Kero olabilir ona göre izleyin baştan uyarayım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 5 Haziran 2021; 13:7:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
'7000 tl maaş veriyorum, çalışacak adam yok' diyen Fanatik dayı, işçiyi bulunca R yaptı 🤪🤣

-
-
Hahshhahah oğlum hükümeti yağlayacaksınız diye öyle her yerde coşmayın. Sağlam güldüm. Mükemmel bir “r”
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bi Afganları çalıştırıyorum diyor, bi güvenilir adam arıyorum diyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Ölüler Görür -- 5 Haziran 2021; 13:22:28 > -
Delikanlı : abi bırak 7,5u, bana 5 ver çalışacağım..
...1dk sonra...
Dayı : vallahi bulamıyorum, yemin ederim bulamıyorum..
akR
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirzant -- 5 Haziran 2021; 12:46:46 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Afganlar çalışıyor dediğine göre o paraya 4-5 kişi çalıştırıyordur,tabi bir Türk'e o parayı vermek işine gelmez
-
7000 liraya 4-5 Afgan çalıştırıyordur dayım.
Her ne kadar mülteci konusunda sitem ediyor olsak da adamlar piyasayı acayip ucuzlattı.
2017 senesinde yazlığın işleri için Gebze'den usta getirtip duvarı kırdırmak istemiştik. Adam o vakitler bir duvar kırmak için 500 TL civarında para istemişti. İç mimar olan tanıdıklar vasıtası ile Suriyeli bir mülteciye 50 TL + yemek karşılığında işi halletti. Kusura bakmasınlar ama kimse 50 liraya yapılacak işi sırf kendi insanı kazansın diye 500 TL'ye yaptırmaz.
Çalışacak adam yok konusu kısmen doğru kısmen yanlış. Evet iş arayıp bulamayan çok insan var ancak insanlara doğru düzgün bir ortam yarattığınızda da kısa sürede savsaklamak için işi asmak gibi bir duyu var insanımızın. Bilhassa hizmet sektöründe bu durum sürekli yaşanıyor. Daha iki gün önceye kadar işsizlikten yakınan adam 2 ay sonra kendini sermeye başlıyor. Bu açıdan iş beğenmemek de yok değil.
-
Afganlıları çalıştırıyor ama güvenilir adam arıyorum diyor o da ilginç
Tanıdık adam olucak güvenilir olucak
He dayı he.
O yüzden afgan çalıştırıyorsun. Kaçak olark mı çalıştırıyor acaba.
7000 lira ver. Sigortayı 7000 liradan göster bakalım.
Bizde görelim.
Siz kendiniz akıllı sanıyorsunuz değil mi.
Uyanık geçinin siz.
Sizin güttüğünüz koyun kadar bizim şeyi şey yapmışlığımız var.
quote:
Orijinalden alıntı: Stand AloneHer ne kadar mülteci konusunda sitem ediyor olsak da adamlar piyasayı acayip ucuzlattı.
2017 senesinde yazlığın işleri için Gebze'den usta getirtip duvarı kırdırmak istemiştik. Adam o vakitler bir duvar kırmak için 500 TL civarında para istemişti. İç mimar olan tanıdıklar vasıtası ile Suriyeli bir mülteciye 50 TL + yemek karşılığında işi halletti. Kusura bakmasınlar ama kimse 50 liraya yapılacak işi sırf kendi insanı kazansın diye 500 TL'ye yaptırmaz.
Çalışacak adam yok konusu kısmen doğru kısmen yanlış. Evet iş arayıp bulamayan çok insan var ancak insanlara doğru düzgün bir ortam yarattığınızda da kısa sürede savsaklamak için işi asmak gibi bir duyu var insanımızın. Bilhassa hizmet sektöründe bu durum sürekli yaşanıyor. Daha iki gün önceye kadar işsizlikten yakınan adam 2 ay sonra kendini sermeye başlıyor. Bu açıdan iş beğenmemek de yok değil.
Göçmenler fiyatların artmasını engelliyor bir ölçüde. Böylece emekli memur ve asgari ücretlilerin çoğu için iktidar hala oy verilebilecek konumunu koruyor.Fakat işsizler için asgari ücrete iş bulmak memurluk gibi görünecek gözlerine hemde 10-12 saat çalışmalarına rağmen... Genç TC vatandaslari için hayat gittikçe zorlaşıyor
Eski adamlar 5-10 sene pirim ödeyip 40 yaşında emekli olmuşlar 30-40 yildir aldığı emekli maaşıyla evler,tarlalar alıp patron olmuşlar nerdeyse şimdi de Afgan çalıştırıyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Haziran 2021; 16:2:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Stand AloneHer ne kadar mülteci konusunda sitem ediyor olsak da adamlar piyasayı acayip ucuzlattı.
