Şimdi Ara

'7000 tl maaş veriyorum, çalışacak adam yok' diyen Fanatik dayı, işçiyi bulunca R yaptı 🤪🤣 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
5
Favori
19.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
269 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güvenilir biri olacak diyor yanında afgan çalıştırıyor  

Az kaldı yok olup gideceksiniz.

• Telefon numarasını verseydi eminim Turkcell telefon servisleri kitlenirdi. 🤣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Ölüler Görür

Bi Afganları çalıştırıyorum diyor, bi güvenilir adam arıyorum diyor  

Valla ben izlerken utandim hocam ya  

• yazık ya tipe bak

• Hep derim malum kesimde ar namus seref haysiyet karakter yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teramycin -- 6 Haziran 2021; 18:13:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yalan söylemek içlerine işlemiş.

• Adam nasıl tanıyacağım nasıl güveneceğim diyor.
    Doğru her işveren her şirket 5 yıllık tanıdıklarını alıyor zaten işe ,önce tanışıyorlar sonra yıllar geçiyor öyle alıyorlar işe

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya dayı 7000 lirayı kime veriyorsun yeme bizi... 7000liraya sen en az 5 tane adam çalıştırırsın zaten söylüyorsun afganlar var  

sigortaları da yok bi okadar da kar elde ediyorsun.

Adam bulamıyoruz dediği de , tahminimce afgan da olsa gerizekalı değiller sonuçta ülkenin şartlarını öğreniyorlar, arkadaşlarıyla iletişime geçiyor çogu ve zamanla anlıyorlar aslında bedavaya çalıştıklarını. paramı yükselt deyince , iş veren ya bu paraya çalış ya da kapı orada diyor. çünki ülkede okadar kaçak insan var ki birini kov yenisi gelir. sonra da kovdukları için adam bulamıyoruz diyorlar.

oysa denetleme olsa, kaçakta olsa bu insanların sigorta veya vergi sorumlulukları iş verene yüklense kimse kaçak çalıştırmaz.

Bu olayın benzerleri benımde başıma geldi işe giriyorsun sigortanı yapmıyor adam. biri 4 ay sonra yaparım dedi. zaten verdiği para para değil. asgari ücret bile değildi.

çıkınca da niye çıkıyorsun.. öyle açlar ki sırf ssk ödememek için emekli olan adamları dükkana koyuyorlardı. reziller. ama kendi zevklerine gelince bitanesi her sabah taze sıkılmış portakal suyuyla kahvaltı yapardı, bir diğeri altında tiguan vardı kıbrısa tatile gider ama sana gelince ssk yok ! ulan yatacak yeriniz yok hiçbirinizin. bunlarada hakkımı helal etmiyorum !

Allahtan o günler geride kaldı. Devlete o konuda hakkını vermek lazım. şikayet ediyorsun. anında çözüme kavuşuyor herşey.

• Seni tanımıyorum diyor sanki afganlar köylüsü:)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kendim dahil, kimseyi çalıştırmıyorum. En temizi. İşsizlik maaşı alıyorum falan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o amcanın ağzına söylediği yalanların üstüne ağzına smaç basayım

• yakında suriler afrikalılar afganlar ıraklılar iranlılar senin torunlara iş verirler zaten rahat ol türkiyenin %30 na çöktüler bu hızla giderlerse bir 10 seneye mülteci muamelesi yaparlar bizede :)

• fırıldaklık loading...

-yükleme tamamlandı..

-sen türke benzemiyon..

+al kimliğim.türküm..

-yigenim türkler pek çalışmıyor..

+mahallede işsiz afgan fars kürt uygur var..

-onlar hırsız yigenim..bize helal süt içmişi lazım..

+h.s.... 

• Tanıdığım tüm akpliler yalancı ve kaypak hiç şaşırtmadı

• aykut291 A kullanıcısına yanıt

özel sektördeki patronlar hangisi üniversite mezunu %40'ı lise mezunu bile değil..

hani bir deyim var.. yıllarca okuyorsun, kendini geliştiriyorsun sonra bunların hiç birini yapmamış birini daha çok zengin edebilmek için c.tesi işe gidiyor çalıyorsun  

ilk profesyonel iş yerimin sahipleri; fransaya gidip gelmiş oradaki kazandıkları ile fabrika açmışlardı.. bırak liseyi adamlar doğru düzgün yazıp okuyamıyordu..

ikinci iş yerim; geçmişinde illegal işler yaparak köşeyi dönmüş bir grup şirketi idi.. büyük patron lise mezunu bile değildi Allah'tan küçük patronlar lise mezunu idi az da olsa derdini anlatabiliyordun..

Şu anki patronum da lise mezunu, bir firmanın güneydoğu bayiliğini almışız, tutturuşuna göre %25-100 karla ticaret yapıyoruz..

yani patronların neredeyse hepsi sizi köle olarak işçi olarak görüyor... kimisi mesainizden çalar, kimisi resmi tatilinizden, kimisi sigortanızdan, kimisi maaşınızdan.. ülkedeki ekonomik şartlar kötüleştikçe, istihdam düştükçe durum daha da kötüleşiyor.

Bu ülkede okuyup pişman olacağım aklıma gelmezdi.. Smmm belgesini alabilmek için 4.5 yıl üni.. 3 yıl staj yaptım staj başlatma ve staj bitirme sınavlarını verdim.. geçen yıl SMMM'olmaya hak kazandım.. 1 yıldır belge odada beni bekliyor 7.500TL istiyorlar..

liseden sonra okumasaydım şuanki durumumdan daha iyi olacağım kesindi. !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 7 Haziran 2021; 10:10:26 >

• Siz dayının yerinde olsanız ne yapardınız acaba?

işi bilmeyen vasıfsız 1 adama 7000 tl verip 60 bin hayvanı emanet mi ederdiniz? yoksa işi bilen 4-5 Afganlımı çalıştırırdınız?

popüler yanıt ya, herkes dayıya atarlanmış.

Korkarım bu zihniyetle muhalaefet yapılmaya devam edilirse iktidar hiç değişmeyecek.

• lars001 L kullanıcısına yanıt
    hocam dalga mı geçiyorsunuz?Valla güldüm çünkü.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.