Şimdi Ara

7 Adımda Starbucks (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
3.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

quote:

Orijinalden alıntı: atatersbinenkovboy

Amerikada 1 dolar civarında olan kahveye 7-8 lira veriyoruz ama dar gelirliğin alemi yok

amerika'da 1 dolar falan değil. yaklaşık fiyatları burayla aynı. ayrıca ben de eskiden nefret ederdim ama şu anda en sevdiğim yer diyebilirim. hangi şehirde hangi semtte olursam olayım yapacak bir şey bulamıyorsak starbucks'a gideriz. birincisi kahvesi, kahve sevmiyorsanız kahve adı altında satılıp da kahveyle alakası olmayan ürünleri güzel. ikincisi kimse gelip de kahve alır mıydınız gibi içten içe kahvenizi bitirin de gidin demiyor. üçüncüsü dışarda oturmak istiyorsanız veya sigara içiyorsanız kışın starbucksların önünde oturabilirsiniz, çoğu starbucks'ta ısıtıcı var ve açık havada kış olduğunu hissetmiyorsunuz. dördüncüsü bangır bangır müzik yok. hatta müzik yok sayılır. çoğu cafe ve barda müzikten insanlar birbiriyle konuşamaz haldeler.

Ben buraya laf olsun diye yazmam. Biryere gittik gördükki yazdık. Yoksa sadece fikrimi yazardım.

• quote:

quote:

quote:

Amerikada 1 dolar civarında olan kahveye 7-8 lira veriyoruz ama dar gelirliğin alemi yok

amerika'da 1 dolar falan değil. yaklaşık fiyatları burayla aynı. ayrıca ben de eskiden nefret ederdim ama şu anda en sevdiğim yer diyebilirim. hangi şehirde hangi semtte olursam olayım yapacak bir şey bulamıyorsak starbucks'a gideriz. birincisi kahvesi, kahve sevmiyorsanız kahve adı altında satılıp da kahveyle alakası olmayan ürünleri güzel. ikincisi kimse gelip de kahve alır mıydınız gibi içten içe kahvenizi bitirin de gidin demiyor. üçüncüsü dışarda oturmak istiyorsanız veya sigara içiyorsanız kışın starbucksların önünde oturabilirsiniz, çoğu starbucks'ta ısıtıcı var ve açık havada kış olduğunu hissetmiyorsunuz. dördüncüsü bangır bangır müzik yok. hatta müzik yok sayılır. çoğu cafe ve barda müzikten insanlar birbiriyle konuşamaz haldeler.

Ben buraya laf olsun diye yazmam. Biryere gittik gördükki yazdık. Yoksa sadece fikrimi yazardım.

ben de laf olsun diye yazmadım. seattle'dan arkadaş daha yeni geldi ve o söyledi fiyatların aşağı yukarı aynı olduğunu. ben de internetten baktım şimdi. tall mocha 3.40 dolar amerikada mesela. bu da 6,35 tl yapıyor. türkiye'de mocha kaç bilmiyorum ama taş çatlasa 7'dir diyeceğim. tall ki en küçük bardak... oynasa oynasa 1 dolar oynar amerika fiyatlarıyla türkiye'deki fiyatlar arasında. yani 1 dolarlık kahve burda 5 dolar olayı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Basarir11

quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

Al iste bir hayalperest daha...ARKADASIM YOK OYLE BIRSEY...gidiyosun kahveni aliyorsun 3-5 liraya da var merak etme...kimse kimseye cahil gozuyle bakmiyor ama yaptigin yorumlar da harbiden cahilce...git istersen sadece su ic kimse sana karismaz kimse de seni asagilamaz...bu kadar ezik ve kompleksli olmayin...gitmemek eziklik degil, gitmek de ayricalik degil rahat olun biraz, bu kafayla cok gidemezsiniz...

Sen böyle düşünüyorsun. Açıp ek$i sözlük yorumlarını okursan binlerce insanın bu düşüncede olduğunu görürsün.
    Ezik ve kompleksli olduğumu nereden çıkardın? Anavatanında ihtiyacım olunca kullandım birçok kez Starbucks'ı ama burada gitmem. Neden? Çünkü Türkiye'de Starbucks'ın bir anlamı yok. Diğer mesajda bahsettiğim şeyler geçerli.

Ya banane milletin yorumundan hepsi yanlis diyorum o zaman...Lafa bak burdaki starbucksin anlami yok diyor ya...kahve yerine camur mu veriyorlar ne anlami yok git kahveni ic sonra bas git amma abarttiniz ya sinir ettiniz adami...

