< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (381. sayfa)

-
-
Anayasada laik ülke yazıyor ama dini bayramlarda RESMİ TATİL oluyor :)
Laiklik keyfiyete göre rafa konup indirilebilen birşey demek ki, o zaman "bu ülke laiğğ kardeşşm" denmeyecek bi zahmet rica ederim tşşkürler:)
-
Hayır senin İslam ile derdin var hiç bir Yahudiye hristiyan yada başka dine mesnup olsun olmasın dil uzattığını girmedim cocuklara tecavüz eden papaz haberinde olmazsın kliseler yıllık bir kaç milyon dolar taciz davaları için para ödüyor haberinde olmazsın ama nerde islam var orada sen varsın .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Laiklik bize Batidan gectigi icin hala daha anlayamadik. Batida Kiliselerin Krallar ve yonetim uzerinde buyuk etkisi vardi. Ronesans ile birlikte Avrupa kiliselerin yonetime karismasina son vermeye basladi. Bati Laik olan Kiliselerdir. Yonetime karisamazlar. Camiler Kiliseler gibi bir guce sahip olmadilar. Bizde Padisah ayni zamanda Halife idi. Bu sebeple bu bizde kafa karisikligi yaoar.
Laik olan bizde Devlettir, insanlar degil. Resmi tatil gunlerinin dini bayramlar olmasinin Laiklige bir zarari yok. Fransadada dini bayramlar resmi tatildir, halk laik degildir Devlet laiktir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İsraile daha kaç kez terör devletidir demem gerekiyor?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İzin olması benim açımdan hiç problem değilquote:
Orijinalden alıntı: NovagateAnayasada laik ülke yazıyor ama dini bayramlarda RESMİ TATİL oluyor :)
Laiklik keyfiyete göre rafa konup indirilebilen birşey demek ki, o zaman "bu ülke laiğğ kardeşşm" denmeyecek bi zahmet rica ederim tşşkürler:)
inançlılarda bayramını kutlayabilir.
Sonuç olarak bu ülke laik. Gördüğün gibi iran gibi giyim kuşam kuralı yok, Türkiye Cumhuriyeti ülke ismi, anasaya, hukuk ile yönetiliyoruz. diğer bir örnek iran gibi alkol, zina da yasak değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 1 Kasım 2023; 13:28:28 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hilafetin kaldirimasi ile o bitti ...
Ingilizlere hizmet eden yasanan Islamiyet ve onun etkileri ( her turden zulumler cehaletler vs ... ) Turkiye dahil tum dunyada bitmelidir ...
Teror biterse yani suni sonradan uydurma Filistin kavrami bilindigi uzere Ingilizlerin nifak tohumlaridir bu sistem . Ingilizlerin duzeni yuzunden Israil cekiyor!
Gunumuzde de buna Ruslar Iran Cin hatta eskiden de olsa birkac Arap ulkesi vardir ki onlar da aklin yolunu hakikate ermekteler bir kac istinda ulke disinda ...
TSK Islami emeller veya Siyasal Islam ustundedir... TSK bunyesindeki vatandaslari ister Musevi ister Isevi iste etnik Ermeni ve veya Ermeni Musluman veya Ermeni Hristiyan hatta Hristiyan Arap kokenli Turk Vatandaslarini korumakla mukelleftir. Yani TSK salt bir dinin hizmetinde degildir....
Yeri gelmisken : Diyanet asli gorevi tum dinlere esit mesafede destek vermesi gerekirken nedense Islamiyet te hatta Sunni Islamiyet e hizmet etmektedir... Alevilik filan daha girmiyorum bile ...
-
Laikliğin en kısa tanımı; din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması değil mi?
Din ile ilgili uygulamaların devlette uygulanmaması değil mi?
Devlet laik halk laik değilse, dini bayramları devlet nasıl RESMİ TATİL yapabiliyor?
Devletin memuru dini bayramlarda çalışıyor mu? Hayır.
Eee o zaman din ile alakalı tatilleri nasıl RESMİ TATİL yapabiliyorsun?
Bu nasıl normal olabilir?
Bu laikliğe aykırı.
Memur öğle tatili saatlerini cuma namazına göre ayarlayınca cırlyorular "laiğlik elden gidiyyrr" diye, ama iş dini bayramlarda resmi tatilee gelince çıtları çıkmıyor.
-
Son din olduguna inaniyorlar ya onun getirdigi bir usten gorme kibirdir aslinda. Malesef boyledir.
Bu aymazlik onlarda ahlak dahil bircok alanda cagin gerisinde birakmistir .
Ahlak filan malesef ozunden idrak edilemiyor :/ ... Yazik kollektif bilinc olarak baskalarina olan seyler de ....
-
Ruhi çenet gibi youtuberlerin iranda hayat nasıldır neler suçtur neler yasaktır başınıza neler gelebilir tarzında videolar çekmesi lazım. Kabullenmeyecek bir nesil yetiştirmemiz lazım.