Yanlışı yanlış ile savunma zihniyetini bırakmak lazım artık
Bir duvar kırdırmaya 500 tl istemenin yanlışlığını, mülteci yanlışlığı ile savunmak olmaz.
Emek piyasası neden pahallılaştı bunu sorgulamak yerine ithal ve ucuz iş gücü temini ile kısa günün karı mantığı ile sadece gelecek çöpe atılıyor.
Bu aynı şeye benziyor yerli çiftçinin her türlü giderine zam yapıp elindeki ürünü pahallı olunca dışardan mercimek buğday almak gibi...
Bunlar , emek piyasasını ucuzlattı diye bunun iyi bir şey olduğunu olduğunu zannediyorsun ama bunların 1 "faydası" oldu ise kaç tane zararı olacak 10 sene sonra, bi düşün bakalım.
Biraz cebi düşünmek kadar ülkenin geleceğini de düşünmeli.
Bunlara yüz verdikçe astarını istemeyeceklerinin garantisi var mı?
ama boşuna yazıyorum tabi. Bu coğrafyada ne kadar anlatsan da insanlar anlamıyor illa yaşayınca anlıyor. Ancak o saatten sonra da kıymeti yok
Ben illaki bir duvar kırdırmaya 500 lira ver demiyorum
Ama siz 3 kuruş paraya bunlar yapıyor buna vereyim parayı banane dedikçe,
Evime en yüksek kira kim verirse ona kiralarım Türk mü değil mi bakmam banane dedikçe, dükkanıma eleman bulamıyorum veya Türk çalıştırmak pahallı en azından bunlara 3 kuruş veririm sigorta derdi de yok dedikçe;
Kısacası, ben cebime bakarım gerisi ile ilgilenmem dedikçe
Bu adamları ister istemez kalıcı hale getiriyorsunuz.
Yapın abi yapın. Hayatınıza kimse karışamaz sonuçta. İster bunlara iş verin ister başkasına...
Ama yarın şikayet etmeyin,
Yarın onların çocukları burada doğup büyüdüklerinde, etek giyen kadınlara edep yeeeeoooov diye anırdıklarında veya şeriat isteriz dediklerinde de ses çıkarmayın ama tamam mı
Cehaletten illallah ettik diyip z kuşağı umudumuz falan da demeyin. samimi olmaz yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 5 Haziran 2021; 17:10:5 >
-
Eeee bak sen.
Yarın suriyeli birisi 250 liraya ustalık yapmaya başladı diyelim.
Nasılsa artık içimizden biri.
O zaman kimi bulacaksın.
Liberyalı göçmen mi.
çok haklı bir yazı hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ah be dayı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
çiftliklerde falan çalışan afganlar 5000 tl civarına çalışıyor bildiğim kadarı ile sigortasız tabi
kolay iş değildir hayvan bakıcılığı ama elemanın geri vitesi çok sağlam
-
Dayı aktrollük yapayım derken içinde patlamış.
Delikanlı : abi bırak 7,5u, bana 5 ver çalışacağım..
...1dk sonra... Dayı : vallahi bulamıyorum, yemin ederim bulamıyorum.. |
Bi Afganları çalıştırıyorum diyor, bi güvenilir adam arıyorum diyor |
Hahshhahah oğlum hükümeti yağlayacaksınız diye öyle her yerde coşmayın. Sağlam güldüm. Mükemmel bir “r”
|
7000 liraya 4-5 Afgan çalıştırıyordur dayım.
|
Fark ettiniz mi bilmiyorum da dört bir yanımız böyle karaktersizlerle doldu. Mesele siyaseti çoktan aşmış. Edit: Videoyu izlemedim. Böyle tiplere tahammülüm kalmadı. |
Afganlar çalışıyor dediğine göre o paraya 4-5 kişi çalıştırıyordur,tabi bir Türk'e o parayı vermek işine gelmez |
Dayı aktrollük yapayım derken içinde patlamış. |
Bunlar seçimi kaybedince çok eğlenicez
![]() |
Benzer içerikler
- hangi kanal hangi parti yandaşı
- discord açılmıyor
- sezen aksu pkk
- iş kurmak istiyorum
- kul hakkı ile ilgili ayetler
- 112. kanal
- drone uçurmak yasak mı
- istanbul zemin haritası
- gökbey helikopter
- iphone fiyatları zam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X