Şimdi Ara

7 Adımda Starbucks (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
3.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ABABA2307

quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

quote:

Amerikada bu starfucks o kadar sıradan bir yer ki, her yerde var. Ortalık bunlarla kaynıyor. Bu yüzden de Amerikan vatandaşları için çok sıradan, öylesine bir yer. Ama bizde öyle değil. Çoğu vatandaş için ulaşılmaz, gidilmez, o kadar para verilmez bir yer.

Şöyle de açıklanabilir: Amerikalı, başını aşağı doğru eğip bakınca görüyor bu mekanı (sıradan olduğu için)

Türk, başını kaldırıp "ooo, vaaay be" diyerek bakıyor mekana (yaratılan pahalı ve elit mekan havası yüzünden)...

yaa ne yaptiniz kardesim yeter yani nesi ulasilmaz hepiniz burger king,mc,kfc yemiyo musunuz 7-8 lira bilemedin 10 lira hepsi...sanki 50 lirata satiyorlar...gorgusuzluk yapmak istemiyorum da bu forumda da kimsenin 7-8 liralik seye ulasilmaz diyecegini sanmiyorum...

İyi de, orada karnın doyuyor en azından. Bu taraftra ise 20cl rakı fiyatına kahve içiyorsun sadece!!

Ya olay o degil yani 7-8 liralik kahveler satan bir yer bu kadar abartilmaz yani bir para degil...eger cidden 7-8 lira fazla gelen varsa uzuldum acikcasi...abartmaya gerek yok duzgun bir kahveci o kadar....millette nasil asagilik kompleksleri varsa ne hayaller kurmuslar....

• quote:

Ya olay o degil yani 7-8 liralik kahveler satan bir yer bu kadar abartilmaz yani bir para degil...eger cidden 7-8 lira fazla gelen varsa uzuldum acikcasi...abartmaya gerek yok duzgun bir kahveci o kadar....millette nasil asagilik kompleksleri varsa ne hayaller kurmuslar....

Bu kadar genelleme yapman çok yanlış. Senin çok paran olabilir, yüksek gelirin olabilir, buna birşey diyemeyiz ama 7-8 lira fazla gelen varsa senin buna üzülmen gerçekten komik olur. Kimin ne kadar imanı ve parası vardır, bilinmez. Aşağılık komplekslerinden kurulmuş hayaller olarak nitelediklerin, belki de parasızlığın isyanlarıdır, bilemeyiz... Tuzun kuru ise zaten burada işin yok, git otur starfucksta, yudumla kahveni...
  • ben gloria diyorum starbucks a gore daha kaliteli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradakilerin cogu hala 1. Evrede
  • quote:

Orijinalden alıntı: azawarai

ben gloria diyorum starbucks a gore daha kaliteli

Kesinlikle . Sıcak çikolata ve Oregon Chai çok iyidir Gloria'da .
  • 8. Adımı unutmuşsun bence;

Benim gibi tek başıma gideceğim yahut arkadaşlarımı davet edeceğim bir yer değil, ancak aradıklarında "Starbucks'dayız gel" dediklerinde uğradığım bir yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

Starbucks'a gidecektim, bakmadı gitmedim.

Starbucksa da gideriz bakmasada

kahve dünyasına göre daha iyi lezzet olarak (türk kahvesi içilir sadece kahve dünyasında)
  • alt tarafı bir kahve arkadaş herkes istediği niyetle gider kimisi farklı olduğunu düşünür kimisi tadını gerçekten beğeniyodur kimisi de (benim gibi) ortam sessiz karışan eden yok varsa boşluk girelim yoksa alteratif çok gloria mado vs. Artı olarak orada oturanlar dışardakilere fakirler vs diyecek durumları yok çünkü kim kimden zengin tipten ve giyimden anlaşılmıyor. tadını süper bulsam her fırsatta alırım ama aham şaham tadı olan birşeyde göremedim. pek kahve kültürüm yok. zaten genelde gloria ya giderim. o neden hiç konuşulmaz starbucks ile aynı kategoride değiller mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

Starbucks'a gidecektim, bakmadı gitmedim.

