Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (382. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ycan_yontem , ycan_yontem Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.946
Cevap
71
Favori
552.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
44. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anlayamadım 9 yaşında kim evlendi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

Anladım, sen RESMİ TATİL ne demek bilmiyorsun.

Bak kardeşim resmi tatil; devlet tarafından ilan edilen tatil günleridir. Sen normal birgün işyerinden izin alırsın bu resmi tatil olmaz mesela, anladın?

"Tatili insanlar yapıyor ve geneli müslüman" cevabının konuyla uzaktan yakından alakası yok.

O insanlar "laik olan devlet dini bayramları RESMİ TATİL yaptığı için" tatil yapıyor anlatabildim mi?

Yani devlet laik, ama laik devletin ilan ettiği tatilin sebebi; dini.

Bu laikliğe aykırı uygulamyı ister avrupa yapsın ister amerika farketmez, bir devlet laik ise dini bayramları devlete sokamaz.

Zaten dünyadaki laik devlet sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 1 Kasım 2023; 13:54:50 >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    Dini inanmayan biriyle tartismam hicbirzaman. Senin ustun koru şunu normal gorur bunu boyle yapmistir dedigin seyler burda bir cumlede ustunden gecilecek seyler degildir. Israil M. Ö. Binlerce yil kadar once cikan kitaba gore yonetiliyor. Tevrat okudunmu hiç bilmiyorum ama ben okudum. Bana gore icinde cok garip seyler var. Babasina tecavuz eden evlat, yada babasiyla birlikte olup ondan cocuk doguran kizlar. Tanriyla gures tutup yenmek vs.
    Bunlar hicbir zaman konusulmaz nedense, hatta Israil Bayragiyla burda yazanlarda bundan hic soz etmez. Ama is islama gelince bulbul kesilirler. Islamdaki kafirleri öldurun gibi ayetleri nerde ne zaman neye gire indigine bakmaksizin islami katil ilan edenlerin dinlerine baktigimizda cok daha kotu ayetlerle karsilasiriz. Tevrat dusmaninin kadinini, cocugunu, 7 den 70 e neyi varsa öldür der hatta hayvanlarini bile. Öldurmezsen eger senin hayatta biraktigin baska bir kardesinin canina zarar verirse bundan sen suclusun der.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Tevrat iyidirmi dedik?

Tartış yada tartışma. Kuranamı inanacam yazanlar hakkında sanamı inanacam, yoksa bahsettiğin sebebi sonucu kafasından uyduran orada öyle demek istemiyor diyenlere mi itimat edecem.

Kuran apaçık inmiş bir kitaptır. Anlamak için alim olmaya gerek yok.

Turan dursun gibi olduk zaten bizde. Anlamak için kafa patlattığımızdan bu hale geldik. Keşke anlamasaydım. Eskiden daha mutluydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 1 Kasım 2023; 14:0:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    Laikligin tamiminda resmi tatiller dinide olsa laiklige aykiri degildir. Cumartesi ve Pazar gunleri haftasonudur ona bakarsan. Pazar gunleri calisilmaz Turkiyede, neden Cuma degilde Pazar?

Dini bayramlarda RESMİ TATİL ilan edilmesi laikliğe neden aykırı değildir anlatır mısın?

Laikliğin tanımı üzerinden cevaplaman gerekiyor açıklar mısın, laiklik nedir??

O tüm laik ülklerde varki çoğunluk nüfus hangisiyle batıda tatil olur paskalya noel filan onlardada tatil.

Laiklik dine saygıdır ki zaten abd deki yakınlarım kurban ramazan bayramında izin alıyor 2-3 gün dini bayramımız diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Kasım 2023; 14:7:20 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Yahu tüm laik ülkelerde dini bayramlar RESMİ TATİL oluyor ise, o zaman demek ki bu laiklik din kuralları ile birlikte yürüyebilir demek oluyor.

Turan Dursunu ve kafasini karistiran seyleri bende okudum. Turan Dursun neyin icine dustugunun farkinda bile olmadi. Aydinlandi diye okudugu kitaplarin su yolu zaten o duruma dusmesi icindi. Simdiki gibi sorularina cevap verecek kurulan sistemi ve tuzagi aciklayabilecek ifsa edecek kaynaklar yoktu o donem. Turan Dursunda sonucta bir insandir onun yasadiklarini bugun bircok genc insan yasiyor. Hatta Universitede bunlarla karsilasiyorlar zaten. Su yolu nasil yapilmis nereye akiyor bunu gorunce zaten neyin ne oldugu anlasiliyor.

Sistem once insanin inancini elinden almaya bakiyorki, kendi koydugu kurallarla kolayca yon verebildigi bireysel ve bencil bir kölesi olsun. Neye inanirsan inan, inancin saglam olmali ilk once kendine inan. Yoksa ruzgar seni her yone savurur.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Birincisi ben arapları savunmadım bazı mehhteşem zekalılar hemen zıplamış bunlar bunlar demeye. Fikrimi sordunuz mu? Yok. Hazımsız saygı yoksunu konuşmasını bilmeyenler. Koy Atatürk resmini profile ben vatancıyım. He ondan. Savaş olsa cepheyi ilk terkedecek cemaat. Korkudan zalimin yanındaki cemaat. Vay halinize.

