franfurt havaalanındakını tek gecerım,ucak rotar yaptımı kuponun tamamını gonlunuzce harcayabıleceğiniz tek mekan
Kahvelerine lafım yok ama oraya giden de kahvesinden gitmiyor arkadaş.Oraya gittin mi zaten bir tane düzgün adam göremezsin belki.Çok ciddiyim oraya giden normal adam bile bir değişikliğe uğruyor.Ben kız arkadaşla falan buluştuğumda çok ısrar ettiği için kahve dünyasını tercih ediyorum.Daha az artistik,daha normal bir ortam.
Yahu bir seyi nasil bu kadar abartmayi beceriyosunuz, olacak is degil....ben kac senedir gidiyorum, bu anlattiklariniz hayal urunu yani...orta fiyata duzgun icecekler icebildigin duzgun bir zincir o kadar ne meraklisiniz ya abartmaya...kac milyonluk ulkede yasiorz her tipten insan var heryerde...sadece birinde daha cok goze carpiyor diye abarttiniz da abarttiniz...siz kendiniz disardan kendi kendinize onyargi yapmisiniz
quote:
Orijinalden alıntı: Uygurca
Kahve Dünyası'na gidin. Hem daha ucuz hem de tiki ve I'm businessman and so busy now tribinde insanlar pek yok. Gayet mütevazı insanlar var. Ama yok ben kahve tatlarına bakarım. Eşsiz tatlar ararım diyorsan o zaman Starbucks elbette. Benim gibi arkadaşlarla oturup muhabbet etmek içinse Kahve Dünyası diyorum ben.
adam milleti ballandıra ballandıra kazıklıyor. milletinde hoşuna gidiyor. çalışanları güleryüzlüymüş. sanki kahve dünyasınınkiler sana this is sparta diye bağırarak servis yapıyolar. millet oraya kahvesi için değil moda olduğu için gidiyor ve resmen bu görgüsüzlüktür. boş bi konu ve boş bi firma.
Bu zamana kadar Starbucks'a gidenlerin gitmeyenlere hiç laf attığını görmedim veya duymadım. Ama gitmeyenlerde neyin derdinde kalmışlarsa hep bir b*k atma çabası. Giden gider, gitmeyen de gitmez kime ne? Elinde iPhone 4S olan adamın Starbucks'taki kahvelere pahalı dediğini gördüm ben. Telefonu da 8 yıl taksitle almış olsa gerek bunu dediğine göre.
quote:
Orijinalden alıntı: Escape595
Yahu bir seyi nasil bu kadar abartmayi beceriyosunuz, olacak is degil....ben kac senedir gidiyorum, bu anlattiklariniz hayal urunu yani...orta fiyata duzgun icecekler icebildigin duzgun bir zincir o kadar ne meraklisiniz ya abartmaya...kac milyonluk ulkede yasiorz her tipten insan var heryerde...sadece birinde daha cok goze carpiyor diye abarttiniz da abarttiniz...siz kendiniz disardan kendi kendinize onyargi yapmisiniz
kesinlikle katılıyorum
gidersin kahveni içersin, oturursun sohbet edersin vs. başka mekanlarda ne yapıyorsan onu yaparsın. "Laptop olmadan lütfen oturmayınız." diye bir ibare mi var. Ha kahvesini beğenirsin beğenmezsin o ayrı tercih meselesi, fiyata gelince kahve dünyasında bir fincan kahveye 5.5 lira veripte ucuz demeyin bari lütfen!
arkadaş ne dert oldu bu starbucks, bilinçli olarak mı topluma bu denli saçma tartışma malzemesi verildi diye düşünmüyorum değil, böylesine bir reklamı ben ne duydum ne gördüm. sıradan bir kahveci üzerinden ne felsefe yapılıyor böyle
Amerikada 1 dolar civarında olan kahveye 7-8 lira veriyoruz ama dar gelirliğin alemi yok
quote:
Orijinalden alıntı: atatersbinenkovboy
Amerikada 1 dolar civarında olan kahveye 7-8 lira veriyoruz ama dar gelirliğin alemi yok
Nickine ve avatarına baktığımda, o süpermen niye ters uçmuyor ki dedim...