Çık dışarı
  • Starbucks bir Amerikan kültürüdür. Merak etmeyin, anti-emperyalizm nutukları atmayacağım. Sadece "alışmadık götte don durmaz" diyorum.
    Amerika'da da insanlar bu amaçlarla gidiyorlar Starbucks'a. Gerçekten faydalanıyorlar imkanlardan. Çünkü bu onların yaşamının bir parçası.
    Bizde ise Starbucks seçkin insanların gittiği, oraya ait olmanın bir ayrıcalık olarak görüldüğü ve hatta Starbucks'ı eleştirenlere cahil gözüyle bakıldığı bir yer.
  • quote:

quote:

Bu kadar genelleme yapman çok yanlış. Senin çok paran olabilir, yüksek gelirin olabilir, buna birşey diyemeyiz ama 7-8 lira fazla gelen varsa senin buna üzülmen gerçekten komik olur. Kimin ne kadar imanı ve parası vardır, bilinmez. Aşağılık komplekslerinden kurulmuş hayaller olarak nitelediklerin, belki de parasızlığın isyanlarıdır, bilemeyiz... Tuzun kuru ise zaten burada işin yok, git otur starfucksta, yudumla kahveni...

al iste yine acitasyon stayla...arkadasim bak turkiye sartlarinda 7-8 lira cok para degildir en basitinden asgari maasla bile calissan maasinin %1 i eder...yani bu kadar abartilacak birsey olmadigini soyluyorum hala senin cok paran olabilir, kimin ne kadar imani ve parasi vardir bilinmez diyorsun...bilgisayardan foruma parasizlik isyani mi yapilir...gitsinler otomobil genelde pahali arac alanlara acitsinlar kendilerini, kendi kafalarindan bir resim cizip icine milleti sokmaya calisiyorlar...onun disinda da 7-8 liraya cidden cok para olarak bakan varsa ve yasi falan da buyukse yani calisabilecek konumdaysa, ben oyle insanin kalibina tukureyim...bunun fakirlikle, zenginlikle alakasi yok, bu fakir edebiyatini da anlamiyorum zaten kimse kimseye sen fakir olacaksin hayatin boyunca demiyor ki, calisan yapar bu kadar basit, kahve ustunden acitasyon yapacagina gitsinler adam gibi seylere ugrassinlar o zaman...

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Starbucks bir Amerikan kültürüdür. Merak etmeyin, anti-emperyalizm nutukları atmayacağım. Sadece "alışmadık götte don durmaz" diyorum.
    Amerika'da da insanlar bu amaçlarla gidiyorlar Starbucks'a. Gerçekten faydalanıyorlar imkanlardan. Çünkü bu onların yaşamının bir parçası.
    Bizde ise Starbucks seçkin insanların gittiği, oraya ait olmanın bir ayrıcalık olarak görüldüğü ve hatta Starbucks'ı eleştirenlere cahil gözüyle bakıldığı bir yer.

Al iste bir hayalperest daha...ARKADASIM YOK OYLE BIRSEY...gidiyosun kahveni aliyorsun 3-5 liraya da var merak etme...kimse kimseye cahil gozuyle bakmiyor ama yaptigin yorumlar da harbiden cahilce...git istersen sadece su ic kimse sana karismaz kimse de seni asagilamaz...bu kadar ezik ve kompleksli olmayin...gitmemek eziklik degil, gitmek de ayricalik degil rahat olun biraz, bu kafayla cok gidemezsiniz...

• Starbucks iyi hoş, çok pahalı da değil bence ama liseli olayı hayal ürünü. Çok var ergen çünkü. Onu bırak starbucks şeylerini eve götürüp saklayan gerizekalılar bile var
  • quote:

Al iste bir hayalperest daha...ARKADASIM YOK OYLE BIRSEY...gidiyosun kahveni aliyorsun 3-5 liraya da var merak etme...kimse kimseye cahil gozuyle bakmiyor ama yaptigin yorumlar da harbiden cahilce...git istersen sadece su ic kimse sana karismaz kimse de seni asagilamaz...bu kadar ezik ve kompleksli olmayin...gitmemek eziklik degil, gitmek de ayricalik degil rahat olun biraz, bu kafayla cok gidemezsiniz...