Starbucks ın sahibi galiba

Eger yazilari dikkatli okursan ben starbucksi degil, hicbirsey bilmeden atip tutan insanlari elestiriyorum...millet artik birseyleri savunmaya oyle merakli, muhalefet olmak icin yer ariyorki, sacmalamaya basladiklarinin da farkinda degiller...anavatanimda ihtiyacim olunca kullandim ama turkiyede starbucksin bir anlami yok...simdi boyle bir cumle kahve, icecek falan satan bir yer icin mi kullanilir...okuyan da toplu tasima hatti sanar...

• Eğer buluşulacaksa giderim ama boş zamanımda aramam.
    Gereksiz sırf adı olan bi yer.
  • Bu konu uçar beyler
  • Kahve ayrı bir kültürdür ama evde keyifle içmeyi tercih ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlardaki bu takıntıyı, kompleksi anlayamıyorum ya. Niye nesnel birşeyi öznelleştiriyorsunuz? Neden alt tarafı kahve içilmek için gidilebilecek bir mekanı yılan hikayesine çeviriyorsunuz. Putperestlikten beri şu nesne, obje v.b şeyleri yüceltme olayından bir kurtulamadı insanlık. Yok Iphone, yok Starbucks, yok bilmem ne. Bırakın artık aşın bunları önünüzde kocaman bir hayat var. Yaşamınıza bakın böyle küçük şeyleri takmayın kafanıza.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ben de laf olsun diye yazmadım. seattle'dan arkadaş daha yeni geldi ve o söyledi fiyatların aşağı yukarı aynı olduğunu. ben de internetten baktım şimdi. tall mocha 3.40 dolar amerikada mesela. bu da 6,35 tl yapıyor. türkiye'de mocha kaç bilmiyorum ama taş çatlasa 7'dir diyeceğim. tall ki en küçük bardak... oynasa oynasa 1 dolar oynar amerika fiyatlarıyla türkiye'deki fiyatlar arasında. yani 1 dolarlık kahve burda 5 dolar olayı yok.

Aynen 1 dolara belki normal standart kahvenin en kucuk boyunu alirsin...Millet kulaktan dolma bilgilerle artislik yapma heyecani icinde...Amerikada biraz daha ucuzdur dogal olarak ama 2-3 kati da degil...arkadas yazmis zaten fiyatlari...demek ki 1 dolarci arkadas laf olsun diye yazmis, bi yere gidip de gormemis...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LasciateSperanza -- 16 Aralık 2011; 16:58:37 >

• Bir kahveye 8 tl verecek kadar zengin, aptal ve kapitalist değilim maalesef.
  • En gzuelini bogazicinde Starbucks i isgal edip lahmancun cig kofte partisi yapan cocuklar yapiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leo -- 16 Aralık 2011; 17:01:42 >

• Edit: Konudaki yorumları okuyunca direk aklıma bu geldi

Yıllardır giderim ama hiç dışarıdakileri küçümseyerek bakmadım. Fiyatları da öyle ahım şahım pahalı değil normal bi cafe de 3 saat oturduğunuzda en az 3 kere servis yaparlar starbucks'ta sabahtan akşama kadar otur (birşey içmene de gerek yok) kimse gelipte ne yapıyorsun bilader demez..

Müzikleri bana pek hitab etmese de kışın sıcak yazın buzlu white mocha ve vanilya frapenin tadı hoşuma gidiyor diye eskisi kadar sık olmasada uğruyorum zaman zaman Bu akşam da gidebilirim canım çekti şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tHaLha -- 16 Aralık 2011; 18:18:22 >

• Cebinde parası olmamasından dolayı aç yatmış olan arkadaşım var siz bir kahve 8 lira diyorsunuz. Gelin o arkadaşıma 8 liraya kahve içicez diyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

Cebinde parası olmamasından dolayı aç yatmış olan arkadaşım var siz bir kahve 8 lira diyorsunuz. Gelin o arkadaşıma 8 liraya kahve içicez diyin.

Ya kardesim napalim yani allah allah imzana da kapitalist karsiti seyler yazmissin da anlat bakalim senin arkadasin neyin nesidir de parasi yok ac yatiyor yani? Onyargili olmak istemem ama ailesel birsey degilse muhtemelen serserinin tekidir, ailesindense de anasinin babasinin sucu neyse yani dedigim gibi ne artik soyle fakir edebiyati yapmayin...sanki fakirlik allahin kaderi gibi herkes aglaniyor...0 dan baslayip milyonlar yapan kac insan var simdi onu mu tartisiyim...arkadasin icin soylemiyorum durumunu bilmedigim icin ama bir ton kafasi calismayan 2 kelimeyi yan yana koyamayan adam fakiriz diye agliyor...starbucksa da gitmeyiversinler o zaman da ona buna b.k atmaya bayiliyor herkes...