Her neyse size dönelim.

Bir Müslüman olarak arap milletini sevmem. Karşılıklı konuşunca saçmalayan Türkler şirk babası gibi takılan garip millet. Suriye'de arapça eğitimi alan (2012 öncesi) arkadaşım neler neler anlatmıştı haketmişler dedim çoğu zaman.

İkincisi üç beş şeref yoksunun yaptığı şerefsizliği tüm millete yıkmak cahilliktir.

Üçüncüsü toprak sattılar sırtımızdan vurdular oyununu anlamayan ya süzme geri zekalıdır ya da bu oyuna ortak olan su katılmamış bir vatan hainidir. Arap dünyası ile Türk dünyasının birbirine düşmesi adamların istediği tek şey. Çünkü Ortadoğu cennet. Petrol için adam tee kalkıp oradan buraya mı geliyor sanıyorsunuz? Ya bu kadar mı konudan uzaksınız?

Ortadoğu'ya hükmeden dünyaya hükmeder. Bu milyonlarca yıl böyleydi böyle olacak.

İsrail yarın kapıya gelip seni öldürünce annene kız kardeşine tecavüz edince onların bizim topraklarımızda gözü yok diyebilecek misin? Hiç mi yurtdışına çıkmadınız. Hiç mi okumadınız. Hiç mi farklı milletten biriyle karşılıklı konuşmadınız. Allah'ım kahroluyorum bu nasıl bakış açısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 1 Kasım 2023; 14:12:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "Dini bayramlar inançlı kişilerin bayramı" diye RESMİ TATİL yapan laik devlet, "cuma gününü de inançlı kişilerin tatili" diyerek cuma gününü tatil yapsın neresi yanlış bunun? Son derece laik bir uygulama.

Cuma da tatil olsun o zaman, laik devlet cuma gününü tatil yapsın, cuma-c.tesi tatil olsun

Turan dursun dediğin adam Kureyş lehçesini bilen tek adamdı yahu ülkede. En iyi anlayandı. Anlayabilenlerin zaten inançsız olduklarını söylüyordu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Anlattim zaten. Laiklik Hiristiyanligin icjnden cikmistir. Tek amaci koyacagi yasalari yaparlen dini esaslari bunun disinda tutmak. Insanlara esit ve din ayrimi yapmaksizin idare edip yonetmektir. Kiliseler ve Papazlar laiktir, insanlar degil!

Bir ulkenin %60 i bir dine mensup ise ve o insanlar o gun bayram yapiyorlarsa devlet laikte olsa o gunu resmi bayram ilan eder. Kuzey Korede bile Budanin dogum gunu resmi tatildir. Koreden ala laik ulkemi var?

O zaman laiklik, dini kurallara ve icraatlara ters bir durum değil.

O zaman cuma günü de tatil olsun.

Kureys kehcesi biksede bir insandi. Onu okudugu kaynaklar kafasini karistirdi. Ayni lehce yi bilipte yillarca inandi mensup oldugu dine. Yasayan kureysliler var Araplar var, onlar neden hala dindarlar?

Baskasinin inanci inanmayisi beni baglamaz. Kuran apaciktir diye kendin yazdin ustte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Kasım 2023; 14:19:43 >
    Dini kurallari esas almaz. Bu sebeple cuma gununu tatil yapmaz. Bende bunu aciklamaya calisiyorum. Tum dunya genelinde Cumartesi Pazarsa haftasonu onu esas alir. Ama hiristiyanlar icin Cumartesi Pazar zaten dinlerine goredir. Yani bizimki onlardan daha kati bir laiklik olmus oluyor.

Teknik hatalar varsa gereken yapilacaktir ama once su Hamas ve turevleri kokten kazinsin sonra ... Burada onemli olan Hamas bitecektir gerisi tali konulardir...

• Outlaw-E kullanıcısına yanıt

Imam Hatip Liselerin Ateizm e hizmet edecegine cok sasirdim... Aslinda boyle olaagi belliydi ama ciddi oradan artan Ateizm ve Deizm ile beni de sasirtti. Benzer bir durum Iran seriat ulkesi ve orada da Ateizm ciddi oranda artmistir firsatini bulan yurtdisina Kanada en basta olmak uzere baska ulkelere veya Turkiye ye yerlesiyorlar ...

Islamiyet in seriati SAKINCALIDIR ...

Dini bayramlarda tatil yapmak da dini kural değil, ama laik devlet tatil ilan ediyor.

Cuma günü tatili de dini kural değil, pek tabiki cuma günü de tatil ilan edilir kimse de birşey diyemez.

• 
Sayfa: önceki 380381382383384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.