Sen böyle düşünüyorsun. Açıp ek$i sözlük yorumlarını okursan binlerce insanın bu düşüncede olduğunu görürsün.
    Ezik ve kompleksli olduğumu nereden çıkardın? Anavatanında ihtiyacım olunca kullandım birçok kez Starbucks'ı ama burada gitmem. Neden? Çünkü Türkiye'de Starbucks'ın bir anlamı yok. Diğer mesajda bahsettiğim şeyler geçerli.

• quote:

quote:

Sen böyle düşünüyorsun. Açıp ek$i sözlük yorumlarını okursan binlerce insanın bu düşüncede olduğunu görürsün.
    Ezik ve kompleksli olduğumu nereden çıkardın? Anavatanında ihtiyacım olunca kullandım birçok kez Starbucks'ı ama burada gitmem. Neden? Çünkü Türkiye'de Starbucks'ın bir anlamı yok. Diğer mesajda bahsettiğim şeyler geçerli.

Ya banane milletin yorumundan hepsi yanlis diyorum o zaman...Lafa bak burdaki starbucksin anlami yok diyor ya...kahve yerine camur mu veriyorlar ne anlami yok git kahveni ic sonra bas git amma abarttiniz ya sinir ettiniz adami...

• Arkadaşlar, buraya yazdığımız mesajlara bakarak biribirimizin kim olduğunun tahlilini yapmayalım lütfen. Böyle yapınca tartışma çıkıyor ister istemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atatersbinenkovboy

Amerikada 1 dolar civarında olan kahveye 7-8 lira veriyoruz ama dar gelirliğin alemi yok

amerika'da 1 dolar falan değil. yaklaşık fiyatları burayla aynı. ayrıca ben de eskiden nefret ederdim ama şu anda en sevdiğim yer diyebilirim. hangi şehirde hangi semtte olursam olayım yapacak bir şey bulamıyorsak starbucks'a gideriz. birincisi kahvesi, kahve sevmiyorsanız kahve adı altında satılıp da kahveyle alakası olmayan ürünleri güzel. ikincisi kimse gelip de kahve alır mıydınız gibi içten içe kahvenizi bitirin de gidin demiyor. üçüncüsü dışarda oturmak istiyorsanız veya sigara içiyorsanız kışın starbucksların önünde oturabilirsiniz, çoğu starbucks'ta ısıtıcı var ve açık havada kış olduğunu hissetmiyorsunuz. dördüncüsü bangır bangır müzik yok. hatta müzik yok sayılır. çoğu cafe ve barda müzikten insanlar birbiriyle konuşamaz haldeler.

• Artık Starbucks 'ın 'moda'sı geçti, önünde resim çekinmeler, yer bildirimi yapmalar filan kalmadı, şu an sadece gitmek isteyen insanlar gidiyor Starbucks 'a, gidin herhangi bir şubesine bakın, herkes kendi halinde oturuyor, kimsenin hava atmak gibi bir derdi yok. Olması gereken de buydu zaten, geçtiğimiz senelerdeki durum anormaldi yani. Hem asıl şimdilerde Starbucks 'ın yerini Midpoint, Kitchenette gibi mekanlar aldı, hani o 'hava atmak için Starbucks 'a giden tikiler, iPad 'li iş adamları filan' var ya, artık bu tarz yerlere gidiyorlar, bir bardak kolaya 8 lira verilen yerler, bence tartışacaksanız bu mekanları tartışın. Çünkü gerçekten bu tarz mekanlarda takılan insanların %90 'ı inanılmaz kasıntı ve mide bulandırıcı tipler, elbette gerçekten yemeğini yiyip oturmak için giden insanlar da var, ancak azınlıktalar, ve ben şahsen onları da yadırgıyorum
  • quote:

quote:

quote:

Ya banane milletin yorumundan hepsi yanlis diyorum o zaman...Lafa bak burdaki starbucksin anlami yok diyor ya...kahve yerine camur mu veriyorlar ne anlami yok git kahveni ic sonra bas git amma abarttiniz ya sinir ettiniz adami...

Starbucks ın sahibi galiba

• İcinde abd olan herseye karsiyim. Kahve gibi her yerde bulunan bir icecege ucuz bioe sayilsa gidip para vermek akillica degil. İlla ki sosyal ortam arayan varsa baskq yere gitsin mekan mi kalmadi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.