Starbucks ne la,
quote:
Orijinalden alıntı: ABABA2307
Amerikada bu starfucks o kadar sıradan bir yer ki, her yerde var. Ortalık bunlarla kaynıyor. Bu yüzden de Amerikan vatandaşları için çok sıradan, öylesine bir yer. Ama bizde öyle değil. Çoğu vatandaş için ulaşılmaz, gidilmez, o kadar para verilmez bir yer.
Şöyle de açıklanabilir: Amerikalı, başını aşağı doğru eğip bakınca görüyor bu mekanı (sıradan olduğu için)
Türk, başını kaldırıp "ooo, vaaay be" diyerek bakıyor mekana (yaratılan pahalı ve elit mekan havası yüzünden)...
yaa ne yaptiniz kardesim yeter yani nesi ulasilmaz hepiniz burger king,mc,kfc yemiyo musunuz 7-8 lira bilemedin 10 lira hepsi...sanki 50 lirata satiyorlar...gorgusuzluk yapmak istemiyorum da bu forumda da kimsenin 7-8 liralik seye ulasilmaz diyecegini sanmiyorum...
benim takıldığım olay bizim millet kahveye ne açmış be abi mantar gibi starbucksıda kahve dünyasıda zartıda zurtuda türedi ben ordayım yoksa 8 tl çok bir para değil çoğu yerde küçücük türk kahvesi bile 5 liradan fazlayken ama bizler evinde çay çorba içen insanlardık ne ara bu kadar kahveye bağlandık onu anlayamıyorum
bende çok gidiyorum stara ama kahvelerinden çok ortamı yüzünden tercih ediyorum.tamam dediğiniz gibi havalı tipler olabilir ama abartmamak lazım.alın bir latte 5 tl ye.çok pahalı sayılmaz sanırım.oturun 2-3 saat sohbet edin.dışarıda zaman geçirmek isteyenler için bence çok yerinde bir mekan.dergi olayınada girseler çok iyi olacak...
bence çokda pahalı değil
tamam guzel yazılmıs ama taksim gibi bi yerde mekana gidipte fiyatı kahveye berdigini dusunme biraz evrensel bakmam gerek calısanlar oranın kirası. xs vs vs sonuxta sen ictikten sonra gelip adam arkanı toplıonhaa bidw sek sut kullanıyorlar sutun kilosunuda gze almak gerek . ama ben yinede yabancı sermayeye para kazandırmanızı istemem ;)
Ben de dün tam arkadaşla bigün starbucksa gidip 1000lerce fotoğraf çektirme planları yapmıştım. İsmimi bardağa falan yazıp öyle çektirecem bir sürü çektirecem. Hem starbucks neeymiş onuda görürüz.
quote:
Orijinalden alıntı: Escape595
quote:
Orijinalden alıntı: ABABA2307
Amerikada bustarfucks o kadar sıradan bir yer ki, her yerde var. Ortalık bunlarla kaynıyor. Bu yüzden de Amerikan vatandaşları için çok sıradan, öylesine bir yer. Ama bizde öyle değil. Çoğu vatandaş için ulaşılmaz, gidilmez, o kadar para verilmez bir yer.
Şöyle de açıklanabilir: Amerikalı, başını aşağı doğru eğip bakınca görüyor bu mekanı (sıradan olduğu için)
Türk, başını kaldırıp "ooo, vaaay be" diyerek bakıyor mekana (yaratılan pahalı ve elit mekan havası yüzünden)...
yaa ne yaptiniz kardesim yeter yani nesi ulasilmaz hepiniz burger king,mc,kfc yemiyo musunuz 7-8 lira bilemedin 10 lira hepsi...sanki 50 lirata satiyorlar...gorgusuzluk yapmak istemiyorum da bu forumda da kimsenin 7-8 liralik seye ulasilmaz diyecegini sanmiyorum...
İyi de, orada karnın doyuyor en azından. Bu taraftra ise 20cl rakı fiyatına kahve içiyorsun sadece!!
Ülkemizde paranın değeri maalesef düşük. Bir kahve için 5 liralar dandik kafelerde bile normal olmuş... Sattıkları şeyde filtre kahve, espresso falan değil, bildiğin nescafe.
O yüzden düzgün bişeyler içmek isteyenlerin ya kahve makinesi alıp yanında termosla dolanacak(çekirdek kahveninde fiyatı anormal.), yada Starbucks, kahve dünyası gibi yerlerde dünya para harcayacak.
Özentiler ayrı bir konu ona başka bişey diyemeyeceğim