Şimdi Ara

7700 K mı Ryzen 1600x mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
3.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • judas28 J kullanıcısına yanıt
    Üstat bunu heryerde duyuyorum. Amd nin uzun süre aynı platformu koruyarak çalışacağını. Daha önce fx kullanırken de aynısı oldu. Am3 anakarta bios update yapıldı fx 4100 taktık. Performans alamayınca, anakart eski; yeni teknolojilerden faydalanamıyor dendi. Am3+ anakart alıp performans artışı sağladık. Sonra fx 8 serisine geçtik bu sefer de oc yapmak lazım, amd anakartları sorunlu en iyisini almak gerekir dedik. 990 serisi aldık. Sonra da oc yaptık doğru düzgün performans artışı olmayınca stokta kullandık. Hep aynı hikayeleri duymaktan ben gerçekten sıkıldım.

    Şimdi yine bir anakartla 5 yıl güncel işlemci kullanılacak deniyor. E bu adam 7nm ye geçince hala aynı anakartı mı kullanacaz? Siz gerçekten buna inanıyor musunuz? Bu amd nin bir pazarlama stratejisi bence. Başka birşey değil. Hayır yaşamış olmasam hak verecem ama aynı senaryoyu daha önce yaşadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Güven telkin edecek bir gelişme: Ryzen B2 sürümü kapıda.[Kaynak]
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Biliyorum tabi, PR calismasi. Aynisi tekrar olur mu o ayri. Temelde hic bir firmanin aciklamasina itibar etmem. Beyaz sayfalar haric. Orada yazdiklari ciddiye alinacak seyler. Ne yazikki kimse okumaz.

    O zaman 7700k bir sistemin yanina 1440p&100hz+ monitor ve onu besleyecek ekran karti dusunuyorsundur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • judas28 J kullanıcısına yanıt
    Halihazırda 1080p 144 hz monitör kullanıyorum. İlk aşamada 1080ti almayı düşünmüştüm ancak kullanan arkadaşlar bu işlemci ile (i5 2500k) verim alamayacağımı söyleyince platform değiştirmeye karar verdim. 7700k düşünüyordum; şu spike işi kafamı kurcalamıştı. Onun da voltaj dengelemesi ile kolayca çözüldüğünü öğrendim ve x299 platformu da 600 $ lık işlemciler ve üstü hariç pek avantaj yaratmadığı için 7700k ya emin oldum gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 21 Haziran 2017; 3:28:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum 5 senelik bilgisayar demişsin anakartınla uyumlu olacak mu bu aldığın işlemci öncelikle buna bak eğer intel işlemcili bilgisayar kullanıyosan ryzen alamazsın veya tam tersi ve soketleride farklıysa yine kullanamazsın sen en iyisi bi donanımlarınıda yaz istiyosan ama yok ben biliyorum uyumlu diyorsan tmm
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Tamam o zaman. 2k olmasi disinda bende de benzer bir monitor var ve hazirda iki yil evvel aldigim 4790k. İkimizin onunde iki yol gorunuyor.

    Ya oyun dunyasinda bir kac yil icinde anca coklu cekirdek destegine iyice oturacaj.O zaman sikinti degil, sisteme yatirdigimiz paranin karsiligini almis oluruz o arada zaten.

    Ya da cok hizli bir gecis olur ve hevesimiz biraz kuragimizda kalir.

    Sonucta iyi para veriyoruz. Sikinti cikarmamali. Teknoloji hizli ilerledigi donemlerde, su an gibi, yeni bir sistem kurmak gercekten stres

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Voltaj dengelemesi meselesi çözümlü olsa, incelemelerde görülürdü.
  • gtx1060 için 7700k fazla gelir.

    1600 alıp ekran kartını yükseltirseniz işler değişir bu sefer o ekran kartının genelde 7700k ile yapılmış testleri rahatsızlık verebilir.

    Bugün 7 sene öncesinin 4/8 işlemcisi 2600k dahi gtx1060 ile akar. Yani forumda 2600k kullanan bir sürü oyuncu var hala oynatıyor diyorlar onların yalancısı olayım.
    Amd anakarta 5 sene sonrasının işlemcisi ayaklarını geçelim. 5 sene sonra hangi ram olur, görüntü teknolojileri ne olur, içinde dahili gpu olur mu, dahili gpu grafik kartı bir arada kombinasyonu şart olur mu? işlemcinin çok iyi oc potansiyeli olur da bugünün anakartı o işlemcinin hakkını verir mi? Yoksa o zamanın anakartı şart mı olur?

    5 sene amd çok daha iyi işlemci yapacak bugünün parasıyla aynı fiyattan mı verecek? İşlemciyi yapmışım bir de yeni chipset ayağına anakarttan da geçirsem ne güzel olur demeyecek mi? Para kazanmıyorsa teknoloji de olmaz 5 sene sonra bugünün anakartına işlemci yapacak amd falan da olmaz.

