekran kartının geleceği gideceği her zaman aynıdır değişmez.

    Hocam en mantıklısı 1600. Kullandığınız ekran kartına denk bir işlemci gibi görünüyor. 1070 ile kullananların yorumlarına da bakın. Tabi 1080 ile yapılan testlerde işlemci maalesef 7700k ile aradaki fiyat farkını belli ediyor ama sonuçlar güzel. Gtx1060 seviyesine iki nesil daha hizmet edecek bir işlemci gibi görünüyor.

    Açıklamanız için teşekkür ederim evet inceledim 1600 de karar kıldım. 2k 4k derdim yok 1080 de oynatsın yeter. video incelemelerine baktım 1500x ve 1600 GTX 1060 ile baya iyidi,hatta 1500x bile yeterli gibi geldi çünkü 3-5 fps fark var aralarında ama ileriye yönelik olsun dedim 1600 karar verdim, O.C felan uğraşmıyorum öyle bir derdimde yok




  • Hepinize çok çok teşekkür ederim arkadaşlar 1600 almaya karar verdim. Gece baya bir inceleme videosu izledim 1500X 1600 ve 1600X arasında 1600'a karar verdim. GTX1060 ile baya bir uyumlu hatta 1500X ile FPS farkı 3-5 FPS ileri yönelik olsun diye 1600'a karar verdim O.C gibi bir deneyim yok o yüzden kurcalamam. Ekran kartında çok fark etti,GTX 1070 ile bu işlemciler arasında en az 20 FPS oynadı.
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Ben bunu 50 kere söyledim ama bunların olayı farklı amaç üzümü yemek değil bağcıyı dövmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru seçim, 1600 bir indirim daha alırsa çok daha fazla tutulacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1600x 7700K ayarında bir işlemci değil. Dahası 7700K o ekran kartına çok gelir. En iyisi i5 alacağına 1600x ile kal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IslakBanyoTerliği

    1600x 7700K ayarında bir işlemci değil. Dahası 7700K o ekran kartına çok gelir. En iyisi i5 alacağına 1600x ile kal

    1600 alacağım nasipse.
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Hayirlisi hocam. Umarim isi konusunda problem cikaracak bir numune gecmez elinize. Delid icin makinalar cikarmis olsalar bile, garantisine yazik olur. Tabi delid yapmayi dusunuyorsaniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: judas28

    Hayirlisi hocam. Umarim isi konusunda problem cikaracak bir numune gecmez elinize. Delid icin makinalar cikarmis olsalar bile, garantisine yazik olur. Tabi delid yapmayi dusunuyorsaniz.

    O dediğiniz olay nedir bilmiyorum o kadar bilgim yok :) O.C bile anlamam. İleriye yönelik olsun istiyorum evet 7700K güzel bir işlemci ama ileride ne olur bilmem yeni nesil oyunlar felan. Şuan için aklımda 1600 var hayırlısı ne ise o olsun.
  • Onu arkadaş size değil bana dedi 😬 Siz zaten seçiminizi 1600 den yana kullandınız sanırım. Arada 500 lira fark var. Bütçe önemliyse mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Şimdiden güle güle kullanın.
    Bu arada arkadaşın delid dediği de işlemciyi açıp termal macunu değiştirme işlemi. Sıvı metal bir iletken kullanılıyor. Sandy bridge sonrası işlemcilerde yapılıyor. İşlemci garanti dışı kalıyor felan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 21 Haziran 2017; 15:18:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar dil döksen boş anlamazlar. Bana da zamanında oyun için x99 sistem aldırdılar
  • Bütçe kısıtlı ise 1600 mantıklı bir tercih. Özellikle aradaki fark ekran kartına harcanır ise. Ama ileride ekran kartını güncellemeye kalktığınızda deli gibi darboğaz olacak yani sistem bugün ne ise yarın da o olacak. 7700K ise 1080 SLI ve üzeri güçteki ekran kartlarına darboğaz yapabiliyor. Arada 2 kattan fazla fark var. AMD fanları senelerdir şöyle olacak böyle olacak diye AMD işlemci sattırdı, seneler içerisinde o FX-Phenom II x6 aldırdıkları kişiler Intel'e geçiş yapmak zorunda kaldı. AMD'nin aynı anakart kullanma olayı da hikaye. Eski anakarta yeni işlemci takınca illaki sorun çıkıyor, tam performans vermiyor vs. oluyor. Gördük mü bunu? Defalarca gördük. Seneye yeni çipset çıkmayacak demiyor AMD, yeni soket çıkmayacak diyor. Yeni ve güçlü işlemcilerin farkını görmek için yeni çipset gerekli olacak yine. AM4 anakartlar şu anda dönemin ötesinde bir teknolojiye sahip değil.

    7700K süper bir işlemci değil, 4 güçlü çekirdeği ve iyi OC potansiyeli var o kadar. Biz neden Sandy bridge'leri değiştirmiyoruz? OC yapınca yeni işlemcilere çok yakın performans veriyorlar diye. Aynı dönemde, aynı parayı verip FX 8xxx alanlar sistemlerini değiştirdi bile. DX11 ile de çoklu çekirdek vs. desteği gelecekti, FX serisi uçup kaçacaktı. Gördük uçup kaçmayı, 90 dereceyle yere çakıldılar. i7 7700 ile OC'lu i7 2600K aynı veya yakın sonucu alıyor çoklu çekirdekte. O yüzden şu anda 1600+1070 mantıklı duruyor ama oyun için de 7700K+1060 da önü açık. Ekran kartını güncellerseniz darboğaz ihtimali daha düşük ama ekran kartını güncellemeniz de kafadan 2 sene alır diye düşünürsek 1600 mantıklı oluyor. Ama onda da upgrade yapmak isterseniz yine maliyetli. Özet: Her türlü maliyetli




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.