Şimdi Ara

7200 Rpm - 10000 Rpm HARD DİSK ARASINDA NE FARK VAR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Bethesta

Fark olmaz mı... Adamlar boşuna RPM hızını artırmıyorlar. Aralarındaki farkı bariz hissedersin.

Ya tamam fark olurda o kadar değil diyorum zaten sende yazmıssın farkı biraz hissedersin diye
  • 5400 kullandıktan sonra 7200 kullanmaya başlayan bi adam ohaa diyorsa (ki ben öyle demiştim) 10000 kullanırsa ne der merak ediyorum. Hız farkı var bariz. Tabi sistemlerin buralarda yüklü olması lazım. Gürültü olayına bilgim olamdığı için birşey diyemeyeceğim
  • quote:

Orjinalden alıntı: megasid

quote:

Orjinalden alıntı: Bethesta

Fark olmaz mı... Adamlar boşuna RPM hızını artırmıyorlar. Aralarındaki farkı bariz hissedersin.

Ya tamam fark olurda o kadar değil diyorum zaten sende yazmıssın farkı biraz hissedersin diye

adam bariz hissedersin yazmış biraz değil

• quote:

Orjinalden alıntı: icaktan

5400 kullandıktan sonra 7200 kullanmaya başlayan bi adam ohaa diyorsa (ki ben öyle demiştim) 10000 kullanırsa ne der merak ediyorum. Hız farkı var bariz. Tabi sistemlerin buralarda yüklü olması lazım. Gürültü olayına bilgim olamdığı için birşey diyemeyeceğim

Ewt bariz bir fark var onu söyliim fakat 5400rpm den 7200rpm e geçişte daha iyi fark hissediliyordu çünkü;
    ozamanlar 7200rpm ve 5400rpm disklerde aynı GB/platter oranına sahip diskler kullanılıyordu. Dolayısıyla Hem erişim hızı hemde devir arttığı için Sıralı okuma hızı artıyordu. 10000rpm e gelince iş değişiyor aynı GB/platter yoğunluktaki bi diski 10Krpm döndürünce kafa okuma hızı yetmiyor (yani dar boğazı yaratan okuma yazma kafasının hızı oluyor). Bu nedenle 10Krpm e geçişte sadece erişim hızı artıyor. Sıralı okuma hızıda biraz artıyor hiç artmıyor değil ama çok büyük farkta yok. Dikkat ederseniz 10Krpm disklerin kapasiteleri 7200rpm ler kadar yukarı çıkamıyor bunun sebebi direk bahsettiğim olay. Okuma kafası teknolojileri geliştiği zaman fark daha fazla olacağı ortada. Zaten biçok disk üreticiside bu nedenle ev kullanıcı düzeyinde 10K y geçmek için bukadar acele etmiyor. Erişim hızı hernekadar ev kullanıcısı açısından çok önemli isede Server lar için çok daha fazla hatta diskin hayatını kurtarıcı derecede önemli. Birde Raptorlarda 10Krpm in getirdiği erişim hızı takviyesinin haricinde diğerlerine göre erişim hızı iyi olan bi kol kullanılıyor. Yani o diskin bu derece ii performans vermesinin sebebi birtek 10K oluşu değil. Disk tam bir canavar mı canavar ona bi lafım yok:) Yani Raptor disklerideki "Ohaa" lık bir farkı birtek 10K sağlamıyor. Daha hızlı hareket edebilen okuma kafası kolunun da katkısı var.

• rpm dönüş hızıdır ben 10000 rpm li disk kullandım 7200 rpmliklerlen farkı rahat bir şekilde hissediyosun tabi kullandığım eski bir 160 gb likdi yeni çıkan 32 cache bellekli 1 terebayt diskler 10000 rpm liklerin hızını yakaladı diyolar ama ne kadar doğrudur bilemem şu andada sanırsam artık hız konusunda 10000 ve 15000 rpm kavramları eskidi niye derseniz ssd diskler artık kullanılmaya başlandı ayrıcada iki diski birleştirerek raıd yapma imkanında var
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.