    F/p işlemcisi olarak kabul ettiğimiz 1600 bile 900 tl arkadaş. 5 sene sonra gelecek olan amd işlemci herhalde bugünün parasıyla daha ucuz olmayacaktır.
    300 dolara Tr garantili işlemci alacağım 70 dolara yeni anakart hesabını mı yapacağım. 2600k Tr garantili KDV dahil 300 dolara alınıyordu artık onun seviyesine denk gelen son nesil 4/8 core işlemci 500 dolara alınıyor. F/p işlemci 1600 bile Amd'nin eski serinin en üst seviyesini lansman fiyatında nerdeyse ikiye katladı. Gelecek gidecek vs vs geçelim o işleri. Orta seviye işlemci orta seviye ekran kartının geleceği gideceği her zaman aynıdır değişmez.

    Hocam en mantıklısı 1600. Kullandığınız ekran kartına denk bir işlemci gibi görünüyor. 1070 ile kullananların yorumlarına da bakın. Tabi 1080 ile yapılan testlerde işlemci maalesef 7700k ile aradaki fiyat farkını belli ediyor ama sonuçlar güzel. Gtx1060 seviyesine iki nesil daha hizmet edecek bir işlemci gibi görünüyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bana daha ziyade, yeni bir mimaride hemen acele edilmemesi gerektigi dusuncesini hatirlatti.

    Hemen bir iyilestirmeye gitmeleri iyi tabi. Guven acisindan hak veriyorum. Dogru adimlar attikca Amd guven endeksini yukseltiyor.

    Ne yazikki intel son hamlesiyle tersi yone gidiyor.


    Voltaj olayinda somut bir sey bulamadim ben de. Cok enteresan bir fenomene donustu bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judas28 -- 21 Haziran 2017; 3:43:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • judas28 J kullanıcısına yanıt
    Evet, X299 çok olumlu özellikler de getirdi ama - bunu da söylemeden geçmeyelim. AVX 512 ile ThreadRipper karşısında ne yapabilecek merak konusu. Dell, 2017 sonuna kadar tekeline almış ThreadRipper işlemcileri diye haber var. Böyleyse, perakende pazarında Intel bilek gücüyle üst seviyeyi ele geçirecektir. 2018'de ise kim kime, dum duma...
  • judas28 J kullanıcısına yanıt
    O geçişin cannon lake çıkana kadar gerçekleşeceğini sanmıyorum şahsen. Bu da şu andan itibaren en kötü ihtimalle 1.5 yıl yapar. Üstat insanların kabul etmediği bir gerçek var. Intel bu işin tekeli olmuş. O ve onun ekürisi nvidia nın kontrolü haricinde bu işler kolay kolay yol alamaz. Öyle olsaydı amd nin yaratıcısı olduğu bir çok kullanıcı dostu teknoloji alır başını giderdi. Vulkan vulkan dediler. Aon halini alalı sanırım 2 yıl olacak sadece doom oyununda gördük. Hani nerde ortalığı kasıp kavuracak vulkan? Nvidia kendini vulkana hazır ederse o zaman çalışır ancak. İşlemci tarafı da böyle bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    AVX 512 protokolu... ya onu arastiriyordum yeni intel islemcileri duyuruldugunda. Geriye donuk uyumlulukla ilgili elestirel bir yazi vardi. Sonra araya bir seyler girdi, o da oyle kaldi.

    O konu da oyle kaldi. Sahi ne kadar kritik bir rolu vardir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Dostum, seninle gerçekten düzgün konuşabileceksek yazacağım. Aksi takdirde ne senin, ne de benim canım sıkılsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Vulkan'nin yayginlasmamasi nedeni, opencl ve microsoft gibi cok sayida protokol destegi olmamasi. Vulkan ogrenmek bircok programci icin verimsiz bir ugras yani. İd software disinda yapabilrn cikmadi zaten ama onlar da pazarin ustalari. Wolfenstein gelecekmis vulkan'la.Simdi opencl ile entegre edeceklermis bir de, bakalim ne olacak.

    Pazar payi yuksek sirketlerin istekleri dogrultusunda pazarin yon almasi... Buna cok benzer bir ifade kullanmistim gecenlerde. Aynisini dusunuyorum. Ama burada o vulkan ornegindeki gibi cok daha fazla faktor soz konusu. Misal konsol grafik pazari amd'nin elinde ama uzun yillar bunun faydasini gormediler. Daha compute temelli grafik hesaplamalar su son yilda yayginlasti. Ogrenme ivmesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judas28 -- 21 Haziran 2017; 3:56:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Bunu forumda birisi bahsetti diye hemen inanacak değilim. Kanıt gerekli.
  • Oyunlarda işlemci performansında çekirdek sayısının pek bir önemi yok, olay tamamen işlemcinin mimarisi ve optimizasyonla alakalı.Oyun için i7 7700k uzun yıllar sizi idare edecek bir işlemci. 1600x kötü mü değil elbette ama oyun için özellikle güçlü bir ekran kartı taktiğınızda 7700k farkın büyük üstünlüğü görülecektir. "Gelecekte ryzen geçecek" bunlar tamamen hikaye, taaa phenom x6 işlemciler çıktığından beeri aynı söylem devam ediyor, aynı şeyler fx serisiyle devam etti, bugünde ryzen... Marka fanlarının hayallerine değil gerçeklere bakmak lazım.i5 mi ryzen 1600x mi diye sorsaydınız 1600x diyyebilirdim ama 7700k çok güçlü bir işlemci.



