Şimdi Ara

7700 K mı Ryzen 1600x mi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
3.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Misâl, 1 ay önce paylaştığım incelemeyi anlamadan üste çıkıyorsun. Birader olacak iş değil. Git i5 2500'ünle video çekememenin fevkine var.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Haklısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Recep Baltaş da uzun binaları ziyaret ediyor, ama hiç senin gibi kendini atmak aklından geçmiyor...
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Sallıyorsundur. Günün bombası, "X264 software encode yapan ekran kartı"...
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Şu anda sallıyorum, evet. Yüzüne mi geldi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Çok sallama. Millet deli saçması görsün:
    quote:

    Ama yayın yaparken işlemci kodlaması yapmıyoruz. Gpu o kodlamayı zaten hallediyor. Ki yine söylüyorum; sadece işlemciye yaptıracaksanız da arada büyük fark yok. 7700k ile yapılan yayınlar donmuyor, kilitlenmiyor, verimsiz bir durum yok. Ryzen daha iyi görünüyor bu tür işlerde itiraz etmiyorum. Ama Oyun konusunda 7700k nın çok daha iyi olduğu gerçeğini de ben gözardı edemiyorum. Sallıyorum
  • Elinizde 2600 k ve üstünde bir işlemci varsa 7700 e falan gerek yok.cok övülen Intel 2600 k nin üstüne 5 6 senede anca yüzde 30 falan koymuş. Ben yüzde 30 fark için gidip 500 600 dolar para harcamam.kimseyede harcamasını tavsiye etmem.illada harcayacagim diyorsan çok çok iyi bir monitör veya çok iyi bir ses sistemine o parayı harca.cevre ekipmanlarını güçlendir oyun oynarken daha fazla zevk alırsın.harcadigin para bir işe yarar.arti 4 çekirdek işlemciden 5 6 sene sonra yine 4 çekirdek işlemciye geçmiş olacaksın.acikcasi 7700 k nin ben 2600k gibi 6 sene üst düzey performans verecek bir ömrü olduğuna inanmıyorum.intel en azından 7700k gücünde 6 çekirdekli işlemci çıkarırsa işlemciyi değiştirecek birşeyler. ortada var derim.



    Ryzen konusuna gelirsek AMD 8 çekirdek işlemciyi 65wattla masanın üstüne koymuş.masaustu kullanıcısı için 65 Watt olmuş 95 Watt olmuş o kadar önemli değilde adamlar benim elim dolu daha yapacak çok işimiz var diye intele mesajı vermiş.intelin elinde artık nm yı küçültüp AMD yıl ezme sansında pek yok.soylenen 7 mm ye intele önce gececegi.hos tarafında şu anki soketle o işlemcilerin kullanabilir olacağı.forumda bir kaç kişi çıkmış ya o iş olmaz diyip duruyorlar.ben forumdaki birkaç kişiye mı inanacagim AMD nin resmi açıklamasına mı inanacagim.amd ye inanmıyorsan zaten gelip foruma AMD mı Intel diye yalandan konu acmayacaksin.inanmadigin güvenmediğini firmanın hiç bir ürününü almayacaksin gidip Intel alıp kullanacaksınız.



    Ürün alırken eski kalıbına bakmayın şu anki kalıbına bakıp ürün alın.1600 6 çekirdekli olması,soket desteği ,intele göre fiyatının uygun olması ,performansının kabul edilebilir olmasıyla gayet tercih edilebilir bir işlemci.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • realthing kullanıcısına yanıt
    İyi de ben occt yaparken program kullan demedim ki. Sadece multitasking güçlerini karşılaştırmak için basit bir anlatım olsun diye yaşadığımdan bir örnek verdim. Bir de bilmediğimden soruyorum oyun oynarken canlı yayın ı nasıl ekran kartına hesaplatıyoruz? Ekran kartı oyunun kendisi ile boğuşmuyor mu? Ben burda işlemci multitasking gücünün önemli olduğunu sanıyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • proxima35 P kullanıcısına yanıt
    Üstat ekran kartına hesaplatmak için Nvidia tarafında NVENC encoder kullanıyorsun. AMD tarafında da AMD VCE encoderi seçiyorsun ancak bunu yapabilmek (OBS yazılımı kullanılıyorsa) için bir paket indirmek gerekiyor sanırım. Onu denemediğim için ayrıntılarını bilmiyorum. Gpu kodlaması yapıldığı zaman da (en azından nvidia tarafında) oldukça güzel sonuçlar alınıyor. Bazı cahillerin söylediği gibi de x264 encodeunu ekran kartına yaptırmıyoruz.
  • X264 kendiliğinden oluyor sanki. Şimdi de ekran kartının kodlamadığını yumurtladı.
    7700 K mı Ryzen 1600x mi
  • Ben 1600X i tercih ederdim. Benim işlerime daha çok çekirdek gerekiyor.

    Ama kasayı alıp sadece oyun oynayacağım ps a çevireceğim diyorsan 7700K oyunlar için en iyi işlemci denebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • proxima35 P kullanıcısına yanıt
    Bu arada üstadım, benim tahminlerimden çok iki sistemi kullanan senin önerilerin daha değerli. Şu an evde kullandığın iki sistemden biri imzandaki R7 1700 diğeri nedir?
    Düzeltme; Pardon zaten yazmışsın 6700k varmış. Sen bu iki işlemciyi de kullanan biri olarak da 1600 ü öneriyorsun. Doğru anlıyorum değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 22 Haziran 2017; 18:35:14 >
  • İster amd alın isterseniz intel. 7800x fiyatından sonra Amd tarafında fiyat güncellemesi olacaktır, bir kaç gün sabredin...
    Alınacak tek makul fiyatlı işlemci olan 1600 e dahi ufak bir indirim ihtimali var gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkansu E kullanıcısına yanıt
    Ben işlemcilerin uzun ömürlülükleriyle ilgili bir şey demedim veya performanslarıyla ilgili, ki ilk mesajımda zaten tercihim 1600 olurdu yazdım.7700kdan daha uzun ömürlü olduğunu da belirttim.