• quote:

quote:

Cebinde parası olmamasından dolayı aç yatmış olan arkadaşım var siz bir kahve 8 lira diyorsunuz. Gelin o arkadaşıma 8 liraya kahve içicez diyin.

Ya kardesim napalim yani allah allah imzana da kapitalist karsiti seyler yazmissin da anlat bakalim senin arkadasin neyin nesidir de parasi yok ac yatiyor yani? Onyargili olmak istemem ama ailesel birsey degilse muhtemelen serserinin tekidir, ailesindense de anasinin babasinin sucu neyse yani dedigim gibi ne artik soyle fakir edebiyati yapmayin...sanki fakirlik allahin kaderi gibi herkes aglaniyor...0 dan baslayip milyonlar yapan kac insan var simdi onu mu tartisiyim...arkadasin icin soylemiyorum durumunu bilmedigim icin ama bir ton kafasi calismayan 2 kelimeyi yan yana koyamayan adam fakiriz diye agliyor...starbucksa da gitmeyiversinler o zaman da ona buna b.k atmaya bayiliyor herkes...

Diyeceğim tek şey dostum. Allah seni yokluğa düşürmesin.

• Starbucks eskiden bir statüydü Türkiyede aynı şekilde MC donaldsta öyleydi 10 sene önce şuanda orta kesime hitap ediyorlar abatılacak bir yanları yok, girmeyede çekinmeyin. 4 liraya filtre kahve içebiliyorsunuz gayet hoş. He abartılanlar gibi 10 lira olanlarda var mı evet var ama ben evde içtiğim kahveyide filtre içiyorum şekerli sevmiyorum.

Velhasıl kelam, starbucks statü simgesi değildir. Ama en sinir olduğum şey ne biliyormusunuz tall grande gibi saçmalıklar kardeşim burası Türkiye değil mi? Ne bu yabancı özentiliği? Grande fransızca tall ingilizce uzun bla bla.Geçiniz. Şimdi farkettimde bi antipati oluşmuş
  • Arada arkadaşlarımla bazende babamla gideriz...Çalışanları güzel ve filtre kahve 4 tl latte 5 tl sizce pahalı mı?Gidip dandik bir kahveye 4 tl veriyorsunuz burda mı veremiceksiniz?
  • @Escape595
    Adama en ağır küfürleri etseydiniz bile bu kadar savunmaya geçmezdi. Her yorum yazana cevap veriyor. Resmen azarlıyor.
    anladık Starbucks'a gidiyorsun ama bu kadar içselleştirme bu olayı. Alt tarafı gidip kahve içiyorsun. Take it easy, yo!
  • quote:

quote:

quote:

Diyeceğim tek şey dostum. Allah seni yokluğa düşürmesin.

Su mesajindan da, yazdiklarimdan gram birsey kapmadigin anlasiliyor...Hala allah dusurmesin diyorsun ya...Dusersem kendim duserim, cikarsam kendim cikarim, kimseye de acindirmam kendimi...

• quote:

@Escape595
    Adama en ağır küfürleri etseydiniz bile bu kadar savunmaya geçmezdi. Her yorum yazana cevap veriyor. Resmen azarlıyor.
    anladık Starbucks'a gidiyorsun ama bu kadar içselleştirme bu olayı. Alt tarafı gidip kahve içiyorsun. Take it easy, yo!

Afedersin koyiyim starbucksa kac aydir gitmedim ve farkettiyseniz starbucksi savundugum falan yok neyini savunacam ben sadece boyle herseyi abartan, laftan anlamayan insanlara kil oluyorum...Ya bir okusan yazdiklarimi ben starbucksi mi savunuyorum yoksa insanlarin tutumuna mi tepki gostermisim...neyse bu forumda benim yazdiklarimi anlayacak kapasitede insan yok herhalde hepsi duz yoldan anladigina cevap vermis...

• quote:

quote:

@Escape595

Afedersin koyiyim starbucksa kac aydir gitmedim ve farkettiyseniz starbucksi savundugum falan yok neyini savunacam ben sadece boyle herseyi abartan, laftan anlamayan insanlara kil oluyorum...Ya bir okusan yazdiklarimi ben starbucksi mi savunuyorum yoksa insanlarin tutumuna mi tepki gostermisim...neyse bu forumda benim yazdiklarimi anlayacak kapasitede insan yok herhalde hepsi duz yoldan anladigina cevap vermis...

Öyle hacı, sen bizimle muhattap olma. Hatta bizim seviyemize inme hiç.

Çocukluk yıllarımı hatırlattın bana. Seni yaramaz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.