İyi bişey olsaydı dinciler youtube yi böyle videolarla doldururdu zaten hemi
Kendileri bile utanıyor aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 1 Kasım 2023; 13:35:54 >
Laiklerin işlerine nasl geliyorsa öyle.
Laik ülkede dini bayramlar RESMİ TATİL oluyorsa o ülke laik değildir.
Bu kadar laik meraklılarsa dini bayramlarda RESMİ TATİL istemeyecekler bu kadar basit.
-
Devlet vatandasina karsi laik olmak durumundadir. Bunuda koydugu yasalarla yapar. Ceza hukuku dini kurallara goremi degilmi? Ona bir bakmak gerekir. Vatandasini din ayirtetmeksizin hepsine esit mesafede olmasi gerekir.
Ornek Islam dininde zina yasaktir ve cezasi vardir. Ceza hukukuna baktigimizda ise cezasi yoktur. Kisiler evli dahi olsa bir yaptirimi yoktur.
Resmi tatil gunlerinden laiklik ölçülmez. Sana Fransa ornegi verdim. Yasa ve Anayasaya bakman gerekir.
Hocam siz insanları inandığınız şeye ( fikir olarak ) dayatarak, zorla kabullendirmeye çalışıyorsunuz. Ben ise bu zihniyeti reddediyorum. Doğal olarak buluşabileceğimiz ortak nokta bulunmuyor. Anayasa ile aynı fikir de değilseniz buyrun gidin itiraz edin. Ne yapmamızı istiyorsunuz çözemedim?quote:
Orijinalden alıntı: NovagateLaiklerin işlerine nasl geliyorsa öyle.
Laik ülkede dini bayramlar RESMİ TATİL oluyorsa o ülke laik değildir.
Bu kadar laik meraklılarsa dini bayramlarda RESMİ TATİL istemeyecekler bu kadar basit.
İyi günler.
Tamam ceza hukukunu dinden almıyoruz, ceza hukuku laik evet.
Ceza hukukunu dinden almıyorsun kendin yazıyorsun, peki dindeki bayramları neden dinden alıp laik devlete nasıl koyuyorsun?
Laik devlet işleyişini dinden alınmıyordu hani?
Dini tatilleri neden dinden alıp RESMİ TATİL yapıyorsun onu soruyorum ben.
-
Sizdeki bu muslumanliga sovupte onlarin birbirini kollamasini elestirmenizi yaparken korumak istediginiz en eski dinlerin en karanlik yonlerini hic gundeme getirmemenizi anlayamiyorum. Islam kendinden once gelen iki dinden cok daha mantikli ve moderndir.
Tevrat zaten bir irkin tarih kitabina donmus. Netanyahu Amalekten soz eden
ayetlerle Katliam yapiyor, kitabina uydurarak. Aynini Musluman ulke Lideri yapsa yobazligi hurafeligi kalmazdi, demedik laf birakmazdiniz. Sira en cagdisi dine gelince susuyorsunuz. Tanriyla gures tutup onu yendiklerine inanan bir milletmi daha mantikli oluyor?
Sıkışınca söylemedğim şeyleri söylemiş gibi yapıp kaçıyorlar:)
Kardeşim kimseye birşey dayatmıyorum, neye inanırsan inan, istersen peynire tap.
Ben diyorum ki; laik ülke nasıl dini bayramları RESMİ TATİL yapıyor diyorum.
Demek ki bu ülkede laiklik tam anlamıyla uygulanmıyor diyorum, anladın?
İşlerine gelince laikliğ elden gidiyor derler, işlerine gelince dini bayramlarda bayramı köküne sapına saatine dakikasınakadar kullanıp bodrumdan fethiyeden çıkmazlar, o tatil günleri laiklik elden gitmez :)
-
Modern falan değildir. 600 lü yılların kültürüdür. 9 yaşında evliliği normal görür. Cariyeliği normal görür. Daha ince detaylarına girersek forumdan banlanabilirim.
O yıllara göre evet moderndir. Ama şu an değil. Modernist dediklerimiz ayetleri değiştirme yoluna giderek güncelleme çabasına girmişlerdir. İnsanlarında iyi adleddikleri bir şey hakkında yalanda olsa iyi bir şeyi yakıştırmaya yatkın olmalarından kabul görmeye başlamıştır bu yalanlar. Ama maalesef orijinal metinler pek çok yabancı kaynakta kayıt altına alınmıştır. Araştırmak isteyen araştırır gerçeği öğrenir.
Tatili insanlar yapiyor ve geneli musluman. Tatil yapmaz ise bircok insan izin alacak veya ise gelmeyecek. Devletin otoritesi yok yere sarsilacak. En laik Avrupa ulkesindede dini gunler resmi tatildir. Ornegin bugun hiristiyanlarin dini bir bayramidir. Avrupada ve bircok hiristiyan ulkesinde bugun resmi tatildir.
9 yaşında kim evlendi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha yeni kocasına 30 babasına 20 yıl kitlediler ya duymadınmı. Onlara sor kimi örnek aldıklarını.
Gelecek cevabı dur tahmin edeyim. Gerçek İslam bu değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 1 Kasım 2023; 13:51:54 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X