    https://youtu.be/blqjLXNLvsw

    https://youtu.be/vs7YMnh0PWM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bir kişi iki kişi değil ki.

    https://forum.donanimhaber.com/i7-7700k-problemlerin-islemcisi--125078939

    Şu konuda problemle uğraşan 3 kişi, çözen veya hiç karşılaşmayan toplamda 9 (10 yazmıştım düzelttim) kişi saydım ( üşenmedim saydım). Çözemeyenler de önerilen ayarları yapmamışlardı. Sonra ne oldu bilmiyorum. Bu yeterli değil mi mesela?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 21 Haziran 2017; 4:26:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Sâdede gelelim; PLL voltajını mı düşüreceksiniz vccio mu herneyse, benim okuduğum şahıs bunu sadece sıcaklık fırlamalarını çözüm için söylüyordu.
    Şayet bunu çözdünüz diyelim, 1600 çok çok daha az derdi olan bir işlemci. Kesinlikle 7700K ile denk tutulmasına karşıyım: 7700K, yüksek gecikmeli önbellekle geliyor. Bunu 5960X ile temelde aynı mimari olmasından ve 5960X'in, 1800X'ten yüksek gecikmesinin olmasından çıkarıyorum. Ryzen mimarisi için doğrudan iletişim gerekiyor. Bellekleri hızlı seçerseniz hızlıdır, yavaş seçerseniz yavaştır. Tabii, bir 1800X yerine iki 1400 olarak da kullanmanız mümkün. Bu durumda bellek gecikmesi üzerinden diğer çekirdeklerle iletişim kurmadığınızdan alacağınız performans daha fazla çıkacaktır. 16 çekirdek olmayacaktır ama yavaş belleklerin etkisinden kurtulduğunuz için yine 5960X rakibi bir işlemciniz olacak. 1600X ise 5960X olmasın, 5820K rakibi olsun. Kimse 5820K dururken 7700K almaz. Daha bu işlemciler çıkmadan 4960X için streaming sistemi tavsiyeleri veriliyordu. Lütfen şu orta sınıf masaüstü mantığından kurtulun. Her zaman hesap size uyacak değil, siz hesabı uyduracaksınız.
    7700 K mı Ryzen 1600x mi
    7700 K mı Ryzen 1600x mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 21 Haziran 2017; 4:25:46 >




  • realthing kullanıcısına yanıt
    Bu olay da cok enteresan. İlk gormeye basladigimda boyutlari hakkinda ortada daha net bir resim yoktu.



    Taa ki intel OC yapmayin aciklamasini yaptigi an...firtina koptu o an zaten. Evga kartlarin yanmasi, polaris kartlarin pci'dan fazla guc cekmesi ve 970'in 3.5gb skandallari gibi once kullanicilarin kesfediyor bir sikinti oldugunu sonra buyuk sitelerin incelemeleri ve bunla birlikte ilgili firmanin aciklamasi geliyordu. Enteresan demem bundan oturu. OC yapmayin aciklamasi hicbir aciklama getirmiyor. Teknoloji sitelerin sessizligi kafa karistirici. İntel hic aciklama yapmamis olsa, kullanici ortada olmayan bir problem goruyor diyecegim.

    Bir iki sitenin bu konuda yazdigini hatirliyor gibiyim ama yeterli bulmamistim. O yuzden hatta bookmark etmedim. Yoksa elimin altinda olurdu.

    Bence sorunun kaynagini daha kesin olarak kimse bilmiyor ya da intel biliyor aciklama yapmaktan kaciniyor.

    Benim gozumde firmaya guven acisindan bir eksi daha yazildi haneye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin bellek gecikmesinin oyun performansına etkisi nedir? Benim açımdan önemli olan bu. Oyun için işlemci istiyorum diyen için de haliyle bu.

    Şu konuda anlaşamıyoruz; Amdlerin daha iyi işlemciler olması, mimarilerinin ve tasarımlarının (ta fx serisinden başlayarak) teoride daha yüksek verimlilik vaad etmesi, pratikte işe yaramıyor. Fx serileri de teorik olarak, kağıt üstünde i7 lerle bile başedebilecek seviyedeydi aslında ama yazılım tarafını bir türlü yönlendiremediler, yeterli destek bulamadılar ve sadece profestonel olmayan render, database, index işleri için ideal olabilecek fiyat performans işlemcileri olarak kaldılar. Ryzen da şu anda -tam emin değilim ama gördüğüm kadarıyla- profesyonel kullanımda dahil inteli geride bırakmış görünüyor. Render, multitaskin, db, index, cad-cam konularında amatörden profesyonele inteli ezmiş demek abartı değil. Ama işin oyun performans bölümünde üst seviyelerde rakip değiller bana kalırsa. Ha i5 leri de bitirdiği rahatlıkla söylenebilir. O da ayrı mevzu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.