Şimdi Ara

7200 Rpm - 10000 Rpm HARD DİSK ARASINDA NE FARK VAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7200 Rpm - 10000 Rpm HARD DİSK ARASINDA NE FARK VAR?

Bu iki disk arasında belirgin ne fark var.10 000 rpm tercih edilmeli mi? Ne yapmalı. Bu konuda bilginiz varmı. PC ye ne kadar performans kazandırır.

• 7200 RPM 5400 RPM 10000RPM dediimiz olay..."RPM = Revolutions Per Minute" yane "dakikada yapılan devir" demektir...Bildiğim kadarıyla veri aktarımı daha hızlı oluo fakat daha fazla ısınıo ve galiba bu yüzden laptop'larda 5400 RPM kullanılıo...artık devir değişti zatende...ama sen yine bi uzmanın cevabını bekle...
  • yaw bilirkişi arkadaşlarım bi el atın..ben bişiler yazdım ama ne olur ne olmaz bi kontrol edinyannış yönlendirmeyelim
  • hız farkıdaha ne olsun.
  • evet arkadaşlar, çok güzel bir soru. aradaki farklar hangi boyuttadır? Mesela WD 320 GB sata 16 mb cashe disk (7200) : 240 ytl. 150 GB (10000rpm) : 587 ytl .arada bu kadar fiyat farkı verdiği perfromansa değiyor mu? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı? Bir de bu fiyat farkını buna mı yoksa işlemciye mi vermek performans açısından daha isabetli olur? Bütçemiz hepsine elvermiyorsa. yardımlar için teşekkürler
  • ses ve sıcaklık ve dolar farkı var.
    hızlı hdd istiyorsan raid yaparsın. hem yazın sivrisinek derdin de olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaiNStreaM -- 25 Mart 2006; 23:55:34 >
  • 2800 Rpm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    15000 rpm HDD nasıl?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaiNStreaM

ses ve sıcaklık ve dolar farkı var.

945 G anakarta raid.varmı?
  • anakartının tam modeli ne sitesinden bakıp emin olmak lazım
    büyük ihtimal vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaiNStreaM

ses ve sıcaklık ve dolar farkı var.

Onu anladıkta bunun sivrisinekle alakası ne onu anlamadım
    Raid yapınca diskler otomatik olarak sivrisinek kovucu modunda mı çalışıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 26 Mart 2006; 11:46:37 >

• elbette aralarinda hiz farki vardir. dakikada 10000devir atiyor. ve böylece istenilen bilgiye daha hizli ulasim imkani saglar
  • quote:

Orjinalden alıntı: KanKoKan

2800 Rpm

• normal uygulamalarda farkı hissedemezsin ancak oyunlarda ve çoklu uyguamalarda

ama rahatsız edici sesi var raid yap daha iyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

normal uygulamalarda farkı hissedemezsin ancak oyunlarda ve çoklu uyguamalarda

ama rahatsız edici sesi var raid yap daha iyi.

eski 2mb onbellekli 5400 rpm hdd den 7200 rpm 8mb bir hdd ye gecince aradaki fark daglar gibi hissettim su anda 10bin rpm ler pahali ama ucuzlayinca tabikide hic dusunmeden 10bin rpm lik bir hdd almak en mantiklisi.Aradaki farkda hissedilir fazlasiyla bence ama daha fiyatlarinin dusmesine cok var.
  • fiyat olarak pahalı
  • walla fiyatlar su an için çok pahalı taze .. sinek konması gibi o yuzden acele etmeden biraz beklemekte fayda var galiba
  • bencede beklenmeli
  • 10000 lik alcaksan bencede beklemelisin ama duyduklarıma göre 10000 rpm ler daha hızlı ve sesli diğerlerinde göre ama 7200 ile 10000 arasında çok fazla fark olmaaz gibime geliyo hız açısından ben olsam yinede 7200 lük alırdım çünkü onlar daha sessiz ve hızlı diğerlerinde göre(10 000 lik hariç)
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezaikale

evet arkadaşlar, çok güzel bir soru. aradaki farklar hangi boyuttadır? Mesela WD 320 GB sata 16 mb cashe disk (7200) : 240 ytl. 150 GB (10000rpm) : 587 ytl .arada bu kadar fiyat farkı verdiği perfromansa değiyor mu? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı? Bir de bu fiyat farkını buna mı yoksa işlemciye mi vermek performans açısından daha isabetli olur? Bütçemiz hepsine elvermiyorsa. yardımlar için teşekkürler

2 adet 120 lik sata 2 alıp raid 0 düzeneğinde çalıştırmak daha mantıklı geliyor bana
  • Fark olmaz mı... Adamlar boşuna RPM hızını artırmıyorlar. Aralarındaki farkı bariz hissedersin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.