    Benim tepkim amd sanki bir daha hiç soket değiştirmeyecek, çıkan en yeni işlemcileri bile 5 sene önceki anakartlarla kullanılacakmış gibi yazılmasınaydı.Forumda gereksiz bir amd fanlığı var.Evet ben intel kullanıyorum ama mecburiyetten almıştım, zira fx serisi hiç iyi değildi.Intelin paragöz bir firma olduğunu da biliyorum, amdnin uygun fiyatlı ürünler sattığını da.Fakat amdnin uygun fiyatlı ürünler satmasının da bir sebebi var, zira fiyatları intelle eş tutarsa rekabet edemez.Kısacası kullanıcıyı çok düşündüğünden değil ürünlerini satabilmek, pazarda kalabilmek için böyle bir politika uyguluyor.
  • setek01 kullanıcısına yanıt
    1700'ün de birçok durumda alınabilirliği var. Öyle tek makul fiyatlı işlemci demek biraz haksızlık oluyor.
  • 2020-2017=3 yıl
    Kim nerde 5 yıl diyor,3 yazı ile üç yıl.
  • Herkese çok teşekkür ederim :) uzun sürelisi 3 5 yıl götürsün derken aynı soket üzerinden beni üzmeden oyunlarda sorun çıkarmadan devam etsin anlamında dedim :)) 3 5 sene sonrada yaşar isek oyun oynamaya devam edersek üst segmeye geçeriz :) şuan kararım 1600 GTX 1060 ile uyumlu olsun beni üzmesin yeter :)
  • Valla kardeş benim sistem imzada da yazıyor. 1080 Ti ile i5 6600K kullanıyorum. Dar boğaz yapıyor orası ayrı mesele ama oyunlarda da takılma kasma gibi sıkıntı yaşamıyorum. Bütün oyunları ultra ayarlarda çatır çatır çalıştırıyor. Üstelik 8GB ram kullanıyorum. Ram 16GB olsa darboğaz sorunu da azalma gösterir. Benim ilk tanıştığım PC de Intel vardı. Tabi o zamanlar Türkiye de AMD çok az kişi tarafından biliniyor ve kullanıcılar için işlemci üretmeye yeni başlamıştı ki kullanıcılara işlemciyi tanıtan marka da Intel dir. Bu süreçten sonra 2000 li yıllarda AMD atağa geçip Intel i biraz zorlamıştırda bu da gerçek. Ben o süreçte bile Intel kullanmaya devam ettim. O sıralarda yüksek performans ucuz ürün diye AMD kullanan dostlarım bir bir şikayet etmeye başlarken ben halen aynı işlemciyi kullanıyordum. Yakın zamanda da i7 7700K alacağım çünkü anakartım için alabileceğim en iyi işlemci o. Sonuç olarak günümüz şartlarında yeni bir sistem topluyor olsam yine Intel mi alırdım? Hayır, kesinlikle AMD Ryzen alırdım. Belki pişman olurdum ama en azından denemiş olurdum. Ayrıca Ryzen almış olsam 3000MHz den aşağı Ram alamayacaktım. Bunu da youtube da incelemelere bakarken duydum. Ryzen işlemcilerden tam performans almak için en az 3000MHz ram kullanılmalı filan diyor elemanlar. Yani bu durum benim pek hoşuma gitmiyor açıkçası. İşlemci üretiyorsan her yola gitmeli. İşlemci=Köle onun görevi çalışmak. Ne demek ben 3000MHz nin altında iyi çalışamam? Çalışacaksın

    Neyse konuyu dağıttım biraz ama yazımın sonuna geldiğimde bile Ryzen alırdım düşüncesinde çelişkiler yaşıyorum. Bu kadar kısa sürede bile soğudum yani. Bak bu düşüncelerin tam tersini de AMD kullanıcıları söyleyebilir. Teknoloji biraz da şans işidir. Bence AMD severler AMD kullanmaya, Intel severler Intel kullanmaya devam etsin. Kimse kimsenin tercihine ve görüşüne çamur atmasın.

    Arkadaşlar ne güzel cevaplar vermiş. İnceleme sonuçlarına ve istatistiklere bakarak önerilerde bulunmuşlar.

    Son olarak, anakart soket konusunda AMD kullanıcıları gerçekten sevindiren hamleler yapıyor. Tabi her ne kadar yeni çıkardıkları işlemciler eski anakartlarda sorun yaşatsa da. Şimdi Intel i9 u sürecek piyasaya ve kocaman bir işlemci olacak. Dolayısıyla x299 yani LGA 2066 anakart isteyecek. LGA 2011 ler LGA 1151 ler rafa kalkacak. Şu anda LGA 2066 anakartlar önsiparişle 1000TL üzeri gözüküyor. Ryzen bir kenara bırakılacak ve i9 konuşulacak. Daha sonra en iyi Ryzen işlemcisi ile i9 karşılaştırmaları yapılacak. Bazı testlerde belki AMD önde olacak. Sonra bakacak olmuyor yeni bir işlemci sürecek piyasaya ve diyecek ki i9 un kralına kafa tutuyorum hemde AM4 soketle... İşte AMD nin tercih edilme sebebi bence bu.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.